Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Ma imaju one stolice,kao recimo u crkvi sv.Marka,sa naslonima i ogradjene tek malo...Neko znacenje imaju.Smesno bi bilo ako se na taj nacin "odvija" ispoved,licem u lice sa svestenikom..Sedis i onako lezerno caskas:D
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, al to je samo u cr.sv.Mr. a koje znacenje imaju...ne znam, mojoj babi je jednom pozlilo bas u toj crkvi pa je morala da sedne.

Meni to logicno znacenje tih stolica ,)

..

Salim se, pojma nemam, ali ni tu ih nije bilo do pre neku godinu.

..

Sto se tice hriscanskih obicaja i sl, sve sto znam o tome sam naucio bas od te babe i od njene cerke koja mi, gle cuda, dodje majka, i mislim da je ispovedanje u fazonu - samo kazes: "Gresio sam" - "OK, idi, sad si kul"

..

Mislim, jednom sam ko dete iasao na to, pitao sta da kazem (mama, necu ja ovom coveku da ispricam sta sam ja sve radio, lol) i rekli mi da moze tako, valjda. A mozda me secanje i vara.

U svakom slucaju, zaobisao sam taj deo, al sam pojeo telo Isusovo i popio krv Isusovu (sto mu dodje vampirizam & kanibalizam, kako je to lepo primetio Eddie Izzard)

''

^ ta prica krece od 05: 20

pS. Sto mu dodje u skladu sa temoom - Biblijske zavrzlame
Korisnikov avatar
By Sunce
U toj emisiji su bas kritikovali simboliku vina i hleba pri pricescivanju. Ni to nije pocetna "ideja" Hriscanstva.

Ispovedanje se radi sa svestenikom, tako sto te na neki nacin prekrije nekom "tkaninom" (ne znam kako drugacije da nazovem). Svestenik te pita kada si se zadnji put ispovedao i da li si se ispovedao. Kasnije te pusti da ispricas sta zelis. Mozes reci i nesto sto te tisti, a ne samo iznositi spisak grehova i gresaka. On onda malo poprica sa tobom, ali te ne gleda u lice. Prosto, obojica ste na neki nacin u pozi polucucnja ili cak cucnja. Na kraju te pita da li se kajes.
Korisnikov avatar
By svejedno
Jesu li? Ne znam, nisam gledao. Ja ovo vise stavio kao comic relief.

..

Nego, po meni, malo sta se sacuvalo od 'pocetne ideje' Hriscanstva.

Ljudski faktor je cudo.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by svejedno

Jesu li? Ne znam, nisam gledao. Ja ovo vise stavio kao comic relief.

Kritikovali su jer pocetna ideja nije bio Hristos. A njemu se u crkvi pevaju pesme, i zbog njega postoji simbolika. Pocetna ideja je bila da se ne slavi Isus Hrist, nego Bog. Bog je jedan, a on je ljubav, dobro, pravda itd.

Moguce je da je zabrana ikona (od 6. do 7. veku) u Vizantiji postojala upravo zbog preterivanja obozavanja ikona. Ljudi su obozavali ikone, a zaboravljali su na Boga.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1697327#p1697327]svejedno napisao:[/url]Nema klupa i nema te ispovedaonice kao kod katolika...sad, pojma nemam kako se zapravo ispoveda, mislim da za to postoji odredjena soba, i to se radi samo pred pricest, manje vise pro forme.

Mislim, ne bi trebalo tako ,kod ..iskrenih vernika, jel...al tako je.

..

Neka me neko ispravi ako gresim.
Ispovedati se mozes kada hoces, to se radi u crkvi, sednes sa svestenikom neobavezno i sve sto kazes ostaje tu medju vama.
Licno mislim da on nema prava suda za sve ono sto cuje.
E sad kako je u praksi...
Imaju stolice u crkvi sa strane, nekada se to i zakupljivalo, bilo numerisano
Ne znam kako je sada, verovatno to sluzi za starije ljude jer liturgija traje malo duze
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!