Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Shto vishe tragamo za odgovorom, shta smo mi zaista, deshava se da pochinjemo posmatrati nashe mentalne i emocijonalne tokove.
Shto vishe prihvatamo sebe kakve jesmo, sve vishe pochinjemo da cenimo ulogu ega koji je zachet kao projekcija dushe.
Postajemo osobe pune ljubavi i razumevanja, sposobni da otkrijemo nashe skrivene potencijale i kvalitete.

Problem nastaje kada se dodje do zakljuchka da je ego tokom zivotnih iskustava prevazishao dushu.
Kao neko ko je uspeo da se seti fragmenata postojanja pre nego shto cu naseliti ovo telo. Svestan sam da moja dusha ima neke osobine koje su loshe, moze da mrzi shta vishe josh je homofobichna. Iako je to razlog za moju sadasnju inkarnaciju bash ta mrznja prema drugima koja se desila u proshlom zivotu. Shto je potpuno suprotstavljeno mojem egu koji je nauchio da voli bez uslova, da razume i stvari koje su tako daleke i shvaca patnju drugih.

Dusha ostaje nepokolebana tim novim iskustvima iz mog sadasnjeg zivota, i postaje neka vrsta tereta. Koji usporava moju evoluciju.

Da li vam se desilo da ste doshli do trenutka kada je vash ego chistiji, usudicu se da kazem savrsheniji od dushe? I da ste svesni toga?

Na svoju zalost vishe od decenije prouchavanja misticizma i okultizma i dalje mi izmiche mogucnost zamene dushe egom.
Neka vrsta hermetichke plastichne operacije.

Odnosno verujem da bi vishe napredovao kao bice koje je u evolutivnom procesu bez dushe nego s dushom. Bash zbog toga jer sam uochio mane u istoj. Mane koje su neoprostive ako zelim da napredujem.
I nema te jantre, mudre, sigila, evokacije, invokacije, himne niti molitve koja ovaj problemchic moze reshiti.

Tema je dosta teshka za ovaj forum, ali verujem i nadam se da ce se pojaviti bar par odgovora.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a nema nacina da ga nekako integrises u dusu, na foru antitela, odnosno, vrste pelcovanja duse?...

...ako vec ne mozes prosto da zamenis....mozda tako uspes da je asimilujes, pa da u sledece inkarnacije poneses taj ego....pa onda ponavljas to koliko je potrebno...mozda ti sledeci ego bude mocniji....kapiram da nije nemoguce....

nije frka da se to desi u ovoj inkarnaciji, ne?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by hlaefdige
a nema nacina da ga nekako integrises u dusu, na foru antitela, odnosno, vrste pelcovanja duse?...
Govorish o tipichnoj alhemiji, pretvaranja olova u zlato i ostalim metaforama.
Olovo je simbol tela i onoga shto su alhemichari vezivali kao deo tela...ega. Zlato je simbol bozanstva, beskrajne moci i uticaja, koji svako ima a to je dusha.
Taj proces zahteva godine, mozda i decenije provedene u chisto mentalnom planu. Osedeti i zavrshiti transmutaciju zaista nije za mene.
Originally posted by hlaefdige
...ako vec ne mozes prosto da zamenis....mozda tako uspes da je asimilujes, pa da u sledece inkarnacije poneses taj ego....pa onda ponavljas to koliko je potrebno...mozda ti sledeci ego bude mocniji....kapiram da nije nemoguce....

nije frka da se to desi u ovoj inkarnaciji, ne?
To je to, to je teorija. "Prosto" uopshte nije prosto bar za mene glupog napraviti od dushe neku vrstu vechne baterije za ego i krenuti lichnom evolucijom u toku ovog zivota.

Anyway, osoba koja bi uspela u praksi da izvede ovu teoriju zaista bi dostigla savrshenstvo. Takve osobe su nekada ulazile u istoriju i u priche, ali sada je drugo vreme.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ok...govorim bas, bas, bas, bas napamet...o svemu ovome znam samo ono sto sam procitala u tvom prvom postu, da se razumemo....

btw, "prosto" mi je uzrecica....
Korisnikov avatar
By mirth
Prvo, tek si poceo... ;)

Drugo, mislim da se to nikad ne moze "resiti", samo "resavati", pa dokle stignes... I ako ti se cini sad da si lupio u neki zid, to verovatno samo znaci da ti treba mali predah.. odmoran ces vec zapaziti neku pukotinu koju sad ne vidis, pa ces se opet baciti na burgijanje...
Korisnikov avatar
By Mage
A zar duša ne evoluira sa egom?

Mislim poenta inkarnacije je da duša dobije novi ego (novo telo) i asimiluje ga u svoju bazu podataka kako bi se razvijala i evoluirala, zar ne? Tvoja sadašnja inkarnacija dakle ima funkciju da pomogne tvojoj duši da evoluira, nauči i shvati stvari koje ranije nije znala ili razumela.

U tom kontekstu je tvoj ego eksperiment tvoje duše koja je htela da potvrdi ili opovrgne svoju ideju homoseksualnosti i mržnji. Kako sam i ja shvatio tokom bavljenja hemijom i naukom: najbolje nešto naučiš i shvatiš kada doživiš na svojoj koži, vidiš svojim očima i dokažeš eksperimentom.

Naravno, ponekad je potrebno više eksperimenata da bi se nešto dokazalo... Ni tvoja sadašnja inkarnacija ne zna sve. Ego nema veliki uvid celokupnu situaciju.
Korisnikov avatar
By HARP
Mislim da je to individualno i da se kod svakoga drugacije manifestuje. Onda je nemoguce primeniti jednu istu metodu.
Korisnikov avatar
By Tungi
Zasto je dusha po tvom misljenju "slaba" da ispolji "emocije,razumevanja,potencijale,kvalitete" bez ega?Dva puta citam tekst i opet mi nisu jasna stremljenja.Ovaj teskt mi nalikuje na (ne) svest o sebi,nekako patoloski gde su poremeceni dozivljaji identiteta i integriteta,pa se cas osecas kao jedna,cas kao druga osoba;bez jedinstva licnosti.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Mage

A zar duša ne evoluira sa egom?

Mislim poenta inkarnacije je da duša dobije novi ego (novo telo) i asimiluje ga u svoju bazu podataka kako bi se razvijala i evoluirala, zar ne? Tvoja sadašnja inkarnacija dakle ima funkciju da pomogne tvojoj duši da evoluira, nauči i shvati stvari koje ranije nije znala ili razumela.

U tom kontekstu je tvoj ego eksperiment tvoje duše koja je htela da potvrdi ili opovrgne svoju ideju homoseksualnosti i mržnji. Kako sam i ja shvatio tokom bavljenja hemijom i naukom: najbolje nešto naučiš i shvatiš kada doživiš na svojoj koži, vidiš svojim očima i dokažeš eksperimentom.

Naravno, ponekad je potrebno više eksperimenata da bi se nešto dokazalo... Ni tvoja sadašnja inkarnacija ne zna sve. Ego nema veliki uvid celokupnu situaciju.
Uh što volem kada neko podigne teme od pre puno meseci. :egzorcist:

Naravno da si u pravu i da duša može evoluirati, u tome je smisao postojanja iste. Da postane i iskusi svu kreaciju i nasledi kreatora ili postane jedno s njim. Ali postoji druga opcija..
Ego onih ljudi koji barem imaju polovičnu otvorenu čakru, nije bitno koju...mogu pristupiti velikoj biblioteci, iako naš ograničen ljudski mozak nije u stanju razumeti niti naučiti svo znanje koje mu je dato, moguće je isto koristiti po potrebi, tako da se može pričati o dovoljnom razumevanju situacije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!