Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By scout_finch
citam tako kurir malopre, i reko aj da procitam i ovaj glupavi naslov, kad ono, vladika grigorije vozi maserati

http://www.kurir-info.rs/pokajnik-grigo ... ak-1314941" target="_blank

:Slika

pa sam pomislila da bi ovo bila super tema kako za vernike tako i za ljubitelje brzih i skupih automobila.

mozda je trebalo temu otvoriti u podforumu hobi, pa ako moderator ceni da je tako neka je premesti.

elem

http://banjalukain.com/front/vozni-park ... avne-crkve" target="_blank
By alexandermagic
Svi oni voze super kola, a za Uskrs djecici dijele bajate grisine i smoki. Ali ako, nek ih vErnici i dalje doniraju, netko mora uzivati, poput onog koji je odmarao na Havajima i uz to bjese poveo i cijelo drustvo, o svom trosku.

Je li tako? Jeste.
By Sixto
A zasto bi oni vozili nesto losije. Jebeni vernici su isti onaj sloj stanovnistva koji se leci komovicom, suvim sljivama, ne uklanja tumore po kozi "jer se to ne sme dirat", vezuje crven konac detetu oko ruke i slicno.
Za koga su dobri su.
Uvesti solidarni porez kao u zapadnim zemljama. Vernik si? Toliko i toliko za crkvu. Nisi vernik? Toliko i toliko za programe podrske intravenskim narkomanima, zrtvama silovanja, nezbrinutoj deci.

Skinuti sa budzetske sise i milina. Jugice bi po otpadima trazili da prodju jeftinije.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Komovica je zdrava,suva sljiva je isto zdrava i crven konac je odavno verovanjr protiv zlih sila i ostali i to nema veze sa crkvom te nemoj jesti govna sixto
Evo ovde ima
Crveni konac’ je već dugi niz desetljeća prisutan na našim prostorima. Odgovor koji se može čuti u većini slučajeva jeste da je to oblik zaštite beba, djece i odraslih osoba od uroka.

konac

Mnoge kulture širom svijeta vjeruju da putem naših misli ili putem zavidnoga pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi uzrokujući joj bolest, ozljedu ili čak smrt. Svaki urokljivac je i zavidljivac, a nije svaki zavidljivac urokljivac. Urok je strijela koja izlazi iz duše zavidnika i urokljivca prema onome kome zavidi, i nekada ta strijela pogađa, a nekada promaši.

‘Crveni konac’ pronalazimo kod Jevreja i Hindusa. Ovo su njihove drevne pojave i običaji, koji su se raširili put ostalih naroda.

Nošenje tankog crvenog konca (koji je ujedno i vid hamajlije) povezuje se sa okultnim, magijskim, izopačenim tumačenjem Tore, poznatijim pod imenom Kabbalah. Radi se o paganštini vezanoj uz promociju okulta i New Age-a. Kabbalah je ništa drugo do magija izvedena iz jedne od svetih knjiga – samim time, sveta knjiga je zloupotrijebljena.

Za crveni konac ezoteristi vjeruju kako ‘odvraća’ lošu sreću koju čovjeku može donijeti urok zla oka. Na hebrejskom jeziku on se naziva ‘rojte bindele’ i obično je napravljen od tanke vunice. Nosi se na lijevoj ruci povezan kao narukvica.

Neki od tih crvenih konaca se donose iz Izraela. Ponekad je crveni konac u ogromnim količinama obavijan oko groba jevrejske biblijske mučenice Rahele u blizini Betlehema. Smatra se da crveni konac ima ogromne moći i da donosi dobru sreću, te garantuje onome ko ga nosi božansku zaštitu. Većina rabbina, međutim, ne zagovara ovaj čin, koji ni na koji način nije sugerisan u svetim knjigama.

Na određenom mjestu se spominje vezanje crvenog konca u smislu zaštite od uroka a to se nalazi u Tosefti, jednom od prijašnjih djela Talamuda (Šabat poglavnje 7-8). Loša vijest je ta da se ovo ne smije raditi i da je strogo zabranjeno. Ovo je okarakterisano kao ‘darčei emori’, bezvrijedan čin sujevjerja i praznovjerja, povezan sa obožavanjem idola.

Neki ortodoksni Jevreji, koji se plaše negativnih utjecaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetić u nadi da će time odvratiti uroke i prizvati milost Boga, te će beba biti zaštićena od svakoga zla.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625452#p2625452]Zvonki napisao:[/url]Komovica je zdrava,suva sljiva je isto zdrava i crven konac je odavno verovanjr protiv zlih sila i ostali i to nema veze sa crkvom te nemoj jesti govna sixto
Evo ovde ima
Crveni konac’ je već dugi niz desetljeća prisutan na našim prostorima. Odgovor koji se može čuti u većini slučajeva jeste da je to oblik zaštite beba, djece i odraslih osoba od uroka.

konac

Mnoge kulture širom svijeta vjeruju da putem naših misli ili putem zavidnoga pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi uzrokujući joj bolest, ozljedu ili čak smrt. Svaki urokljivac je i zavidljivac, a nije svaki zavidljivac urokljivac. Urok je strijela koja izlazi iz duše zavidnika i urokljivca prema onome kome zavidi, i nekada ta strijela pogađa, a nekada promaši.

‘Crveni konac’ pronalazimo kod Jevreja i Hindusa. Ovo su njihove drevne pojave i običaji, koji su se raširili put ostalih naroda.

Nošenje tankog crvenog konca (koji je ujedno i vid hamajlije) povezuje se sa okultnim, magijskim, izopačenim tumačenjem Tore, poznatijim pod imenom Kabbalah. Radi se o paganštini vezanoj uz promociju okulta i New Age-a. Kabbalah je ništa drugo do magija izvedena iz jedne od svetih knjiga – samim time, sveta knjiga je zloupotrijebljena.

Za crveni konac ezoteristi vjeruju kako ‘odvraća’ lošu sreću koju čovjeku može donijeti urok zla oka. Na hebrejskom jeziku on se naziva ‘rojte bindele’ i obično je napravljen od tanke vunice. Nosi se na lijevoj ruci povezan kao narukvica.

Neki od tih crvenih konaca se donose iz Izraela. Ponekad je crveni konac u ogromnim količinama obavijan oko groba jevrejske biblijske mučenice Rahele u blizini Betlehema. Smatra se da crveni konac ima ogromne moći i da donosi dobru sreću, te garantuje onome ko ga nosi božansku zaštitu. Većina rabbina, međutim, ne zagovara ovaj čin, koji ni na koji način nije sugerisan u svetim knjigama.

Na određenom mjestu se spominje vezanje crvenog konca u smislu zaštite od uroka a to se nalazi u Tosefti, jednom od prijašnjih djela Talamuda (Šabat poglavnje 7-8). Loša vijest je ta da se ovo ne smije raditi i da je strogo zabranjeno. Ovo je okarakterisano kao ‘darčei emori’, bezvrijedan čin sujevjerja i praznovjerja, povezan sa obožavanjem idola.

Neki ortodoksni Jevreji, koji se plaše negativnih utjecaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetić u nadi da će time odvratiti uroke i prizvati milost Boga, te će beba biti zaštićena od svakoga zla.
Aham, taj mentalni sklop. Doooobro...

S obzirom na vreme u kome zivimo i cime smo okruzeni, ukoliko tebe ili clana ti porodice potkaci nekom nesrecom karcinom ili tako nesto, molim te da si prepises crven konac i komovicu. Ispaces nedosledan u suprotnom.
Korisnikov avatar
By Zvonki
OK ajde ovako,posto si tako bezobrazan da pomisljas da ce mene ili clana moje porodice da potkaci neki karcinom,evo ja te molim da mi se vise ne obracas ovde a necu ni ja tebi,sa takvim ljudima ne komuniciram .

Moj post se odnosio na to da je verovbanje u crveni koncic potekao jos od starih slovena i da je prenet od jevreja i tako dalje i to verovanje nije preneto direktno od pravoslavne crkve kao i za lecenje komovicom i lecenje suvim sljivama,samo nemojte jos da kazete da su orasi i med za potenciju direktno preneti sa crkve.
Korisnikov avatar
By Madonna
:'( mogao sam biti kacavenda :'(:'(:'(
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625455#p2625455]Zvonki napisao:[/url]OK ajde ovako,posto si tako bezobrazan da pomisljas da ce mene ili clana moje porodice da potkaci neki karcinom,evo ja te molim da mi se vise ne obracas ovde a necu ni ja tebi,sa takvim ljudima ne komuniciram .

Moj post se odnosio na to da je verovbanje u crveni koncic potekao jos od starih slovena i da je prenet od jevreja i tako dalje i to verovanje nije preneto direktno od pravoslavne crkve kao i za lecenje komovicom i lecenje suvim sljivama,samo nemojte jos da kazete da su orasi i med za potenciju direktno preneti sa crkve.
Pa sta ja da ti radim kad je tvoja moc da uvidis vezu izmedju crvenog konca i crkve mala...

Upravo ta osovina "crven konac + SPC + necu pricati o raku pa se nece ni desiti" je ono o cemu pricam. Ako ti je lakse podvuci rep, zatvoriti oci i reci pu pu ja s takvima o tome ne pricam onda si jedna klasicna baba/deda u porti crkve nedeljom i nista vise.

Ne, svi umiru, boluju od raznih bolesti u toku zivota, moderna medicina napreduje, samo ti imas taj ekskluzivitet i generalni si zastupnik za Srbiju eliksira vecne mladosti, zdravlja i lepote.
Aj ne prdi leba ti...
By Kragi
Skoro su u mom kraju skupljali priloge za izgradnju crkve posto je jos uvek nemamo. Iz prica cujem da je bilo takvih budala koji su davali po stotinak evra a onda je Vladika Jovan dosao u blindiranom dzipu da osvesta postavljanje temelja. :radosnice:
By alexandermagic
Ne znam da li je to uobicajena praksa, ali u nekim crkvama cak i one svijece koje pale vErnici uposlenici moraju u neka doba da gase i sakupljaju, kako bi se nanovo pretopile za nove svijece.:radosnice:

A ti isti uposlenici, mahom porodicni ljudi, moraju da rade za mjesecnu platu u iznosu od 150 do 200 eura. Kojim trikom da prehranjuju porodicu s tim iznosom?
Korisnikov avatar
By Trilian
pa realno, ovo nije od juče... od gomile ljudi sam čula pop tražio ovoliko za venčanje, pop tražio ovoliko za opelo... i svi opet daju te pare... pa dok narod bude davao oni će uzimati...
Korisnikov avatar
By scout_finch
ma znala sam ja da oni voze skupa kola, nije me to iznenadilo, nego sad je i maserati dosao na red. jos da neko sedne u ferari i da stvarno povratim od muke. ja sam se iskreno iznenadila juce kad sam videla, a od popova stvarno slabo sta moze da me iznenadi.
By SanjicaBG
Da li se neko od nas, mozda ima i vernika, autovao kod svog popa?

To iskustvo bi bilo od neprocenjive vrednosti za sve. Volela bih da cujem.

Ja sam ateista, pa ne znam odgovor.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Monahinje iz Ravanice voze nekog dzipa (mislim da je neki bmw u pitanju, nisam zagledala) sa kojim bi mogle na Himalaje da se popnu.
Meni je to dovoljno. :kopanos:
Korisnikov avatar
By Vel boy
otkud god da je ovo preneseno, presimplistički i relativno tendeciozno je protumačeno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625452#p2625452]Zvonki napisao:[/url].......... povezuje se sa okultnim, magijskim, izopačenim tumačenjem Tore, poznatijim pod imenom Kabbalah. Radi se o paganštini vezanoj uz promociju okulta i New Age-a. Kabbalah je ništa drugo do magija izvedena iz jedne od svetih knjiga – samim time, sveta knjiga je zloupotrijebljena. ............

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625452#p2625452]Zvonki napisao:[/url].............Na hebrejskom jeziku on se naziva ‘rojte bindele’ i obično je ........
zapravo, na jidišu. na hebrejskom bi bilo huṭ (konac, nit) adhom (crveni).

ONT, nekog i dalje samo iznenađuje i čudi bahatost kle(i)rika u exYu...........?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!