Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

''

Da li nas ovo čeka?

Tačno je da iz dana u dan imamo sve vise i vise naucnih otkrica, a svako od njih postavlja 2 nova pitanja. Sto na vise pitanja odgovorimo, vise cemo pitanja dobiti. Sto se vise masina izmisli koje ce obavljati svakodnevne radove, to ce vise ljudski mozak da tupi, dok na kraju potpuno ne otupi, kao u primeru iz filma. Delite li ovo misljenje, ili smatrate da zapravo ima nekakvog progresa nowadays?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislim da mashish poentu. Nije problem u tehnoloskom napretku i masinama, nego u prirodnoj selekciji ljudske vrste, kao sto je prikazano na samom pocetku filma.
Imamo par intelektualaca koji sve nesto cekaju da dobiju prvo dete, posle imaju problema da ga zacnu, pa i muz umre, te zena ostane sama.
Imamo i jednu redneck familiju sa X dece, od te X dece svako dete ima X dece (po principu onih klinki sto ostanu trudne sa 16 i nece da abortiraju jer je to wrong to god i pizdarije) i eventualno - svet preplave idioti koji niti su inteligentni niti imaju priliku da od nekoga nesto suvislo nauce.
Ali mene takva sudbina sveta uopste ne zabrinjava.
Ako je evolucija resila da je najoptimalniji zivotni oblik za coveka da bude kreten - odlicno. Ali ja necu da budem kreten niti da kretene radjam, pa i po cenu izumiranja mojih gena.
By loreenche
Ja bas mislim da je poenta u tehnoloskom "napretku".

Pa evo ti, najocitiji primer. Facebook. Zaglupljluje, zatupljuje, dobra nije doneo... Zivotna misija nam je skupljanje sto vise lajkova :sigh:
By J...
Osnivac Facebook-a svakako nije glup. Taj tehnoloski napredak ne bi postojao da ne postoje pametni ljudi. S druge strane, vecina ljudi je uvek bila i bice "glupa masa" koja se moze na razne nacine iskoriscavati, kroz tehnologiju koja od njih pravi kretene ili kroz ideologiju, religiju i sl. koje od njih prave kretene, stvar je izbora.

A pamet tj. inteligencija i osecaj drustvene odgovornosti ne idu uvek zajedno.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Tehnologija moze da uzrokuje lenjost a ne glupost. Fejsbuk moze biti izuzetno koristan ali ljudi koji su bili glupi i pre nego sto je nastao fejsbuk niti mogu da shvate korist istoga niti ih interesuje.
Korisnikov avatar
By Srklet
zabavan film. :)

inace, ne mislim da je problem buducnosti opce zaglupljivanje ljudske rase. problemi ce biti ekoloski, pa prevelik broj stanovnika na zemlji za koje ce biti sve manje hrane i vode, socijalne razlike izmedju razvijenog zapada i ostatka planeta itd.

no, cini mi se da je problem tehnoloskog napretka u kojem smjeru ide. a ide u cisto kapitalistickom smjeru, stvaranja nove robe za shopping. ne ide pak u smjeru nekakvog kolektivnog napretka covjecanstva. pa tako imamo novi model mobitela svaki dan. ali se vec desetljecima ne uspijeva doci do marsa, dok je na put na mjesec doslovno trebalo devet godina, otkako je najavljeno da ce se dogoditi. problem je u prevelikoj privatizaciji tehnologije, umjesto da se time bave malo vise i drzave.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by colonia_boy

Fejsbuk moze biti izuzetno koristan ali ljudi koji su bili glupi i pre nego sto je nastao fejsbuk niti mogu da shvate korist istoga niti ih interesuje.
ja sam poprilicno pametan ali ne uspijevam razumjeti koje su to koristi fejsbuka, odnosno sto je fejsbuk donio novo a da je prethodno strasno nedostajalo. mozes mi navesti nekoliko primjera?
By J...
colonia_boy, bas tako. Neki ljudi znaju da iskoriste Fejsbuk na pravi nacin i ne samo Fejsbuk vec i druge socijalne mreze i internet uopste. Mogu da pokazu svoje talente, dobiju publiku, mogu da zarade novac itd. ali vecina ce da bude samo publika i oni koji placaju.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Nije poenta u gomili rednecks-a koji će izrađati decu... Ako su roditelji intelektualci, ne mora da znači da će im deca biti takva i obrnuto.

Isto tako, uzmi svo petoro dece od tih istih rednecks-a i stavi ih kod tog para intelektualaca. Kada budu izrasli okruženi knjigama, sa odličnim školama i dovoljno para da ne moraju da brinu o nekim stvarima, nego da se koncentrišu na učenje, plus to da od malih nogu gledaju od roditelja šta je bitno, a šta nije u životu, i videćeš kako će imati veće predispozicije da budu inteligentniji.

Što govori na konto toga koliko je okruženje bitno. A bogami, kakvo je okruženje, vidim da se radi na sistematskom otupljivanju ljudima na svim mogućim medijima, od strane svih mogućih nacija, na sve moguće načine. Imam utisak da imamo pojavu u svetu ne samo gubljenja one srednje klase u odnosu na prihode, nego i, hm, intelektualne srednje klase, gde se zatupljuje masa, a samo mali broj ljudi sme da prodre u srž stvari.

Što se tiče fejsa: ako se pravilno koristi, izuzetno moćan instrument.
Ali, problem je u tome što ljudi dozvole da fejs koristi njih, a ne oni fejs.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Svako veliko otkriće je potencijalna opasnost koliko i mogućnost.

Nisam vidovit, ali manjina će sigurno umeti da iskoristi sve što budućnost pruža, a većina (kao i do sad) će nastaviti putem gluposti.

U konačnom zbiru rekao bih da je to ipak napredak? :awesome:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!