Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by svejednoUkoliko posmatras evoluciju coveka i uzmes kao cinioca samo coveka > dedukcija...
Ma jasno meni sve to & slazem se.
Samo za ovu recenicu sam te pitao:
Nikada se evolucija ne posmatra kao proces koji pogadja jednu vrstu.?
Originally posted by m..
Originally posted by walt333chush u buducnosti, evo ti batica!
Ja sae nadam da cemo svi dobiti u buducnosti veeeelike grudi![]()
''
Originally posted by UlixDa, vrlo je verovatno da bi eliminacija patnje i bola izazvala eliminaciju empatije i ljudskosti. Međutim, meni je to niska cena za tako ogromnu stvar - nestanak bola i patnje, jer šta će ti empatija ako ne možeš da patiš
Originally posted by MageGlupost. Eliminiši bol i patnju i u jednom potezu si eliminisao i empatiju i ljudskost i praktično celokupnu istoriju umetnosti, dakle, sve iole vredno što je čovečanstvo stvorilo.
npr. "abolitionists" koji žele da eliminišu patnju i bol pomoću alteracija mozga genetskim inženjerstvom, nanotehnologijom i kibernetikom.
Originally posted by walt333
Originally posted by m..
Originally posted by walt333chush u buducnosti, evo ti batica!
Ja sae nadam da cemo svi dobiti u buducnosti veeeelike grudi![]()
''
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Originally posted by MageДивљаково лице се озари од изненадног задовољства. "Јесте ли га и ви читали?" упита он. "Мислио сам да овде у Енглеској нико не зна за његове књиге."
Originally posted by UlixDa, vrlo je verovatno da bi eliminacija patnje i bola izazvala eliminaciju empatije i ljudskosti. Međutim, meni je to niska cena za tako ogromnu stvar - nestanak bola i patnje, jer šta će ti empatija ako ne možeš da patiš
Originally posted by MageGlupost. Eliminiši bol i patnju i u jednom potezu si eliminisao i empatiju i ljudskost i praktično celokupnu istoriju umetnosti, dakle, sve iole vredno što je čovečanstvo stvorilo.
npr. "abolitionists" koji žele da eliminišu patnju i bol pomoću alteracija mozga genetskim inženjerstvom, nanotehnologijom i kibernetikom.
Mislim da ni umetnost, ni empatija, ni ništa od toga "ljudskog" što si naveo nije vredno bola. Ja bih platio bilo koju cenu da ne mogu da osećam bol i patim... bilo koju cenu.
E sada, tehnička izvodljivost takvog teoretskog stanja je takođe pod znakom pitanja. Možda je nemoguće eliminisati bol i patnju, ali ko zna... vredi pokušati. Poenta je eliminisati bol i patnju tako da organizam i dalje ostane funkcionalan i ne srlja u svoju propast.
Originally posted by MageSveta Tetko, koliko je ovo naivno i idealistično.
Mislim da ni umetnost, ni empatija, ni ništa od toga "ljudskog" što si naveo nije vredno bola. Ja bih platio bilo koju cenu da ne mogu da osećam bol i patim... bilo koju cenu.
E sada, tehnička izvodljivost takvog teoretskog stanja je takođe pod znakom pitanja. Možda je nemoguće eliminisati bol i patnju, ali ko zna... vredi pokušati. Poenta je eliminisati bol i patnju tako da organizam i dalje ostane funkcionalan i ne srlja u svoju propast.
Postoje "poremećaji" mozga u kojima ljudi ne mogu da osećaju patnju. Naime, znaju da se nešto loše dešava sa njihovim telom (da ih boli), ali im to ne smeta tj. ne izaziva "patnju". Što je jasan dokaz da postoji razlika između bola i patnje. Postoje i poremećaji u kojima ljudi ne mogu da osećaju bol, ali su onda uglavnom samodestruktivni jer ne beže od opasnosti.
Originally posted by UlixI razne istocne skole meditacije - budisti, taoisti etc.
Fizički bol - strogo govoreći - ne mora da se eliminiše, može da se rekonstruiše lični doživljaj bola, bez fensi tehnologije, na tome je radio dosta dugo jedan američki tim neurologa i psihijatara, ali me mrzi nešto da piskaram o tome.
Originally posted by Mage
Ulixe ne kažem da bi bio raj na zemlji, ali ja bih recimo voleo da mi je mozak tako rekonstruisan da mi bol ne smeta. Ne znam u šta bi se pretvorio, ali ako ne mogu da patim, šta me zabole![]()
@svejedno: imaš prava da osećaš bol, baš kao što i ja imam pravo da pokušam da ga maksimalno eliminišem.Pocni sa pravilnim disanjem. Onda kreni da zamisljas prostor oko sebe kad zmuris dok ga ne vidis tacno onakvim kakav inace jeste. Mozes da pocnes i sa zamisljanjem vatrene lopte poput Sunca.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!