Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Guion Nerville
Na temu me inspirisala prepiska sa Sprinterom na temi Moralnost Boga.

Teorija svega je pretpostavljena teorija teorijske fizike koja bi trebalo da u potpunosti objasni i poveze sve poznate fizicke fenomene, i idealno, da u principu moze da predvidi rezultat bilo kog eksperimenta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_everything

Medjutim, dokazano je (zahvaljuljuci Gedelovoj teoremi o nepotpunosti) da takva teorija u formalnom sistemu ne moze postojati, tj. da ce uvek biti nesto sto izmice bilo kojoj takvoj teoriji.

Stephen Hawking was originally a believer in the Theory of Everything but, after considering Gödel's Theorem, concluded that one was not obtainable.

“ Some people will be very disappointed if there is not an ultimate theory, that can be formulated as a finite number of principles. I used to belong to that camp, but I have changed my mind. I'm now glad that our search for understanding will never come to an end, and that we will always have the challenge of new discovery"

http://www.damtp.cam.ac.uk/strings02/dirac/hawking/

Dakle, nikada se nece moci sve objasniti formalno sredstvima nauke.

Sta vi mislite o tome? :colorado:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
isto ono sto sam napisala na "smisao zivota"

nema veze :)
By Guion Nerville
Palo mi na pamet nesto, mozda ima veze sa temom... Zamislimo jedan surov eksperiment sa misevima, koje zarobimo u nekom prostoru. Uzmimo neke neotrovne bezukusne boje, i obojimo razne komadice sira. Kad god pridje obicnom siru, da ga struja bocne. Crvenom moze slobodno da pridje. Vremenom ce povezivati (Pavlovljev refleks ili kako vec) da obicnim sirevima ne treba prilaziti. I da su mozda misevi inteligentiji, mogu formirati teoriju: obicni sirevi stvaraju bol, crveni ne. I ta teorija ce funkcionisati za njih... Dok mozda ne postavimo jedan komad obicnog sira bez struje... A mozda i ne postavimo. I mozemo eksperimentisati i sa drugim bojama, i tako stvarati njihovu 'realnost', koja mozda i nema veze sa 'pravom' realnoscu :mucka:
By Guion Nerville
aha, i mozda i mi zivimo u svetu raznoraznih sireva (koje nam je 'neko' razbacao ili ne :hamlet: ) i tako pravimo naucne teorije...
Korisnikov avatar
By Mage
Jedina stvar koja meni u fizici i generalno nauci smeta je postojanje svesti. Mislim da je svest nemoguće objasniti (mada se potajno nadam da ću jednoga dana ipak razumeti i naizad imati unutrašnji mir) i samim tim (pošto je svest deo univerzuma) je i sam univerzum neobjašnjiv u potpunosti naukom.

Nauka je samo oruđe, ona ne daje odgovore, ona samo pravi korelacije i modele. Odgovori možda i ne postoje, a "istina" i "teorija svega" je nešto što je izkonstruisano u našem umu i vrlo verovatno ne znači ništa "tamo napolju".
Korisnikov avatar
By Sunce
Ajnstajn je verovao u teoriju svega. Verovao je da se sve moze izracunati ako se postavi dobro pitanje i upotrebi elegantna matematika. Na njegovim poslednjim formulama se i dalje radi.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mišljenja sam da je nauka, stvorena ljudskim umom ograničena upravo zato što je i ljudski um takav.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!