Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by horus.
Originally posted by Dirrty19g
Ja verujem da postoji nesto sto mnogi nazivaju Bogom.
A sto se tice djavola... pre bih rekao da je zlo u ljudima samima i da im nije potreban nikakav podsticaj da bi ga oslobodili.

Koliko nisam pobornik crkve... toliko nisam ni satanista... niti bilo kakvih verskih sekti/zajednica.
Jedina normalna stvar koju sam procitao ovde...

Nego, mrzi me da nesto puno pisem i ulazim u duboku polemiku, stoga, bicu koncizan...
Vecinu vremena covekom upravlja zelja za opstankom i zivotom...
U to spadaju i odbrambeni mehanizmi...
Jedan od odbrambenih mehanizama je strah...
Ljudi se plase smrti i u skladu sa tim strahom su spremni da cine razno-razne gluposti...
Jedna od njih je i klanjanje idolima koji mozda cak i ne postoje...
Sama ideja da nece postojati jednog dana coveka navodi da trosi vreme na glupave obrede i time krade sebi vreme u nepovrat...
Poenta je da, ne postoje konkretni dokazi da neke vise sile postoje, ali takodje nema dokaza da ne postoje...
Autosugestija je cudo...
Besplatan savet svima koji se loze na gluposti: U zivotu je sve relativno i uzimajte sve sa rezervom...
Enough research will tend to support any theory. I to je tako. Da nije tako, ne bismo imali plejadu (ne)verovanja.

Ako cjemo po hrishcjanstvu*, najbanalnije cju recji - termin Satana oznachava protivnika (ne nuzhno neki nematerijalni entitet). U modernom drushtvu to oznachava upravo onaj "bunt" protiv trenutnog sistema vrednosti. Tako sam i ja pocheo pre 7-8 godina, jer su mi mnogo smetali neki licemerni postupci. Put kao put, ima vishe pravaca, vishe koraka i vishe skretanja.. To je okej.

Ali i pored svega, jako mi se dopada filozofija ToS i to cje uvek biti tako. Dopada mi se dogma ove organizacije, jer se mnogo pazhnje poklanja individualizmu i lichnoj edukaciji, kao i razvitku. Unutar tog reda postoji mnogo redova, zato shto je sam proces Xeper-a (tkz. rech ovoga eona, shto znachi "Ja sam doshao u postojanje") individualan i razlichit za svakoga. Xeper, iliti Xpr je predstavljen skarabejom koji oznachava ponovno rodjenje i besmrtnost. I btw, nisam chlan ovog reda :) Ali simpatizer jesam :)

*osecjam se jako glupo dok izvodim komparacije, zato shto ja nisam ni odrastao u porodici koja ima veze sa monoteizmom, ali mi je tako lakshe da se izrazm. as i said - i'm all into egypt (ali ne doslovno)
Korisnikov avatar
By Sutekh
i btw, napokon dobra tema na ovom forumu. jea! :D

ovako izgleda cjerka antona laveya (odrekla ga se):

Slika
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sutekh

Ja Lucifera i Satanu ne vidim kao istog "lika" (a znam da nisam jedini). Lucifera vidim kao Horusa, a Satanu kao Seta. Mislim, sam termin "Satana" mi je nekako degute. Ako cjemo po nekim teologijama, chinjenica je da je on vecji prijatelj choveka i da ga bolje poznaje od gospodje bozhe(n).
Svakako. Agree.

Lucifer je ime andjela, 'Light - bearera', donosioca Svetla.

Satan je ime Neprijatelja.
..
Originally posted by MinaHarker
Ne busam se u grudi junacke da puno znam o satanizmu, tim pre sto postoji nekoliko struja koje se medjusobno nikako ne vole (luciferijanci i satanisti?), ali, bez uvrede, vecina njih je pathetic attention whores...
Fino je udarati kontru glupim i zaglupljenim hriscanima, ali satanizam ne insistira na suprotnim vrednostima - znanju umesto slepe vere, nepostovanje autoriteta, slobode umesto otimanja, odgovornosti umesto okrivljavanja drugih za sve lose sto se desi.
Posebno mi smeta suvise 'opusten' stav o drogama, jer, ako se ne varam, satanisti uzimaju sebe kao vrhovnu vrednost, pa koj moj se onda trujes i ubijas?

LM, licemerni kao i svi 'vernici'...
Prvo - ni hriscani, iskreni, razboriti, upuceni, nisu glupi & zatupljeni. malo iskljucivi, mozda, ali stasad.

Drugo - Nije poenta satanizma lupanje kontre hriscanima. Nekih struja svakako, uglavnom onih decijih, navedenih vec u delu u kome sam citirao deo knjige 'Dobra prorocannstva' ali vecini ne.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Kiwi.. Kurir?

jel je objavljeno ovo josh negde? Ne znam stvarno shta da ti napishem. sam tekst je u potpunosti prepun nebula kosmichkih razmera.. i naravno pominjanje kroulija koji veze nije imao sa satanizmom.

dodushe, ovo:
Od Manojlovića i Pastuvića saznajemo da su najagresivnije domaće satanističke sekte Crna ruža
WRONG!

Crna Ruzha svakako da postoji, ali ne i kod nas. I nije satanistichka, vecj luciferijanska organizacija. ime im je Children of the Black Rose i na chelu iste je gosn. Nate Leved. ne znam ni da li su aktivni vishe..

to shto su pojedini lupili pa ostali zhivi, kada su se ona dva jadna vojnika poubijala pa napravili drzhavni skandal da bi prikrili pravi uzrok pogibije, to je drugo. mislim, come on.. nismo deca.
Crni škorpioni, Satanine vojvode i Satanski vitezovi, koji najčešće vrbuju mlađe ljude organizujući kurseve stranih jezika, putovanja u inostranstvo i kroz akcije navodnih humanitarnih organizacija.
:lol: crni shkorpioni :lol: satanine vojvode :lol: satanski vitezovi :lol: vrbuju ljude organizujucji kurseve stranih jezika :roflmao:

chuj, josh se tu pominju i kojekakvi struchni timovi.

HAHA!

@svejedno - samo da se ubacim.. termin, tj titula "satan" potiche od mnogobrojnih imena setovih (iliti titula). a ona glasi: set-hen :) ako te bash zanima znachenje, iskopacju, ali sad me bash mrzi da trazhim..

i josh jedan mali dodatak: satan je ime protivnika. a chemu se on protivi?

pa protivi se principima sadashnjeg drushtva. robovanjem lazhnom moralu, klechanju na kolenima pred imaginarnim bogom, lichnoj stagnaciji i degradaciji itd. era ribe je u svakom sluchaju proshla i druge vrednosti su stupile na scenu.

kao.. zvuchim i sebi konfuzno dok pokushavam da banalizujem ovo.

u principu, sve je to odskochna daska, ni manje, ni vishe.
Korisnikov avatar
By west end
Originally posted by *deni*
Joj, citam vase postove i puni su narodnih mudrosti.

" Nije mene moja majka rodila
sa Djavolom ljubav da bih vodila
Volecees me, voleti vise nego sebe
Kunem ti se isteracu djavola iz tebe... "
:tepih:
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by svejedno

Prvo - ni hriscani, iskreni, razboriti, upuceni, nisu glupi & zatupljeni. malo iskljucivi, mozda, ali stasad.

Drugo - Nije poenta satanizma lupanje kontre hriscanima. Nekih struja svakako, uglavnom onih decijih, navedenih vec u delu u kome sam citirao deo knjige 'Dobra prorocannstva' ali vecini ne.
Lupila sam, priznajem. Da ne bih kvarila diskusiju, evo mene poucene da dodam par stvari.

Lucifer je isti entitet kao i Satana, samo drugaciji oblik, po najcescem tumacenju, te se svi luciferijanci i grupno zovu satanistima, ali ima velikih razlika u verovanjima i praksi.
Elem, Lucifer, kao onaj sto nosi svetlo, je postovan ili kao postojece bice, bozanstvo ili kao ideja. Mnogi ce, medju njima LaVejevi sledbenici, poreci postojanje uzvisenih bica i sebe staviti na to uzviseno mesto. I to je ok... Zalazu se za primenu selekcije najpodobnijih i na ljudsku rasu, smatraju hedonizam vrhunskom filozoijom i bla bla... Uglavnom su potpuno benigni, sa bilo koje strane da ih gledas.
Postoji i ona druga ekipica, koja osim stovanja Lucifera poseduje jos mnoga znanja, vecina je pre nego sto se zaputila vodama satanizma isprobavala magiju, voodoo, demonolatriju, pa i wiccu. Vecina smatra da je Luciferovo svetlo najveci dar koji je covecanstvo moglo dobiti, te koristi svaku priliku da nesto sazna i istrazi. Nazalost, taj soj je prilicno nabedjen i prepun sebe, pa izbegava da se druzi i razgovara sa 'obicnima'. Jako se naljute ako se pomene ikakav pad Lucifera, jer je to 'pogresna interpretacija'. Naime, Lucifer nije padao sa nebesa, niti se nalazi u dubinama zemlje. On predstavlja samo drugi put, drugi nacin pronalazenja sebe, saznavanja sveta. Nije nista losiji ni bolji od ostalih bogova, ali je nekome u interesu da ga tako prikaze.
Zanimljivo je da luciferijanci ne odobravaju ubistva, ali se zalazu za osvetu. Razlozi: cesto je teze ziveti zivot nego umreti i ako si spreman da uzmes nekome zivot, budi spreman da ce neko uzeti tvoj.
Lucifer ne zna za milost i oprostaj. Ako zajebes stvari, vadi se kako znas i umes. Ako trazis stvari koje ne zasluzujes - neces ih dobiti. A i sve sto dobijes - moras da platis. Tako da, dzaba crne svece i zrtvovanja ako nisi dostojan.

Ako sam opet lupila kojesta, molim da me se izvine.
Korisnikov avatar
By Aradija
ja vidim Djavola (smesno mi da kazem Djavola,ali dobro sad :sladoled: ) kao odvojenost od Boga..a Boga bi bio ono sto istinski jesam, ono sto istinski jeste, a Djavola bi predstavljale zablude o sebi i o svemu drugom

Sad cu jos Hriscanka da ispadnem..pre mi je Hriscanstvo bilo jako odbojno, pa sam odbijala da verujem u bilo sta sto bi moglo biti slicno icem hriscanskom..a to je poprilicno ograniceno :sladoled:
Al onda sam se prosvetlila..i sad mislim da svugde ima finih stvari koje se mogu pozajmiti (uz koriscenje Razuma)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!