- 04 Jan 2008, 08:59
Ako cjemo po hrishcjanstvu*, najbanalnije cju recji - termin Satana oznachava protivnika (ne nuzhno neki nematerijalni entitet). U modernom drushtvu to oznachava upravo onaj "bunt" protiv trenutnog sistema vrednosti. Tako sam i ja pocheo pre 7-8 godina, jer su mi mnogo smetali neki licemerni postupci. Put kao put, ima vishe pravaca, vishe koraka i vishe skretanja.. To je okej.
Ali i pored svega, jako mi se dopada filozofija ToS i to cje uvek biti tako. Dopada mi se dogma ove organizacije, jer se mnogo pazhnje poklanja individualizmu i lichnoj edukaciji, kao i razvitku. Unutar tog reda postoji mnogo redova, zato shto je sam proces Xeper-a (tkz. rech ovoga eona, shto znachi "Ja sam doshao u postojanje") individualan i razlichit za svakoga. Xeper, iliti Xpr je predstavljen skarabejom koji oznachava ponovno rodjenje i besmrtnost. I btw, nisam chlan ovog reda
Ali simpatizer jesam
*osecjam se jako glupo dok izvodim komparacije, zato shto ja nisam ni odrastao u porodici koja ima veze sa monoteizmom, ali mi je tako lakshe da se izrazm. as i said - i'm all into egypt (ali ne doslovno)
Originally posted by horus.Enough research will tend to support any theory. I to je tako. Da nije tako, ne bismo imali plejadu (ne)verovanja.Originally posted by Dirrty19gJedina normalna stvar koju sam procitao ovde...
Ja verujem da postoji nesto sto mnogi nazivaju Bogom.
A sto se tice djavola... pre bih rekao da je zlo u ljudima samima i da im nije potreban nikakav podsticaj da bi ga oslobodili.
Koliko nisam pobornik crkve... toliko nisam ni satanista... niti bilo kakvih verskih sekti/zajednica.
Nego, mrzi me da nesto puno pisem i ulazim u duboku polemiku, stoga, bicu koncizan...
Vecinu vremena covekom upravlja zelja za opstankom i zivotom...
U to spadaju i odbrambeni mehanizmi...
Jedan od odbrambenih mehanizama je strah...
Ljudi se plase smrti i u skladu sa tim strahom su spremni da cine razno-razne gluposti...
Jedna od njih je i klanjanje idolima koji mozda cak i ne postoje...
Sama ideja da nece postojati jednog dana coveka navodi da trosi vreme na glupave obrede i time krade sebi vreme u nepovrat...
Poenta je da, ne postoje konkretni dokazi da neke vise sile postoje, ali takodje nema dokaza da ne postoje...
Autosugestija je cudo...
Besplatan savet svima koji se loze na gluposti: U zivotu je sve relativno i uzimajte sve sa rezervom...
Ako cjemo po hrishcjanstvu*, najbanalnije cju recji - termin Satana oznachava protivnika (ne nuzhno neki nematerijalni entitet). U modernom drushtvu to oznachava upravo onaj "bunt" protiv trenutnog sistema vrednosti. Tako sam i ja pocheo pre 7-8 godina, jer su mi mnogo smetali neki licemerni postupci. Put kao put, ima vishe pravaca, vishe koraka i vishe skretanja.. To je okej.
Ali i pored svega, jako mi se dopada filozofija ToS i to cje uvek biti tako. Dopada mi se dogma ove organizacije, jer se mnogo pazhnje poklanja individualizmu i lichnoj edukaciji, kao i razvitku. Unutar tog reda postoji mnogo redova, zato shto je sam proces Xeper-a (tkz. rech ovoga eona, shto znachi "Ja sam doshao u postojanje") individualan i razlichit za svakoga. Xeper, iliti Xpr je predstavljen skarabejom koji oznachava ponovno rodjenje i besmrtnost. I btw, nisam chlan ovog reda

*osecjam se jako glupo dok izvodim komparacije, zato shto ja nisam ni odrastao u porodici koja ima veze sa monoteizmom, ali mi je tako lakshe da se izrazm. as i said - i'm all into egypt (ali ne doslovno)