Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by Ralph WiggumHa, ha... Kakva količina grešaka na jednom mestu!
Religija moze da se uklopi u teoriju evolucije, ali isto tako moze i prica o svetom pacovu koji je napravio univerzum.![]()
Religija pokusava da opstaje na sve moguce nacine.Kao sto je grckoj mitologiji proslo vreme pre par milenijuma, tako se sada blizi taj trenutak i hriscanstvu (kao i ostalim religijama).Nauka napreduje stalno i ponestaje potreba za pastirima kao i objasnjenjima koja nisu bazirana na dokazima.
Originally posted by BellyButtonE, a kako se objashnjava to da mrav (recimo) danas izgleda isto onako kako je izgledao kada je nastao i nije se menjao?
Pa tako sam ja to i kapirao pre nego shto sam i chuo za te prelazne forme...
E, a kako se objashnjava to da mrav (recimo) danas izgleda isto onako kako je izgledao kada je nastao i nije se menjao? Da li su vec formirane zivotinjske vrste i dalje u procesu evolucije? Hoce li se, recimo, iz mrava evolutivno razviti vishe bice u buducnosti?... Zashto postoje i majmun i chovek, tj. zashto majmuni nisu izumrli u procesu prelaska u humanide vec danas postoje i jedni i drugi?
Originally posted by jukiejukieOriginally posted by BellyButtonE, a kako se objashnjava to da mrav (recimo) danas izgleda isto onako kako je izgledao kada je nastao i nije se menjao?
Pa tako sam ja to i kapirao pre nego shto sam i chuo za te prelazne forme...
E, a kako se objashnjava to da mrav (recimo) danas izgleda isto onako kako je izgledao kada je nastao i nije se menjao? Da li su vec formirane zivotinjske vrste i dalje u procesu evolucije? Hoce li se, recimo, iz mrava evolutivno razviti vishe bice u buducnosti?... Zashto postoje i majmun i chovek, tj. zashto majmuni nisu izumrli u procesu prelaska u humanide vec danas postoje i jedni i drugi?
Pa mrava ima jako mnogo različitih vrsta, i one su sve evoluirale razdvajajući se jedna od druge, tako da skoro nijedna vrsta mrava ne liči sasvim na pra-mrava. Samo što mi to ne vidimo baš dobro jer su mravi mali, ali bolje se npr. vidi na pticama pevačicama. Tu je i onaj molekularno-biološki aspekt; npr. jedan mrav ima hemijsku materiju koja mu omogućava da živi na suvom i hladnom mestu a drugi na toplom i vlažnom (npr. mogu da najbolje iskoriste skrob iz semenki na toj temperaturi), a nama oba izgledaju kao obični mravi.
Da li su vec formirane zivotinjske vrste i dalje u procesu evolucije?
Sve evolutivne linije su i dalje u procesu evolucije. Vrsta je naziv koji se da jednoj grupaciji kada se evolutivno stablo preseče u određenom trenutku vremena i onda se vide razlike među populacijama, i onda se ljudi trude da te razlike kvantifikuju kako bi rekli da dve populacije pripadaju istoj vrsti ili različitim vrstama itd. U trenutku sadašnjem postoje grupe organizama koje nisu sasvim na nivou vrste jer upravo pokušavaju da se razdvoje ali još nisu stigle da se dovoljno odvoje da bi ih današnja nauka proglasila za posebne vrste. Onda se kaže da postoji jedna supervrsta koja se sastoji od nekoliko poluvrsta. Primer su recimo cachinnans/argentatus/fuscus galebovi koji imaju 10-15 tih grupica koje se po malo razlikuju jedna od druge a kada uporediš krajnje delove te linije oni su potpuno različite vrste (i čak se gnezde jedna pored druge u Britaniji bez ukrštanja).
Zashto postoje i majmun i chovek, tj. zashto majmuni nisu izumrli u procesu prelaska u humanide vec danas postoje i jedni i drugi?
"Majmun" je traljavo definisana kategorija. Koristeći kladistiku, dolazi se do zaključka da su ljudi i dalje majmuni, tj. nisu prestali da budu majmuni time što su postali ljudi (kao što kitovi nisu prestali da budu sisari time što su postali kitovi). Zatim reč majmun se koristi i za američke majmune drekavce, koji se ne nalaze u liniji čovekovih predaka nego su posebna račva na evolutivnom stablu, i za pavijane itd, kao i za čovekolike majmune. E sad, kada dođemo do čovekolikih majmuna, tu imamo pre svega neke predačke vrste koje su preci svih današnjih čovekolikih majmuna i ljudi, i te vrste su i izumrle i nisu. Jesu izumrle zato što tih vrsta danas nema kao posebnih vrsta, a nisu izumrle zato što smo mi, njihovi potomci, i dalje živi. Onda su se od te grupe odvojili preci orangutana, pa su tada postojale dve vrste - pra-orangutani i pra-mi. Onda su se od pra-nas odvojile pra-gorile, pa su postojali pra-mi, pra-gorile i neki pra-orangutani koji su već evoluirali bliže orangutanima (evolucija te grane nije stala zato što se naša nastavila). Onda su se odvojile pra-šimpanze i sada tu imamo i neke naše pretke koji su od svih današnjih vrsta samo naši preci. Nazvaćemo ih praljudi. Ali i tih praljudi je bilo raznih i oni su evoluirali u raznim pravcima, i nisu svi naši preci. I onda se tu stablo postepeno sužava kako te linije praljudi izumiru i ostajemo samo mi.
Originally posted by Dušan MaljkovićOno sto je danas mitologija je nekada percipirano kao deo religije...
Prvo, ne postoji religija, nego religije -- nije hinduizam isto što i pravoslavlje i pitanej je da li se uopšte mogu misliti kao "svetske religije"- Drugo -- jedno je mitologija, a sasvim drugo religija: mitologija se percipira kao nestvarna, a u Boga se veruje baš kao postojećeg.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!