Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Bas me interesuje...
Ako se slozimo da zaista postoji manje zlo, i to potkrepimo nekim primerima (recimo, onim najpopularnijim - svako zlo je manje od radikalskog zla), mozemo li da to 'manje zlo' provucemo i kroz ostatak istorije i zivota? I zasto bi recimo nacisticko zlo bilo manje od americkog, ili srpsko od albanskog, ili rak dojke manje zlo od raka zeluca....
Korisnikov avatar
By gorilica
Ufff.
Ne znam, meni je manje zlo ono chije posledice se manje trpe i manje negativno utichu na moj zivot. Rekao bih da je izbor uvek individualan i teshko primenljiv na masu, jer ono shto je jednom choveku manje, ne mora da znachi da drugom nece biti vece.
Korisnikov avatar
By Sanguine
PA to mu valjda dodje kao 2 izbora...jedan je mnogo losh a drugi manje losh. :shrug:
Korisnikov avatar
By Modesty
Svakome je njegovo zlo najgore i najveće.Iraku je veće zlo Amerike,Srbima Šiptari i obrnuto,jevrejima nacisti...zlo je zlo i ne može se mjeriti....naravno da postoje situacije naše životne u kojima moramo da bimamo između dva zla i u tim situacijama je manje zlo ono koje povlači manje konsekvence.
Korisnikov avatar
By Rei
Da. Pitanje je postoji li dobro, i gde je granica izmedju (manje) zlog i dobrog. A od dobrog uvek postoji bolje. Onda se postavlja pitanje, da li je dobro zlo u odnosu na bolje?

hehe
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by REI
Da. Pitanje je postoji li dobro, i gde je granica izmedju (manje) zlog i dobrog. A od dobrog uvek postoji bolje. Onda se postavlja pitanje, da li je dobro zlo u odnosu na bolje?

hehe
skoro pa apsurdno pitanje,sorry na iskrenosti.....granica između manjeg zla i dobrog je tamo gdje apsolutno prestaje zlo .
Korisnikov avatar
By Deksi
Pa pretpostavljam da vece zlo ostavlja gore posledice i ima losije efekte od manjeg zla.
Valjda se u tome moze napraviti neka procena koje je vece a koje manje.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Deksi
Pa pretpostavljam da vece zlo ostavlja gore posledice i ima losije efekte od manjeg zla.
zlo je zlo i vrlo je individualno na koga ostavlja kolike posledice...tvoja konstatacija,tj. naša je tačna za nas same kada moramo birati između dva zla.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by REI

hehe
bas tako :sweet:

zapravo ne postoji ni vreme ni prostor, pa tako ni dobro ni zlo, sve je stvar percepcija ljudskog uma.
sve sto nam se desava je nista drugo do neophodno za nas razvoj. sto brze ucimo, tj iz svega izvlacimo samo iskustveni nauk - to brze napredujemo.
sto vise kukamo, brinemo, pesimisemo... to se vise vrtimo u krug i neprekidno nam se desavaju iste ˝lose˝ situacije.

:sudija:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by allexa37
Originally posted by Deksi
zlo je zlo i vrlo je individualno na koga ostavlja kolike posledice...tvoja konstatacija,tj. naša je tačna za nas same kada moramo birati između dva zla.
Mislim da se to zlo ne mora sagledati samo subjektivno vec i objektivno i jedinstvom oba mozemo doneti zakljucak sta je manje a sta vece.
Gresim li?
Korisnikov avatar
By jukie
E sad, postoji zlo, a postoji i evolucija (piše hund, a piše i Miile).

I evolucija kaže da neki manje odgovaraju nekom standardu od drugih, i periodično krene da deluje selekcija po tom standardu i ti koji manje odgovaraju bivaju isključeni iz populacije... I kad tad će -neka- vrsta selekcije delovati.

(I onda deca dođu i kukaju kako nije fer da nema celo odeljenje po peticu, a to "nije fer" zvuči kao nekakvo zlo, a to nije zlo nego deca ne ljube teoriju evolucije)
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by gorilica
Ufff.
Ne znam, meni je manje zlo ono chije posledice se manje trpe i manje negativno utichu na moj zivot. Rekao bih da je izbor uvek individualan i teshko primenljiv na masu, jer ono shto je jednom choveku manje, ne mora da znachi da drugom nece biti vece.
delim misljenje. ako se zlo moze rangirati onda to cinim po kriterijumu what's the demage. naravno preduslov je rdjava namera, ako vec govorimo o zlu.
By Ulix
Originally posted by Wilhelmina
... ili rak dojke manje zlo od raka zeluca....
Ako bi vec morala da imas karcinom, bolje da imas karcinom stitaste zlezde nego karcinom debelog creva ili zeluca ili pluca ili dojke. Iz prostog razloga sto je veca verovatnoca da ces onaj prvi moci u potpunosti da uklonis i nastavis svoj zivot normalno, dok ove druge varijante imaju znatno nepogodniju prognozu.

Na ovaj nacin gledano, makar, postoji manje zlo.

:)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by EYA
Originally posted by REI

hehe
bas tako :sweet:

zapravo ne postoji ni vreme ni prostor, pa tako ni dobro ni zlo, sve je stvar percepcija ljudskog uma.
sve sto nam se desava je nista drugo do neophodno za nas razvoj. sto brze ucimo, tj iz svega izvlacimo samo iskustveni nauk - to brze napredujemo.
sto vise kukamo, brinemo, pesimisemo... to se vise vrtimo u krug i neprekidno nam se desavaju iste ˝lose˝ situacije.

:sudija:
ja se slazem sa ovo dvoje :)
Korisnikov avatar
By Blady
Zlo je zlo, manje zlo, ono koje ne utice toliko lose po nas, ali ga svejedno svrstavamo pod zlo.
U stvari, mislim da svako ima drugaciji pojam o zlu..
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Zlo se moze razaznati jedino ako imamo subjektivan ugao gledanja.

Iskreno. Radije bih izabravo (ako je na meni da odaberem) vece zlo drugima, nego manje zlo sebi.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by V I V I S E C T
Zlo se moze razaznati jedino ako imamo subjektivan ugao gledanja.
Upravo...
Moje zlo, nekome je dobro...
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Wilhelmina
... ili rak dojke manje zlo od raka zeluca....
Pa zato sto ga je Kylie imala:lol:

omg, that’s so in:kosa:
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Black Lady
U stvari, mislim da svako ima drugaciji pojam o zlu..
Pa i to sto kazes, Hića je samo hteo Jevrejima da organizuje rekreacione kampove, ko im je kriv sto su oni to pogresno protumacili :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi

Nema manje i veće zlo, zlo je zlo. pitanje je koje ti manje škodi i koje ti manje dira žicu. Nijanse.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by gorilica
Ufff.
Nema šta dodati......zlo je manje ukoliko su posslediće manje...ma napisao čovjek već.
Korisnikov avatar
By Dina
Problem je sto mi ne znamo sta su sve posledice... Npr ja se opredelim za neki postupak i cini mi se da on ima manje posledice, dakle odabrala sam manje zlo... kad ono u buducnosti se pokazu neke nepredvidjene posledice i ispostavi se da sam ja ustvari odabrala vece zlo ;)

Ili oni primeri iz literature vezani za utilitarizam - zarobe me i kazu da ubijem jednog taoca, ako ja necu da ubijem oni ce ubiti dvadeset... Da li je manje zlo smrt jednog coveka ili dvadeset? I kako se ta slika menja ako je taj koga treba da ubijem neko meni blizak? Ili drugi primer -tkz kaznjavanje nevinih - talas zlocina koji izazivaju nemire u kojima ce izginuti veliki broj ljudi... Da li kazniti i osuditi na smrt jednog coveka za koga se zna da je nevin ali ce se poverovati da je kriv pa nece izginuti ti drugi ljudi... Ili se ne sme kazniti onaj koji je nevin?

Kako su mi slatki ti primercici :sweet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!