Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Eto, bilo im dosadno, pa hajde da urade nešto kreativno i drugačije.

Samo me jedno zanima, ko nama garantuje da će sad Marija da bude dobra i uzorna? Svi moji sestrići su kršteni, pa se ne zna ko je veći antihrist :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
To je po meni najveca glupost.. To je maltretiranje
i prisiljavanje na nesto..

Sta ako neko dete odluci da bude budista ili
ateista?

Odakle nekome pravo da nesto namece!!!

Pustite decu da odrastu da izaberu...

Verovatno se plase da, ako ih oni na silu ne krste,
da se nece nikada ni krstiti..
Pa tako i treba.. neka stave prst na celo ti svestenici
kako se ponasaju ...

Ogavno!

to se meni granici sa eksperimentima doktora Mengela...

Bljak!
:opatica:
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Kakva lakrdija!

Nesto tako intimno i svecano za pojedinca koji prima Svetu tajnu ovako je ispalo kao neka vrste feste... Po opisu dogadjaja, i uzrastu dece, ceo dogadjaj vise nalikuje primanju prve pricesti, karakteristicnog za zapadnu crkvu...

Zaista, sve ovo deluje kao nametnuto toj deci... A jos vise ne mogu da se nacudim tim roditeljima, koji krstavaju svoju decu tako grupno?! I to jos sa skolom... Kakav nedostatak ukusa! Pored toga, mnogi od tih mladih veroucitelja su poluobrazovani zagovornici natvrdjeg krila crkve (u mom licnom zargonu okarakterisani kao "pravoslavni talibani")...Ma cist prozelitizam!

Podseca na neko pokrstavanje pagana... grupno, privodjenje veri...ostah bez teksta...

:uplasen:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Uzas...

Zamisli ne zelis da se krstis, ili su tvoji roditelji protiv toga. Ispadas crna ovca u odeljenju i svi misle da si luzer.

Ovo je UZAS.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjelat

ateista?

Dobro pitanje. A jel veronauka u školama obrađuje samo pravoslavlje ili i ostale masovne religije?
Korisnikov avatar
By 2kune
Takav užas svakodnevno je prisutan u Hr. Osobno sam bio na jednom satu likovnog kad je nastavnica željela objasniti pojam simbola te se referirala na križ kao simbol koji svi poznaju (spomenula je to nakon prometnih znakova). U tom procesu omaklo joj se pitanje: 'tko od vas ide na vjeronauk?' Odmah je nastala galama i čitav razred krvnički se derao na ono jadnih 2-3 učenika koji ne idu na vjeronauk. Vikali su im: 'sram vas bilo! kako možete ne ići na vjeronauk! gorjet ćete u paklu! vi niste normalni!'... Utišavanje čitavog razreda bilo je jako mučno baš kao i atmosfera koja je poslje nastala, atmosfera odgođenog linča... Naravno, to je stvar koja stalno tinja jer se inače ne bi mogla tako odjednom desiti iz čista mira... Čemu ih to uče na vjeronauku? To je bila scena kao iz filmova, čisti proplamsaj klerofašizma... Nažalost, vrlo realan... Što će tek biti kada se čitav razred nađe na prvoj pričesti a njih 2-3 opet budu nekrsti protiv koji se svi moraju boriti? Potpuno suprotno od Isusove poruke, crkva gdje god dođe stvara mržnju i rat. Vjeronauk je predmet nespojiv sa svim ostalim predmetima i saznanjima koji pruža ostatak obrazovnog programa a odgaja djecu u duhu mržnje i agresije prema svemu što nije blagoslovila crkva kao institucija. Vjeronauk treba što prije protjerati iz škola a crkvu što prije uništiti kao instituciju koja dovodi demokratsku državu i građansko društvo u veliku opasnost.
Korisnikov avatar
By Delete
Ovo je uzasno!

Mada...verovatno je pojednim roditeljima bilo povoljine da tako krste decu nego da organizuju, kako to vec biva veliko slavlje povodom krstenja :seronjo:
Korisnikov avatar
By Paki
Ja kršten kad sam imao jednu godinu, u potaji bakine i dekine kuće, daleko od tatinih ateističkih očiju... :opatica:
... A onda je Pakita porasla i transformisala se u antihrista :evilgiggle: , džaba im sav trud... :njanja:

A ovo gore... pa, egal je sa kolektivnim regrutovanjem u pionire do pre dvadesetak godina... Imaju deca šatro izbor, veronauka ili građansko vaspitanje, ali kad Pahomijev kolega dođe u školu, dečije pravo na izbor biva ukinuto, sve male glave moraju biti ovlažene svetom vodom...
Korisnikov avatar
By mmiki
Ja nisam krsten, roditelji mi nisu krsteni..... jednostavno sve je to stvar tradicije, vere, vuce korene iz porodice i okruzenja. A svakako mislim da su masovna krstenja glupost. To je duhovni a ne svetovni cin.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Kiwi
Originally posted by andjelat

ateista?

Dobro pitanje. A jel veronauka u školama obrađuje samo pravoslavlje ili i ostale masovne religije?

Koliko ja znam samo pravoslavlje.. i to full tretman..

Ja svoje dete nisam dala na to.. nikako..

On ide na Gradjansko vaspitanje, gde uce bonton i lepo ponasanje,
i drugi izborni predmet je Ruke u testu.. (test) .. umesto
Narodne tradicije..

Lako ce se privoleti bilo kojoj religiji, ako mu to ikada
bude bilo u zizi interesovanja...

A slazem se sa 2kune, da crkva umesto da uci ljude da
se vole medjusobno, seje mrznju i stvara ratove..

Uvek se pitam, zasto tokom svih ovih ratova, ni jedna
crkva nije propagirala mir, sirila parole da se ne ide u rat,
sprecavala nasilje.. vec su cak i blagosiljali velike ratnike..

Da li je to sustina religije?
Korisnikov avatar
By Dina
Banovicka :love: Do duse, kako i Paki rece, vremena se nazalost nisu mnogo promenila - nekada se moralo pevati o Bosku Buhi i tome slicno, a sad deca idu na grupno krstenje... :sigh:

Ako tako nastave kako i vaspitavati decu? Moji roditelji meni nista nisu smeli da kazu kad sam im saopstila da zelim da budem kurir i poginem za domovinu :drama: Videli su da mi ispiraju mozak u toj skoli ali sta da dodjem u razred sa nekim drugim stavovima pa da imam problem sa drugom decom i nastavnicima. Tako isto ako ja moje dete ne budem vaspitavala u duhu vere u skoli ce ga proglasiti za antihrista...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!