Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Skoro sam imao jednu debatu apropo homoseksualnosti i jedan moj prijatelj je izneo teoriju koja glasi: Polna segregacija vodi ka homoseksualnosti... On kao primer navodi Saudijsku Arabiju u kojoj navodno ima veliki procenat homoseksualaca, koji su nus pojava polne segregacije...
Ovo je jos jedna teza kojom se na indirektan nacin zeli dokazati da pod odredjenim uslovima heteroseksualna osoba moze postati homoseksualna... I stoga, omladina se mora zastiti kako ne bi "zastranila"...
Da li je ovo jos jedna str8 paranoja, ili moj prijatelj ima pravo? Sta mislite o tome?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne mogu znati koliko ima homosexualaca u Saudijskoj Arabiji... ili bilo gde, sto se toga tice.

Ako uzmemo pojavu zatvora... tu se moze reci da se desava slicna stvar.

Ali tu postoje 2 grupe ljudi.
Jedni, koji u tom slucaju primaju :D , su se pronasli u tome... ili su oduvek i bili to... a bice i po izlasku iz istog.
A drugi, koji ga daju :D , ne smatraju to homosexualizmom vec samo trenutnom zamenom... a po izlasku se vracaju na staro.

I sada sam se pogubio u svom komentaru...

Uglavnom, htedoh reci da se moze desiti da dodje do vise experimenta izmedju osoba istog pola u nedostatku osoba drugog pola... ali da tu takodje postoje te 2 grupe ljudi.
Korisnikov avatar
By Dina
Homoseksualnost :D (kao heteroseksualnost, nije heteroseksualizam).

Inace, istina je to sto tvoj prijatelj kaze. Ja sam isto cula od turistickog vodica kada sam bila u Egiptu. Pisala sam vec na nekim topicima ali posto je ovo topic o tome - tamo se muskarac i zena vencavaju oko 35 god a svi heteroseksualni odnosi pre braka su zabranjeni. Homoseksualni nisu pomenuti u Kuranu pa se gleda kroz prste ako muskarac pre braka ima ljubavnika, dok se za ljubavnicu ne bi gledalo niti bi on to sebi dopustio (svi se strogo pridrzavaju onoga sto pise u Kuranu). Mnogi i kada se ozene nastave da budu ljubavnici.

To je sasvim druga kultura od zapadne. Ne postoji svest tih ljudi da su oni homoseksualci ili biseksualci, bar za vecinu njih. Oni samo zive po pravilima koja propisuje Kuran. Ali homoseksualni odnosi jesu mnogo cesci, nista nije neobicno da se vide mladi muskarci kako se drze za ruke, grle se i uopste daleko se slobodnije ponasaju nego ovde. Turisticki vodic je tada i zapoceo tu pricu jer je hteo da opomene nase turiste da se ne okrecu i ne cude kad vide muskarce koji se drze za ruke na ulicama Egipta... a ja sam samo razmisljala kakvi to ljudi dolaze iz Srbije kad turisticki vodic i na to mora da ih opominje :qqlele:
Korisnikov avatar
By Dirrty
U tom kontextu mi je homosexualizam isao bolje nego homosexualnoscu...
Korisnikov avatar
By Paki
Situaciona homoseksualnost.
Gvirni u zatvore.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Dina
:hail:

O fala, Q*cu! Taj termin, "homoseksualizam" mi je degute.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Linchujte me sada zbog tog izraza! :plavuso:

Imam tako reci, sestru iz Jordana.
Jordan je stavise jedna od najrazvijenijih arapskih zemalja... okrenuta ka Zapadu.

I ona mi je sama rekla da koliko ona zna, kod njih to nije nimalo cesta pojava... iako postoje organizovane zurka za koje je ona saznala da se odrzavaju...

Ali po tom pitanju su prilicno zatvoreni...
Ona je liberalna i ona podrzava to, ali kaze da su mnogi po tom pitanju jako primitivni.

Ustvari, takva tema kod njih zaista i ne postoji, tako da se ne moze znati stav vecine po tom pitanju.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Dirrty19g

I ona mi je sama rekla da koliko ona zna, kod njih to nije nimalo cesta pojava... iako postoje organizovane zurka za koje je ona saznala da se odrzavaju...
a kod nas je kao cesta pojava...? svaki dan gledamo lezbejchice kako se ljube na sred ulice i tipchitje kako hodaju drzeci se za rucice, aha.

tako isto i moja sestricina sa bubnja moze da izvali da je cula kako se organizuju gej zurke.

kod nas ich nema primitivaca. liberali su u vecini. kako da ne. :ldp_vladajuca_stranka:

jedini pametno ovde zborise dina i paki i sutekh (po abecednom redu, tj. azbucnom :lol: )

autoru: homoseksualizam (narocito sa x) nije prihvatljiv termin. :shake:
Korisnikov avatar
By Sutekh
:up: za anche.

ti, "-izmi" mi zvuche kao da je neka bolest u pitanju. zato se i jezhim tog termina. zato se i vidi da je tu rechenicu konstruisao neki heteroseksualista.

a shto se pitanja tiche.. pa, dina je to poprilichno lepo objasnila. (a, ne treba da zaboravimo i one tipichne fore - nije peder onaj ko daje, vecj onaj koji prima :zid: )

:whatever:

e da, ajde pitaj tog ortaka, kako ja kao peder mogu da se priklonim heteroseksualizmu. evo, plutam na talasu orgazma, jer cju biti heteroseksualista. ima nade za mene, o maj god :opatica:
By polarlicht4.1
"Homoseksualnost" i "homoseksualac" su devetnaestovekovne zapadnoevropske konstrukcije te stoga teško da će se odnositi na druge, ne-evropske kulture.

"Od naročite važnosti je razumevanje homoseksualnosti u njegovom raspoznavanju društvenih i kulturno specifičnih funkcija definicije „homoseksualca“. Veoma malo kultura, zapravo, razvilo je koncept „homoseksualca“ kao specifičnog tipa ličnosti različite od „normalne“ ili „heteroseksualne“ ličnosti, a na Zapadu je to u suštini bila kreacija 19. veka. Štaviše, u smislu samoidentifikovanja onih koji se tako definišu, to je i dalje identitet u nastajanju, a ne konačno oblikovan identitet. "

http://gay-serbia.com/psihologija/2007/ ... p?aid=2941

A i dotične konstrukcije su poprilično problematične...
Korisnikov avatar
By Tot

Ali tu postoje 2 grupe ljudi.
Jedni, koji u tom slucaju primaju :D , su se pronasli u tome... ili su oduvek i bili to... a bice i po izlasku iz istog.
A drugi, koji ga daju :D , ne smatraju to homosexualizmom vec samo trenutnom zamenom... a po izlasku se vracaju na staro.
Opasne kategorizacije i dedukcije. Doprinosi kvazielaboracijama homoseksualnosti od čega smo imali do sada samo štete. Hoćemo li se jednom osloboditi fenomena tabloidne homoseksualnosti?
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Sutekh
Originally posted by Dina
:hail:

O fala, Q*cu! Taj termin, "homoseksualizam" mi je degute.
Editovao sam svoj post kako ne bi bio lincovan, dragi moji homoseksualisti... :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zasto se uopste trudim da pisem u ozbiljnijim temama.

@anche
Kod nas jos negde mozes, od nekog da cujes za gay ljude... a koliko cuh, makar u Jordanu... to ne postoji kao tema...
Oni smatraju da takvih ljudi u njihovom okruzenju ne moze da ima, da jednostavno ne postoje.

@Tot
To je moje misljenje, i ne tvrdim da je tacno.
Ja samo kazem da sam cuo stavove takvih ljudi.
Ex zatvorenici jednostavno sebi, a i drugima poricu cinjenicu... govore kako ustvari ti likovi u zatvoru i nisu muskarci... vec su pickice, kuckice... i sl.
To mozda ne menja cinjenicu da se oni jesu pederisali... ali samim ne priznavanjem toga, vracaju se na staro, i prema tome se ne svrstavaju u gay osobe.

Nije pitanje da li ja smatram, ili ti smatras, ili bilo ko ovde... vec kako citav svet na to gleda.
Prema njima to se ne svrstava u homosexualnost...
To je jednostavno zadovoljenje trenutne potrebe i zelje... zbog nedostatka osoba suprotnog pola.

A to homosexualnost... homosexualizam... energiju trosite na objasnjavanju tog pojma osobama koje nisu svesne da to postoji, i koje nemaju predstavu sta to znaci.
Ako nista drugo makar znam sta to znaci, bilo da ga napisao na jedan ili drugi nacin.
Kada bi se vatali za svaku pravopisnu gresku... gde bi nam kraj bio! Avaj, priznajem! Necu vise!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
bila veoma interesantna tema o ovome na naslovnici. možda još uvek možete pronaći link. mislim da se zove nešto "Homoseksualnost Srednjeg istoka" ili tako nešto.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Mislim da je pre svega sve to stvar obrazovanja str8 ljudi
od malih nogu... Znam da je u ranijim civilizacijama odnos
prema LGBT delu populacije bio sasvim drugaciji, i da su
ljudi razumeli da su to sve prirodne stvari..

Danasnje drustvo je prilicno otudjeno, a ceo marketing,
i sve industrije odece, obuce, garderobe, sapuna, praskova,
su upravo zasnovane na toj striktnoj polnoj podeli..

To su uzasne stvari. Treba doci do korena, to jest
obrazovati ljude i pre svega decu da je to deo prirode.

Srecom, ja imam dete, i moje dete nece biti jedan od
mnogih praznoglavih, neprirodnih bica, koje kao roboti
funkcionisu u nasem drustvu (prim prev za str8)
Moje dete zna za razne prirodne pojave, a pre svega zna
da nema bas pravog "tatu" vec, kako on to kaze "mata"..
zna da sam izmesana.. zna za moju tranziciju..
Problem je skola i ekipa u skoli.. nekima ce verovatno moci da
kaze, nekima ne.. ali.. nisu svi zasluzili da sve znaju..

Kad kazem da je neko str8, mislim da potpuno potpada
pod sve zakone medijskih, televizijskih matrica, da ne koristi svoju glavu i da mu nepada na pamet da uradi bilo sta sto se kosi sa PRAVILIMA, pa makar to bilo i dobro..

Dakle.. Ucimo decu o prirodi!
Korisnikov avatar
By Momo
Mene je skoro neki lik pitao kolike su sanse da recimo moje buduce dete koje ce ziveti samnom i mojom zenom, bude str8 !
Ja se slognula, ali sam mu lepo objasnila neke stvari.

Sa str8 ljudima imam strpljenja, naravno samo ako vidim da su dobronamerni i da stvarno zele da prosire vidike.

Taj isti lik je moju drugaricu pitao - da li se lezbejke ljube u usta? Ja kad sam to cula nisam mogla da verujem. A onda sam jednom imala prilike da pricam sa njim 4 sata i covek mi je non stop postavljao pitanja tako da smo na kraju dosli do tacke kad je on poceo da iznosi predloge kako bi gay brakovi mogli da se legalizuju, a ako je to komplikovano onda mozda ne kao brakovi nego kao neke zajednice, blablabla....

Mislim da svaka osoba ako ima gram ljudskosti u sebi moze vrlo lepo da se "edukuje" po pitanju LGBT tematike.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Momo,

slazem se... ali to mora da se pocne u ranom detinjstvu,
jer mnogi posle ne mogu da ukapiraju da su ucili pogresno..

Priroda jednostavno ima 20 i vise kanala, a nase drustvo samo 2..
pa sada vi smiksujte nekako to sve u ta 2 kanala..
Uzas!
Korisnikov avatar
By Momo
Andjelat, ja se nesto nadam da ce ove sadasnje generacije klinaca imati vise razumevanja jer mi se cini da imaju prilike da se cesce srecu sa LGBT temama (mozda mi se samo cini :( a nadam se da nije tako ) pa ce valjda barem nasa deca i potomci kasnije biti postedjeni nekih neprijatnosti.
By Ulix
Originally posted by polarlicht4.1
"Homoseksualnost" i "homoseksualac" su devetnaestovekovne zapadnoevropske konstrukcije te stoga teško da će se odnositi na druge, ne-evropske kulture.
:lol: :lol:

Taman sam hteo da napisem istu stvari, pretekao si me.

@Prljava: Paki je gore napisao o cemu je rec: situaciona homoseksualnost. Prouceno i poznato. Mada ja ne bih rekao da se o tome ovde radi, vec jednostavno o tome da nas koncept seksualnost ne mora da se poklapa sa njihovim. Tj. ono sto je polarlicht4.1 lepo napisao i sto sam ja citirao gore.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Ex zatvorenici jednostavno sebi, a i drugima poricu cinjenicu... govore kako ustvari ti likovi u zatvoru i nisu muskarci... vec su pickice, kuckice... i sl.
To mozda ne menja cinjenicu da se oni jesu pederisali... ali samim ne priznavanjem toga, vracaju se na staro, i prema tome se ne svrstavaju u gay osobe.

Nije pitanje da li ja smatram, ili ti smatras, ili bilo ko ovde... vec kako citav svet na to gleda.
Prema njima to se ne svrstava u homosexualnost...
To je jednostavno zadovoljenje trenutne potrebe i zelje... zbog nedostatka osoba suprotnog pola.
nije samo pitanje kako svet to gleda, pitanje je i kako gledaju oni koji u tome učestvuju; tačnije, ta dva pitanja su vrlo vezana. k'o što pomenu polarlicht, sama homoseksualnost je kulturno definisana i svi smo mi manje ili više naučeni/e da se identifikujemo duž tih linija koje su nam ucrtane od strane društva. da ne znaš da postoji nešto što se zove homoseksualnost, mogao bi se cili život kresati sa muškarcima i ne smatrati se homoseksualcem. a to je upravo ono što bi, hipotetički, mogli da rade osuđenici na doživotnu. i uopšte nije potrebna perspektiva "vraćanja na staro" - hipotetički osuđenik nema nikakve šanse da se na to staro vrati, izvesno mu je da seks može da ima s muškarcima ili da ga nema nikako, on bira da ga ima, pri tom ne smatrajući sebe homoseksualnim. jel greši? jok. da li ga okolina smatra homoseksualnim? nebitno, osim ako to ne definiše njegov doživljaj sebe u toj situaciji. tj, ako je u zatvoru opšteprihvaćeno da "nisi peder ako karaš" ili nešto slično, onda ne postoji ni temelj za njegovo preispitivanje implikacija koje bi homoseksualni seks mogao da ima u odnosu na njegov psihoseksualni identitet. isti slučaj i ako se na taj seks gleda prosto kao na nekakav oblik masturbacije with-a-little-help-from-a-friend.
s druge strane, ima tu i drugih momenata, kao što je npr. silovanje u zatvoru, koje se koristi za uspostavljanje odnosa moći među zatvorenicima, tj. stvaranje hijerarhije pomoću nasilja. čini mi se da situaciona homoseksualnost uopšte nije bitna za tu priču, budući da se tu zapravo i ne radi o seksu. naročito ne za one koji su silovani - šta bi tek o njihovom doživljaju seksualnog identiteta i situacione homoseksualnosti moglo da se kaže...

sve u svemu, rather komplikovano. ja se držim onoga da su ljudi ono što mi kažu da jesu. pa i ako će danas biti lezbejke a sutra transgender muškarci, fine by me, to svakako nisu stvari urezane u kamen.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!