Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Strasno je grozno, ne razumem ruski, srecom.
Ovo je odvratno, i svi komentari komentiraju koliko je ovo odvratno.
Ja bih otisla odande, jebo im pas mater.
Korisnikov avatar
By Tungi
Video danas, počeo da gledam i slošilo mi se. Gamad.
Korisnikov avatar
By Katengl
Ne mogu recima da izrazim kolicinu besa i gadjenja koju ovo izaziva kod mene...
koliko sam ja pisao o ovom.... problem s "Slavenima" iliti putinofilskim delom istočne Evrope je manjak društvene evolucije građanskih i ljudskih sloboda i prava gde bi svako trebao biti slobodan da radi šta želi SVE DOK NE ugrožava (u istinskom smislu reči ugrožava) na bilo koji način drugog. e to nije, na veliku žalost, zaživelo ni u društvu ni u glavama putinofilskih Slavena, i tu je srž problema.
dalje, govorimo o društvima koja su iz skoro totalnog feudalizma skočila u staljinistički totalitarizam. konstanta totalitarizma krajnje desnog i krajnje levog (ako se staljinizam uopšte i može okarakterisati ikako pojmom bilo koje levice....?) nije, još uvek, ni bila prekinuta. iluzija SSSR-a sada Rusije kao "svetske sile", s svim idiotskim konotacijama i luđačkim konceptima šta to znači biti svetska sila, samo podupire grozni etatizam i društveni nacifašizam putinofilskog tipa.
samo najnoviji primer - dovoljno je samo pročitati komentare antigeja o gej Prajdu u Budvi prekjuče http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=735563" target="_blank (tačno se vidi ko šta govori) i videti koji su to mentalni sklopovi, kojim lažima, hipokrizijom, pretnjama, bahatošću, negativnim energijama itd.... se služe. ima tu uz srpskih antigeja, i crnogorskih, hrvatskih...
da ni ne pominjem još gore komentare po npr. kuriru i sl.......

toliko najkraće moguće o problemu s "Slavenima".

a ono što je najskandaloznije je podatak iz vesti da je vlasnik tog antigejnog terorističkog sajta u Americi - Currently, the founder of VK.com, Pavel Durov, resides in the US and so far has not released any comments.
ko je, gde je, šta je taj pavel durov???
evo, ko je i šta je http://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Durov" target="_blank

evo mu fejsbuk stranice http://vk.com/id1" target="_blank

znači, koliko kopčam, opisan kao tzv. libertarijanac na Vikipediji i tzv. anarhokapitalista, navodno opozicionar putinu....

e, sad, ili su se antigej teroristi infiltrirali na sajt mu i hajdžekovali ga ili je sam durov, budući neki konglomerat raznih whatever ideologija, i sam antigejno govno. liči i podseća na zuckerberga, što je i rečeno na Vikipediji da je on ruska verzija zuckerberga (ovaj, ako se ne varam, slizan s tea-partijašima (antigejima), hence haotičnost fejsbuka), fishy.....
koliko kopčam, u Rusiji izgleda kolo vode ne samo tipični nacifašisti (vlast) već i tzv. "libertarijanci" i u tzv. opoziciji (izuzev Jabloko) koji su konglomerat laissez faire ultrakapitalizma s heteroseksističkim poimanjima anarholibertarijanstva iliti u prevodu - što god mi heteroseksualci hoćemo (pa bilo to i mučenje i ubijanje gejeva), radićemo slobodno. a spona tj. poveznica između takve vlasti i takve opozicije je zhirinovski i sl., očito ..... dakle, ne samo hitlerizam već hitlerizam na kvadrat, na ruski način. :pljuje:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561476#p2561476]Vel boy napisao:[/url]
dalje, govorimo o društvima koja su iz skoro totalnog feudalizma skočila u staljinistički totalitarizam. konstanta totalitarizma krajnje desnog i krajnje levog (ako se staljinizam uopšte i može okarakterisati ikako pojmom bilo koje levice....?) nije, još uvek, ni bila prekinuta.
A negde u međuvremenu je Lenjin dekriminalizovao homoseksualnost. :crveni:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
:barf: ogromnu ulogu igra jebeno pravoslavlje. Pokatoliceni sloveni nisu bas toliki retardi.
ima i toga, ali to je relativno i/ili koincidentalno jer je znatno više povezano s društvenim razvojima u nazovi "katoličkim" društvima (nego s nekom tobože umerenijom naravi rimokatoličke crkve, pogotovo ne u prošlosti) gde je ta rimokatolička crkva bila uglavnom ništa drugo do samo smetnja i kočnica. društveni razvoji su pak temeljima načela građanskih revolucija znali zaobići rimokatoličku crkvu i njen diktat i tako joj suziti manevarski prostor. dakle, muke su mučili nazovi "katolička" društva upravo s tj. protiv rimokatoličkom/e crkvom/e da bi ju doveli u položaj u kome nije svemogući diktator stanja stvari za društvo (iako je rimokatolička crkva upravo to htela da bude i još uvek bi htela da bude).
ukratko, sekularnost.
problem s pravoslavnim društvima je što je ta sekularnost nažalost očito tanje zaživela, a i kada ju je bilo, bila je manje-više pervertirana totalitarizmom npr. za vreme birokratokomunizma, izuzev Grčke (koja još uvek ima onaj prvopomenuti problem tj. tanke sekularnosti) .
pa mozda je stvar u svim tim reformama i promjenama.
katolicka crkva je ipak odjebala ortodoksiju i uvela novi kalendar. pa je luther odjebao katolicku crkvu. pa je nietzsche odjebao boga i crkvu, a komunizam jos vise.

a pravosljavlje je isto ko iz vremena ćirila i metoda. or something...

:neznam:
nije odgovor u unutrašnjim reformama nego prvenstveno u povijesnom odnosu crkve i države... država, odnosno društvo, prisililo je katolike da budu pristojniji...drugi razlog je u školovanosti kadra; dok katolički i većina protestantskih svećenika ima obavezan fakultet, pravoslavlje je mahom na nekoj specijalnoj vjerskoj srednjoj školi... to potvrđuju protestanti kada izvole postati neškolovani ondak se događaju svakojake sljedbe po ajmerici gore i od najgoreg pravoslavlja... jednostavno, štreberi uza svu homofobiju kasnije posežu za golom silom... ali dalo bi se još sijaset razloga pronaći...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jezivo! Neka traže svi azil u EU :molise:

Serem ti se na Rusiju :shtap:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
iju.
bilo je ocekivano, vrebala je ta pomisao iza svakog ugla...
Oh, whell... ipak im nisu odsekli kurce. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Pipin
Koliko se posle staljinizma i svega što su dojuče prošli, uopšte može govoriti o pravoslavlju u Rusiji?
Meni ovo više liči na posledice diktature i autokratskog režima. Rusi samo rešavaju stvari kao i do sada, tj. onako kako jedino znaju.
Korisnikov avatar
By 2kune
eh, moj pipine mali... što onda nijesu autokratski i diktatorski krenuli oslobađati pedere i priznavati njihove brakove ter im donositi dječicu pred prag na usvojenje? zašto diktatorski i autokratski raditi baš ono što propovjeda pravoslavlje slizano s nacionalnim šovinizmom?
ali ja već počinjem vjerovati da je to neka panslavenska nečista krv... dok se ne sjetim čeha... :radosnice:
Korisnikov avatar
By Pipin
Zato što im je autokratski režim bio onaj od Staljina. Gde si ti video da su komunisti oslobađali pedere, priznavali njihove brakove i usvajanje dece? Današnji Rusi jednostavno ne znaju za drugačije u svom društvu, pa rade ono što znaju. Sve postkomunističke države su imale homofobiju na institucionalnom nivou. Za razliku od Češke, u Rusiji pad komunizma nije doneo boljitak masi, već ih je srozao do dna. I oni teže ka onome gde im je poslednji put bilo bolje od ovoga. Od opšteg jada i bede, Hitler je Švabama skoro potpuno ukinuo nezaposlenost i mizeriju, pretvorivši Nemačku u industrijsku i naučnu velesilu. Dolaskom okupatora, ponuđeno im je isto to, samo bez ubijanja nepodobnih. Dakle, bili su bolji i pravedniji od Hitlera. Lako je u tim okolnostima bilo Nemcima da odbace staro i prigrle novo sa svojim vrednostima koje im nosi. A šta će Rusi? Da je oslobođenim Švabama posle Hiće bilo gore, siromašnije i mizernije, kurac moj bi se oni odrekli onoga što im je Hitler doneo. Jebalo bi im se baš za neke tamo poubijane. Ista stvar je svuda - i u Srbiji još vole jugu i Tita, jer je tada bilo bolje, nego nakon njih. Isto je i u Rusiji. Njih nema ko prisiljavati da sprovedu reforme ovako ili onako, pa beže u prošlost gde im je bilo bolje. Homofobija jeste bila jedna od karakteristika komunističkih režima. Isto bi bilo i u Estoniji, Poljskoj, Rumuniji... da nema neprekidnih pritisaka iz Brisela. To ne znači da su se te zemlje promenile, već samo da su pod stalnim političkim pritiskom za gay rights. Da sutra ti pritisci potpuno nestanu i još nek im se malo sruši standard, videli bismo koliko su uopšte drugačije od Rusije. Čast izuzecima, ako ih uopšte ima.
Korisnikov avatar
By 2kune
e moj pipine mali... zastranio si ti gore nego peder u staljinizmu...
gdje sam vidio da su komunisti oslobađali pedere? pa u sovjetskoj Rusiji, gdje drugdje? :D
sam Lenjin je ukinuo antipederske zakone carske Rusije i dekriminizirao pederske veze i odnose... a jedan visokopozicionirani drug funkcioner u moskvi, u ludim 20-tim godinama, morao je odlučivati o zahtjevu jednog druga da mu se spol promjeni u ženski... i zamisli, drugu je zahtjev amenovan i bez problema je postao drugarica... obrazloženje koje je išlo uz tu odluku bilo je krajnje aktivistički svjesno čak i za današnjicu...
a onda je došao drug Staljin... za njega si u pravu... ali da današnji (ili ondašnji) rusi ne znaju drugačije, e u tome bogme nijesi u pravu! i znaju, i mogu, ali neće gamad slavenska!
nema ti to veze niti sa atokratizmom niti sa slavenstvom... to ima veze isključivo s religijom... Česi su ra razliku od ostalih slavena jednostavno ateistična nacija... njemci su podjeljeni i podosta ateistični... poljaci, hrvati i slična žgadija su katolici... srbi, rusi, itd. su pravoslavci... homofobija je upravo proporcionalna porastu religioznosti u narodu i njenom skretanju prema istočnijim korijenima... čista matematika...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!