Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Pih, sugestivan naslov teme, ja se već obradovala da ću se udati već u junu. :pljuje:
A izgleda ću u junu samo prisustvovati Ražninom koncertu na Ušću, gde ću sa stotinama hiljada ostalih horski pevati umesto lenje Ražne njene sentimentalne hitove. ( '' Hajde, sada VIIIIII !!!!! Da vas čujeeeeeeem !!! Hvala lepo, hvala najlepše ! '' ). :gotika:
Korisnikov avatar
By *deni*
A što se aktuelne pripreme terena tiče, lepo, eto nama nove prilike da posmatramo zaštitnike porodično - poročnih vrednosti kako gnevno demonstriraju, uz kletve i mise za upokojenje novih srBskih dušmana, koje će opet prirediti otac Amfilohije :pop:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa to Herald namerno tako radi, nemoj misliti da je slučajno, prevejana lisica je taj Herald, navlači tako ljude na temu i diže sebi tiraž. :gotika:
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2544878#p2544878]*deni* napisao:[/url]Pih, sugestivan naslov teme, ja se već obradovala da ću se udati već u junu. :pljuje:
A izgleda ću u junu samo prisustvovati Ražninom koncertu na Ušću, gde ću sa stotinama hiljada ostalih horski pevati umesto lenje Ražne njene sentimentalne hitove. ( '' Hajde, sada VIIIIII !!!!! Da vas čujeeeeeeem !!! Hvala lepo, hvala najlepše ! '' ). :gotika:

a na Divu neces? :uvce:
Korisnikov avatar
By *deni*
Taman posla, cenim samo istinske dive, a to je ovde jedino i samo - Ražna. :oskar:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Ovo je biser:
Član Starešinstva pokreta Dveri Vladan Glišić kaže da nemaju ništa protiv ako je reč samo o rešavanju praktičnih pitanja, ali ipak upozorava:

"Obratićemo se i Ustavnom sudu i koristićemo, kao i dosad, vaninstitucionalna sredstva ukoliko primetimo da se iza svega krije pokušaj izjednačavanja brakova. Oštro se protivimo tome da pripadnici LGBT populacije usvajaju decu, što bi za Srbiju, koja demografski odumire, bilo pogubno".
Kad god pomislim da je Glišićevo ludilo doživelo vrhunac i plafon i presušilo, i da ne mož' luđe i grđe, on eruptira ponovo... :tungi:
Pa bravo Vladane, ti s' feniks iz pepela.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
E, ali da kaze da bi bilo pogubno za Srbiju da dozvole lgbt populaciji usvajanje. Mislim. :facepalm:
Korisnikov avatar
By *deni*
Aha, znači ništa što su oni i njima slični decenijama uništavali majčicu Srbiju, uništavali živote ( i fizički i u zdrav mozak ), preko nacionalističke politike opljačkali građane, opustošili sve pred sobom doprinoseći odlivu mladosti u inostranstvo, gde se već dugo rađaju mali Amerikanci, Švabe, Francuzi itd. srpskog porekla i tako dalje i tome slično. To ništa. To što su oni radili je možda pogrešno, ali ne i pogubno. Ne, pogubno bi bilo dozvoliti u Srbiji istopolne brakove. Pa više ni najgluplji od svih glupih stanovnika Srbije u to neće iskreno poverovati.
Korisnikov avatar
By V25
Dok to ne stigne do Vlade, pa potom do Skupštine koja donosi zakon, sve su ovo samo "wishful thinkings".
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Bitno je da nama to ne treba da se dozvoli jer cemo demografski dovesti Srbiju do propasti. :facepalm:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
da dočekam i to pa da budem isprošena kako dolikuje.
Evo hita jutra
Predrag Azdejković: Imaću venčanicu i biću svekrvi u krilu
On će biti prvi gej u Srbiji koji će svom partneru, pred matičarem u Opštini Stari grad, reći sudbonosno „da“
BEOGRAD - Izabranik uveliko bilduje kako bi „mladu“ preneo preko praga.
Predrag Azdejković, gej aktivista, biće prvi koji će reći sudbonosno „da“ svom partneru i tako stupiti u prvu bračnu gej zajednicu u Srbiji. Kako Predrag kaže, to neće biti tipična srpska svadba, ali će svakako njegov izabranik morati da ga prenese preko praga.

- Jedva čekam da stanem na ludi kamen, samo moram da izaberem venčanicu. Naravno, biće bela i imaće dekolte do pupka. Moj dečko, s kojim sam četiri godine u vezi, takođe će biti u belom. Nosiće prelepo belo odelo i bićemo najlepši do sada viđeni mladenci - uzbuđeno priča Azdejković i dodaje da će se venčati u Opštini Stari grad.

- Do venčanja će moj dragi morati da se malo nabilduje, kako bi mogao da me prenese preko praga. Ali to nije sve! Iako ovo neće biti tipična srpska svadba, sigurno je da ću svekrvi sedeti u krilu i da će me ona, a i ja nju, služiti medom. Biće to veoma zabavno - kaže Azdejković.
Procedura u pripremi

On objašnjava da će zakon o istopolnim brakovima, koji je u pripremi, zapravo omogućiti legalizovanje istopolne vanbračne zajednice.
- To neće podrazumevati brak, jer je brak između pripadnika istog pola zabranjen Ustavom. To će biti vanbračna istopolna zajednica, ali da bi neko stupio u nju, moraće da prođe istu proceduru kao oni parovi koji se venčavaju. Znači, mi ćemo isto ići kod matičara, isto ćemo izgovarati sudbonosno „da“, isto ćemo se zakleti na večnu ljubav - objašnjava Azdejković.

Nemaju pravo na decu

Podsetimo, u pripremi je nov zakon o istopolnim zajednicama u Srbiji, koji će, kad bude usvojen, doneti mogućnost da gej partneri imaju pravo na suživot s detetom jednog od njih.
- I dalje nam neće biti dozvoljeno da usvajamo decu, ali ako neko već ima dete, ono će moći da živi sa dve mame ili dvojicom tata - kaže Azdejković.
U Kancelariji za ljudska i manjinska prava do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo više informacija o ovom zakonu i njegovim odredbama.

Inače, organizacija za lezbijska ljudska prava Labris saopštila je juče da je u toku postupak donošenja bitnog tehničkog zakona kojim bi se regulisalo nasleđivanje, zajednička imovina, socijalna zaštita i druga važna pitanja za istopolne zajednice.
http://www.kurir-info.rs/predrag-azdejk ... nak-815353" target="_blank
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
a čekajte, registrovana partnerstva su ustvari nešto između braka i vanbračne zajednice, zar ne?
Korisnikov avatar
By *deni*
Razlike izviru iz specifičnosti tog instituta. Za mene su tu najbitinija ta praktična pitanja, koja će se zvaničnim priznavanjem istopolnih zajednica regulisati.
Da ti se ne desi da živiš s nekim 40 godina, pereš mu usranu guzicu na samrti, a onda ti se posle nakači na grbaču neki krvni srodnik i liši te nasleđa. Takođe je bitno i da imaš pravo da naslediš porodičnu penziju, kao svaka časna udovica.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
jasno, jasno.. samo ne kapiram što se busaju u grudi da ni hetero vanbračna zajednica nema pravo nasleđivanja. ovo ipak nije vanbračna zajednica jer postoji registrovanje.
meni je prihvatljivo da se zakonit odnos veze izmedju dve osobe istog pola naziva drugacije ali mi je bitno da budu data ista prava, obaveze, posledice itd kao u str8 braku.
Da li cemo mi taj dan prosljavljati kao dan nase registracije, zajednistva ili braka, da li cemo to uredjivati kod maticara ili nekog treceg lica, meni je to potpuno nebitno.Onaj ko se odluci na to, taj dan slavice sa svojim bliznjima sigurno i bice to njegov dan!

Najbitnije je kako bi se uredio zakonski takav odnos i u svakoj nepredvidjenoj situaciji takvog odnosa zakon mora da stiti prava, obaveze... oba pojedinca...jer i mi raskidamo, umiremo, verni smo i nismo...gresimo.

Znam dosta ljudi koji su posle neke dugogodisnje veze raskinuli i ne pada im na pamet da ulaze sa svojim zivotom u takvo nesto opet.
Da je taj odnos uredjen zakonom mozda bi sve to drugacije bilo.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
vernost se ne štiti ni u heteroseksualnom braku, osim ono forme radi što matičar pročita na dan venčanja :D
a bilo bi super, uvesti neke kaznene poene za svaku prevaru, sudske penale i tako to..
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548372#p2548372]barni napisao:[/url]meni je prihvatljivo da se zakonit odnos veze izmedju dve osobe istog pola naziva drugacije ali mi je bitno da budu data ista prava, obaveze, posledice itd kao u str8 braku.
to je kao da nekome kazes 'mozes imati sva ljudska prava, ali samo jednu stvar ne a to je da se ne smijes nazivati covjekom'.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ovo kada bi se nazivalo brak ne bi bilo usvojeno u srbiji ni za 10 godina. ovo je korak napred a preimenovace se u "brak" jednog dana. u svakom slucaju pre bih da imam sva ta prava pa makar se zvalo brak za 10 godina nego da nemam ni prava ni naziv brak u narednih 10 godina. a treba teziti sada za izjednacavanjem u svakom slucaju.
naravno. jedno su ideali, drugo je politika. ako ti je cilj 100% a u ovom trenutku možeš dobiti 90%, onda uzmi tih 90% da ne bi na kraju završio s 0. :snob:

baš s tom logikom zagreb pridea izdaje svoje ideale sudjelujuci u izradi zakona o zivotnom partnerstvu. ^^
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548529#p2548529]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548372#p2548372]barni napisao:[/url]meni je prihvatljivo da se zakonit odnos veze izmedju dve osobe istog pola naziva drugacije ali mi je bitno da budu data ista prava, obaveze, posledice itd kao u str8 braku.
to je kao da nekome kazes 'mozes imati sva ljudska prava, ali samo jednu stvar ne a to je da se ne smijes nazivati covjekom'.
primer ti je los...
nije isto, jer ne cini te vrednim ili bezvrednim covekom to hoces li se zeniti ili udavati bilo da si str8 i gej....ima tu jedan drugi momenat...str8 ljudi mogu imati biolosko dete u braku mi ne mozemo...znaci sam odnos zajednice nije isti te smatram da ni nazivanje istoga nije nuzno da bi mi imali ista zakonska prava kao str8 ljudi u bracnoj zajednici.
Insistiranje na istom nazivu mi cak malo deluje kao da mi ne vrednujemo nas odnos i zapravo zelimo da dobijemo potvrdu kroz taj naziv. nase zajednice.
Meni je to bezveze.
i da dodam jos da je meni opravdano da heteropopulacija brani taj svoj naziv braka ili kako da to vec nazovem, isto bi trebali uraditi i mi...kada stvorimo to.
:roll: :facepalm: za ovo, citiram "str8 ljudi mogu imati biolosko dete u braku mi ne mozemo...znaci sam odnos zajednice nije isti te smatram da ni nazivanje istoga nije nuzno da bi mi imali ista zakonska prava kao str8 ljudi u bracnoj zajednici."

-elem, ne mogu ili neće da imaju decu mnogi hetero ljudi pa opet imaju brak i uživaju sve privilegije istog, samo zato što su hetero i što je jedini brak koji je priznat hetero brak, s decom ili bez.

dalje, što se tiče ravnopravnosti, problem zaista ne bi bio kada bi registrovana partnerstva, civilne unije, civilna partnerstva i kako se sve još zovu zaista bili jednaki u pravima (podrazumevajući i obaveze, sigurno) (hetero) braku. no, nažalost, one to nisu. dakle, problem nije što gejevi neće neko drugo ime za svoje unije parova već što ne dobivaju ravnopravnost u društvu ničim drugim do priznavanjem gej braka ekvivalentnog u svemu hetero braku!
ja se nisam bavio sa 1 milijardom pojedinacnih brakova u svetu, pisao sam uopsteno
i bez dece u braku odnos izmedju supruznika u str8 braku i supruznika u gej zajednici je potpuno drugaciji

to su potpuno dve razlicite zajednice i ne vidim i dalje potrebu da se gej zajednica dve gej osobe ili kako god ce se zvati poistovecuje sa hetero brakom u bilo kom smislu osim u zakonskom i, istim pravima itd..kao sto sam napisao....

ja mislim da vecina gej osoba i ne bi zelela da se ukalupljuje u kako se ono kaze heteronormativu?

zao mi je Vel ali ti nikada neces moci biti mama, tetka, strina i baba u tom nekome svom braku
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2549571#p2549571]barni napisao:[/url]
i bez dece u braku odnos izmedju supruznika u str8 braku i supruznika u gej zajednici je potpuno drugaciji

to su potpuno dve razlicite zajednice.....
kako to? obrazloži!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2549571#p2549571]barni napisao:[/url]
i ne vidim i dalje potrebu da se gej zajednica dve gej osobe ili kako god ce se zvati poistovecuje sa hetero brakom u bilo kom smislu osim u zakonskom i, istim pravima itd..kao sto sam napisao....

ja mislim da vecina gej osoba i ne bi zelela da se ukalupljuje u kako se ono kaze heteronormativu?
o zakonskom i istim pravima u tom kontekstu, prvenstveno, i ja pričam, čoveče. ako su samo za hetero brak rezervisana prava koja ga, u zakonskom i pravnom pogledu u društvu, i čine brakom, onda to ne dobijaju ni registrovana partnerstva ni civilne zajednice ni civlna partnerstva ni bilo šta drugo. čak totalno i nevezano za decu i roditeljstvo. nema ravnopravnosti ni između npr. gej para koji odgaja decu, na jednoj strani, i hetero para koji niti ima ni hoće da ima niti odgaja decu, na drugoj strani, ali taj hetero par samo i jedino što je hetero ima i dobiva sve privilegije braka u kom su, dok onaj gej par koji odgaja decu nema ni približno od prava onog hetero para. a nekmoli da počnem još pisati o neravnopravnosti između hetero para bez dece a koji je u braku i gej para bez dece.
u tom je problem.
zao mi je Vel ali ti nikada neces moci biti mama, tetka, strina i baba u tom nekome svom braku
eto, tipično spuštanje na lični nivo podbadanja i wannabe vređanja....
Vel i moje porodično-rođačke konstelacije su ovde čak još i ponajmanje bitni.
principi stvarne ravnopravnosti između heterosa i gejeva u društvu su važni! a ne da se gejeve žedne preko vode preveze obmanjivanjem i prevarom o nekom registrovanom partnerstvu koje zapravo ne vredi.
ali kome ja ovo objašnjavam........
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!