Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je da pre nego što izađe i pobedi na izborima, Srpska pravoslavna crkva neće voditi politiku Srbije. On je istovremeno istakao da Vlada Srbije može da padne, ali da ne može da padne odluka iz Brisela, jer je to jedina odluka koja donosi budućnost Srbiji

“Što se tiče stava SPC, šta god da kažem ići će protiv nas. Ali, imam jednu rečenicu - mi se ne mešamo u to šta SPC radi i misli, ali čitajući saopštenje Sinoda SPC bio sam veoma razočaran, jer sadrži političke kvalifikacije koje su neistinite”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare. On je kritikovao stav SPC da tačka 14 briselskog sporazuma znači priznanje nezavisnosti Kosova.

“To je tačka koja je prepisana iz nekoliko akata koje smo do sada imali. To je potpuno besmislena rečenica koju su oni nazvali krunskim dokazom da smo priznali Kosovo. Nemojte da izmišljate gospodo, jer oni koji su učestvovali u pisanju tih tekstova su to potpisivali mnogo godina pre toga”, rekao je Vučić.
"U ovoj zemlji možete i vi da vladate, nemam ništa protiv da gospodin Amfilofije izađe na izbore i pobedi, ali pre nego što se to desi neće voditi politiku ove zemlje”, poručio je vicepremijer.

Na konferenciji za novinare Vučić je rekao da je Srbija u Briselu vodila računa o interesima i garancijama za bezbednost svog naroda i poručio da je Vlada spremna za referendum ukoliko za to bude većina građana. On je istakao da za to postoji jedan uslov - a to je da svi prihvate odluku kakva god ona bila. Prvi potpredsednik Vlade je izjavio da će odluka o referendumu zavisiti od toga šta će u utorak reći Srbi sa Kosova.

"Ako u utorak saopšte da će prihvatiti rezultate referenduma, odnosno odluku većine građana, imaćemo rok od 15 dana i završićemo tu priču”, poručio je Vučić. On je istakao da u briselskom sporazumu “svakako postoje rešenja koja nisu sjajna, ali su bolja od današnjeg nepriznatog stanja, posebno od većeg broja zapadnih sila” i naglasio da se u Briselu Srbija prvi put od devedesetih godina pojavila s definisanim planom.
“Prvi put govorimo o budućnosti, a ne o istoriji, a međunarodna zajednica prvi put je reagovala na način da nam nešto duguje”, rekao je Vučić.
"Lično ću ići na Kosovo da obiđem kosovske Srbe i da njima kažem ono što sam i vama rekao. Ničega se ne stidimo i ne plašimo. Problem je nekih što su naučili da najtežim rečima, uvredama i pretnjama misle da nekog pokolebaju", istakao je prvi potpredsednik Vlade.

On je rekao da veruje da o sporazumu kao lošem rešenju misli pet, šest odsto građana koji bi da zemlju i dalje dele na patriote i izdajnike, a da ogromna većina građana misli da je ova vlada učinila najbolje moguće za građana svoje zemlje. Vučić je podvukao da je jedini uslov da Srbija uspe u razvoju da bude jedinstvena, ali da to moraju da prihvate svi igrači na srpskoj političkoj sceni.

“Spremni smo da razgovaramo o svim njihovim idejama, ali stranu nećemo da menjamo, zastupaćemo ono što je potpisno i to ćemo da branimo pred građanima. Ako to mogu da pobede, onda neka neko drugi vodi Srbiju, s tim nemamo nikakav problem”, poručio je Vučić.
Na konferenciji za medije prvi potpredsednik Vlade i lider SNS je istakao da nije izabran da bude ratni poglavica Srba, a za one koji ovih dana udaraju u ratničke bubnjeve i zalažu se protiv birsleskog sporazuma rekao je da to čine „pod uslovom da ne pada kiša i da taj bubanj bude na Terazijama, a nikako u Drenici”.

On je, takođe, poručio i da, ukoliko Srbi sa Kosova i neki drugi misle da Vlada i Skupština nemaju legitimitet, narodna volja može da se preispita na novim izborima.

http://www.e-novine.com/index.php?news=83213" target="_blank
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jebeš mi sve ako ja na narednim izborima ne glasam za SNS... :qqlele:
Korisnikov avatar
By ManToy
Ja naravno da necu glasati za SNS ali mi je drago sto je Vucic ovo izjavio. Treba stati crkvi na put, preteruju i truju. Hrabro od njega sto je ovo rekao ako se uzme u obzir da je glasacko telo SNS-a dobrim delom pravoslavno-talibanski orijentisano. Kosovo plus ovakve izjave mogu ih kostati u buducnosti.
Korisnikov avatar
By zozefin st
lepo od njega sto je to izjavio, i hrabro...
(ko bi rekao ...)
bilo je i vreme da to vec jednom neko izjavi
crkva back off iz politike...
By Sixto
Nikako mi se ne dopada to sto opet sudbina cele Srbije zavisi od ljudi koji zive dole, a tripuju da zive u Beogradu. Nadam se samo da 'proevropski' biraci DS-a nece odluciti se za bojkot samo zato sto je Vucic raspisao referendum.
sigurno da je ovo prvi put da mogu reci- vrlo dobro, Vuchic! :up: tim vishe ne vidim razloga da se bar u ovim stvarima Vuchiceva stranka ne priblizi DS-u, LDP-u, LSV-u, SDU-u i sl. i ne prestane s progonom ovih progresivnijih srpskih stranaka jer Vuchic kao predstavnik SNS-a se priblizio stavovima progresivnijih srpskih stranaka shto pozdravljam. nadam se da mu one rechi nisu prazna spika, nadam se da zaista tako misli i da ce to primeniti i u praksi, i da nece ustuknuti pred nacishovinistima.
takodje, chak josh bitnije, nadam se da ce i u kontekstu gej tematike u Srbiji reci amfilohiju bar isto ovako da ne vodi drzavu tj. amfilohiju da ucuti!
Korisnikov avatar
By blenta
glupi populista
bili godinama seseljevci i naci imbecili koji lizase jaja spc kleru

i sad odjednom obukose odela, obrijase se, umise, kupise diplomicu
i sad odjednom se bore protiv korupcije, zalazu za eu put i sekularizaciju

ma vazi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536810#p2536810]zozefin st napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536806#p2536806]2kune napisao:[/url]a što će biti ako ga poslušaju i zaista izađu na izbore? :uplasen: najebasmo... :drama:
pa vec na neki nacin jesu I guess, zar dveri nisu na neki nacin povezani sa crkvom?
nisu dušo, oni su ti više povezani sa filozofskim fakultetom :merlinka:
Korisnikov avatar
By blenta
krenuh da se smejem
pa mi preselo
jer je istina
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536917#p2536917]2kune napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536810#p2536810]zozefin st napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536806#p2536806]2kune napisao:[/url]a što će biti ako ga poslušaju i zaista izađu na izbore? :uplasen: najebasmo... :drama:
pa vec na neki nacin jesu I guess, zar dveri nisu na neki nacin povezani sa crkvom?
nisu dušo, oni su ti više povezani sa filozofskim fakultetom :merlinka:
oni su sa filološkog. :merlinka:
Korisnikov avatar
By acid drop
ne, oni su na filološkom nastali. na katedri za srbistiku.
Korisnikov avatar
By badu
I'll believe it when I see it.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536915#p2536915]blenta napisao:[/url]glupi populista

ma vazi
Meni nikada nije jasno zasto je ljudima bitnije licemjerje političara (zaista, šokantno!), nego širi pozitivni efekt njihovog "umivanja". Mislim, ne kužim, šta bi rađe volio da Vučić liže jaja patrijarhu čisto radi dosljednosti? Bla.

btw. nije se SNS približio "progresivnim" snagama, kako velboy tvrdi, jer "progresivne" snage u Srbiji, ako pod tim mislimo na DS (LDP isključujem, jer LDB nije "snaga", progresivna or otherwise) u osnovi ne postoje. Čak štoviše, ova Vlada je imala muda napraviti i reći ono što se Tadić ne bi ni u snovima usudio. Kao takvi su već bolji od prošle Vlade, iako to nipošto ne znači da su "dobri".

I eto, Nikolić i Vučić did a Sanader; Sanader je isto napravio ono što prethodnoj tzv. "ljevičarskoj" Vladi nije nikad palo na pamet (od "hristos se rodi" do izručenja svih generala Haagu, do uništenja krajnje desnih hrvatskih stranaka). Uglavnom, živimo u zaista tužnim vremenima gdje jedino desnica ima muda napraviti ono što je bitno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536962#p2536962]Laerem napisao:[/url]

btw. nije se SNS približio "progresivnim" snagama, kako velboy tvrdi, jer "progresivne" snage u Srbiji, ako pod tim mislimo na DS (LDP isključujem, jer LDB nije "snaga", progresivna or otherwise) u osnovi ne postoje. Čak štoviše, ova Vlada je imala muda napraviti i reći ono što se Tadić ne bi ni u snovima usudio. Kao takvi su već bolji od prošle Vlade, iako to nipošto ne znači da su "dobri".

I eto, Nikolić i Vučić did a Sanader; Sanader je isto napravio ono što prethodnoj tzv. "ljevičarskoj" Vladi nije nikad palo na pamet (od "hristos se rodi" do izručenja svih generala Haagu, do uništenja krajnje desnih hrvatskih stranaka). Uglavnom, živimo u zaista tužnim vremenima gdje jedino desnica ima muda napraviti ono što je bitno.
nece priznati da jesu, ali nepobitno se jeste SNS u ovom priblizio DS-u.
upotrebio sam izraz "progresivne snage" samo kao prikladan blanket term i jer U ODNOSU NA druge postojece iole relevantne politichke stranke u Srbiji, DS, LDP, SDU, LSV jesu progresivnije. dubi na glavi pobijajuci to, opet, dzaba, jesu progresivnije. I mean, o chemu ovde raspravljamo...? toliko o "progresivnom" delu "progresivne snage".
kaj se tiche "snage" delu "progresivne snage", opet, relativan blanket-term izraz za iole relevantne, u javnosti komunicirajuce, stranke, grupe, idejne pokrete..... I mean, o chemu ovde raspravljamo, tom drugi?

da je DS bio u strahu od ovih koji su opet na vlasti i josh gorih te nije imao muda, vec puno puta sam rekao. to je jasno k'o pasulj da je boljka shto se progresivniji ljudi u Srba, Hrvata, Boshnjaka.... plashe svojih nacishovinista i da su isprepadani k'o kukavice.
no, ova stara-nova vlada je samo popapala svoju vlastitu otrovnu, dobro, bar, ustajalu, ubazdjenu chorbu koju je i pravila i zachinjavala DECENIJAMA, s srpske strane kosovskog problema. i neka je. jer, zaista bi bilo nepravedno da je DS morao to, buduci da DS veze nema s vishedecenijskim otrovom kosovskog problema kao ni s ratovima u zemljama ex-Yu devedesetih.
to sam ja sve josh odvec jasno rekao u mojim postovima vishe puta, laereme, tako da bih ti preporuchio da malo vishe prochitash moje postove pre nego shto skochish da mi solish pamet nepotrebno. :)
p.s. kada se desnica umeri i ispravi barem neke svoje greshke te tako postane priznala-ne priznala vishe neki politichki "centar" nego desnica, ja to pozdravim. samo to i naznachih prvim mojim postom u ovoj temi.
no, ipak josh dopunjujucu poentu je rekao post MALEFICENT-a - I'll believe it when I see it.
yep.....
Korisnikov avatar
By Dirrty
Svetska politika se već decenijama pomerala udesno, kako je levica odumirala nakon sloma usranog socijalizma... teško je reći da danas postoji levica, samo centar i desno. Prema tome, SNS je blizak centru koliko i bilo koja druga partija sa ovih područja, ne računajući ekstreme koji ne uživaju veću podršku.

Rekao sam sebi uoči prethodnih izbora, kada sam glasao za LDP, da više nikada neću glasati ni za koga... ali SNS me je prijatno iznenadio. Pružio bih im podršku makar jednom, toliko su zaslužili samo dosadašnjim naporima, a nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Kao što je DS prodavao priču pre nekoliko godina da njihovoj politici nema alternative, tako sam ja ubeđen da trenutno nema alternative SNS-u, jer sve ostale pizde laju ali ništa korisno ne predlažu, niti čine.

Ne bih im možda predao i Beograd, čisto radi određene podele vlasti... a i Šapić mi je lepo našminkao opštinu, ne mogu da se žalim.

Laerem :love:

Politika je kurva, prosto.
joj, "levica" dogmatskog biro-komunizma ni nije (bila) levica. to je bila vecinom ateistichka verzija istochnoevropskog etnokonzervatizma bazirana na bipolarnostima hladnog rata. s time ni Marx veze nema....

prava humanija levica je medjutim oduvek postojala u nekomunistichkim drzavama Evrope, te u novije vreme u Juznoj Americi, i postoji. nije dogmatska, nije agresivna, tim bolje je humanija.

shto se tiche panegirike sns-u, neshto ne verujem da bi tako prichao da ne zivish u "zutom" Beogradu.

dajte molim vas, vrh, naglashavam, vrh SNS-a sasvim ochito pocheo da kopira DS i sad bi trebali da padamo u nesvest od SNS-"originale" ushicenja....? :shrug: a, nishta dveroidno, obrazoidno vecinsko glasachko telo te stranke, preshaltovano automatikom s srs-a na sns.....
hocu reci, kamo srece i da vecinsko glasachko tela SNS-a se eto ugleda na vrh im stranke (a zapravo samo Vuchica) za koju glasaju, ali.......
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da li sam ja negde izjednačio real-socijalizam sa levicom?

Pa ipak, do zaokreta ulevo u razvijenim zemljama (tzv. socijal-demokratija) ne bi došlo, da nije postojala pretnja tog socijalizma, niti bi levica izgubila na ugledu i podršci da nije pao taj socijalizam. Kapitalizam od tog trenutka nema alternativu, pa stoga se politika ne mora pomerati sa centra.

Ne znam šta bi bilo kad bi bilo, ali ako bi SNS vodio politiku u Beogradu kao što vodi na nacionalnom nivou, ja se ne bih bunio.
izvini, ali shta je ovo tvoje "...kako je levica odumirala nakon sloma usranog socijalizma... teško je reći da danas postoji levica, samo centar i desno." - ako nije indirektno izjednachavanje levice s real-socijalizmom?

socijaldemokratija (uklj. nekomunistichki socijalizam) je u vecini nekomunistichke Evrope, dragi, postojala uvek nezavisno od biro-dogmato"komunizma" istochnog bloka ali i SFRJ. hronoloshki je i starija. nije socijaldemokratija nastala iz komunizma vec je dogmatokomunizam nastao kao krajnja etnokonzervativna familijsko-klanovska diktatorska lideristichka degenerizacija socijaldemokratije. socijaldemokratija (uklj. nekomunistichki socijalizam, pa anarhizam) je bila prva na udaru dogmatokomunista. pa, kako je onda navodno levica izgubila na ugledu i podrshci padom real-socijalizma ako je ne samo socijaldemokratija (uklj. nekomunistichki socijalizam) starija od real-socijalizma vec i chinjenica da je npr. Shvedska ostala socijaldemokratska i nakon pada real-socijalizma?

dalje, dobro, autovao si se kao SNS zaljubljenik, nema problema, samo tako reci, ne palamudi. :peace:
Korisnikov avatar
By Dirrty
I pojam demokratije se koristi već hiljadama godina, što ne znači da se tokom vekova nije menjao sadržaj koji taj pojam označava. Sasvim druga tema je (zlo)upotreba ideala u politici. Prodavanje magle, kao bit politike, dozvoljava široku manipulaciju simboličkim sadržajima.
Korisnikov avatar
By Stripi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536915#p2536915]blenta napisao:[/url]glupi populista

ma vazi
Što je najgore - i opet su puno više rekli u mjesec dana nego DSovci i kompanija u nekoliko zadnjih godina.
Jad i tuga.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536962#p2536962]Laerem napisao:[/url]
pa i ne baš... to je samo stara dobra igra realpolitike... kao ide svađa, kao svi su na svojim pozicijama, ali rade ono što ovi drugi ne mogu... naime, ako desnica dadne generale u Haag, ondak se razjareno izborno tijelo nema protiv koga buniti jer je to napravila upravo desnica... tako HDZ nije nikada provodio tako očitu politiku neoliberalnog kapitalizma i globalizacije kao SDP jer se upravo to od njih očekivalo... ne, to je morao napraviti SDP i nitko drugi... takva vremena uvijek traju... ova nisu po tome nešto posebno tužna niti posebno osobita... a za desnicu muda ionako nikada nisu bila problem, no mozak uvijek jest...
Iako sam svestan da ovo nije baš pravo mesto za tu vrstu komentara, iako sam svestan da cu biti popljuvan i napadnut, citiracu jednog političkog analitičara iz jedne zemlje EU sa severozapada Evrope koji je na temu ponašanja i delovanja levice (socijaldemokratskih partija) u zadnjih 30ak godina, lepo napisao - "izdali su radnike , ostali su im jos samo homoseksualci i imigranti". Koliko da ovo deluje grubo (a delimično i pogrešno jer dobar deo gayeva uopšte ne glasa za 'levičarske' partije nego za liberale ili desnicu) , istina je da se za prava radnika, invalida i socijalnog ugrozenih više zalazu neke druge partije nego one koje su na tim osnovama nastale i one koje bi se po prirodi stvari za te ljude i trebali boriti. Te socijaldemokratske partije su ne jednom dale glas za raznorazne zakone kojima se smanjuju prava radnika, kojima se smanjuju izdaci za socijalno ugrozene i bolesne, a glasali npr. za zakone kojima bankari i krupni kapitalisti dobijaju poreske olakšice (na teret radnika naravno). Zato im se i smanjuje glasačko telo, pitanje je ko ce još u dogledno vreme glasati za njih!
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536915#p2536915]blenta napisao:[/url]glupi populista

ma vazi
Dobro, a jel bi bilo bolje da je SRS ostala jedinstvena, sa Seseljom na celu i njegovim programom? Danas bi imao njihovu antievropsku Vladu, a vojvoda bi bio predsednik Srbije sa privremenom kancelarijom u Scheweningenu!
Korisnikov avatar
By blenta
laerem
ne bih radije da patrijarhu lize jaja
nego mi je cudan taj fenomen ljudi koji se odusevljavaju njihovim novostecenim eu opredeljenjem
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!