Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

http://www.vecernji.hr/vijesti/mvp-srbi ... nak-464984" target="_blank

Građanima Srbije koji putuju u Hrvatsku tamošnje ministarstvo savjetuje "izuzetan oprez i krajnje uzdržano ponašanje" iako je smanjen broj incidenata. Kako se navodi, gradovi u kojima može doći do ugrožavanja sigurnosti građana Srbije su Split, Knin, Zagreb, Osijek, Vukovar, Sisak, Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Zbog toga treba izbjegavati putovanje autobusima sa srbijanskim registarskim oznakama kroz te gradove. A ako je neizbježno, treba se parkirati isključivo na osiguranim parkinzima. Građanima Srbije koji putuju u Hrvatsku savjetuje se i da izbjegavaju razgovore o političkim temama, posebice iz bliže povijesti – navodi portal EurActiv.sr što ga je pokrenula agencija Beta i u sustavu je međunarodne internetske mreže EurActiv posvećene aktivnostima Europske unije čiji je sadržaj dostupan na 12 europskih jezika.

Riječ je o savjetima koje srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova daje svojim građanima koji se pripremaju na odlazak u zemlje regije, a gdje bi možda mogli imati problema.

pa i nije loš savjet. :shrug:
basically, osim rijeke i istre, te vjerojatno čakovca i varaždina, u ostatku hrvatske se uvijek može naći netko spreman da premlati srbina samo zato što je srbin.
Korisnikov avatar
By gossip
bio sam u poseti rodbini u zagrebu bezbroj puta i nijednom nisam imao neprijatno iskustvo i verujem da necu imati ni u buducnosti.
Niti bilo ko drugi koga znam da je ishao u hrvatsku nije imao neprijatnih situacija.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Malopre je bila ta vest na tv... a pre nje vest da su Tadic i Josipovic dobili medalje za toleranciju.
:maji:
Korisnikov avatar
By Stripi
ja tražim to upozorenje na stranicama ministarstva spoljnih poslova Srbije i nemrem je pronać. Do duše, stranica je skroz u kurcu.
Korisnikov avatar
By antibiotic
jedinu neprijatnost koju sam doziveo u hr je bila sa jednim albanolikim prodavacem sendvica na trgu bana jelacica :D a ni to nije vredno pomena.

ostale koje sam slucajno sretao i komunicirao bili su vise radoznali, ili barem samo ignorantni, nego neprijatni. valjda zavisi od toga gde se covek krece po hr. doduse, nikad se nisam usudio da se razgrlatim na ekavstini.

clan sam fan kluba hrvatske policije od 2007 :pionir:

samo podizu tenzije.
Na zalost kao Srbin 100% bezbedan si samo u Istri.
Istra sem sto je prelepa kao da je i druga drzava, tamo nema bilborda Gotovine i tome slicno, ljudi su potpuna suprotnost drugim delovima Hrvatske koji i dalje zive u duhu rata iako Srba gotovo da nema oko njih.
kolika je propaganda bila a i sada je govori ova prica,
Moja drugarica je Hrvatica, zivi i radi u Beogradu isla je letos na nekakav skup familije u okolini Splita, neki ljudi iz familije je pitali kako ona moze ziveti u Srbiji bez straha, ima li nekakvih problema itd.
Sumnjam da ce se to skoro ista promeniti.
Mene licno nije strah i volim da odem u Dalmaciju tu su mi rodjeni pretci.
Korisnikov avatar
By belch
kažeš da te nije strah kad odešu dalmaciju i u isto vreme da si bezbedan samo u istri.

ja sam provela tri nedelje u splitu i na ostrvima, često sam u zagrebu a još češće u osijeku, i nikad nisam imala nikakvo loše iskustvo.

gore ćeš proći kao srpski peder u srbiji nego kao srbin u hrvatskoj.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2456120#p2456120]barni011 napisao:[/url]Na zalost kao Srbin 100% bezbedan si samo u Istri.
Istra sem sto je prelepa kao da je i druga drzava, tamo nema bilborda Gotovine i tome slicno, ljudi su potpuna suprotnost drugim delovima Hrvatske koji i dalje zive u duhu rata iako Srba gotovo da nema oko njih.
Za razliku od Zagreba, Primorja, Gorskog Kotara, Međimurja, Zagorja te svih otoka, gdje se po Gotovini zovu ne samo bilbordi, nego i vrtići. :hand:

Okay, da, Gotovininog bilboarda može se naći po vjerojatno čitavoj Dalmaciji, hell, čak se ukazuje i na lubenicama ( :lol: ), no meni kao Istrijanu, reći da je Istra "potpuna suprotnost (svim?) drugim delovima" i "druga država" je zapravo rasističko i uvrijedlivo. Jedini razlog zašto je Istra Serb friendly je zato što tamo niste poslali svoje tenkove. Istra aint your fucking Kosovo. :prst:

So happens to be, je da RH godišnje vodi statistiku o pojavama zločina iz mržnje. Naravno, Srbi i Romi, uz pedere, jesu najčešće žrtve zločina iz mržnje, no državljani Srbije primijerice, mogu se svesti na znantno manji broj napada na ukupan broj napada na etničke Srbe. Isto tako Zagreb je primjerice imao 0 napada na Srbe u 2011, dok se za Beograd ne može baš tako reći, jer bar iz novina znamo da je bilo više od 0. Naravno, rvacki mediji ne rade opštenarodni skandal kad se nekoga natuče u Beogradu, jer je naime, svima nekako, jel...očekivano.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2456161#p2456161]belch napisao:[/url]kažeš da te nije strah kad odešu dalmaciju i u isto vreme da si bezbedan samo u istri.

ja sam provela tri nedelje u splitu i na ostrvima, često sam u zagrebu a još češće u osijeku, i nikad nisam imala nikakvo loše iskustvo.

gore ćeš proći kao srpski peder u srbiji nego kao srbin u hrvatskoj.
predjenje ti nije dobro, ako se vec igramo te igre...

poredjenje moze biti

-Je li teze biti peder u Splitu ili u Srbiji?...diskutabilno
-Je li teze biti Hrvat u Srbiji ili Srbin u Spliti?...ovo je jasno svima, da ne bi isli na incidente i nosenje tablica na autu navescu samo jedan primer da ni jedan Hrvat u Srbiji ne potrazuje svoju imovinu dok obrnuto je svakidasnja pojava.

@Zmeu

ja te nisam uvredio, naprotiv ono sto sam napisao moze imati samo dobro znacenje
I ne radi se samo o stavu Istrana prema Srbima vec uopste o njihovoj blagonaklonosti prema drugacijem.
Poznato je svima da je Istra otvorena i za razne druge razlicitosti sem biti Srbin.
Ovo ce svako potvrditi ko je bio vise puta u Istri i upoznao je.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2456184#p2456184]zmeu napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2456120#p2456120]barni011 napisao:[/url]Na zalost kao Srbin 100% bezbedan si samo u Istri.
Za razliku od Zagreba, Primorja, Gorskog Kotara, Međimurja, Zagorja te svih otoka, gdje se po Gotovini zovu ne samo bilbordi, nego i vrtići. :hand:

Okay, da, Gotovininog bilboarda može se naći po vjerojatno čitavoj Dalmaciji, hell, čak se ukazuje i na lubenicama ( :lol: ), no meni kao Istrijanu, reći da je Istra "potpuna suprotnost (svim?) drugim delovima" i "druga država" je zapravo rasističko i uvrijedlivo. Jedini razlog zašto je Istra Serb friendly je zato što tamo niste poslali svoje tenkove. Istra aint your fucking Kosovo. :prst:

So happens to be, je da RH godišnje vodi statistiku o pojavama zločina iz mržnje. Naravno, Srbi i Romi, uz pedere, jesu najčešće žrtve zločina iz mržnje, no državljani Srbije primijerice, mogu se svesti na znantno manji broj napada na ukupan broj napada na etničke Srbe. Isto tako Zagreb je primjerice imao 0 napada na Srbe u 2011, dok se za Beograd ne može baš tako reći, jer bar iz novina znamo da je bilo više od 0. Naravno, rvacki mediji ne rade opštenarodni skandal kad se nekoga natuče u Beogradu, jer je naime, svima nekako, jel...očekivano.

ma srce me boli za tvoju osetljivu dušu... :smeh:

nema tu nićeg rasističkog ni uvredljivog-sami istrijani uglavnom i ne haju za sve to,a moj domaćin sa krka se i ponosio time...i sami forumaši iz hrvatske kažu slično...

...i izuzetno su gay frendly...

uvlačenje beograda u temu je nepotrebno,rasističko i uvredljivo... :awesome:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
A što srbi idu u Split, Knin, Zagreb, Osijek, Vukovar, Sisak, Zadar, Šibenik i Dubrovnik?...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2455962#p2455962]Popeye napisao:[/url]... tamošnje ministarstvo savjetuje "izuzetan oprez i krajnje uzdržano ponašanje" ...
Svi uvek apeluju na nekakvo uzdržavanje.. Kao da smo svi po prirodi nekakvi razulareni, neotesani ljudi, pa nas se vazda mora savetovati da se uzdržavamo.
Kad ćemo već jednom onako sami od sebe, po prirodi učtivo i civilizovano da se ponašamo, a ne da se uzdržavamo od nedopuština ?
:ozbiljan:
Ja ne moram da se uzdržavam od napada na nekog zato što je taj neko Hrvat, ili Crnac, ili Arapin, jer ga svakako neću napasti zbog toga, to mi je nezamislivo da uradim, ne moram da se uzdržavam, jer i nemam taj poriv.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By mirth
^ Tako isto i kod mene - nije mi nikad ni palo na pamet da se kao nesto "pazim" kad idem. Jednom su me samo psovali neki majmuni u Dubrovniku i to je bilo to.

No ne lezi vraze, nedavno se u parkirani automobil mojih gostiju iz HR svom silinom svoje mecke zakucao komsija Rus.. "slucajno" .. :misli:

:seljache:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nikad ti ja nisam pazila, i vazda sam bila prihvacena kao punokrva cetnikusa, potomkinja narodnog poslanika Ranikalne stranke

(Ranko Tajsić, jedan od radikalskih prvaka, na pitanje suda da li je osuđivan, odgovarao je: - nisam osim za veleizdaju! :P )
Korisnikov avatar
By Laerem
Ja da sam Srbin, prvo bi pokusao izbjeci Srbiju.
Korisnikov avatar
By acid drop
Činjenica je da je najgora stvar koja može da ti se dogodi u Srbiji je da živiš u Srbiji.
pa sto ne odes onda odavde, budi hrabrija o odlucnija pa kreni zivot od 0 u nekoj od obecanih zemalja
meni se sve cini da vecina vas nema pojma kako je pocinjati zivot bilo gde jer niste u stanju ni sa podrskom da ga napravite
gde god vas stavili vi cete biti nezadovoljni
menjas sebe menjas i stvari oko sebe, citava mudrost za koju treba hrabrost!
Korisnikov avatar
By acid drop
Rešenje je otići? :roll:

Ne želim da odem, želim da živim u drugačijoj Srbiji.
Ja svoju zemlju volim, ma koliko ti bilo teško da poveruješ u to.
Korisnikov avatar
By barni011
Za nekoga jeste resenje da ode i ja licno podrzavam ako je motiv za odlazak usavrsavanje sebe u nekom polju sto nije moguce u Srbiji i nije nuzan povratak istoga.
Banlizujem, zivis na Kanarskim ostrvima a zelis da budes skijas.

Ali ako ti je motiv kilogram zlata onda imas problem koji ce te pratiti cak i da zivis u trezoru Svajcarske banke.
Vecini koja odlazi je motiv upravo kilogram zlata, i kako bi sebe uverili da su na dobrome putu prvo trebaju uveriti nekoga Barnija011 iz Srbije da je nesrecan.

U drugacijoj Srbiji zelim da zivim i ja ali ona ce biti drugacija ako se i sam potrudim da je oblikujem.
To je i najveci problem u Srbiji sto svi nesto cekaju da im se da a niko ne zeli da sam krene po to.
Ja verujem u ljude zato sam ostao ovde.
Drago mi je sto eto i ti na neki nacin isto verujes u njih. :)
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2455973#p2455973]gossipboy8989 napisao:[/url]bio sam u poseti rodbini u zagrebu bezbroj puta i nijednom nisam imao neprijatno iskustvo i verujem da necu imati ni u buducnosti.
Niti bilo ko drugi koga znam da je ishao u hrvatsku nije imao neprijatnih situacija.
Zagreb je ipak malo drugacija prica... iako ni tamo nije bas skroz bezbedno.

A nama (mojoj porodici) su recimo izlupali kola kada smo jednom bili na letovanju/poseti rodbini u Makarskoj zato sto su imala srpske tablice, iako smo hrvati :lol:
Korisnikov avatar
By ilija f
^ znam i Srbe iz ZG kojima su ovde (BG) polupali kola.. Uvek ima imbecila, i to je nažalost rizik kad se ide sa srbijanskim/hrvatskim tablicama u HR/BiH.

Ja se osećam bezbedno svuda, mada sam u HR bio samo na Korčuli, gde rly nikakvih neprijatnosti nije bilo, ali i u Mostaru, Sarajevu, Albaniji, Prištini.. Svuda sam se osećao skroz bezbedno.. Jedino je južni deo Kosovske Mitrovice bio neprijatno iskustvo, al u tom gradu kao da je još uvek rat...
Korisnikov avatar
By Stripi
Bili bi pokvareno reći da nema nikad nikakvih problema. Čak dapače, čim krene sezona čujemo za razbijeni ili čak i zapaljeni (?!?!) auto koji krase registracije republike Srbije. A to je ono što ogorčeni ljudi daju u novine, šta je sa onim što nikad ne dođe ni do novina?
Ja se, primjerice, u Srbiji jedino skroz sigurno osjećam u Novom Sadu, godinama tamo idem sa autom i stvarno se nikad ništa nije dogodilo. Beograd mi je sasvim neka druga priča, zbog tako jednog događaja.
Fora je da svuđe ima kretena koje nije briga za tuđu imovinu i nije ih briga kako će se neko osjećati kad mu razbiju/spale auto, probuše gume i tako te stvari.
No, negdje budala ima u većem postotku, pa tako ja uvijek prijateljima u Srbiji ne preporučujem da na more idu južnije od Crikvenice.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!