- 25 Sep 2012, 12:43
E ovako. Sedim ja kod psihologa i pričam o mojim problemima. Ulazi žena sva usplahirana i kaže kako treba sa nekim da razgovora. Psiholog je pita u vezi čega? Kaže ona u vezi nasilja u porodici. Otac je više puta krvnički istukao svoju ćerku od 14 godina. Pita je ova da li ste otišli u socijalni rad to da prijavite? Kaže ona da, kada se desilo prvi put, zar moram opet?
Kaže psiholog morate, pa tek onda da dodjete kod mene na razgovor. Wtf?
Kad je žena izašla napolje, ja se rasplakala ko budala.
Zar je moguće da i pored toga što je žena prijavila nasilje jednom nadležni nisu ništa uradili?
I zar je moguće da ljudi još uvek nisu upoznati sa zakonom o nasilju? Zbog čega?
da se to desilo negede na zapadu ta devojčica bi odmah bila zbrinuta u sigurnu kuću. Pored svag toga iznerviralo me je i to što dok se neki bore kako bi mogli da usvoje decu, a ne mogu zbog zakona mislim i na LGBT osobe i na hetero parove koji žele da usvoje ali je procedura previše komplikovana da bi dobili dete, neke BUDALE poput ovog morona mogu da imaju dete i da ga fizički zlostavljaju.

Kaže psiholog morate, pa tek onda da dodjete kod mene na razgovor. Wtf?
Kad je žena izašla napolje, ja se rasplakala ko budala.
Zar je moguće da i pored toga što je žena prijavila nasilje jednom nadležni nisu ništa uradili?
I zar je moguće da ljudi još uvek nisu upoznati sa zakonom o nasilju? Zbog čega?
da se to desilo negede na zapadu ta devojčica bi odmah bila zbrinuta u sigurnu kuću. Pored svag toga iznerviralo me je i to što dok se neki bore kako bi mogli da usvoje decu, a ne mogu zbog zakona mislim i na LGBT osobe i na hetero parove koji žele da usvoje ali je procedura previše komplikovana da bi dobili dete, neke BUDALE poput ovog morona mogu da imaju dete i da ga fizički zlostavljaju.