Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Uvek sam hteo da igram za Srbiju, ali mora da poštujem sebe. Popričali smo i to je to, prokomentarisao je Adem Ljajić izbacivanje iz reprezentacije.

Ljajić se vratio u Beograd pošto ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz reprezentacije Srbije zbog nepoštovanja discipline.

Fudbaler Fiorentine pred utakmicu sa Španijom nije pevao nacionalnu himnu, na šta je bio obavezan ugovor koji je potpisao. Dan kasnije on je u razgovoru sa Mihajlovićem izjavio da je neće pevati ni ubuduće, saopštio je Fudbalski savez.

Po saopštenju FSS Ljajić je odluku opravdao ličnim razlozima, a Mihajlović ga je iz tima odstranio dok ne bude promenio stav.

link

nisam znao da li ovo da stavim u sport ili politiku,ali ipak...

dakle,himna nam je takva kakva je,ni ja je ne osećam svojom...

zbog toga leteti iz reprezentacije...?

koliko vas uopšte zna sadašnju himnu,i ako je ne znate,manje ste vredni i trebate da letite s posla...?

ne znam kako da završim uvod...
Korisnikov avatar
By Mia123
Bas je do jaja imati religijsku himnu u sekularnoj drzavi. :awesome:

Novi selektor, stari debakl.
Korisnikov avatar
By deran
i koliko uopšte ima nesrba u srbiji...?
Korisnikov avatar
By Mia123
Ne znam ko ce koga tuziti ali je evidentno da je decko koji "respektuje i postuje svakog, a iznad svih sebe" ipak potpisao taj Mihajlovicev Sporazum o ponasanju :lol: u okviru kojeg se pevanje himne navodi kao jedna od tacaka. :shrug:
Korisnikov avatar
By nsc
a koja nam je trenutno vazeca himna?

ako je to ona gde spominju kralja, ni ja je ne znam, a nemam nameru ni da je ikad naucim
By Ulix
Sladak je.

To na stranu, ima i pravo. Himna gde se peva o Bogu i kralju ne bi trebalo da se peva u sekularnoj državi.
By ~ Le Saint X ~
Prvo - decko je sladak?Musliman?Znaci kita mu obrezana....dooooooooooooobro
:)

drugo - ne znam himnu, tako da ... zar moraju reprezentativci da je znaju?

trece - totalno ne znam decka niti nesto o fudbalu
ali, ako vec u ugovoru pise d amora da peva
a on nece iz svojih principa
trebao je da kaze ranije

cetvrto - on ne peva himnu...jer???sto?
koji je taj njegov princip?jer je pazarac?(ako sam ukapirao) pa samim tim bosnjak/musliman?
ne kapiram...
nabacujem onako moje tots...

koliko cujem ni ronaldo ni mnogo jaci igraci ne pevaju pa nikom nista...
By kartografija
Mislim da se u uvodnom postu mesaju babe i zabe. Ko je rekao da trebaju da lete s posla svi koji ne znaju himnu. Himna se peva pred pocetak medjunarodnih fudbalskih utakmica, a ne u radno vreme.

Srbi u hrvatskoj reprezentaciji su pevali hrvatsku himnu, fudbaleri ciji su roditelji iz bivsih holandskih ili francuskih kolonija su pevali holandsku ili francusku himnu, Turci bugarsku, Tatari rusku, Indijci britansku itd. itd.

Shvatam da neko misli da je himna neprikladna ili mu se ne dopada himna ili je smatra nevaznom, ili je ne oseca svojom ... to je pravo svakog od nas... ali da je neko toliko zatucan da odbija dres reprezentacije zbog pevanja par strofa to ne mogu da shvatim. Zar je to pevanje nekoliko strofa ili eventualno otvaranje usta toliko vazno i zar bi time bila toliko ugrozena Ademova cast da vise nikad ne bi mogao sebe postovati :drama: . Boze, kakvu glupost su ljudi u stanju da izvale.

Ako je selektor tvrdoglav u nameri da ga izbaci, ne vidim da je Adem manje tvrdoglav u svom samoljublju i idiotskom stavu da mu od pevanja himne zavisi cast.

Kad je toliko castoljubiv kako mu nije palo na um da je svoju cast vise ukaljao nevaspitanjem i incidentima koje je isprovocirao u dresu Fiorentine nego sto bi je ukaljao eventualnim pevanjem nacionalne himne.
By alexandermagic
Potpisao je ugovor, nije bio malouman u tom trenu, ima i da ga ispoštuje. Volja selektora je za njega zakon, ako hoće da igra.

Gore napisano nema veze sa tim što se meni osobno gadi vaša himna. :)
Korisnikov avatar
By Denni85
Sinisa Mihajlovic je veliki cetnik, jedno nacionalisticko djubre i sada ovaj mladic ispasta zbog njegovih frustracija i kompleksa. Niko nije duzan da peva himnu, neka stoji mirno dok ide himna i u redu je.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Апсолутно подржавам то што је избачен из националног тима...

Неко написа да маса људи не зна нову химну....
Па ако не зна могао је лепо да каже "Извините, нисам је знао" и крај а не да каже како има своје разлоге...
Сви су они потписали да су упознати са протоколом када су примљени у национални тим и то је ново правило које је увео Михајловић... ко не поштије, лети ...

Уместо да цени и поштује то што је изабран да представља Србију иаоко је припадник националне мањине, он се на све то "посере" тако што каже да је "имао своје разлоге" због којих није хтео да пева химну коју су певали остали играчи...

:njami:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
"Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio", naveo je FSS."

Јасно као дан... ако је ставио потпис на такав акт, онда се обавезао на све што у томе пише...

А онда се оглашавају браћа Бошњаци који кажу следеће :

"

"Ovim diskriminacijskim činom selektor Siniša Mihajlović potvrđuje da Bošnjak ne može imati zasluženo mesto u fudbalskoj reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta. Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima naterao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama Bosne i Herecegovine, Turske, Nemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pevaju njihove himne", navodi se u saopštenju BKZ dostavljenog medijima.

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je "postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda".

"Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka", dodaje se u ovom saopštenju.

"

Примљен је у национални тим по условима које је потписао а правила су јасна за њега и за све остале учеснике...

Нешто нисам сигуран да Бошњаци из "патриотских" разлога одлазе да играју за Б и Х, Турску и друге муслиманске земље... новац је ту у питању...

А треће... чисто сумњам да ће ико дозволити постојање "Фудбалског савеза Санџака и Фудбалске репрезентације Санџак" :)
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2385292#p2385292]kartografija napisao:[/url] Zar je to pevanje nekoliko strofa ili eventualno otvaranje usta toliko vazno i zar bi time bila toliko ugrozena Ademova cast da vise nikad ne bi mogao sebe postovati :drama: . Boze, kakvu glupost su ljudi u stanju da izvale.
pogledaj to onda ovako:Zar je to pevanje nekoliko strofa ili eventualno otvaranje usta toliko vazno da bi se neko izbacio iz tima...?
Korisnikov avatar
By Delete
Mislim da osoba koja je ne tako davno bila deo tima koji bojkotuje i izvrgava ruglu nacionalnu himnu, dok navijaci izzvizdavaju istu, svakako deluje licemerno i ne cini mi se kao prava osoba koja treba da moralise i izbacuje jednog od najboljih i najperspektivnijih igraca (na poziciji na kojoj igra).
Korisnikov avatar
By deran
uostalom,namera mi je bila da se to sagleda malo šire-zato sam i stavio temu u dip...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Himna je odvratna, meni kao ateisti i antimonarhisti krajnje ogavna, ALI
ko neće da peva srpsku himnu u srpskoj reprezentciji nek se odseli/igra_za_klub tamo gde mu je himna lepša.
Korisnikov avatar
By Delete
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2385303#p2385303]*STATUS* napisao:[/url]
Па ако не зна могао је лепо да каже "Извините, нисам је знао" и крај а не да каже како има своје разлоге...
A sta ako tu himnu nije pevao zbog, recimo, sigurnosti svoje porodice koja zivi u sredini koja je tako tipicna za ex-yu prostore, ne samo za Srbiju.

Evo, primera radi, licno poznajem nekoliko fudbalera iz Republike Srpske koji NIKAD ne bi pevali tekst himne BiH, iako je to drzavna himna.
I znam da bi svakom Srbinu koji bi u reprezentaciji BiH pevao himnu BiH, u najblazoj varijanti, neko postavio bombu pod auto, zapalio porodicnu garazu ili mozda nesto jos gore.
A o takvim stvarima se ne prica javno i ti razlozi su na nasim prostorima itekako licni razlozi, jer je sve, pocevsi od himne pa do ustava koncipirano tako da se jasno postave granice izmedju vas/nas/njih/ovih ili onih.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Заборављате да је ПОТПИСАО уговор који има СТАВКЕ..а једна од њих је

- Певање националне химне пре утакмице

значи ЈЕДИНИ није испоштовао ставку и заслужио је да сноси санкције...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Jesam li ja jedini koji konta da deran hoće da raspravlja o proporcionalnosti kazne za prekršenu stavku.

Niko ne raspravlja da li je on ili nije to prekršio što mu piše.
Korisnikov avatar
By deran
čak i šire-o samoj himni,njenoj besmislenosti,besmislenosti SVIH i takvih obeležja uopšte...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa koja druga kazna? Da kleči na kolenima i peva oče naš?
On je već rekao da himnu uopšte neće pevati dok je u reprezentaciji.
Dakle nije izolovan disciplinski prekršaj, već onaj načinjen svesno koji će se ponavljati, tako da je to bila jedina moguća sankcija.

A sad, himna, grb, zastava, sve su to neka oboležja državnosti, sad da li nam se sviđaju ili ne, zakon nas obavezuje da to poštujemo i tako je manje više svuda koliko ja znam. A kad se ujedinimo kao u Zvezdanim stazama i budemo jedna planeta-država onda će svakako da bude besmisleno sve to :D Ali daleko smo od toga.
Korisnikov avatar
By mikeli
Sta reci ... sem, da prepricam, neki komentar, sa nekog novinskog foruma ....
Neko je dakle, napisao: momku se digla muda, pa misli da moze da radi sta hoce ....
Malo mi je cudno, ipak je igrao u ekipi, ciji je Miha bio trener, i da se nisu dobro upoznali ... i ja sam namazan, pa mi sve ovo deluje blesav publicitet i jednog i drugog ...
Za ovo napisano, Miha cetnik, to je njegova stvar, ali se prihvatio posla u repki, kad mu najmanje nije to trebalo ... jbsh novce, ima ih on ...

Kako mnogi sude, i ja cu: bice Mihi repka lose iskustvo !!!!!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!