Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju", prekrečio je danas kukasti krst na zgradi u Tekelijinoj ulici na Podbari.

Slika

- Održali smo niz akcija, u kojima sam hteo da skrenem pažnju sugrađanima da grafiti koji pozivaju na netrpeljivost i mržnju treba da budu uklonjeni sa novosadskih ulica. Obaveza građana nije samo da održavaju fasade kuća i zgrada u kojima žive, već je bitnije da se neguju vrednosti na kojima je zasnovan naš grad, a to je različitost i suživot - izjavio je Jovanović.

On je dodao da poruke mržnje ne smeju da budu na novosadskim ulicama.
- Ako prihvatimo ovakve grafite kao svakodnevni obrazac, sledeće možemo očekivati da se takve poruke sprovode u delo - upozorio je Jovanović.
Predsednik gradskog parlamenta je podsetio na obeležavanje 9. maja, Dana pobede na fašizmom, te da krečenje simbola ove ideologije ukazuje na tu borbu.

- Svastika je simbol fašizma, ideologije zbog koje su milioni i milioni ljudi ubijani ili proterani samo zato što su drugačije nacije, rase ili veroispovesti. Novi Sad ovu ideologiju neće tolerisati, jer smo i sami snosili velike žrtve tokom Drugog svetskog rata. Takve strahote se više ne smeju dešavati u Novom Sadu. Naš grad je otvoren za sve one sa dobrom voljom, dok za one koji šire mržnju ovde nema mesta - istakao je Jovanović.

Akcija "Prekrečimo novosadsku mržnju" predsednik novosadske Skupštine započeo je prošle godine. Cilj akcije je da se svaka poruka mržnje i netrpeljivosti na ulicama Novog Sada prekreči. Do sada su u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju" uklonjeni grafiti mržnje i preteće poruke na Bulevaru oslobođenja, Detelinari, Telepu, kao i ispred Svratišta za decu ulice.

http://lsv.rs/vesti/prekrecen-kukasti-k ... ari-10884/" target="_blank
Korisnikov avatar
By Herald
Bas me zanima da l` je ruka posla jos malo udesno? :)
Korisnikov avatar
By Blady
^ :lol:

Nazalost, to krecenje nece nista promeniti :sigh:
Ali je svakako nesto sto podrzavam, no, strasno je to sto se desava sa Ns-om :/
Korisnikov avatar
By antibiotic
E, ovo je prilika da razlozim jednu svoju dilemu povezau sa jednim konkretnim slucajem... da ne otvaram novu temu.

Licno, ne volim kukaste krstove. Jedno vreme je bio "trend" u germanskom svetu da se hitlerova svastike nose kao bedzevi itd. na odeci - samo precrtani crvenom linijom u smislu "zabranjeno" , kao na ovoj slici:

Slika

Ovaj simbol "No- Swastika" su neki nosili, cak, u vecim dimenzijama od bedza np:
preko majica ili jakni.

Moje razmislajne je bilo otrilike: wtf? kukasti krst je kukasti krst bio precrtan ili ne, zar bas toliko ne mogu da odole da ga ne nose?

drugi, skoriji slucaj je od moja dva draga prijatelja - austrijanaca, koji su za potrebe jedne izlozbe sablonirali zidove sobe jednim simbolom koji je vrlo slican (inspirisan verovatno) kukastim krstom. To im je , ujedno, postao kao neki zastitni znak.

Prilog kako to izgleda:
http://weproductions.wordpress.com/2012/04/25/img_1006/" target="_blank

Cak sam i ja ucestvovao u tome, jer sam hteo 'da pomognem u poslu', a kad sam ih pitao zasto ovakav simbol koji vrlo potseca na svastiku rekli su mi da to ima ne-znam-kakvo dublje znacenje i da je to samo jedan anticki simbol koji su nacisti zloupotrebili i da je ovo, otprilike, proces "ciscenja" samog, ni krivog ni duznog, simbola (samim tim i ko zna cega jos? istorije?)

Nisam bio zadovoljan odgovorom, jer mi i dalje tu nesto nije bilo u redu, pogotovu zbog toga sto su oboje austrijanci.

Da li ja ipak preterujem/ previse osetljiv na temu?
Znam da nije stvar u simbolu, vec u nedelima onih koji su cinili ispred njega, ali ipak...

Pls. zelim da cujem drugo misljenje.
Kukasti krst je bas gadan. Od toliko simbola uzeti bas njega i njegove varijacije?
Meni i ovo lici na kukasti krst tj. krst sa kukama :prc:

Slika

A sta ko vidi koji simbol za koga zanaci sta :povez: :povez: :povez:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!