Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Slovenački poslanik u Evropskom parlamentu, Ivo Vajgl, je na sednici Spoljnopolitičkog odbora EP podržao stav da se Beogradu odobri novi korak ka članstvu u EU i uputio čestitke Srbima za predstojeću pravoslavnu Novu godinu.

Pridružujem se čestitkama:

Srpski mislim, srpski pišem, srpski zborim, pravoslavlje volim, krstim se sa tri prsta, tradicija to je srpska, i dičim se što ću srpsku novu proslaviti.

U to ime imam želju da je svi čekate u veselju, u radosti i ljubavi, da ste živi i zdravi, da vas svaka sreća prati i da vam se dobro dobrim vrati !
Korisnikov avatar
By Herald
Ja ne znam sto se zove pravoslavna, kad se ne slavi u pravo vreme. Logicnije bi bilo da se zove nepravoslavna. Ili srpska neslavna. Treba da se slavi i to sto je zemlja ravna ploca. :D
Korisnikov avatar
By smaug
Razlicito racunanje vremena, kalendari (solarni, lunarni, fiskalni...) ne mogu da se porede sa Zemljom kao ravnom plocom. Tj argumenti nisu kompatibilni.
Korisnikov avatar
By Herald
Bolje je ici ka pravilnijem. :P Trebao sam napisati grbava ploca :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
@Herald
A koje je racunanje vremena (i kalendar) pravilno, a koje nije? A Zemlja jes okrugla. See the point?
Korisnikov avatar
By Mars
Gospođa Vinča (kaže) jednom prilikom je pitala papu Jovana Pavla II "Šta u prevodu znači - orthodox?" I on se (verujte) samo zaplakao. Ništa joj nije odgovorio, samo se zaplakao - vođa milijardi, očvršćavan u veri ceo svoj život, iznova i iznova kroz borbu, iskušenja i dokazivanja...a eto - jedno pitanje gospođe Vinče (ona kaže a mi zaključujemo) je poljuljalo to SVE.

Tako kaže gospođa Vinča...
Korisnikov avatar
By Herald
Ne pravilno, vec pravilnije. Zemlja je krompirasta. Svakako je bolje reci da je okrugla nego ravna. See the point?
Korisnikov avatar
By Mars
:smeh:

Koja ti je to definicija, koje ti je to gemometrijsko telo?

Zemlja je nekad bila geoid kad sam savlađivao tu metodsku jedinicu, a sad ne znam....

:lol:
Korisnikov avatar
By Herald
Nikad cuo za geoid. :lol: Izguglo sam geoid:

Slika

A evo je i srpska NG

Slika
Korisnikov avatar
By smaug
Naravno da vidim tvoju poentu. And it is wrong.
Korisnikov avatar
By Herald
Ma, krompir je vecina videla uzivo, Zemlju nije. :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
Eto vidis kako umes - ovo sa vecinom (i krompirom) ti je mnogo bolji argument za kalendar ( i srpsku novu godinu). :wink:
Korisnikov avatar
By Mars
Jao kako mi je žao što ovde nemam svoje knjige.

Čehov, "Pismo učenom susedu". Dušu dalo za ovaj moUmenat da se izvuče nešto.
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2132297#p2132297]Mars napisao:[/url]Oduševim se kad nešto tražim na Google...pa mi jedino ispadne ono što sam JA pisao....ovde... :povez:
Originally posted by Mars

"Pismo učenom susedu", Čehov :D

Kad se doselio u tamo njihov srez neki profesor...a lokalni neki mislioc se obradovao što će konačno da ima nekog ravnog sebi, da diskutuje o svemu (liči li vam to na nekog odavde?) :lol: ... pa mu piše pismo i komentariše profesorova zapažanja...ispravlja ga i ne slaže se sa njim, to je poenta, ali argumenti, razlozi...Pa mu kaže odrpilike: "Čuo sam da je vaše objašnjenje dugih zimskih noći zbog nagnutosti Zemlje prema Suncu...bla, bla....i moram da vas ispravim, nije to u pitanju NEGO je stvar u tome da je zimi hladno, a opšte je poznato da se tela na hladnoći skupljaju, pa je zato i dan KRAĆI."
:kiss:
Korisnikov avatar
By Mars
Hee :kiss:

Spuuki...

Al ima jedan dobar deo o Zemlji, Mesecu i postanku čoveka...njegove teorije...
Korisnikov avatar
By bothways
Srpska Nova Godina je besmislica. Nova godina sama po sebi je svetovni "praznik", dok se "srpsko" u toj novoj godini odnosi na julijanski kalendar, s obzirom da ga SPC i dalje postuje, sto ce reci da je to duhovni kalendar. Mesati duhovno i svetovno nema mnogo poente. Jedino sto ima smisla proslavljati 14. januara (1. januara po starom, julijanskom kalendaru) jeste obrezanje Hristovo.
Korisnikov avatar
By bothways
Sta se smejes? :D Tako pise u crkvenom kalendaru (valjda) :P
Korisnikov avatar
By smaug
Pa moram, smesno mi je. A izdvojila sam sta mi je najsmesnije - to sto jedino ima smisla proslaviti to gore navedeno.

(A tacno je da kalendar SPC tako kaze za 14. 1.)
Korisnikov avatar
By Tungi
Cezar se trebao naći na novoj novčanici, od kakvog značaja je Milanković Srbima, anyway.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!