Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By crni90
Izbori su za manje od pola godine, a prema svim istraživanjima DS sa svojih 20tak % neće biti ni blizu vlasti.
Sledeća vlada će najverovatnije biti sastavljena od: DSS-a, SNS-a, SPS-a i manjina, ili SNS-a, SPS-a i manjina uz podršku DSS-a.

Pošto na ovom forumu ima aktivista i "funkcionera" LGBT organizacija, interesuje me hoćete li organizovati gej paradu ako na vlasti budu bili konzervativni antigejovci Voja & Toma?

Bizarno je očekivati da će DSS dopustiti mobilisanje policajaca iz cele Srbije da čuvaju gej paradu, što znači da bi bilo krvi do kolena.
Korisnikov avatar
By Tungi
Kao da je sa ovima bilo bolje.
Živaca više nemam za politiku i za politička zbivanja u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
prava pitanja, prava tema.
neki ovde govore- bilo ko u Srbiji na vlast samo da odu "ljige" iz DS-a. pa, malo da razmisle ti takvih stavova i slaganja s takvim stavovima.........
By Glasnik
Koliko znam, na ovom forumu je samo jedna devojka iz organizacije 'Parada ponosa'.

A mi ostali koji imamo ikakve veze s nekim od LGBT organizacija možemo da imamo svoje mišljenje na datu temu i to je sve.

Ne organizuju sve organizacije Prajd već samo gorepomenuta i njoj treba uputiti pitanje.
Korisnikov avatar
By Srklet
DS i SPS vrlo jasno pokazali sto su i tko su zabranom ovogodisnje parade. nije mi jasno po cemu bi SNS bio automatski gori od njih u vezi LGBT pitanja.

uostalom, veliki dio ovisi o EU. ako srbija odluci da ipak nece u EU, onda ce biti potrebno radikalno promisliti strategiju brobe za LGBT ravnopravnost.
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335604#p2335604]Popeye napisao:[/url]DS i SPS vrlo jasno pokazali sto su i tko su zabranom ovogodisnje parade. nije mi jasno po cemu bi SNS bio automatski gori od njih u vezi LGBT pitanja.
potpuno se slazem!

Well, nadam se da DSS ne bude bio deo vlasti, a hoce li "glavna" stranka u
vladajucoj koaliciji biti DS ili SNS - nema razlike. Cak sta vise, nekako
sam uveren da SNS bude imala vise "muda" (uz pritisak spolja) da preuzme
neke neminovne poteze.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335604#p2335604]Popeye napisao:[/url] nije mi jasno po cemu bi SNS bio automatski gori od njih u vezi LGBT pitanja.
samo nije tu samo SNS problem ili najblaze recheno enigma vec svi oni s njima (d(ss), palma, s palmom slizani sps, ns selje ilica-kozofilkejankovic-filipovski) a ovi u zagradi nisu ni enigma vec vrlo poznati problemi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335604#p2335604]Popeye napisao:[/url]
uostalom, veliki dio ovisi o EU. ako srbija odluci da ipak nece u EU, onda ce biti potrebno radikalno promisliti strategiju brobe za LGBT ravnopravnost.
to da. na veliku zalost.

i tako...., vuk (srpski homofobi ali i CDU administracija Nemachke) siti i ovce (gejevi Srbije ali i regiona zemalja ex-Yu) na broju tj. na meti gushenja i antigejnog izivljavanja..... no, shta ja znam, .......ochito to slabo koga u EU-u imalo brine.......
Korisnikov avatar
By Denni85
kao sto rece cenjena profesorka Srbijanka Turajlic - DS je godinama dobijao
izbore na osnovu toga sto je plasio birace propagandom tipa "bolje glasajte
za nas, nego za one druge" i ljudi su nekoliko puta birali DS kao manje
zlo. E vala, vise to nece moci ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
sasvim se slazem s tim shto je rekla Turajlicka i meni se DS vecinom ove godine zgadio, ali ja stvarno ne kontam kako moze zaista vece zlo da donese ishta bolje a stvarno znam da moze i hoce da donese puno gore.

i tu josh samo mogu da ponovim onu o alkoholicharu i udaranju o dno te ko prezivi sav taj proces kroz koju deceniju, prichace.......
Korisnikov avatar
By deran
vel,ti pišeš kao da se radi o sportskoj reprezentaciji,a ne o državi...

molim te, navedi makar jedan politički uspeh ds-a...

a zemlja je u raspadu,korupcija se ozakonjuje,mantijaši sve jači i jači...

vreme je da odu!
DSovci bi trebalo da odu, razloge ne bih da nabrajam. Ali ne verujem da bi nam sa drugim, osim sa Cedom ili Cankom, bilo bolje. Bilo kako bilo-NAJEBALI SMO. U razumnom roku mi nikada necemo ovde imati pravo na brak, usvajanje dece, pravo da budemo ravnopravni clanovi drustva. Moram da priznam da sam, po ovom pitanju, apsolutni pesimista. Ako DSS sa SNSom dodje na vlast, mi cemo biti najveci trn u oku narodu, videcete. Baraba jednom, baraba zauvek.
A prica o EU....ko prezivi, pricace. Realno.
Korisnikov avatar
By Denni85
Well, ne znam zasto neki ovde spominju DSS? Pa oni ako na izbore budu
izasli samostalno, verovatno cenzus preci nece ;) A svi znamo sujetu i
ego Kostunice, plus sto taj lik zivi pomalo u svetu fantazije, pa se
iskreno nadam da bude učinio tu gresku, izasao na izbore samostalno i
tako na kraju pao ispod 5% i postao vanparlamentarna stranka. Dakle, nece
ni biti u mogucnosti da o bilo čemu odlučuje ;

Sto se tiče DSa i njihove propagande o "manjem zlu" itd...Na izborima 2007.
i 2008. su išli sa tom pričom - "bolje glasajte za nas nego za nekoga koji
mozda ne udje u parlament (aludirajuci tu na LDP) pa onda pola vašeg glasa
ode radikalima (tada jos jednoj partiji). A siguran sam da je deo gradjana,
na osnovu lošeg iskustva sa izborima 2003. (kada je tadašnja koalicija
"Zajedno za toleranciju" osvojila 4,22 % glasova - i zaista ostala van
parlamenta i zaista pola tih glasova otišlo radikalima) glasao za DS samo
iz tog razloga - dakle, straha da glasaju za nekoga ko na kraju bude ostao
van parlamenta). Zato mislim da je bitno da koalicija LDP-SPO plus neke
manje stranke dobije što više glasova, kako bi postala nezaobilazni faktor
buduce vlasti (nadam se oko 15% glasova). Naravno, jasno je da budu morali
sa nekim u koaliciju, a stvarno mislim da nema nikakve razlike budu li
išli u koaliciju sa DSom ili SNSom.

Ako na primer SNS dobije 28 % , koalicija LDP-SPO oko 16% - dakle ako se
tu dodaju par procenata (mandata) stranaka koje nisu prešle cenzus plus
mandati stranaka nacionalnih manjina, moguce je da te dve stranke formiraju
vlast i bez SPSa, Palme, DSSa ( za koji stvarno mislim da nece preci cenzus).
By Glasnik
A kad podvučeš crtu - niko nema predstavu ko će pobediti na izborima.

Kako god da okrenem, ne vidim ništa bolje u budućnosti od sadašnje postave stvari, pa ko god da pobedi. :shrug:
By Glasnik
Ne znam šta da mislim. :shrug:

Da sednem i da se molim za bolju budućnost Srbije? :drama:
Korisnikov avatar
By *deni*
Koji god da dođu na vlast, izasraće za svog mandata toliko govana, da će se smučiti i bogu i svetu, pa će narod na sledećim izborima glasati protiv njih i dovesti na vlast ponovo ove koji su im se sad smučili.
I to je glavni problem - narod ovde uvek glasa protiv aktuelne opcije, automatski dajući mandat opciji koja je možda i gora od ove protiv koje glasa i koja je već bivala oterana sa vlasti iz istih razloga iz kojih se sad tera aktuelna opcija.
I tako će biti sve dok se ne pojavi jedna potpuno nova opcija, sastavljena ne od prebega iz drugih stranaka, već od sasvim novih njuški, kojih sigurno ima, samo se nisu još prikazale.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335737#p2335737]Denni85 napisao:[/url]Well, ne znam zasto neki ovde spominju DSS? Pa oni ako na izbore budu izasli samostalno, verovatno cenzus preci nece ;) A svi znamo sujetu i
ego Kostunice, plus sto taj lik zivi pomalo u svetu fantazije, pa se
iskreno nadam da bude učinio tu gresku, izasao na izbore samostalno i
tako na kraju pao ispod 5% i postao vanparlamentarna stranka. Dakle, nece
ni biti u mogucnosti da o bilo čemu odlučuje ;
zar ti stvarno mislish da ima neke ikakve bitne razlike izmedju sns-a i dss-a te na kraju krajeva sns-a i radikala? zar ne vidish da sns koji sa sobom automatski vuche tj. namece Srbiji arkanovca pelevica, selju ilica, kozofilku jankovic, s njima dveri zveri, ochijuka i shuruje s palmom i dachicem..... - posredno se sasvim povezuje s koshtunicom i d(ss)om pa kroz to chak i s roditeljima im smradikalima, bezobrazom i njihovim1389? zar ne vidish shta tzv. sns sprema Srbiji?
tzv. rascep izmedju tzv. sns-a i smradikala je providna lakrdija. oni ce se posredno ako ne neposredno opet spojiti u tachkama koje ih spajaju a pod patronatom tzv. nove srpske politichke misli i putin-konuzin-zhirinovski-kgb palicom.

a tako bih voleo da greshim, no, od sns politichara u kontekstu te stranke su jedino gori- njihovi glasachi koji upravo nadajuci se da ce napraviti josh jednu naci-shovinistichku desnicharsku revoluciju u Srbiji rade na ovom shto opisah iznad.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335737#p2335737]Denni85 napisao:[/url]
Zato mislim da je bitno da koalicija LDP-SPO plus neke
manje stranke dobije što više glasova, kako bi postala nezaobilazni faktor
buduce vlasti (nadam se oko 15% glasova). Naravno, jasno je da budu morali
sa nekim u koaliciju, a stvarno mislim da nema nikakve razlike budu li
išli u koaliciju sa DSom ili SNSom.

Ako na primer SNS dobije 28 % , koalicija LDP-SPO oko 16% - dakle ako se
tu dodaju par procenata (mandata) stranaka koje nisu prešle cenzus plus
mandati stranaka nacionalnih manjina, moguce je da te dve stranke formiraju
vlast i bez SPSa, Palme, DSSa ( za koji stvarno mislim da nece preci cenzus).
Daj Boze da tako bude! :molise:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335767#p2335767]Vel boy napisao:[/url]
zar ti stvarno mislish da ima neke ikakve bitne razlike izmedju sns-a i dss-a te na kraju krajeva sns-a i radikala? zar ne vidish da sns koji sa sobom automatski vuche tj. namece Srbiji arkanovca pelevica, selju ilica, kozofilku jankovic, s njima dveri zveri, ochijuka i shuruje s palmom i dachicem..... - posredno se sasvim povezuje s koshtunicom i d(ss)om pa kroz to chak i s roditeljima im smradikalima, bezobrazom i njihovim1389? zar ne vidish shta tzv. sns sprema Srbiji?
tzv. rascep izmedju tzv. sns-a i smradikala je providna lakrdija. oni ce se posredno ako ne neposredno opet spojiti u tachkama koje ih spajaju a pod patronatom tzv. nove srpske politichke misli i putin-konuzin-zhirinovski-kgb palicom.

a tako bih voleo da greshim, no, od sns politichara u kontekstu te stranke su jedino gori- njihovi glasachi koji upravo nadajuci se da ce napraviti josh jednu naci-shovinistichku desnicharsku revoluciju u Srbiji rade na ovom shto opisah iznad.

yep, opet nisam pogreshio:

"Sve sam oprostio radikalima"
Izvor: Blic
Beograd -- Imamo samo jednu tačku oko koje nismo saglasni sa Demokratskom strankom Srbije, a to je - kada prekinuti razgovore sa Evropskom unijom.
DSS bi, kao i radikali, to učinio odmah, a ja smatram da mi sve do marta, a možda i posle toga, možemo da uspostavimo neku saradnju sa Evropom, ali ne kao njena buduća članica, već kao zemlja kojoj treba pomoć da uredi državu, kaže za “Blic” Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne stranke.

Nikolić navodi da će prekinuti sve razgovore sa predstavnicima EU kada pred Srbiju bude postavljen zahtev da se odrekne Kosova i Metohije. Na naše pitanje da li to znači da bi se odrekao, kako je to sam jednom izjavio, svoga drugog sina, on odgovara:

-Ako govorim kao čovek koji je svestan teške situacije u Srbiji, ja i dalje govorim o dva sina. Ali ako se kao uslov Srbiji postavlja priznanje nezavisnosti njene pokrajine, Kosovo je broj jedan. Možda neki ljudi kažu da je to muka koju treba skloniti sa vrata, ali ja se bavim politikom i poznajem samo Ustav Srbije. Mene Ustav obavezuje da mi to bude broj jedan.

Poslednjih meseci niste mnogo govorili o Kosovu, osim što ste kritikovali poteze vlasti. Zašto ne kažete kako biste vi rešili kosovski problem?

-Do tog 17. aprila, dokad smo se povremeno sretali Boris Tadić i ja, uvek smo pričali o Kosovu. Kad mi je nagovestio da bismo zbog odbrane Kosova mogli da imamo problema sa EU, ja sam mu rekao: “Imaćeš našu podršku da te probleme rešavaš. Ako te napadne ceo svet kada braniš Kosovo, SNS će da bude uz tebe.” To je moj stav prema Kosovu. Biračima kažem da je potreban konsenzus oko Kosova, a to znači dogovor SNS i DS.

Zar ne mislite da vaši birači treba da znaju kako ćete da rešite kosovsko pitanje?

-Zar nije dovoljno to što kažem da je Kosovo sastavni deo Srbije.

To govori skoro svaki političar u Srbiji.

-Govori, ali se tako ne ponaša. Pa, kako se to ponašamo u pregovorima? Udaramo pečate Kosova, menjamo tablice, plaćamo dodatno osiguranje... Je l’ to odbrana Kosova? Nije. Skoro sam čuo ministra Gorana Bogdanovića da na pitanje o zahtevu za ukidanje institucija odgovara da se ne postavlja pitanje školstva i zdravstva. Znači da Srbija to treba da sačuva, a ostalo da ukine. Da ukine lokalne samouprave.

Kako biste vi reagovali pred takvim zahtevom pojedinih članica EU?

-Rekao bih im da je to naša teritorija i da nam je oteti ne mogu. Pitao bih i da li možda imaju neki drugi plan.

Da ste vi na vlasti i da vas poseti Angela Merkel i kaže vam da morate da ukinete srpske institucije na severu Kosova, da li biste joj odgovorili da je za vas EU završena priča?

-Da. Ako bi mi rekla da za nas nema satusa kandidata ako ne ukinemo srpske institucije na KiM, ja bih joj odgovorio da to znači da za njih mi ne zaslužujemo da budemo kandidat.

Šta biste savetovali Vladi i predsedniku Srbije Borisu Tadiću da uradi do marta, kada EU odlučuje o dobijanju statusu kandidata?

-Da odmah razgovara sa Tomislavom Nikolićem. Javno, tajno, kako god hoće, da postignemo saglasnost.

Izjavili ste da će sledeće godine SNS prvi put biti na vlasti. Od kojih stranaka će ona biti sastavljena?

-Znamo od kojih neće. Sa nama sigurno neće biti DS, najverovatnije ni SPS pošto su oni veoma vezani, SPO, LDP, G17 i pretpostavljam SRS. Sa nekima od njih mi ne želimo, a neke stranke ne žele sa nama. Vlada će biti napravljena od koalicije u kojoj smo mi, predstavnici manjina i DSS.

Da li zaista mislite da ćete imati dovoljno glasova da sa DSS i sa manjinama formirate vladu?

-Uveren sam u to.

Da li biste išli u koaliciju sa radikalima?

- Ponudio bih im da napravimo koaliciju zato što bi to bio znak da je njima sve oprošteno. Ipak, ne verujem da bi oni pristali na to.

PUPS će teško na izbore da izađe samostalno. Kome je bliži - vama ili SPS?

-Mislim da je bliži socijalistima i DS jer su u koaliciji. Ipak, pitanje je da li su ostvarili ono što žele njihovi birači, populacija na čije glasove računaju. Ako su zadovoljni, neka ostanu u toj koaliciji. Ako nisu, gde će nego kod nas. Ovu vlast može da zameni samo SNS.

I vi i demokrate ste rekli da nećete zajedno posle izbora. Ali šta ako se desi da ni jedni ni drugi ne budete mogli da formirate vlast, da li biste tada sa njima razgovarali?

-Ako je Srbiji jasno da će na vlasti biti ili DS ili SNS, Srbija će imati vladu.

Ali šta ako se dogodi da ipak vladu možete da napravite samo sa demokratama?

-Nećemo ni tada ući u koaliciju. To bi izgledalo da SNS amnestira DS za 11 godina vladavine.
Nece biti ni pomena parade ponosa u tom scenariju.
Proucite malo programe stranaka koje pominjete, njihova javna istupanja i delovanja, pa ce ovakva pitanja biti apsolutno suvisna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!