Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Torry
Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je danas da je u centru Beograda u noći između 25. i 26. novambra verbalno i fizički napadnut M.P.

On je napadnut na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Napad se dogodio u centru Beograda, u neposrednoj blizini Trga Republike.

Prema informacijama o napadu koje je M.P. (26) prijavio GSA, njega je prilikom izlaska iz pekare na putu ka obližnoj stanici noćnog gradskog prevoza, verbalno napao jedan mladić, uz podršku dva druga.

M.P. ga je upitao šta želi od njega i rekao mu da ga ostavi na miru uputivši se dalje ka Trgu Republike.

Napadač, međutim, nije odustao i uz salvu psovki i homofobičnih uvreda više puta napao M.P. najpre ga šutnuvši u leđa, a zatim ga je udarao pesnicama po glavi.

M.P. je pokušavao da se odbrani i pobegne, ali je napadaču "u pomoć" pritekao i njegov drug.

M.P. je u jednom od pokušaja da pobegne ka autobusu uspeo da telefonom pozove policiju, ali to nije sprečilo napadače da nastave da ga tuku i vređaju.

Na napad, koji je trajao nekoliko minuta, niko od prolaznika i ljudi koji su čekali autobus nije reagovao, što postaje pravilo, dodaje se u saopštenju GSA.

Policija je nakon desetak minuta došla i na licu mesta saslušala prvog napadača, dok su ostali u međuvremenu pobegli.

Iako je najpre negirao da je učestvovao u napadu na M.P, napadač mu je u prisustvu policije glasno zapretio: "Hoćeš sad još dva sata da te bijem?!", ali policajci na to nisu reagovali.

Policajci su napadača priveli u policijsku stanicu, a napadnutog mladića odveli u Urgentni centar gde mu je ustanovljena kontuzija glave i lica uz izražene podlive iznad i ispod levog oka.

Policija je napadača pustila i protiv njega podnela prekršajnu prijavu.

GSA u saopštenju ističe da je posebno zabrinuta zbog činjenice da ni posle više od mesec dana, od pokušaja ubistva devojke koja je nosila majicu sa obeležjima Parade ponosa i protesta protiv nasilja "Dosta je", Vlada Srbije nije formirala međuresornu komisiju koja će se baviti izradom nacionalnog programa za sistemsku borbu protiv nasilja i diskriminacije, kao što je obećala.
Strašno...

Inače takvi napadi se dešavaju non stop, i u većini slučajeva nemaju veze sa diskriminacijom. Prosto gomila retardirane "dece" se šeta ulicama izigravajući mafiju i prosto traže nekoga da izlemaju ili izbadaju nožem.

Jednog mog druga su tako zaustavili na ulici i pitali za koga navija. Prvo nije smeo ništa da kaže, a onda kada su počeli da mu se unose u facu i prete je rekao da navija za zvezdu ili ne znam već koga i ovi su to iskoristili kao povod da ga isprebijaju i izbodu nožem. No dobro ostao je živ na svu sreću.

Meni se isto par puta tako dešavalo dok sam se šetao sa drugovima gradom da nam grupa huligana priđe i bez ijednog pitanja krene da nas mlati. Nekima uopšte ni ne treba povod već tako iz čistog mira.

Ma bolesno sve to nema drugog objašnjenja. Jadna ona šaka jada normalnih ljudi u smrdiji koja je svesna gde živi. Spašavaj se ko može...
Korisnikov avatar
By Gej strejt alijansa
Integralno saopštenje

Još jedan napad na gej osobu – Vlada Srbije i dalje bez sistemskih rešenja protiv nasilja

Gej strejt alijansa (GSA) izražava najdublju zabrinutost zbog poslednjeg u nizu učestalih fizičkih napada po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta koji se dogodio u noći između 25. i 26. novembra 2011. godine u strogom centru Beograda u neposrednoj blizini Trga Republike.

Prema informacijama o napadu koje je M.P. (26) prijavio GSA, on je izašavši iz pekare krenuo ka obližnjoj stanici noćnog gradskog prevoza, kada je mlađi muškarac u društvu još dva mladića počeo da mu dobacuje: “Plavušanu! Alo, pederu, gde si pošao?!”. M.P. ga je upitao šta želi od njega i rekao mu da ga ostavi na miru uputivši se dalje ka Trgu Republike. Napadač, međutim, nije odustao i uz salvu psovki i homofobičnih uvreda više puta napao M.P. najpre ga šutnuvši u leđa, a zatim ga udarajući pesnicama po glavi. M.P. je pokušavao da se odbrani i pobegne, ali je napadaču “u pomoć” pritekao i njegov drug. M.P. je u jednom od pokušaja da pobegne ka autobusu noćnog prevoza uspeo da telefonom pozove policiju, ali to uopšte nije sprečilo napadača da nastavi da ga tuče i vređa. Na čitav napad koji je trajao nekoliko minuta, niko od prolaznika i ljudi koji su čekali autobus nije reagovao, što se ponavlja po ko zna koji put i postaje pravilo kod ovakvih slučajeva.

Policija je nakon desetak minuta došla i na licu mesta saslušala prvog napadača, dok su ostali u međuvremenu pobegli. Iako je najpre negirao da je učestvovao u napadu na M.P, u jednom trenutku mu je ispred policije glasno zapretio: “Hoćeš sad još dva sata da te bijem?!“, ali policajci na to uopšte nisu reagovali.

Policajci su napadača priveli u policijsku stanicu, a napadnutog mladića odveli u Urgentni centar gde mu je ustanovljena kontuzija glave i lica uz izražene podlive iznad i ispod levog oka. Policija je napadača na kraju pustila i protiv njega podnela samo prekršajnu prijavu.

GSA je posebno zabrinuta zbog činjenice da ni posle više od mesec dana od pokušaja ubistva devojke koja je nosila majicu sa obeležjima Parade ponosa i protesta protiv nasilja „Dosta je!“ Vlada Srbije nije formirala međuresornu komisiju koja će se baviti izradom nacionalnog programa za sistemsku borbu protiv nasilja i diskriminacije kao što je obećala.

Sve je više očigledno da se napadi i fizičko nasilje nad LGBT populacijom dešavaju svakodnevno preko cele godine i da se broj tih napada povećava. Zato GSA poziva Vladu Republike Srbije i druge državne organe, a posebno policiju i pravosuđe da pod hitno krenu u donošenje i primenu sistemskih mera za smanjenje nasilja nad LGBT populacijom i drugim manjinskim grupama.

GSA zahteva da se pod hitno donesu izmene Krivičnog Zakona i da se uvede institut zločina iz mržnje kojim bi se teže kažnjavala krivična dela koja za motiv imaju seksualnu orijentaciju ili bilo koje drugo lično svojstvo žrtava.

Info centar GSA
uzas.

"donošenje i primenu sistemskih mera za smanjenje nasilja nad LGBT populacijom i drugim manjinskim grupama."
- bolja rech je- suzbijanje umesto smanjenje. jer, ako se kaze smanjenje to zvuchi kao da eto nije problem shto tu i tamo ponekad retko se napadnu gej osobe iz chista mira, eto samo da ih ne bude puno.....
svaki bilo koji bez obzira koliko retko/chesto pochinjeni napad na gej osobe iz chista mira je- nedopustiv i za suzbiti, a ne da li je vishe ili manje takvih napada!
Korisnikov avatar
By Herald
Kako vreme prolazi sve ce biti gore u Srbiji, po svim pitanjima. Silovanja, ubijanja, jacanje nacionalizma, rat sa albancima na Kosovu. Sto kaze Mage, spasavaj se ko moze.
Ja mislim da se ovo nece ni prekinuti sve dok neko stvarno ne nastrada. Mada u kakvoj zemlji zivimo mozda ni tad. To ce biti samo povod da se nekoliko politicara pojavi u udarnim vestima, pokupi tako medijske poene i povisi malo svoj oratorski glas.
Korisnikov avatar
By istok
Da li se jos nekome cini da su napadi postali sve ucestaliji nakon zabrane parade?
Korisnikov avatar
By spliff
vreme ja novi protest ispred vlade
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321540#p2321540]wizzy napisao:[/url]Ja mislim da se ovo nece ni prekinuti sve dok neko stvarno ne nastrada. Mada u kakvoj zemlji zivimo mozda ni tad. To ce biti samo povod da se nekoliko politicara pojavi u udarnim vestima, pokupi tako medijske poene i povisi malo svoj oratorski glas.
nije bitno koliko ce ljudi da nastrada (setimo se Bretona), dok sudovi takve ispade ne budu kaznjavali u najkracem vremenu maximalnim kaznama, nista se nece promeniti, imacemo farse poput ove sa Markom i fasade izvrljane "pravdom za nekog novog tatinog i maminog idiota", nikakvi protesti tu nece pomoci dok ne nastrada dete nekog od politicara
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321523#p2321523]Vel boy napisao:[/url]uzas.

"donošenje i primenu sistemskih mera za smanjenje nasilja nad LGBT populacijom i drugim manjinskim grupama."
- bolja rech je- suzbijanje umesto smanjenje. jer, ako se kaze smanjenje to zvuchi kao da eto nije problem shto tu i tamo ponekad retko se napadnu gej osobe iz chista mira, eto samo da ih ne bude puno.....
svaki bilo koji bez obzira koliko retko/chesto pochinjeni napad na gej osobe iz chista mira je- nedopustiv i za suzbiti, a ne da li je vishe ili manje takvih napada!
Slazem se.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ja stvarno... ću otići da živim u nekom napuštenom selu u kom su svi meštani umrli ili odseljeni. Ima ih dosta pa mogu i da biram.

A ovako će biti dokle god se za ovakve stvari budu podnosile prekršajne, a ne krivične prijave.

U all know my comment.. :alexis:
Korisnikov avatar
By mirth
jednog po jednog, kazem ja.. :sigh:
By tasa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321738#p2321738]Synesthesia napisao:[/url]

A ovako će biti dokle god se za ovakve stvari budu podnosile prekršajne, a ne krivične prijave.
upravo tako, samo sto nam ni to ne bi bila neka uteha jer su krivicne kazne sramotno blage za bilo kakav zlocin

a ona balkanska stoka koja je gledala tudju nesrecu to je tek prica za sebe
i ubedjena sam da se ta situacija nikada ali nikada nece promeniti jer je
mentalitet kod naseg naroda nesto sto zaista nije niti ce ikada biti podlozno promenama
Korisnikov avatar
By Hellas
Na Trgu Republike, alo! Znaci i pod reflektorima, u centru grada, pored dosta prolaznika (a sad mi se cini i pored milicije) osob lgbt populacije ne moze bit ni malo bezbedna. Alo Ivice, dje ti je Marica da stiti gradjane?!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321812#p2321812]tasa napisao:[/url]
i ubedjena sam da se ta situacija nikada ali nikada nece promeniti jer je
mentalitet kod naseg naroda nesto sto zaista nije niti ce ikada biti podlozno promenama
naravno, savrsen nacin da se nista ne promijeni jest uvjeriti ljude da se nista i ne moze promijeniti.

nije mentalitet srba nista toliko jedinstveno u svijetu da se ne moze modelirati, usmjeravati, mijenjati. kao i svaki drugi mentalitet svakog drugog naroda.
volela bih Popeye da nam je meksi mentalitet
ali se nekako ne mogu prisetiti niti jednog primera gde smo ga prilagodili nekim savremenijim poimanjima sveta i zivota
izuzimam slucajeve gde su nas politicki povukli za uvce pa su nasi politicari kao doneli neke nazovi zakone koje niko ziv ne postuje pocev od onih cija je duznost da ih sprovodi i stiti nas od prekrsitelja istih
nas mentalitet bi mogao da "promeni" samo staljin koji je streljao hiljade ljudi u jednom danu i znalo se da nema razgovora ni mogucnosti da bude drugacije nego streljaj ili sibir
toliko rigorozne kazne kod nas nikada nece postojati (ne mislim bukvalno streljanje nego npr za ovakav uzas barem 5-10 god zatvora pa da vidis kako bi razmislili da li da udare ili ne)
uostalom sama ne/reakcija promatraca sve govori
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321547#p2321547]istok napisao:[/url]Da li se jos nekome cini da su napadi postali sve ucestaliji nakon zabrane parade?
Meni se čini da su postali učestali posle skandaloznih istupa ministra Dačića u javnosti.

I s tim u vezi bih ga pozvao prvo na smenu a odmah i na odgovornost.

Pošto već on sam ne razume koliki je njegov udeo u ovome, trebalo bi da postoji neko sa strane koji bi se postarao za to.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321529#p2321529]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321522#p2321522]Torry napisao:[/url]meni je jos strasnije da su ljudi na stanici posmatrali to bez reci i ikakve pomoci zrtvi
yep, to je to. kad se chuje da zrtvu napadach naziva "pederu, plavushane....", ti divni kulturni ljudi ili nishta il' se pridruze napadachu. uzas.
Ma kako da ne, niko nije pomogao zato sto biju pedera....posmatranje sa strane je sasvim uobicajno, seti se slucaja sa Teofilom od pre godinu dana.
Meni je to najjezivije i najvise me plasi, ljudi su izgleda u gledanju svog posla otupeli na nasilje i probleme u okruzenju a to je ozbiljan problem.
GLIC: Branićemo se sami
Beograd -- Nevladnina organizacija Gej lezbejski info centar zatražila je da se omogući nošenje suzavca u spreju za samoodbranu."Branićemo se sami".
GLIC traži promenu Zakona o oružju i municiji i Krivičnog zakonika kako bi se omogućilo nošenje suzavca u spreju za samoodbranu.

"Poslednji napad na gej muškarca M. P. u Beogradu pokazuje da su LGBT osobe pod stalnom pretnjom napada, ali i da policija nije spremna da reaguje i da ih zašti. ", navodi se u saopštenju.

GLIC traži da policija "dozvoli da se sami štite koliko god možemo, a da im ne preti zatvorska kazna od pola do pet godina, ako nosemo peper sprej".

Gej strejt alijansa juče je saopštila da je mladić M. P. (26) pretučen na Trgu Republike u Beogradu, uz brojne psovke i homofobične uvrede. Njemu je, kako se navodi u saopštenju, u Urgentnom centru ustanovljena kontuzija glave i lica i podlivi ispod oka.

Gej lezbejski info centar naveo je da se suzavac u spreju koristi u svim zapadnim državama za samoodbranu i da ga nose i žene da bi se odbranile od silovatelja.

"Država konstantno ignoriše problem nasilja, a naročito nasilja nad LGBT osobama. Bezbednost LGBT osoba je ugrožena i zahtevamo od države da učini sve što je u njenoj moći da nas zaštiti od nasilnika i omogući nam da se sami branimo, bez pretnji zatvorskim kaznama ako to činimo", navodi se u saopštenju.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=561312
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321996#p2321996]Josh Alone napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321529#p2321529]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321522#p2321522]Torry napisao:[/url]meni je jos strasnije da su ljudi na stanici posmatrali to bez reci i ikakve pomoci zrtvi
yep, to je to. kad se chuje da zrtvu napadach naziva "pederu, plavushane....", ti divni kulturni ljudi ili nishta il' se pridruze napadachu. uzas.
Ma kako da ne, niko nije pomogao zato sto biju pedera....posmatranje sa strane je sasvim uobicajno, seti se slucaja sa Teofilom od pre godinu dana.
pa, zar ne vidish pattern? ako se tako ne postavljaju samo kada biju "pedera" opet se tako postavljaju kada biju bilo kog, poput Teofila, ko se ne uklapa u "ideal" srpskog domacina patriJote mushkarca pozeljno spc- blagoslovljenog. jesi li se upitao shto npr. palmu niko ne prebi a da niko nishta, k'o shto su Teofila i ovog "pedera", Josh Alone? jesi li se upitao shto onaj shto je jednom lupio selju ilica ekspresno zavrshi osudjen na robiju u zatvoru, a za napadacha na Teofila ne pomazu ni apeli samog Teofila da se neshto preduzme u Srbiji?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321996#p2321996]Josh Alone napisao:[/url]
Meni je to najjezivije i najvise me plasi, ljudi su izgleda u gledanju svog posla otupeli na nasilje i probleme u okruzenju a to je ozbiljan problem.
Da, i josh gore je ako su onako selektivno otupeli......
Korisnikov avatar
By Josh Alone
Zasto mislis da se to desava samo onima koji iskacu iz bilo kakvog 'ideala'? :puzzle:
Ovo
Na napad, koji je trajao nekoliko minuta, niko od prolaznika i ljudi koji su čekali autobus nije reagovao, što postaje pravilo, dodaje se u saopštenju GSA.
je scenario koji se desava svaki dan i svakoj osobi, ne moras da budes peder ili Teofil. Ako je u ovom slucaju selektivno, a to ne mozemo da znamo, time jos gore.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!