Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Dačić: Ako treba i rat za Kosovo
Izvor: Press
Beograd -- Tači mora da zna da napadom na Srbe i Kosovsku Mitrovicu napada i Beograd, i da Srbija to ne može mirno da gleda, kaže Ivica Dačić za Press.

Zamenik premijera Ivica Dačić poručio je juče da niko u Srbiji ne sme da saopšti da je Kosovo izgubljeno i da neće da ratuje za Kosovo zato što je potrebna ravnoteža straha zbog bezbednosti u regionu.

"Crvena linija za Beograd je oružani napad Hašima Tačija na Srbe na Kosovu i Metohiji ", rekao je Dačić za Press.

"Tači mora da zna da napadom na Srbe na Kosovu napada i Beograd. Srbija to ne može i neće mirno da gleda", rekao je Dačić.

On je naglasio da ako Turska može da kaže da su napadi na Sarajevo napadi na Istanbul, zbog čega onda „napad na Kosovsku Mitrovicu nije napad na Beograd".

Ministar policije je ocenio da bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Tačiju zato što je potrebna ravnoteža straha zbog bezbednosti u regionu. Dačić je ipak istakao da samo zbog te ravnoteže straha nikada nije izbio rat između SAD i Sovjetskog Saveza.

istoriji smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo - naveo je Dačić.

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan ocenila je za Press da naša zemlja ne treba ratom da bije bitke jer će na gubitku biti narod.

- Srbija ne može da priušti sebi luksuz da u ratovima izgubi još jednu generaciju, jer onda neće biti ni Srbije. Zato pameću i diplomatijom treba da bijemo sve dalje bitke - navela je Trivanova.

Vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski smatra da je korišćenje sile sastavni deo diplomatije, i ističe da je „ovo jedna u skali izjava kojima Dačić iznosi svoj stav o situaciji na Kosovu".

- Dačićev stav je vrlo oštar, a po meni i ispravan. Nijedna državna diplomatija nije uspešna ako nije poduprta vojnom silom. Za rat je potrebno dvoje i postavlja se pitanje šta bismo uradili da nas neko napadne. Ako NATO ne želi da ide silom preko barikada, šta bi bilo kada bi Srbija postavila jasnu granicu i po nekim drugim pitanjima. Kako Amerikanci to kažu: „štap i šargarepa", jer sama šargarepa nije dovoljna, što u prevodu znači da moramo da pokažemo da smo spremni i da upotrebimo silu kojom raspolažemo - kaže Lazanski za Press.

Politički analitičar Milan Nikolić takođe smatra da je pozivanje na vojnu silu deo međunarodne politike, ali ističe da je Dačićeva izjava više upućena srpskoj javnosti.

Svaka zemlja ima pravo da silom brani svoje teritorije, to je i međunarodnim pravom dozvoljeno. Druga stvar je što to nije pametno u ovom trenutku za naše interese. To je jednim delom i predizborna priča, poruka koja treba da pokaže da je neko veći patriota od drugih, kako bi se dopao jednom delu biračkog tela - kaže Nikolić.

I vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je poruka ministra policije „elegantno spakovana za domaće potrebe, ali nije primenljiva u situaciji u kojoj se Srbija nalazi".

- U prošlosti smo potrošili „kartu sile" jer su je upotrebili političari koji nisu znali pravi način da je iskoriste. Sada nije realno da ćemo upotrebiti vojsku - zaključuje Radić
Korisnikov avatar
By Mars
Ma nek se tera on u tri lepe picke materine!

I on i svi koji koalicuju sa tom bitangm
Dačić prdi u prazno i skuplja jeftine političke poene.
Sa kojim ljudstvom i logistikom misli da povede taj njegov rat ?
Ako ga i povede, ima NATO i njega i njegovu vladu da razbuca k'o svinja mastan džak, pa će se češati i tamo gde ga ne svrbi.
Korisnikov avatar
By smaug
Meni je sve to, sve te 'izjave', bez obzira cemu sluze, koga treba da impresioniraju a koga da zaplase, potpuno strasno. Jezivo mi je.

A ono sto me potpuno posalje u deepest darkest corner je cinjenica da su ti na vlasti zlo, a da je alternativa isto zlo, samo se drugacije zove. I da su se sad 'opoziciji' prikljucile Dveri.

Jebotemis.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ciga nastavio sa krađama, policajci vraćeni na posao. U stilu 'opravdano su ga i lemali, otvoriše nam oči'.

A ova izjava aludira na eventualnu neuspelost dijaloga Prištine i Beograda, eventualno nova uslovljavanja od strane EU i neodobravanje kandidature u decembru, pa bi se EVENTUALNO latili oruzja inače 'goloruki Srbi' terani dvostrukim inatom, 'nema Srbije bez Kosova =RAT, nema EU bez Kosova u Srbiji =RAT.
To je politika, blize se izbori i naravno da rata biti nece.Ti ljudi na Kosovu su deo politicke borbe oko vlasti u Srbiji, sto je jadno.
Ali svakako pritisak na madjunarodnu zajednicu se mora vrsiti pa i ovim stavovima, jer je na Kosovu ugrozeno osnovno ljudsko pravo, pravo na zivot.Ti ljudi dole zive ogradjeni zicom izlozeni teroru nacionalne vecine.
Medjunarodna zajednica mora da ispravi ono sto je zabrljala.Uostalom da se polako cuti od pojedinih politicara iz EU o pogresnoj politici madjunarodne zajednici prema Kosovu koja je dovela do ovoga.

Srbi ne treba da dozvole da se medjunaordna zajednica izvuce iz toga tako sto ce zarad mira na Kosovu Srbe zrtvovati kao kolateralnu stetu mira.
Nikako!
barni011 napisao:i naravno da rata biti nece.

mislim da sa srbijom ne postoji tako nesto,rat je uvek mogucnost. :lol:

a sad ozbiljno, kad cujem tako neke izjave, i kad cujem od ljudi da podrzavaju takav stav, ja samo pitam, a 'de ti je puska? pa batice, ako bi da ratujes, aj pusku u ruke, pa u rat. i onda muk. svi bi da tamo neki srbi ratiju sa tamo nekim albancima, ko da to nisu ljudi, nego eto tako olovni vojnici koji su totalno nebitni u odnosu na neku, samo njima jasnu, siru sliku. al' kad lepo kazes, aj sad pusku u ruke onda se utisaju. tako da eto, nek neko predlozi dacicu da bi on trebalo da bude u prvim borbenim redovima zarad podizanja morala naroda.
a najcrnje od svega je i da sutra raspisu izbore, ja ne znam koga bih glasala. i tako.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Samo se vi makljajte uzalud, pa popijte jos jednu dozu osiromasenog uranijuma pa se narednih 15 godina medjusobno optuzujte ko je kriv za rat i mentalno se retardirajte jos koji vek unazad, kao da nije dovoljno sto smo u i ovako srednjem veku. Ja picim iz ove pizdarije prismrdi li samo na rat. :barf: :bye:
Korisnikov avatar
By Vel boy
smaug napisao:Meni je sve to, sve te 'izjave', bez obzira cemu sluze, koga treba da impresioniraju a koga da zaplase, potpuno strasno. Jezivo mi je.

A ono sto me potpuno posalje u deepest darkest corner je cinjenica da su ti na vlasti zlo, a da je alternativa isto zlo, samo se drugacije zove. I da su se sad 'opoziciji' prikljucile Dveri.

Jebotemis.
yep, a dverima se prikljuchila Dachiceva policija pod maskom tzv. nezavisnog policijskog sindikata.......

no, ipak uzimam Dachiceve izjave kao uvodjenje ravnoteze straha u kontekstu thaqi-jevih takodje terorizirajucih nakana i akcija u kosovskom problemu......
scout_finch napisao:

a sad ozbiljno, kad cujem tako neke izjave, i kad cujem od ljudi da podrzavaju takav stav, ja samo pitam, a 'de ti je puska? pa batice, ako bi da ratujes, aj pusku u ruke, pa u rat. i onda muk. svi bi da tamo neki srbi ratiju sa tamo nekim albancima, ko da to nisu ljudi, nego eto tako olovni vojnici koji su totalno nebitni u odnosu na neku, samo njima jasnu, siru sliku. al' kad lepo kazes, aj sad pusku u ruke onda se utisaju. tako da eto, nek neko predlozi dacicu da bi on trebalo da bude u prvim borbenim redovima zarad podizanja morala naroda.
a najcrnje od svega je i da sutra raspisu izbore, ja ne znam koga bih glasala. i tako.

Sit gladnome ne veruje.
Da bi ti razumeo sta se desava onim ljudima dole, pravo treba da ti neko sa nozem bane u kucu.Pa ako prezivis onda te ogradi zicom i iskljuci ti struju.Hleb ti dotura kroz zicu na svaki treci dan.Povremeno ti ubije nekoga ukucanina.
I onda ti ponekad pusti struju da bi cuo vesti iz Beograda kako tamo neki peder kaze, ma bre bas me briga za Kosovo hocu bre svoja prava, hocu da se drzim sa deckom na ulici za ruku, da ga ljubim.
Dakle niko ne trazi rat vec politiku koja ce da promeni ovo stanje.Pa ako treba nek preti i ratom samo da se nesto uradi za ljude kojima zivot prodje u zici.
barni011 napisao:
scout_finch napisao:

Sit gladnome ne veruje.
Da bi ti razumeo sta se desava onim ljudima dole, pravo treba da ti neko sa nozem bane u kucu.Pa ako prezivis onda te ogradi zicom i iskljuci ti struju.Hleb ti dotura kroz zicu na svaki treci dan.Povremeno ti ubije nekoga ukucanina.
I onda ti ponekad pusti struju da bi cuo vesti iz Beograda kako tamo neki peder kaze, ma bre bas me briga za Kosovo hocu bre svoja prava, hocu da se drzim sa deckom na ulici za ruku, da ga ljubim.
Dakle niko ne trazi rat vec politiku koja ce da promeni ovo stanje.Pa ako treba nek preti i ratom samo da se nesto uradi za ljude kojima zivot prodje u zici.

:facepalm:

Aman barni011...
Nije me posebno ni sokirala ni uplasila ova vest, Dacic vec 20 godina zivi iskljucivo od demagogije, a njegova partija je poznata po cinjenici da koristi i levicarsku i desnicarsku retoriku po potrebi, u cilju dodvoravanja javnom mnjenju. Sad ce izbori, treba se preci taj cenzus. :wink2:
barni011 napisao: I onda ti ponekad pusti struju da bi cuo vesti iz Beograda kako tamo neki peder kaze, ma bre bas me briga za Kosovo hocu bre svoja prava, hocu da se drzim sa deckom na ulici za ruku, da ga ljubim.
last time i've checked, to su dve razlicite drzave.
a i da nisu, ta dva pitanja nemaju nikakvih dodirnih tacaka.
Smaug i bas bleu...iz kojih vi zemalja dolazite, tj gde zivite?I jel ste li poreklom iz Srbije tj srpkinje?
Pitanja su licna tako da ako ne odgovorite razumecu ali voleo bih da znam.
Posto vidima da ovde ima najvise ljudi koji zapravo nisu iz Srbije
Korisnikov avatar
By bas bleu
sto, jel ako nismo srpkinje da se ne raspravljas za dzabe?
barni011 napisao:Smaug i bas bleu...iz kojih vi zemalja dolazite, tj gde zivite?I jel ste li poreklom iz Srbije tj srpkinje?
Pitanja su licna tako da ako ne odgovorite razumecu ali voleo bih da znam.
Posto vidima da ovde ima najvise ljudi koji zapravo nisu iz Srbije
Ne tice te se ni jedno od tih pitanja. Nikad.
Ni kad imaju veze sa temom.

A sad nemaju.

I veruj mi na rec - ne zanima me na koju planetu 'argumenta' ces sad da nas odvedes.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Barni, samo cu kopirati moj mali filozofski izlet, vezan upravo za to da se svi ostali problemi izbegavaju jer, je li, imamo bitniji problem, a to je Kosovo:

Svaki put kad čujem rečenicu tipa 'Pored ovakvog stanja na Kosovu oni su našli da __________ (u prazno mesto upisati random postupak vlasti, neke javne ličnosti ili organizacije, poželjno da postupak uključuje nekakvu donaciju)', u glavi Hičkokovski izrežiram brutalnu scenu ubistva nad tom osobom.

Kao kad dođeš kod nekog na rođendan, i kažeš 'E ti nisi zaslužio poklone zato što niko nije onom siromašnom Peri kupio išta za njegov rođendan, i sad ćemo svi tebi da otmemo poklone i damo ih Peri!'.

I ta rečenična konstrukcija koja se kosi sa osnovnim načelima logike i racionalnosti je, i pored toga, jedan od osnovnih mamaca i zamki političara da mozgoispranu masu usprotive protiv nečega. Necemo nijedan problem da rešimo, jer imamo bitniji problem; koji takođe ne možemo da rešimo.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
ZNACI KALE...vec ga vidim na Gazimestanu kako blagosilja Obrazovce i pokoju militantnu lezbejku :bicikl:

''''
Korisnikov avatar
By Blady
Prdis Dacicu, previse.

Ali ljudi, aj vise em sto Dacic prdi u prazno, Barni to isto radi.
Korisnikov avatar
By smaug
Blady napisao:Prdis Dacicu, previse.

Ali ljudi, aj vise em sto Dacic prdi u prazno, Barni to isto radi.
Jeste. I mi se primamo kao saucesce.
No ja zavrsila. Dosadilo mi.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Ja odustala odavno.
Pitala Smoga za savet :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
Pda. Pametan je Smog. Nije ko ja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!