Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Denni85
Konačno! Dosta je bilo Zukorlića i njegovih ekstremista koji su pod firmom ljudskih prava i sloboda" pokusali da uvede retrogradne i mračne ideje u poltički život Srbije! Puna podrska policiji i neka istraju u akciji!

Beograd -- U policijskoj akciji koja je započela jutros na 18 lokacija na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina, privedeno je 15 lica.

"Jutros u pet sati otpočela je akcija protiv ekstremističkog islamskog vehabijskog pokreta na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Jutrošnja akcija je završena, a procenićemo da li će biti potrebe za privođenja još ljudi", rekao je direktor policije Milorad Veljović.

Akciju su izveli žandarmerija, služba za borbu protiv terorizma Uprave kriminalističke policije i Uprava policije.

P.S.
Ona pucnjava juce na ambasadu SAD dosla kao "kec na desetku", sada policija ima odresene ruke da pocisti tu gamad :smokin:
Korisnikov avatar
By Denni85
To nije u redu, ali ajde da se zadržimo na temi :trep: iako bas ne bi rekao da ih ne hapsi.

P.S.
vidi, koliko kod oni bili odvratni ove vehabije su jos gore, posebno njihovo
zalaganje za uvodjenje serijatskog prava sa sve bigamijom za muskarce i obrezivanjem devojaka :shocked:
Korisnikov avatar
By Srklet
enivej, moje misljenje je da vehabije uopce nisu tako ozbiljna prijetnja, nego da ih se politicki i medijski uzdize na tu poziciju, sto odlicno igra na ksenofobne, islamofobne, nacionalisticke stavove dobrog dijela srpskog drustva.
pa onda i mozes reci da nisu vazni ti domaci autohtoni srbonacisti, nego 15ak vehabija koji bi uveli serijat. ono, koliko je realna opcija uvodjene serijata u srbiji, igdje u europi? (oh boze, osjecam se tako glupo postavivsi ovo pitanje :rida: )

dakle, vehabije su nitko i nista u srbiji, oni su totalno marginalni bezveznjaci i samo jedan, kako to lijepo kazu nijemci, feindbild (iliti slika neprijatelja), koja sluzi da se ignoriraju mnogo mnogo veci problemi u srbiji.

ako netko misli da ce srbiju sjebat vehabije, a ne sami srbi, onda fakat misli pogresno. ovo ponasanje me podsjeca na bolesnika s rakom, koji se pravi da tumor u njemu ne raste, nego presavijenim novinama mlati dva-tri komarca i vice da su mu oni najveca prijetnja.
Korisnikov avatar
By Denni85
Vidi, mozda vehabije nisu glavni problem u Srbiji ali nisu ni tako bezazleni kako
to izgleda. Dalje, ima ih vise od 15 (pogledaj samo koliko mase okupi Zukorlic na njegovim skupovima) i njihova ekstremna ideologija itekako je opasna i kosi se normama civilizovanog drustva (kao i pojedinim zakonskim odredbama). Takodje su
ekstremno homofobicni i to je jos jedan razlog da se treba radovati njihovom iskorenjivanju.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Denni85 i Popeye, nema veci problem manji problem. sve su to jednako grozni i nedopustivi problemi.
zapravo za boshnjachki narod i drushtvo u BiH te u Sandzaku- vehabije i njima slichni su ono protiv chega bi se morali pozabaviti.
za srpski narod i drushtvo u Srbiji te entitetu RS u BiH - "nashi", bezobraz, dveri zveri i njima slichni su ono protiv chega bi se morali pozabaviti.

Popaj nazalost jeste upravu kada kaze da se u Srbiji isuvishe zmuri ili josh gore povladjuje "nashi"ma, bezobrazu, dverima zverima, srpska policija s istima zajedno nastupa umesto da ih hapsi. evo, tek najnoviji primer, danas poslah komentar za one koji se chude i pitaju ko je Goran Pavlovic koji je ortak i burazer s vehabijama Gornje Maoche, s njima se druzio i pajdashio. ja rekoh u komentaru mi da je moj educated guess da je taj Goran ispostava "nashi"h ili bezobraza ili dveri kao neka vrsta srpskoortodoksistichkog ambasadora pri islamistichkim teroristima jer ih zajedno vezuje puno toga a pre svega mrznja prema Zapadu, svemu zapadnom i ljudskim pravima.
i, eto, zbog tog mog komentara koji navodi da se razmisli o jednoj nazalost vrlo mogucoj ruznoj stvari poznajuci mentalitete i islamistichkih i ortodoksistichkih terorista, nalupashe mi minuse. znachi u Srbiji ochito nazalost isuvishe puno ima podrshke i slaganja s "nashi"m, bezobrazom, dverima i sl. a, to bi trebalo upravo vishe da alarmira srpske gejeve i sve pobornike ljudskih prava u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Srklet
Denni85 napisao:Vidi, mozda vehabije nisu glavni problem u Srbiji ali nisu ni tako bezazleni kako
to izgleda.
ne tvrdim da nisu opasni, ne tvrdim da se nekim njihovim aktivnostima ne trebaju baviti organi sigurnosti, nego tvrdim da ima mnogo opasnijih kojima se policija ne bavi.
u mojoj metafori s komarcima ne kazem da komarca ne treba mlatnuti presavijenim novinama, nego da je mnogo smrtonosnije ignorirati kancerogeni tumor koji ti raste u tijelu.
Dalje, ima ih vise od 15 (pogledaj samo koliko mase okupi Zukorlic na njegovim skupovima)
naravno da nisu svi koji dolaze na zukorliceve skupove vehabije. neki su mozda gorljivi nacionalisti, neki su born again muslimani, neki su frustrirani stanjem u kojem zive pa im se zukorlic (pogresno) cini kao svjetionik itd.
sve te ljude kvalificirati i otpisati kao vehabije samo pomaze jos vecoj radikalizaciji i, u konacnici, vehabijama.
i njihova ekstremna ideologija itekako je opasna i kosi se normama civilizovanog drustva (kao i pojedinim zakonskim odredbama).
sorry, ali meni se cini da se srbija, bez ikakve vehabijske pomoci, sama udaljava od normi civiliziranog drustva (sta god to zapravo znacilo :D).
Korisnikov avatar
By Srklet
Vel boy napisao:Denni85 i Popeye, nema veci problem manji problem. sve su to jednako grozni i nedopustivi problemi.
zapravo za boshnjachki narod i drushtvo u BiH te u Sandzaku- vehabije i njima slichni su ono protiv chega bi se morali pozabaviti.
za srpski narod i drushtvo u Srbiji te entitetu RS u BiH - "nashi", bezobraz, dveri zveri i njima slichni su ono protiv chega bi se morali pozabaviti.
ono sto jest nova stvar u cijeloj prici jest da se preko zukorlica i sandzaka bosnjacka nacionalisticka politika nasla u prilici da srbiju podjebava iznutra. pa vjerujem da srbiju to izludjuje, jer je fakat iritirajuce kad ti to netko radi.

kao sto srbija to radi BiH od 1990. pa do danas, jel. :party:
By Hans
Pretpostavljam da vlast to radi kako bi pred izbore rekla da se vodi računa o ljudskim pravima i da vehabije ugrožavaju nečija ljudska prava. I tu se priča završava.
Moje mišljenje je da su svi problemi podjednako veliki jer i među muslimanima u Sandžaku ima gejeva. Biti gej u Srbiji ne znači biti narod i narodnost za sebe. Gejevi u Srbiji su i muslimani u Sandžaku i Hrvati u Vojvodini i Vlasi u istočnoj Srbiji.

''''
Korisnikov avatar
By Vel boy
Hans napisao:Pretpostavljam da vlast to radi kako bi pred izbore rekla da se vodi računa o ljudskim pravima i da vehabije ugrožavaju nečija ljudska prava. I tu se priča završava.
ali, ako vlast (ova, ona, bilo koja i chija) to radi samo pred izbore i to samo protiv ekstremista nekog drugog naroda dok ekstremiste iz sopstvenog naroda ne samo da ne dodiruje vec skoro pa i sasvim otvoreno zajedno nastupa s njima i ispunjava im zelje o tome ko sme a ko ne sme na javna miroljubiva okupljanja, onda to samo govori koliko velikosrpski ortodoksistichki ekstremizam diktira stanje stvari u Srbiji.
jer, da nije tako vlast (i ne samo vlast vec i drushtvo, srpsko drushtvo!) u Srbiji bi vec pohvatali ili bar odveli na informativne policijske razgovore "nashe", dveri zveri, bezobraz, palmu itd. s obzirom samo shta su sve radili pretili i sprechili terorizmom npr. gej paradu ovog meseca. no, ni srpska vlast ni srpsko drushtvo nisu uradili nishta od toga, dapache, josh Dachic prima palmina odlikovanja, i najkontroverznijim predstavnicima spc-e se uruchuju nagrade Beli Andjeo, pushtaju iste noci slobodno antigej teroristu koji umalo ne ubi gej devojku u sred Beograda itd... itd....

uzas.
Hans napisao: Moje mišljenje je da su svi problemi podjednako veliki jer i među muslimanima u Sandžaku ima gejeva. Biti gej u Srbiji ne znači biti narod i narodnost za sebe. Gejevi u Srbiji su i muslimani u Sandžaku i Hrvati u Vojvodini i Vlasi u istočnoj Srbiji.
pa, svakako. zato se u svakoj naciji, veri itd. moraju boriti protiv homomrznje i antigejnog terorizma. medjutim, nazalost, srpska nacija i drushtvo i tu opet padaju na ispitu jer se, bez ulepshavanja kazem, ne bore protiv homomrznje vec istu ili odobravaju ili chak i podstichu.
dovoljno je otici na par srpskih internet medija i prochitati vecinu komentara drushtva, pa, to je uzas.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Popeye napisao:
Vel boy napisao:Denni85 i Popeye, nema veci problem manji problem. sve su to jednako grozni i nedopustivi problemi.
ono sto jest nova stvar u cijeloj prici jest da se preko zukorlica i sandzaka bosnjacka nacionalisticka politika nasla u prilici da srbiju podjebava iznutra. pa vjerujem da srbiju to izludjuje, jer je fakat iritirajuce kad ti to netko radi.

kao sto srbija to radi BiH od 1990. pa do danas, jel. :party:
ma, da, ali shto se tiche Srbija-BiH odnosa i obratno, josh cemo mi pamtiti ove godine ZES-a i Tadica od 2008-e do 2012 kao zlatno doba tih odnosa s obzirom da u tuznoj Srbiji se naprDni smradikali spremaju da preuzmu vlast pa ce tek biti vesele devedesete are back. :sigh:
Korisnikov avatar
By Delete
Nakon ovakve vesti postavlja se pitanje legitimnosti akcije.
Da li su pripadnici vehabijskog pokreta uhapseni preventivno ili su, pak, pocinili (zlo)dela o kojima je policija imala operativna saznanja i mnogo pre "okidaca" u Sarajevu?
Ukoliko se radi o prvom slucaju, ocigledni su dvostruki arsini, s obzirom na to da Zveri, Nasi sl. nesmetano deluju na teritoriji Srbije i posredi je ugrozavanje osnovnih ljudskih prava, utemeljeno na diskriminaciji i netrpeljivosti zbog veroispovesti.
A, ako je u pitanju ovo drugo, mora se postaviti pitanje zasto se cekao ovaj trenutak (hint:predizborna kampanja) da bi se ta lica lisila slobode.
Korisnikov avatar
By Denni85
Potpuno se slažem sa ovim ali danas je MUP Srbije obavio akciju hapsenja vehabija na prostoru Sandžaka (a u vezi sa jučerasnjim terorističkim aktom u Sarajevu) i zato sam otvorio ovaj topic. Isto tako se slažem da vlasti Srbije dosta gledaju kroz prste ekstremistickim organizacijama u Srbiji a posebno zameram političarima vlasti sto se, da izvinite na izrazu, "kurvaju" i izbegavaju da stvari nazovu pravim imenom a sve zbog nekog straha da
budu izgubili deo birača. Uostalom, policija treba da dobije instrukcije i naredjenja od Vlade, dakle oni trebaju da preuzmu odgovornost.

Isto tako se slažem sa Hansom da je nebitna nacionalna pripadnost gay osobe,
svi smo u nezavidnom položaju jer se po tom pitanju religijske vodje nimalo
ne razlikuju, čak sta vise, odmah se ujedine. Setimo se samo da su se "tri
velike religije" ujedinile pre koju godinu u vezi Pride u Sarajevu i izdali
homofobično i huskačko saopstenje...pa isto tako i u Jerusalimu im je homofo-
bija bila zajednička tačka slaganja (ekstremnim Jevrejima i hodžama) kada se
radilo o Gay Pride. Jedino sto bih ispravio Hansa je to da danasnja akcija
policije nema toliko veze sa izborima nego sa jučerasnjim aktom u Sarajevu i
želje vlasti da se pomalo dodvori Amerima kao i činjenica da im u ovom momentu
niko ne bi zamerio na toj akciji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Denni85, apsolutno se slazem s svim shto si rekao i svega sam toga potpuno svestan.

Tim vishe cu citirati odlichan Delete-in post
Delete napisao:Nakon ovakve vesti postavlja se pitanje legitimnosti akcije.
Da li su pripadnici vehabijskog pokreta uhapseni preventivno ili su, pak, pocinili (zlo)dela o kojima je policija imala operativna saznanja i mnogo pre "okidaca" u Sarajevu?
Ukoliko se radi o prvom slucaju, ocigledni su dvostruki arsini, s obzirom na to da Zveri, Nasi sl. nesmetano deluju na teritoriji Srbije i posredi je ugrozavanje osnovnih ljudskih prava, utemeljeno na diskriminaciji i netrpeljivosti zbog veroispovesti.
A, ako je u pitanju ovo drugo, mora se postaviti pitanje zasto se cekao ovaj trenutak (hint:predizborna kampanja) da bi se ta lica lisila slobode.
upravo!
Ма какво пуштање. Ако има икакве правде сви ће, малолетни или не, да одговарају за изазивање немира, пркошење попису и подривање владавине закона!
Korisnikov avatar
By Denni85
Vel boy napisao:
... josh cemo mi pamtiti ove godine ZES-a i Tadica od 2008-e do 2012 kao zlatno doba tih odnosa s obzirom da u tuznoj Srbiji se naprDni smradikali spremaju da preuzmu vlast pa ce tek biti vesele devedesete are back. :sigh:
Ne znam zašto misliš da se smradikali (tu verovatno misliš na SRS) spremaju da
preuzmu vlast :puzzle: Pa oni će biti sretni ako predju cenzus, kakva crna vlast, pa nemaju ni teoretske šanse.

Ako ipak misliš na bivše (sm)radikale, a sada SNS - pa oni su već odavno 'pod kontrolom' (na sreću naravno), pa njihov glavni savetnik je William Montgomery, nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Srbiji, koji je na platnom spisku SNSa i na osnovu konsultantskog ugovora koji su potpisali Montgomery i Nikolić, kontroverzni bivši diplomata mesečno dobija 7.500 eura.
Dakle, nema neke preterane bojazni od njih, ja vidim da su rado vidjeni gosti
u Vašingtonu, Briselu i ostalim evropskim prestonicama...mislim koliko delovalo
čudno ali mozda su veće šanse da SNS npr. uvidi realnost na Kosovu, nego Tadićev
'diplomata' Jeremić koji kao da zivi na nekoj drugoj planeti.

Ja bi lično voleo da eventualna koalicija LDP-SPO-LSV i još neke stranke osvoji
što više glasova (nadam se oko 15%) cime bi postala nezaobilazni faktor buduće
Vlade i mogla nešto konkretno da promeni.
Korisnikov avatar
By deran
Popeye napisao: sorry, ali meni se cini da se srbija, bez ikakve vehabijske pomoci, sama udaljava od normi civiliziranog drustva (sta god to zapravo znacilo :D).
ti ko da živiš u švedskoj,a ne priko puta...

m'sm... :drama:
Korisnikov avatar
By Srklet
mentalno živim u briselu. :cut: ili berlinu. :cut: serijom nesretnih dogadjaja sam u zagrebu. :cut:

no, nekako mi se cini da bi 2012. mogla biti godina kad cu uciniti nesto po tom pitanju. :hypno:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Denni85 napisao:
Vel boy napisao:
... josh cemo mi pamtiti ove godine ZES-a i Tadica od 2008-e do 2012 kao zlatno doba tih odnosa s obzirom da u tuznoj Srbiji se naprDni smradikali spremaju da preuzmu vlast pa ce tek biti vesele devedesete are back. :sigh:
Ne znam zašto misliš da se smradikali (tu verovatno misliš na SRS) spremaju da
preuzmu vlast :puzzle: Pa oni će biti sretni ako predju cenzus, kakva crna vlast, pa nemaju ni teoretske šanse.

Ako ipak misliš na bivše (sm)radikale, a sada SNS - pa oni su već odavno 'pod kontrolom' (na sreću naravno), pa njihov glavni savetnik je William Montgomery, nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Srbiji, koji je na platnom spisku SNSa i na osnovu konsultantskog ugovora koji su potpisali Montgomery i Nikolić, kontroverzni bivši diplomata mesečno dobija 7.500 eura.
Dakle, nema neke preterane bojazni od njih, ja vidim da su rado vidjeni gosti
u Vašingtonu, Briselu i ostalim evropskim prestonicama...mislim koliko delovalo
čudno ali mozda su veće šanse da SNS npr. uvidi realnost na Kosovu, nego Tadićev
'diplomata' Jeremić koji kao da zivi na nekoj drugoj planeti.
- pobogu, valjda je jasno da sam mislio na tzv. sns tj. naPRDnjake a oni su pod kontrolom Konuzin-a
- a sve i da su pod kontrolom americhkog luzera Montgomery-ja, nije nishta bolje. shta, hocesh reci Denni85 da ako je Amerikanac mora da je automatski dobro? ne pada ti ni na pamet da taj Amerikanac Montgomery je mozda christian-right-wing-ovac i desnichar kome potpaljivanje sukoba na Balkanu tipichno bush-ovski dobro dodje. taj Montgomery se lizao s koshtunicom, zna se koja i kakva je sorta. u Americi je on disgraced.
Denni85 napisao:Ja bi lično voleo da eventualna koalicija LDP-SPO-LSV i još neke stranke osvoji
što više glasova (nadam se oko 15%) cime bi postala nezaobilazni faktor buduće
Vlade i mogla nešto konkretno da promeni.
Upravo! :up: zato treba se angazovati da se to desi!
Korisnikov avatar
By Denni85
Vel boy - samo da dodam u vezi Montgomerija - ne kažem da je on automatski
dobar ako je Amerikanac. Isti je poznat i kao osoba koja je podržavala
Otpor kao i opozicione stranke u vreme Miloševiceve diktature, dosta je
doprineo demokratizaciji Srbije (a i Hrvatske gde je takodje pomagao
opoziciju tokom 90ih godina).
Dalje, on i dalje ima dobre kontakte u americkoj administraciji, što svakako može
biti od koristi onima koje on pomaže.
Ja licno ne mislim ništa lepo o SNS, ali nisu ni mnogo gori od sadašnje garniture
DSa, posebno od onog mrmota Jeremica, homofoba Djilasa i "kurvara" Tadica koji
nadje vremena i da svojoj deci omoguci da vide Johna Deepa, stigne da se oglasi i
oko keruše Mile ali nije stigao da jasno i glasno podrži Gay Pride kao i osnovna
ljudska prava gay populacije!
Korisnikov avatar
By Vel boy
meni nije poznato da je Montgomery ikada podrzavao Otpor ali mi jeste poznato da je s koshtunicom bio i ostao pajdash. takodje mi nije poznato da Montgomery ima dobre odnose u americhkoj ambasadi, mozda za vreme bush-ove administracije je imao, sada je irelevantan.
no, moguce je da si ti bolje informisan.

ni meni se ne svidja ponashanje DS-a s djilasom u zadnje vreme, ali znam jednu stvar da ako naPRDnjaci pobede da ce sve to kako se DS ponasha josh biti mala maca za tek ono kako ce biti pod naPRDnjacima.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
hapse ne vise od nekoliko desetina nekih tamo retarda sa kratkim pantalonama a ne trepcuci gledaju sta rade ,,nasi" retardi u dugim trenerkama

jadno

iako mi je drago sto ce na teritoriji republike biti manje vehabija
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!