Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ljudi iz crkve zele da budu u svakoj corbi mirodjija tj. teze da imaju sto veci uticaj na narod, zakone, drzavne organe...

Gde je, po vama, stvarno mesto pravoslavnoj crkvi u Srbiji - kada bi vam dali tu slobodu da je reformisete?
Znam da bi je mnogu odmah ukinuli, ali sta onda sa "vernicima" i sa svim tim zauzetim institucijama od patrijarsije, preko manastira do crkava u svakom selu?
Vase besplatno - idealno resenje za SPC i sve sto poseduju. ( da ne bude da se na GS forumu samo kritikuje :D )

Slika
Slika
Slika
By Ulix
Mesto SPC je u istoriji. Ali pošto odbijaju da umru, zadovoljio bih se time da ne guraju nos dalje od crkvene porte.
By sncbgd
kao i svako drugo preduzece - da placa porez i da se ne mesa ni u skolstvo ni u politiku, a unutar firme nek radi kako vlasnik/direktor - citaj patrijarh kaze
Iz ponašanja naših crkvenih velikodostojanstvenika se može zaključiti da bi bili pravi zločinci, poput svojih srednjovekovnih kolega, samo kada bi imali odrešene ruke.
Ograničeni okolnostima, svoje zločinačke porive iživljavaju vršeći '' sitnije '' zločine, sa kojima mogu nekažnjeno da se izvuku - od govora mržnje, pljačkanja naroda, blagosiljanja ratnih zločina do pedofilije i silovanja.
Naša SPC je grešna kao sam sam Sotona, pa je zaobilazim u širokom luku, kao Đavolju kuću.
Mesto joj je na đubrištu istorije.
By Hans
Mesto joj je gde i ostalim crkvama i veroispovestima u Srbiji- van Vlade Srbije na način na koji ona želi biti prisutna. Religijska opredeljenost je izbor pojedinca i trebalo bi konačno da se odupremo tom uvreženom stavu i doduše aksiomu da SPC kao i ostale crkve 'regrutuju' svoje vernike pokušavajući da ih ukalupe od najranijeg detinjstva a sve u cilju većine kako bi dokazali koja je religija veća, što je :puzzle: .
To ako je pravoslavno hrišćanstvo većinska religija u Srba, ne znači da imaju pravo da odlučuju o budućnosti u sekularnoj državi. I te stvari bi trebalo razgraničiti. Tj. odvojiti žito od kukolja.

off:

Zaboga, deni, kakav ti je to avatar? :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ili ila resetaka ili ma Medjunarodnom sudu pravde.
Ratni zlocini, kradje, pedofilija.
You nake it, they have it.
Hans napisao:
off:

Zaboga, deni, kakav ti je to avatar? :lol:
Kakav ? Sasvim prihvatljiv, sa stanovišta Pravilnika i forumaške prakse.
A ako pitaš ko je to na avataru, odgovor je - Jasmina Medenica, respektabilna interpretatorka popularne muzike i glumica u nekoliko domaćih filmova.
Najšira masa je zna po vrcavom mega hitu '' Ja sam srećna i volim da živim ''

''''
U Džehennemu. :osama:

Ne znam čemu, između ostalog, busanje sa Biblijom, kad se uopće striktno ne pridržavaju bilo čega. Ali dobro, treba nekako kupovati džipove, poneko zvono ili križ, bez obzira što im vjernici mahom krepavaju od gladi.
u kolumni Religija u temi "Gej pravoslavci" je bilo dosta dobrih par postova koji su s pozicija AXIOS-a i nehomofobichnih vernika pravoslavaca davali ideje.
Spc i pravoslavlje i sve ostale hrishcanske denominacije se moraju i trebaju progresivnije reformisati.
Sve ostale krajnosti, tipa, "volimo crkvu bash ovakva kakva je" na jednoj strani i "ukinuti veru, crkvu, nema Boga, ateizam je jedino reshenje" na drugoj strani, su- krajnosti.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
sncbgd napisao:kao i svako drugo preduzece - da placa porez i da se ne mesa ni u skolstvo ni u politiku, a unutar firme nek radi kako vlasnik/direktor - citaj patrijarh kaze
Exactly. :)
Korisnikov avatar
By smaug
Ulix napisao:Mesto SPC je u istoriji. Ali pošto odbijaju da umru, zadovoljio bih se time da ne guraju nos dalje od crkvene porte.
Amin.
Korisnikov avatar
By TauCeti
Čini se da vi crkvu želite da proterate iz društva isto koliko i ona želi da protera nas, gejeve :D

Mislim da crkva toliko dugo postoji i da je toliko uticaja imala u istoriji, ne samo našoj, već uopšte - da je jako teško da tako brzo i lako nestane. A možda i ne treba da nestane, ko smo mi da sudimo. Samo mislim da je treba naterati da bude malo suptilnija u širenju svog glasa ako već nije sprema da se reši nekih dogmi od pre zilion godina koje je pisao ko zna ko*. Neka se obraća svojim vernicima u crkvi, na crkvenom radiju ili crkvenoj televiziji, ne na nacionalnoj televiziji u dnevniku u 20h.

*Razumem ja kult Biblije kao svete knjige, ali dajte, nju su pisali obični ljudi, ma koliko oni danas bili sveti. A tek šta su oni posle njih iz nje izbacili/dodali je još i druga priča.
By Hans
TauCeti napisao:Čini se da vi crkvu želite da proterate iz društva isto koliko i ona želi da protera nas, gejeve :D
Nije da se čini, nego jeste. Očekuju slobodu tamo gde ni sami nisu spremni da je pruže, nesposobni da shvate da crkva mora postojati ali da se mora znati gde su granice.
Crkva je oduvek imala tu prljavu ulogu da glup narod učini još glupljim, da ga drži u pokornosti i strahu, da bi elite, uključujući i crkvenu, mogle nesmetano da uživaju u svojoj ogrezlosti u svakojaka dela i nedela, kao što je ova poslednja svinjarija sa odlikovanjem bitange Pahomija.
Mesto bilo kojoj institucionalizovanoj religiji je na stranicama istorije rame uz rame sa mitovima, paganskim religijama, vradzbinama, samanima, crnim magijama, dodolama, u poglavlju nekih kulturoloskih knjiga. Valjda cu doziveti dan (nemoguce) kad ce se ljudska misao potpuno osloboditi od ideje o istinitosti postojanja boga, zagrobnog zivota i svega sto to prati: kad ce uvesti u udzbenike fizike i filozofije detaljno teoriju velikog praska, crkvu proglasiti za drustveno zlo sto obmanjuje svetinu i ispira
neuke mozgove. Jos treba i podici spomenik ljudskoj gluposti i licemerju u vidu Hrista, Muhameda i Mojsija kako jedan na drugog udaraju i staviti tacku na taj primitivni oblik ljudskog poimanja sveta i njegovog funkcionisanja.

Valjda ce nauka vise staviti tacku na religiju. Nesnosni su toliki vernici, tradicionalni okvir ili okov sto ga se crkva drzi kao pijan plota i ogroman za svaki zdrav razum extremno nazadujuci uticaj nad drzavom/drzavama sto u pogledu ljudskih prava i sloboda, sto u razvoju ljudske misli.

Crkvene praznike sve zameniti danom Darvina i ljudskog naprteka iiii pfjuu al' sam nerealna :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
mislis kao galileja?
toliko je dogmi, kojoj crkvi dajes prednosr da bude u pravu?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!