Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

WikiLeaks - u like?

1. like
35
85%
2. dislike
6
15%
Korisnikov avatar
By Srklet
so anyway... ne znam jeste li primijetili najnovije masovno curenje povjerljivih podataka zahvaljujuci ekipi iz wikileaksa... sada je objavljena komunikacija izmedju americkih ambasada i konzularnih preedstavnistva sa state departmenotom. :cheer:

vise info:
http://www.nytimes.com/2010/11/29/world ... es.html?hp

uglavnom, kak se vama cini to sto radi wikileaks? podrzavate li?

p.s.
evo sta amerikanci iz berlina javise o gnjidi westerwelleu u washington :lol:

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 04 BERLIN 001162

SUBJECT: GERMANY'S NEXT FOREIGN MINISTER
Westerwelle is openly gay. He has said that this
was not a problem at home since he was raised to be
...self-confident and his family was very liberal.
Ironically, Westerwelle is conservative on gay rights
In his free time enjoys concerts and reading, running, volleyball,
sailing, horseback riding, and mountain biking.

uh, koji burzujski ljigavac. :bljak:
Korisnikov avatar
By deran
meni ovo stoji već nedelj dana,i nikad da pokrenem temu... :D

dakle,nastavak...

At 5pm EST Friday 22nd October 2010 WikiLeaks released the largest classified military leak in history. The 391,832 reports ('The Iraq War Logs'), document the war and occupation in Iraq, from 1st January 2004 to 31st December 2009 (except for the months of May 2004 and March 2009) as told by soldiers in the United States Army. Each is a 'SIGACT' or Significant Action in the war. They detail events as seen and heard by the US military troops on the ground in Iraq and are the first real glimpse into the secret history of the war that the United States government has been privy to throughout.

The reports detail 109,032 deaths in Iraq, comprised of 66,081 'civilians'; 23,984 'enemy' (those labeled as insurgents); 15,196 'host nation' (Iraqi government forces) and 3,771 'friendly' (coalition forces). The majority of the deaths (66,000, over 60%) of these are civilian deaths.That is 31 civilians dying every day during the six year period. For comparison, the 'Afghan War Diaries', previously released by WikiLeaks, covering the same period, detail the deaths of some 20,000 people. Iraq during the same period, was five times as lethal with equivalent population size.

Please donate to WikiLeaks to defend this information.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z1pTl8Kd ... r_embedded[/youtube]
Korisnikov avatar
By Burak
Like.
Redovno ih čitam. Maloprije javiše na b92 da je sajt oboren, ali kod mene ok funkcioniše.. :neznam:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Popeye

......... Ironically, Westerwelle is conservative on gay rights......
Ich moechte etwas mehr wissen davon. volio bih neshto vishe znati o ovom.

ONT, treba jasno upreti prstom u krivca za stanje u npr. Iraku tj. bush-a, republikance i njegovu administraciju.

otherwise, rather indifferent. :nokti:
Korisnikov avatar
By bern
Ne znam šta mislim. Moguće je da su stvarno ono za šta se predstavljaju, a moguće da su dio većeg projekta, po principu onog čobana koji viče "evo vuka", samo obrnuto... Npr, od 100 dokumenata 1 je lažan.

Ali, dobro je da postoje.

Svakako nisu neprimjećeni.

Svidjela mi se analiza Špigela, jednog od rijetkih časopisa koji je materijal dobio prije objavljivanja:

Around half of the embassy cables aren't secret, with 40.5 percent classified as "confidential." And only 6 percent, or 15,652 cables, are classified as "secret." Of those, 4,330 are so sensitive that they carry the additional label "NOFORN," meaning that they should not be made accessible to non-US nationals.
Spiegel Online
Korisnikov avatar
By lav
SHOUT SHOUT LET IT ALL OUT :evilgrin:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Nema sta da mi se svidja ili ne svidja, pitanje je ko ima motiv da te informacije postanu javne? Iz prilozenog ja citam da su 'procurele' one informacije koje idu u korist americkoj vladi: ismejavanje stranih lidera (koji ne mogu da odgovore na taj, neformalni, nacin), 'dokazuju' potrebu da se udje u rat sa Iranom (da bi zastitila svoje gradjane, government's got to do what government's got to do), 'dokazuju' da je Kina hakovala kompjutere US vlade (dakle internet je opasan i vlada treba da ga kontrolise) i, najbolje, ne mogu da nadju lika koji je sve to pustio u 'promet', pritom je prvo poslao dokumenta novinama pa tek posle objavio na internetu...
Ne verujem da se ovakve stvari dogadjaju slucajno.
Korisnikov avatar
By Srklet
objavljene informacije ne idu u korist američkoj vladi.
Korisnikov avatar
By Srklet
btw, tvoja analiza je malo... ahem... cudna...
za pocetak, nitko ne tvrdi da se ovo dogodilo slucajno. tako da je besmisleno naglasavati da ne vjerujes da se to desilo slucajno, jer nije, niti itko to tvrdi. rijec je o tajnoj komunikaciji americke diplomacije, koja nije za javnost, a sada ce i svi americki informatori razmisliti dvaput hoce li ista informirati, jer bi se cijela stvar mogla pojaviti online.
Korisnikov avatar
By unic0rn
whats not to like!?

ko ce da doceka da objave i poslednje dokumente...
Korisnikov avatar
By maka
verujem da je to samo servirano da bi narod imao cime da se bavi.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by E.c.h.o...

Nema sta da mi se svidja ili ne svidja, pitanje je ko ima motiv da te informacije postanu javne? Iz prilozenog ja citam da su 'procurele' one informacije koje idu u korist americkoj vladi: ismejavanje stranih lidera (koji ne mogu da odgovore na taj, neformalni, nacin), 'dokazuju' potrebu da se udje u rat sa Iranom (da bi zastitila svoje gradjane, government's got to do what government's got to do), 'dokazuju' da je Kina hakovala kompjutere US vlade (dakle internet je opasan i vlada treba da ga kontrolise) i, najbolje, ne mogu da nadju lika koji je sve to pustio u 'promet', pritom je prvo poslao dokumenta novinama pa tek posle objavio na internetu...
Ne verujem da se ovakve stvari dogadjaju slucajno.
To.

Npr. apropo Irana:

Iran May Have North Korean Missiles, WikiLeaks Shows

Iran obtained 19 advanced missiles from North Korea, potentially giving the Islamic nation the capability of attacking Moscow and cities in Western Europe, according to embassy cables posted by WikiLeaks.org and provided to the New York Times.

Dakle udri po Iranu dok još nije i atomsku bombu napravio, pogotovo što napad ne traži samo Izrael nego i Arapi:

Diplomatic cables posted by the Guardian, which also received advance copies from WikiLeaks, indicate as far back as early 2008 Saudi Arabia and other Arab governments pressed the U.S. for attacks on Iran to stop it getting a nuclear bomb, even as some expressed concern that a military strike might destabilize the region.

:party:
Korisnikov avatar
By Srklet
ne čini vam se da malo pretjerujete s teorijama zavjere? :trep:
zapravo je fascinantno kak je u tom slucaju nemoguce sagledati konkretne implikacije ovog curenja podataka, nego se fantazira o pozadini pozadine. jer u ovom topicu se manje-vise tvrdi da je amerika sama otkrila svoju tajnu diplomatsku komunikaciju s ciljem da, stajaznam, napadne iran? :hmm:
ono, tko zna, mozda i jesu, ali im je onda plan jako blesav. :shrug:
Korisnikov avatar
By erkondisn
nekako ne bih uzimao u obzir ta njihova trljanja brljanja, a s druge strane niti neke velike teorije zavjere...

a i ta interna komunikacija unutar drzavnih tijela je vecinom jako dosadna, osim ako se pojedini sluzbenik ili pak u ovim slucajevima ambasador malo razigra pojmovima, ali opet mi nije ponešto značajna...

neš' mi ti tajnosti :hand:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Naravno ako je poverljivo ne mora da znaci da je tacno,
posebno onaj deo o 'ko je kakav' od svetskih politicara.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Kako ne. Evo upravo uzivam gledajuci Hilari kako uskace samoj sebi u usta. A bogme, kopka me i kakva li je ta Gadafijeva "voluptuous blonde". :pervert:
Jedva cekam da vidim sta ce gosn Ahmadinedzad imati da kaze braci Saudijcima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
koliko vidim do sad, nishta narochito iznenadjujuce pa ni netachno.

jedino shto bi mogla biti konkretna implikacija, ako je moguca, ovoga je - vishe samokontrole diplomata u vandiplomatskim komunikacijama, vishe iskrenosti, poshtenja, ne raditi jedno, govoriti drugo, misliti trece.......
Korisnikov avatar
By erkondisn
ne raditi jedno,misliti drugo,govoriti trece? cemu diplomacija onda,nek se budzet potrosi na penzije :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Da nešto ovako procuri iz naših diplomatskih krugova, posle bi bilo problem prevesti ga na engleski.
Usta skrndava i slično.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by erkondisn

ne raditi jedno,misliti drugo,govoriti trece? cemu diplomacija onda,nek se budzet potrosi na penzije :lol:
Upravo tak :lol:
Zivela diplomatija...kao da ne znamo na kakvim principima ona pociva :indijanac:
Korisnikov avatar
By Mars
Zajebaćemo mi njih da neće znati šta ih je snašlo!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Sa WikiLeaks twitera:

"We are currently under another DDOS attack"
about 1 hour ago via web

Bas me zanima ko bi mogao stojati iza ovih napada na njihove sajtove :D :zavera:

Lm licno podrzavam objavljivanje tajnih dokumenata svih vrsta , samo nisam siguran da bi bas jedna grupa entuzijasta kako sebe opisuju ljudi iz WikiLeaks-a mogla da dodje do tolike kolicine podataka bez pomoci nekih "visih instanci" :duh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam mišljenje, nisam ni znao za taj sajt do sada... a ni sada me nešto ne interesuje da ga pogledam.

Najsmešnija mi je optužnica za vlasnika sajta, koja nema veze sa ovim, već sa nekim silovanjem, pedofilijom, čime li...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!