Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
Devetnaest osoba je danas izgubilo život, a 30 je ranjeno kada je izraelska mornarica presrela konvoj od šest brodova, sa 10.000 tona humanitarne pomoći za Palestince, koji je krenuo iz Turske za pojas Gaze. Turska je danas povukla svog ambasadora iz Izraela nakon napada izraelske vojske, a Evropska unija je zatražila pokretanje istrage o pogibiji ljudi u konvoju brodova.

Brodovi, koje predvodi turski brod sa 600 ljudi, krenuli su juče sa zborne tačke u međunarodnim vodama kod Kipra koji je udaljen 400 kilometara od pojasa Gaze. Izrael je juče upozorio da će taj konvoj biti zaustavljen jer izraelske vlasti zele i dalje drzati Palestince u totalnoj blokadi i na sve moguce nacine im otezavati zivot, cak i na ovaj monstruozni nacin - skracivanjem hrane i vode.

Medju poginulim je znacajni broj mirovnih aktivista iz zapadnih zemalja, od juce su u svim europskim metropolama zapoceli protesti protiv ovakve politike drzavnog terora koju sprovodi Izrael, slobodoumni ljudi se okupljaju ispred ambasada te drzave i izrazavaju nezadovljstvo!

Stvarno, dosta je dosta. Sta jos treba Izrael da uradi pa da tzv. Medjunarodna zajednica zauzme ostriji kurs prema toj drzavi. Za ovo krvoprolice su sanckije najmanje sto Izrael zasluzuje uz obavezu da uhapsi odgovorne a medjunarodni Sud za ratne zlocine da zapocne procesuiranje krivaca. Ukoliko Izrael odbije zaradnju sa Sudom, ekonomski ih blokirati , a najbolje bi bilo da ih se bombarduje( mada realno do toga ne bude doslo jer njihovi zastitinici Amerikanci budu ulozili veto).
Korisnikov avatar
By Tungi
To je bilo juce:piski:

Elem,ironija...Ti Jevreji sta su sve kroz vekove pregrmeli,pocese sada oni da istrebljuju..A sto je jos veca ironija,NEOnacisti u Izraelu:awesome:
Korisnikov avatar
By 2kune
neovisno o politici, čisto vojno razmišljanje... jebeš veto, tko to može bombardirati Izrael osim amerikanaca? :giggle:
Korisnikov avatar
By unic0rn
mlada partizan-kaaa bombe bacalaaaaaaa :peva:
Korisnikov avatar
By Vel boy
jao, ironije ili licemerja ko :pokazuje: je otvorio temu i s kakvim naslovom i duhom. onaj koji je meni svojevremeno govorio "treba Izrael da unishti one krivonose, celave, ruzne Palestince; Mosad ce" te tj. me "ubiti jer podrzavash" tj. podrzavam "mirotvorne jevrejske i arapske grupe"........

lm, J Street i Americans For Peace Network kao i ja osudjuje/mo ovo.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Vel boy

lm, J Street i Americans For Peace Network kao i ja osudjuje/mo ovo.
Kul. I ja.

..

Mislim da nema smisla da ulazim u to koliko sam protiv drzavnog vrha Izraela..kao i drzavnog vrha Amerike.

..

Ja sam protiv ove demonstracije moci. K'o Americans For Peace Network.
Korisnikov avatar
By horus.
devojka mog druga zivi u izraelu i samo sto ga nije progutala kad joj je rekao da je sokiran ovim dogadjajem... jos ga je napala kako su oni napali teroriste, za razliku od zlih srba koji su fasisti... :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
well, prva misao koja mi je prošla kroz glavu je, da li je zaista konvoj prenosio samo humanitarnu pomoć?! Realno, ne bi bilo ni prvi, a ni poslednji put da se konvoji poput ovog koriste za dopremanje naoružanja i sl... A sem toga, mi vidimo posledicu, ali ne i uzrok... Treba sačekati i saznati (koliko je to moguće) šta se zapravo desilo, pa tek onda osuđivati...
By mythe
a sta da sacekamo? mozda rezultate interne istrage izraelske armije? molim te...

a dok i ne stigne taj izvestaj, evo najvaznijih detalja sa nos.nl (sitea drzavne holandske televizije koja se svakako ne moze nazvati 'antiizraelskom', cak suprotno od toga).

Oko 600 ljudi je odvezeno u zatvore, medju njima i 2 Holandjana. Oni se nalaze u zatvoru Beersjeva, u juznom delu Izraela. Zivotni uslovi u kojima se nalaze mirovni aktivisti sa brodova su ispod svakog miniuma, nemaju dovoljno svezeg zraka, po nekoliko njih u celijama i nemaju svi krevete na kojima mogu spavati.

Uprkos tome sto je SB UN zatrazio momentalno pustanje svih privedenih, izraelske vlasti su pustile samo one koji su potpisali unapred pripremljene izjave, uzgred napisane samo na hebrejskom jeziku. Najveci deo pritvorenih ne zeli iz principijelnih razloga potpisati te unapred srocene izjave.

vise o ovome http://nos.nl/artikel/161422-israel-laa ... -vrij.html
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pogledao sam snimak. I videlo se da su ti "humanitarci" vojnika koji se spuštao užetom na brod krenuli da udaraju nekim štapovima, i da ga lemaju. Izrael ima moju punu podršku.
Korisnikov avatar
By 2kune
vele na CNN-u 'metalnim šipkama i noževima'... vojnik u bolnici priča da se radilo o samoobrani u 'situaciji opasnoj po život'... Izrael nema moju punu podršku...
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by 2kune

vele na CNN-u 'metalnim šipkama i noževima'... vojnik u bolnici priča da se radilo o samoobrani u 'situaciji opasnoj po život'... Izrael nema moju punu podršku...
A i CNN je nezavistan,'u punom obimu',sto bi rekao Ceda za platane.
SEcate se kada su,za vreme bombardovanja,radnici fabrike ZAstava u Kragujevcu stali u krugu fabrike da bi sprecili da je bobmarduju?
A na CNN-u je isla ta slika,sa objasnjenjem da su to Albanci koji su na silu dovedeni tu.
Cak i kada uporedjujete izvestavanje CNN-a,sa Euronew-om ili BBC-om,o istom dogadjaju,CNN uvek malo zamaskira ili precuti neke stvari.

A buduci da izraleo-amerikanci ne bi dopustili da nemaju u vecinskom vlasnistvu takav medij kakav je CNN,tek u izvestaje CNN u vezi sa SVIM sto radi Izrael bi treblo da budemo skepticni,ili suzdrani.

Da ne sirim neke teroije zavere-fakat je da je Izrael u poslednjih pedeset godina vodio cetiri osvajacka rata,iako su osvajacki ratovi protivni medjunarosnom pravu,i na taj nacin je za 50%povecao svoju drzavnu teritoriju.
Cinjenica je i da soprazum o nuklearnom razoruzavanju ne vazi za Izrel.
Pre nekoliko godina Izraelski vojnici su bobmbardovali susednu Siriju,ubivsi pri tom desetine civilnih zrtava,zene i decu.
Cinjenica je da su svi arapi i Palestinci u Izraelu gradjani drugog reda,kojim su uskracena mnoga prava,da su Palestincu u pojasu Gaze u konc-logoru.Da umiru od gladi i zedji tamo.

Tako,da u svetlu ovih cinjenica,postoji mnogo sumnji da su izraelski vojnici jako dobri i da su prema ovim humanitarcima na brodu postupali sa paznjom brizljivog domacina.
By Simor
Ja mislim da mythe treba da se veže za neku od sinagoga, opaše se eksplozivom i... izrazi protest. Možda to podbrcne Izraelce da promene attitude.

:geisha:
By mythe
Originally posted by Simor

Ja mislim da mythe treba da se veže za neku od sinagoga, opaše se eksplozivom i... izrazi protest. Možda to podbrcne Izraelce da promene attitude.

:geisha:
za tebe bi bilo najbolje da to uradis, samo uz promenu da to uradis u prostorijama SDU u moment dok se tamo nalaze Korac i ekipa. Zvuci dobro, he ;)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by _miki_
SEcate se kada su,za vreme bombardovanja,radnici fabrike ZAstava u Kragujevcu stali u krugu fabrike da bi sprecili da je bobmarduju?
A na CNN-u je isla ta slika,sa objasnjenjem da su to Albanci koji su na silu dovedeni tu.
Ne secam se...imas neki youtube video, kao dokaz za ovo?
Korisnikov avatar
By Vel boy
_miki_, de malo spusti loptu, dragi. komplikovanost situacije izraelsko-arapskih odnosa ne bi trebala sluziti kao poligon za bilo chije pro ili kontra bilo koga navijanje.
jako sam svestan da je Netanyahu-ov rezim desnicharski i bush-oidan. no tim vishe je ironichno i licemerno da je autor teme, inache izjashnjeni i poznati forumski evropsko-balkanski desnichar, naslovio temu ovako i postuje u duhu u kom postuje. jer, sve shto Netanyahu-ov rezim radi radili su ili bi radili manje-vishe isto i evropsko-balkanski desnichari. kakav kredit forumer mythe ima ovde? slab, ako ikakav uopshte.

having said this, podsecam na potrebu mirotvornih akcija za svachiji suzivot u Izraelu, Palestinskim Teritorijama i na Bliskom Istoku. Medjutim na tom treba da rade prvenstveno Izraelci i Palestinci.
Korisnikov avatar
By Dominion
iako prezirem cinjenicu da je izrael zasticeniji od belih medveda sa sve 'jadni mi jevreji, od lutanja pustinjom pa do svetskog rata', imali su svo pravo da ucine ono sto su ucinili.
humanitarcima je receno da se povinuju pretresu tereta, odbili su i dobili ono sto su zasluzili.
Korisnikov avatar
By 2kune
predlažem da sa sljedećim konvojem pošaljemo :predsednik: jerbo je ionako besposlen u penziji a na tom specifičnom polju se već dokazao... :kada:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by Dominion

iako prezirem cinjenicu da je izrael zasticeniji od belih medveda
Beli medvedi su macji kasalj, oni su dodo ptica, orao misar i sve zivo na planeti sto je zasticeno.
:bundeva:
Korisnikov avatar
By Vel boy
josh kamo srece da ti "oni" tako shtite i one koji imaju eto samo chetvrtinu jevrejske krvi, kao npr. mene :sweet: , buji paji :beba:
Korisnikov avatar
By 2kune
dušo, to ti oni računaju krvna zrnca po precima a ne po onoj krvi koju si zadnju popio... :maji:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, kakogod, nedovoljno sam Jew da bih bio zashticen :rida: , mislim i dijasporski zashticen :giggle:
Korisnikov avatar
By 2kune
a što se ne štitiš po srpskoj osnovi? :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ti to sve kanda bukvalno shvatash? :ribica:
prichajmo s Blond Brat! :eureka:
By mythe
Originally posted by Dominion

imali su svo pravo da ucine ono sto su ucinili.
humanitarcima je receno da se povinuju pretresu tereta, odbili su i dobili ono sto su zasluzili.
da se konvoj sa humanitarnom pomoci nalazio u teritorijalnim vodama Izraela, moglo bi se prihvatiti tvoje obrazlozenje. Ali stvar je u tome da se konvoj u trenutku napada nalazio u medjunarodnim vodama i ovo sto je uradio Izrael je tipicni primer drzavnog terorizma!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!