Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Znači hoću nekog da prekoljem! Upravo mi je stigao papir u kome me obaveštavaju da treba da platim porez na stipendiju u iznosu od 11000!!! :shok:

Ne mogu da verujem da je naša skrnava država spala toliko nisko da uzima studentima porez na stipendiju koja je ionako bedna! (6000 mesečno). Šta je sledeće? Uzimanje pomoći invalidima da bi neki lopov na vlasti kupio sebi novu vilu, letovanje ili harem sponzoruša!!!!

Aaaaagrhhhhhhh!!!! :rafal:
Korisnikov avatar
By unic0rn
sad znamo da si strebercina :wundy: (cim primas stipendiju).

a jel to porez na licni dohodak ili sta? nemoguce da se zove 'porez na stipendiju'?
Korisnikov avatar
By scout_finch
drzava 'oce porez na svaki prihod, tako ti je to. ne ispati se vise ni streber da budes.:lol:
By Ulix
Izvini... kako?

Pa šlog će me strefiti, ako primaš istu stipendiju kao i ja.
Korisnikov avatar
By Mage
Da, porez je na dohodak građana. Ali nije mi jasno, primao sam stipendiju od prve godine i nikad mi nije stigao nikakav porez! Šta su to sad novo uveli? Ma jebo ima ja svima i oca i mater u pičku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:awesome:
Korisnikov avatar
By Delete
Zavisi kakvu stipendiju imas, od koga je primas i kako ti to na racunima evidentiraju.

A, ako su bas postali toliki majmuni da naplacuju porez na drzavnu stipendiju, onda me zanima u kakvoj formi, tj. sa kakvim nazivom su ti dostavili nalog za uplatu tih 11.000.
Korisnikov avatar
By scout_finch
to je totalno bezveze, slazem se, ali tako je to s porezima. drzavi je uvek cilj da oporezuje sve sto je moguce oporezovati. svaki prihod, nebitno koje je poreklo zarade.
Korisnikov avatar
By unic0rn
well valjda se ne oporezuje nikakav licni dohodak ispod 2 000 000 dinara godisnje... tako da bi to trebalo da proveris...
Jedino ako uz to primas platu ili whatever...

mada sve se lepo slazhe 9 x 6000 = 54 000 * 20% (kolko je porez na dohodak) = 10800 ~ 11000
Korisnikov avatar
By Mage
Pa kažem vam: Piše da sam ostvario prihode van radnog odnosa na Novosadskom Univerzitetu i da treba da im platim porez na taj prihod! A to je za prošlu godinu! Šta bi bilo recimo da ove godine nisam dobio stipendiju? Da im iserem te pare? :rafal:
Korisnikov avatar
By Mage
I ne... Nisam imao nikakva primanja. Nisam zaposlen :(
Korisnikov avatar
By bu
auu..umalo da mi rikne srcka..pa ja primam stipendiju od jedne firme vec cetri god..nadam se da nece krenuti i tu da udaraju poreze :D :(
Korisnikov avatar
By unic0rn
nadji nekog rachunovodju da se posavetujesh.. siguran sam da postoji neki minimum licnog dohotka koji se ne oporezuje, a ta godisnja suma stipendije sigurno ne upada u njega
Korisnikov avatar
By Mage
Pa otići ću do univerziteta da vidim o čemu se radi... Ali sam totalno zbunjen! Prosto ne mogu da poverujem da su uveli poreze na bedne stipendije! :vanpameti:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by unic0rn

nadji nekog rachunovodju da se posavetujesh.. siguran sam da postoji neki minimum licnog dohotka koji se ne oporezuje, a ta godisnja suma stipendije sigurno ne upada u njega

Zato sam i pitao za druga primanja - ako mu onda kumulativa prebacuje neoporezivanu sumu.
Korisnikov avatar
By blabla54380
nije mi tragicno oporezivati stipendije koliko mi je tragicno uzimati porez od mukotrpnom akcijom skupljene love da se kupi mobilni mamograf.
Korisnikov avatar
By unic0rn
kad otkrije da je na njega registrovan delta holding :wundy:
Korisnikov avatar
By Frey
Ja sam se tokom finog niza godina naprimao nebrojeno mnogo stipendija iz 7-8 različitih izvora i nikada nisam plaćao nikakav porez.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma kako mogu da mu traže porez za period kada isti nije bio uveden?!

Ako je i bio uveden, to je moralo da se dostavlja mesečno, a ne celokupan iznos na kraju obračunskog perioda!

Lopovi jedni, mamu im je*em!
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ajde, ajde! Pare na sunce! :spank:

Kako sam ja mogao da vracam studentski kredit koji sam godinu dana primao, kad sam zavrsio studije. Mo'sh i ti porez da platis! :sudija:

:smeh: :smeh: :smeh:

Salim se, naravno. :)

Ako ce ti stvarno oporezovati tu bedu od stipendije - nechuveno! :nope:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dirrty

Ma kako mogu da mu traže porez za period kada isti nije bio uveden?!

Upravo se i ja to pitam! Kolko ja znam takve stvari ne funkcionišu retroaktivno.
Korisnikov avatar
By zachary85
Učenički i studentski krediti i stipendije se izuzimaju iz osnovice poreza na dohodak građana!!!
Ako si radio preko omladinske zadruge ( i to samo pod određenim uslovima) ili preko ugovora o delu onda se plaća porez.

U svakom slučaju idi lepo do filijale poreske uprave i pitaj za objašnjenje.
Korisnikov avatar
By He_Marlene
Uskoro ce da oporezuju vazduh zbog ocajnog stanja amazonskih kisnih suma...
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Mage

Pa kažem vam: Piše da sam ostvario prihode van radnog odnosa na Novosadskom Univerzitetu i da treba da im platim porez na taj prihod! A to je za prošlu godinu! Šta bi bilo recimo da ove godine nisam dobio stipendiju? Da im iserem te pare? :rafal:
a) stipendija se klasifikuje kao prihod
b) ne placa se porez na iznos do oko 6000 rsd
ne znam tacnu cifru jer se 2,3 puta menjalo u skorije vreme
c) i u drugim zemljama se plkaca porez na stipendije jer je to tvoj prihod
npr ja sam za us stipendiju podneo vise papira za oporezivanje neg za samu stipendiju

tako stvari stoje
a da nam ne odgovara, ne odgovara jbg
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!