Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

:cheer:

Evo dakle topica koji nedostaje svih ovih godina!

Kao što naslov sugerira, ovdje ćemo pisati i raspravljati o zločinama koje su Hrvati, Bošnjaci i Albanci (Kosovari) počinili nad Srbima u spomenutom vremenskom periodu.

Odmah i jedan disclaimer: ovo nije topic za zločine nad Srbima izvan navedenog desetljeća, kao ni za zločine koji su nad Srbima počinili neki drugi narodi/države/vojni savezi/koji-kurac-već. Ovo također nije topic u kojem će se spominjati zločini jednoh Srba nad drugim Srbima, to je jednostavno ovdje neprihvatljivo. Ako netko želi topic o bilo kojoj od iznad spomenutih stvari, onda neka ga otvori. Ovdje samo pričamo o zločinima nad Srbima koje su u navedenom vremenskom periodu počinili Hrvati, Bošnjaci i/ili Albanci.

Koji vas najviše boli? Gdje, kao i zašto su Srbi najviše nastradali? Jel bila gora ustaška kama ili mudžahedinska sablja? Treba li samo jedna rezolucija o zločinima nad Srbima ili, kad su već Srbi u pitanju, trebaju tri? Tko je najveći zločinac iz svake od tri navedene skupine kada je riječ o zločinima nad Srbima?
Korisnikov avatar
By blabla54380
wow. hvala ti sto si nas usrecio sa topikom koji je nedostajao svih ovih godina.

bolid.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ne vidim poentu započinjanja ove teme na srbijanskom forumu... Ovako nešto treba uraditi na forumu u Hr, Bih i Kosovu... Ovde ne.. Njima treba predočiti šta su njihove oružane strane radile u njohova imena...
A ako ovde o tome budemo pisali, apelujem na sve da iznose zločine koji su dokazani pred sudovima i koji su činjenično utvrđeni. Nagađanja i pretpostavke zaobiđite. Hvala unapred
Korisnikov avatar
By Stripi
oh, pa ima toga. Ali i tamo ima raznih sheytana koji te oma proglase za četnika ako ustvrdiš da su se zločini nad Srbima u Hrvatskoj, božemesakloni, uopće događali a da su zločinci abolirani po principu prošla voda ispod mosta.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Popeye

:cheer:

Evo dakle topica koji nedostaje svih ovih godina!
meni samo nije jasno kako neko ko, premda davnih godina registrovan, no, do tek pre pola godine neaktivan na forumu, moze da tvrdi da je nedostajalo i ovog topic-a..........
Korisnikov avatar
By 2kune
ti dam... ti dam... ti dam... Slika
By zmeu
Najveći zločin jesu individualizirane krivnje i daj liberalno-demokratski bullshit da zločin, koji je činjen u ime moga/tvoga/njihovog naroda, ima ime i prezime.

Nema! Kada je zločin činjen u moje ime on je i moja odgovornost - u toj mjeri da ga uvijek i u svakom trenutku osuđujem, bez da tražim isto za uzvrat.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
@zmeu

Zmeu, hoćeš li se udati za mene, jedno fino dete??? :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by zmeu

Najveći zločin jesu individualizirane krivnje i daj liberalno-demokratski bullshit da zločin, koji je činjen u ime moga/tvoga/njihovog naroda, ima ime i prezime.

Nema! Kada je zločin činjen u moje ime on je i moja odgovornost - u toj mjeri da ga uvijek i u svakom trenutku osuđujem, bez da tražim isto za uzvrat.
jeste odgovornost ali pobogu ne krivnja.
kakvo stalno elementarno mijeshanje tih pojmova.... :zid:
By zmeu
Pazi, nemoj povrijediti glavicu.

Nitko ih ne "brka", odgovornost proizlazi iz krivnje. Kolektivna krivnja podrazumijeva osjećaj direktne odgovornosti nacije za zločin koje počinjen u njeno ime. Ja mogu imati osjećaj individualne odgovornosti, pa i zato jer ne negiram zločin, no ne mogu imati individualni osjećaj krivnje, no to može imati "moja" nacija, moja država. A nema ga, jer nema ni kolektivne odgovornosti, za početak.

Individalizacija zločina je alat spranja i kolektivne odgovornosti i kolektivne krivnje. To je uostalom i negacija zločina, jer ispada da ratni zločin je samo zločin, kao i žrtve koje nastaju kada netko opljačka banku.

Naravno, to su suprotstavljene teze i ne mislim da se svatko s time treba složiti i snositi s time. Ja to tako vidim jer ne prihvaćam da živim u društvu u kojem neki ljudi jednostavno "ne postoje" - jer su "otišli", a ne protjerani, jer su ubijen, jer ih je ubila ova država, a ne samo Mirko Norac. To je nečija krivica, to je krivica ove države, a ne samo Mirka Norca. Pa nije on s Marsa pao. Ova država je ta koja je ta ista država od prije 20ak godina. A država je (kolektivni) organ jedne suverene nacije. Srušimo državu pa pričajmo o individualnoj krivici i odgovornosti!
Korisnikov avatar
By scout_finch
krivica je uvek individualna, kolektivna je postojala u plemenskim zajednicama, u modernoj drzavi je tako nesto nezamislivo. a to da li je zlocin cinjen u moje ime, ako neko ucini krivicno delo i kaze da je to uradio u moje ime, a da ja pri tom neam ama bas nikakve veze sa tim, nego je neko radio na svoju ruku,a onda se pravdao pominjuci mene, onda mogu samo da osudjujem pocinjeno delo,a tesko da mogu da se osecam odgovono za isto.
svako odgovara samo za ono sto je sam uradio, tako jeste i tako i treba da bude. kao sto se pokusava sudjenjima u hagu, i kao sto je ucinjeno u nirnberskom procesu.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by scout_finch

krivica je uvek individualna, kolektivna je postojala u plemenskim zajednicama, u modernoj drzavi je tako nesto nezamislivo. a to da li je zlocin cinjen u moje ime, ako neko ucini krivicno delo i kaze da je to uradio u moje ime, a da ja pri tom neam ama bas nikakve veze sa tim, nego je neko radio na svoju ruku,a onda se pravdao pominjuci mene, onda mogu samo da osudjujem pocinjeno delo,a tesko da mogu da se osecam odgovono za isto.
svako odgovara samo za ono sto je sam uradio, tako jeste i tako i treba da bude. kao sto se pokusava sudjenjima u hagu, i kao sto je ucinjeno u nirnberskom procesu.
svaka ti je ko u njegosha :D
Korisnikov avatar
By scout_finch
nikad nijedna drzava nije osudjena za bilo koje krivicno delo, cak ni nemacka, vec je utvrdjivana individualna odgovrnost rukovodstva drzave.
By zmeu
Naravno da nije, ali koja je tvoja poanta s time?
Korisnikov avatar
By scout_finch

Individalizacija zločina je alat spranja i kolektivne odgovornosti i kolektivne krivnje. To je uostalom i negacija zločina, jer ispada da ratni zločin je samo zločin, kao i žrtve koje nastaju kada netko opljačka banku.

pokusavam da se na fin nacin ne slozim sa ovim. :)
svaki zlocin je individualan, ma koliko surov, masovan, nemoralan, i necovecan bio.
Korisnikov avatar
By HARP
Jednom je neko ovde postavio ovaj snimak.
Na njemu je sve receno, zasto ljudi rade neke stvari i sta ih na to navodi....

''
By zmeu
Originally posted by scout_finch

pokusavam da se na fin nacin ne slozim sa ovim. :)
svaki zlocin je individualan, ma koliko surov, masovan, nemoralan, i necovecan bio.
Pa ja ne znam zašto ti tako isključivo i dogmatski meni tumačiš stvari. Sigurno se radi o nekom "pravniku/ici". :down:

Ja sam potrošio bar dve kartice teksta pokušam objasnit zašto mislim da je konsenzus oko "individualizacije zločina" po meni loša stvar, i onda neko i veli "ne, to nije tako". Naravno da Međunarodni kazneni sud i domaći sudovi rade na individualizacij odgovornosti i da sude pojedincima ili "udruženom zločinačkom poduhvatu", al ja o tome uopće ne govorim. I to ti nije neki agrument.

edited by :hys:
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa onda je dobor sto zakon ne funkcionise "po tebi". i to nije dogmatsko tumacenje stvari, na taj nacin se "stvari" tumace od nastanka moderne drzave. ne moze se proizvoljno ceniti kad ce se i kako ce se zakon primenjivati i na koga, a kad ne. to je vrlo opasna stvar. i nema individualizacije zlocina, zlocin jeste individualan.

a to neka budala izbrisi, moderatori i ovako imaju previse posla, cenzura i tako to.:)
Korisnikov avatar
By 2kune
zar je samo zmeu čito Jaspersa? :drama:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Vel boy

:pokazuje: :roflmao: :rotflmao:

Politička krivnja znači odgovornost svih državljana za posljedice državnog djelovanja, ali ne i kriminalnu i moralnu krivnju svakog pojedinačnog državljana u odnosu na zločine koji su počinjeni u ime države. :sudija:
Korisnikov avatar
By Hys.
Odgovornost i krivica jesu razlicite stvari.

A zmeu je uoptrebio termin krivica, ne?

"Kolektivna odgovornost i kolektivna krivnja"

U svakom slucaju, pojmovno su termini usko povezani, kada se prica u okviru politickog diskursa, posebno.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by 2kune

zar je samo zmeu čito Jaspersa? :drama:
Naravno da je samo zmeu citao Jaspersa.

Mi ostali mislimo da je to nova Jaffa made by Persa, the comfort food cook :sesir:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Hys.

Odgovornost i krivica jesu razlicite stvari.

A zmeu je uoptrebio termin krivica, ne?

"Kolektivna odgovornost i kolektivna krivnja"

U svakom slucaju, pojmovno su termini usko povezani, kada se prica u okviru politickog diskursa, posebno.
Ukratko i jednostavno, baš kano kornfleksi... Odgovornost je zajebana stvar jerbo namah postaje krivnja čim se nešto zajebe... A ti odgovoran... tako ti i treba kad oćeš da šefuješ! :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Srklet
ma prestanite vise teoretizirati i pocnite nabrajati srpske zrtve. i hrvatske, bosnjacke te albanske zlocince, naravno. mogu i fotke ako ih nadjete.

c'mon, people, show some respect. :drama:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by 2kune
Originally posted by Vel boy

:pokazuje: :roflmao: :rotflmao:

Politička krivnja znači odgovornost svih državljana za posljedice državnog djelovanja, ali ne i kriminalnu i moralnu krivnju svakog pojedinačnog državljana u odnosu na zločine koji su počinjeni u ime države. :sudija:
:roflmao:

evo primjera kako se zalijecesh ni ne htijuci da pomislish kako skakucesh u kolu nije shije nego vrat-a.
a ja te sad necu pochastiti, jer ne zavredjujesh, pojashnjenjem kako terminologija politichke krivnje, pa taman i Jaspers-om (a ja vec rekoh da, uz svo duzno poshtovanje i slaganje sa njim, njegova terminologija, ne semantika, nije najsrecnija nedodirljiva alfa i omega u definiranju tih stvari u medjunarodnom kaznenom pravu) napisana, nije nishta drugo do pricha o politichkoj ODGOVORNOSTI. a, sad moze se cjepidlachiti o jednoj te istoj stvari a samo drugachijom rjechju imenovanom, to i lichi na tebe, dvichak .

Naravno da Međunarodni kazneni sud i domaći sudovi rade na individualizacij odgovornosti i da sude pojedincima ili "udruženom zločinačkom poduhvatu", al ja o tome uopće ne govorim. I to ti nije neki agrument.

al' onda diskutiraj s njima tj. Medjunarodnim kaznenim sudom i i domacim sudovima i uchini da te poslushaju. dok to ne postignesh, izvini, ali samo fiks-idejashki laprdash ovdje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Popeye

ma prestanite vise teoretizirati i pocnite nabrajati srpske zrtve. i hrvatske, bosnjacke te albanske zlocince, naravno. mogu i fotke ako ih nadjete.

c'mon, people, show some respect. :drama:
pa kad si navr'o, eto pochni ti, vidish da se stide/imo. :giggle: mozesh pocheti od Tuzle do Zagreba....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!