Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
gledah veceras sporadicno dokumentarac o njemu na HTV-u. smijao sam se ko lud svaki put kad bi u njemu tudjman progovorio.
cudno mi je i danas da je ta karikatura svojedobno bila tako opasna i da je iz temelja sjebala cijelo hrvatsko drustvo.
Korisnikov avatar
By Delete
Vec deset godina??? :shocked:

Svet je mnogo bolje mesto otkad ga nema...postujuci zelju autora, rekla sam najbolji deo misljenja o pokojniku. :zvezdice:
Korisnikov avatar
By Loni
Uh teško da se može išta lepo reći.
Čovek je po svim kriterijumima trebalo da završi u Hagu.

Jedan od razloga što nije je taj da je bio isuviše bolestan i mator da nikakve osude ne bi imale svrhe.
I s kaznom i bez nje čovek bi kraj devedesetih proveo po bolnicama.

Drugi razlog je taj što on onu šansu, datu im (njemu, Slobi i Aliji) u Dejtonu da se isprse kao mirotvorci ipak nije prokockao.
Doduše nije ni imao kad.

I on i Sloba i Alija rekli su jasno svetu da će potpisati mir u Dejtonu, samo ako budu pošteđeni odgovaranja pred sudom (I ne samo oni već su stavili još mnoga imena na spisak), a da za uzvrat neće praviti nove nemire.

On i Alija se toga i pridržavaše, a Sloba zloupotrebi šansu i napravi novo šitovanje na Kosovu.
Korisnikov avatar
By Srklet
alija je radio nekakve nemire nekad? :teletabisi:
Korisnikov avatar
By Vel boy
piiiiiiitate me kako mi se svidja fadilj??, pa onda ona njegova psihotichna mrguda od krivouste face. :smeh:
( i sad se secam Nadrealista '90-e kad su ga ismejavali, izmedju ostalih "lidera" regije zvana ex-Yu)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
Prošlo je 10 godina... Molim samo najbolje o pokojniku... :sesir:
Pa ja sam jednom video na TV reklami za neki tabloid njegove slike sa plaže i ispod je pisalo "Tuđman kao žena", odnoseći se na njegove man boobs
Tako da je moguće da je imao dobre man boobs
(ne znam, video sam samo na trenutak)
Korisnikov avatar
By Loni
Alija je bio ubedljivo najbolji od sve trojice.
Ipak ne verujem da je iko potpuno nevin u tom ratu pa ni on.

Bilo je zločina i sa bošnjačke strane (mada ubedljivo najmanje), a Alija je sigurno morao nešto znati i o tom.

Ne tvrdim da je igde sudelovao, ali je morao imati neka znanja, koje nije želeo podeliti s haškim sudom.

Naser Orić je morao odgovarati za neke stvari, ali očigldno su postojali neki dilovi.

Bojim se da postoje i sadašnji pokušaji Tadića da ne prda Mladića, no to su već nove i nove teme.
Korisnikov avatar
By Tungi
"Bosna je komplicirana zemlja: tri vjere, tri naroda i oni "ostali". Nacionalizam je jak u sva tri naroda u dva od njih ima puno rasizma, šovinizma, separatizma, a sada mi treba da napravimo državu van toga."A.Izetbegovic

Lepo receno.Cega li su bili zagovornici ovi "ostali",ako su Hrvati i Srbi "napunjeni" sovinizmom,nacionalizmom i separatizmom? :misli:

Ali..."mi treba da napravimo drzavu van toga",sto znaci "da smo i MI separatori,nacionalisti i sovinisti":vijaca:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Uopste ne kapiram tu frazu 'o pokojniku sve najbolje'. Ako je bio pizda, sada je pokojna pizda. To je valjda taj, najbolji deo. (ovo vazi za sve pokojne pizde in general, nevezano za geografsko poreklo).
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Loni
Bojim se da postoje i sadašnji pokušaji Tadića da ne prda Mladića, no to su već nove i nove teme.
Mislis li, da su se Mladic i Karadzic dobrovoljno predali, kad je to ucinila B. Plavic, da bismo i njih videli kao slobodne gradjane danas?
Korisnikov avatar
By KiWi
"O pokojniku sve najbolje" je osmišljeno iz dva razloga:
1) Od pokojnika su ostala samo sećanja, pa bi bilo lepo i to malo što je ostalo od njega ne okaljati
2) Pokojnik od optižbi ne može da se brani, pa ga nije lepo ni optuživati ...

Pošto, kao ni o Miloševiću, nemam reči hvale o Tuđmanu, neću komentarisati njegov život i političku karijeru.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by KiWi

"O pokojniku sve najbolje" je osmišljeno iz dva razloga:
1) Od pokojnika su ostala samo sećanja, pa bi bilo lepo i to malo što je ostalo od njega ne okaljati
...osim ako se ne radi o balkanskim krvnicima, iza kojih su ostale spaljene kuce i mrtvi ljudi. Ma cista romantika...
2) Pokojnik od optižbi ne može da se brani, pa ga nije lepo ni optuživati ...
Jedno su optuzbe, sasvim drugo cinjenice.
By mythe
Izuzetno sam cenio i postovao lik i delo pokojnog predsednika Tudjamana, a samo iz odredjenih razloga (tata bio ugledni clan JULaà, nisam drzao njegovu sliku u mojoj dnevnoj sobi. Tudjman je ucinio mnoge korisne stvari za Hrvatsku, imao je kao i svaki zivi covek gresaka ali su one daleko manje od pozitivnih stvari. Sadasnji hrvatski predsednik Stevan Blesic nije mu ni do kolena, posebno sa jeftinim vicevima i trulim forama i delenjem lekcija Srbiji sa kojima je ponovno zaostrio odnose izmedju dve zemlje.

Neka Franjo pociva u miru.
By mythe
Originally posted by Popeye

alija je radio nekakve nemire nekad? :teletabisi:
ne, nego je alija bio jedan mirotvorac, covek koji se oduvek zalagao za mir i toleranciju, iskreno privrzen ideji gradjanske Bosne a privatno jako dobar covek, muz i otac :D lol lol

*majdli edited zarad ne zahuktavanja strasti
:hys: , bentanjuta foruma
Korisnikov avatar
By Mars
Oksimoron.

Ne postoji nešto kao "ugledni član JUL-a". U zabludi si.

Možda istaknuti, ali ugledni sigurno ne.
Korisnikov avatar
By Stripi
Svašta, da je Francek znao da ima ovakvog štovatelja u Srbiji, poživio bi još koju godinu sigurno.
U svakom slučaju, ostala su mi u sjećanju njegova obraćanja naciji. To je sve što mogu reći o krivoustom a da ne kažem nešto loše, mada ova gornja rečenica to ne isključuje.
By XanaX
Gadan tip. Nije toliko volio "hrvatstvo" koliko kult, po uzoru na J. B. Tita. Nije mu uspjelo. Meni samo ne idu u glavu one njegove drangulije iz Predsjedničkih dvora...

Vesna Škare-Ožbolt... Masna Franca dok je bilo Franceka. A sad je, i, kandidatkinja. Ima negdje na netu "U zdrav mozak" od Bijelih udovica, kad im Vesna ponavlja neprestano svoj mejl...

"vesna, točka, skareozbolt, zajedno, manki..."

"manki?"

"... et, et, đimejl, točka, kom... com!"

"đimejl?"

"GMAIL!"

"znači: vesna, točka, s-k-a-r-e-o-z-b-o-l-t-z-a-j-e-d-n-o..."

"ma, zajedno se piše, ne "zajedno"!"

"skare?"

"da, bez kvačica..."

itd.
Korisnikov avatar
By Tungi
Skare?Da,bez seckanja:lol:
By mythe
Originally posted by Stripi

Svašta, da je Francek znao da ima ovakvog štovatelja u Srbiji, poživio bi još koju godinu sigurno.
pa znas sta, kako je rekao Emir Nemanja Kusturica - "Tudjman je imao vise stovatelja u Beogradu i Novom Sadu nego u Osijeku" ;) nije Emir-Nemanja mnogo pogresio kada je to rekao...

a za Franjinu sliku - pa da, ja je stavio a tata kada vidio poludio i rekao "jel si ti normalan, 'oces da Zivko to vidi???" :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa mozda sto je i ziveo tu negde na Slaviji,a i sam "voleo" Srbe,te mu se cerka zove Nevenka,a sin Miroslav:lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Tungi

Pa mozda sto je i ziveo tu negde na Slaviji,a i sam "voleo" Srbe,te mu se cerka zove Nevenka,a sin Miroslav:lol:
Miroslav je rodjen u Bg :giggle: , a franjini unuci 'neciste' krvi :giggle:

o pokojniku nista dobro...
By Hans
erkondisn, jako mi se dopada tvoj citat Nikoline Pisek... :)

ont> Bitno je da ga nema vishe...Je li ovo bilo politicki korektno?? :shmi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!