Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

16. oktobar 2009. | 15:00 | Izvor: B92
Beograd -- Policija je podnela prekršajnu prijavu protiv Borisa Tadića zbog kršenja Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Prijava je, osim protiv Tadića, podneta i protiv Tomislava Karadžića, Aleksandra Antića i Snežane Marković-Samardžić i Fudbalskog saveza Srbije, zato što su u subotu na stadionu nazdravili za pobedu fudbalske reprezentacije Srbije nad Rumunijom.

"Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd podneli su danas Gradskom sudiji za prekršaje u Beogradu, u redovnom postupku, zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica i Tomislava Karadžića kao odgovornog lica u pravnom licu, kao i protiv fizičkih lica Borisa Tadića iz Beograda, Tomislava Karadžića iz Subotice, Aleksandra Antića iz Beograda i Snežane Marković-Samardžić iz Beograda, zbog izvršenog prekršaja na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama Republike Srbije", saopštio je MUP.

oćel biti kažnjen:panker:
Korisnikov avatar
By deran
šta splif :up: za policiju? al da li će mu lupiti packe,ili samo reći no-no...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
izjavio je on odmah nakon tog "incidenta" da očekuje da se i protiv njega podnese prekršajna prijava (kao u slučaju bilo kojeg građanina) ako se ustanovi da je prekršio zakon. delovao je prilično ozbiljno, nisam stekao utisak da se sprda. doduše nisam skontao šta je tačno protivzakonito? unošenje alkohola?
Korisnikov avatar
By deran
Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama strogo zabranjeno unošenje i upotreba alkohola na stadionima...

ovako nekako glasi zakon...
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma ovo je sve karikiranje novih zakonskih i ostalih mera koje su vlasti u poslednje vreme donele i preduzele protiv nesportskog i ostalog sa sportom nespojivog ponašanja na sportskim terenima.
Korisnikov avatar
By *deni*
Nije Tadić sa svitom uneo i popio hektolitre alkohola da bi se tamo tukao i pravio nered, nego se radilo o protokolarnom nazdravljanju u ime nekakvog sportskog uspeha.
Stvarno, u ovoj državi se sve lako izokrene na sprdnju, lakrdiju i parodiju života.
Korisnikov avatar
By deran
...znam ja šta ti hoćeš da kažeš,ali ako zakon kaže NE SME,onda ne sme ni litar...

...a drugo (paranoja znam) da li je tako nešto namerno uradio,pa da bi ga kaznili "kao primer ostalima"...:teletabisi:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by *deni*
Ma ovo je sve karikiranje novih zakonskih i ostalih mera koje su vlasti u poslednje vreme donele i preduzele protiv nesportskog i ostalog sa sportom nespojivog ponašanja na sportskim terenima.
Iako se s Denijem u poslednje vreme prepucavam na sitno, moram da priznam da potpuno potpisujem ovaj njegov stav.

Čitava priča oko kažnjavanja Tadića zbog alkohola liči na jedan dobar marketinški potez.
Em da se Tadić pokaže kao patriota.
Em da se pokaže kao čovek, koji ceni zakon, čak i kad je protiv njega,
a em da se pokaže kako su eto ovi silni zakoni protiv navijača potpuno besmisleni, da bi ih neko kasnije potpuno ukinuo.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Loni
Originally posted by *deni*
Iako se s Denijem u poslednje vreme prepucavam na sitno, moram da priznam da potpuno potpisujem ovaj njegov stav.

Čitava priča oko kažnjavanja Tadića zbog alkohola liči na jedan dobar marketinški potez.
Em da se Tadić pokaže kao patriota.
Em da se pokaže kao čovek, koji ceni zakon, čak i kad je protiv njega,
a em da se pokaže kako su eto ovi silni zakoni protiv navijača potpuno besmisleni, da bi ih neko kasnije potpuno ukinuo.
Pa naravno da potpisuješ, kad pričam zdravorazumski i logično, a i ti imaš zdrav razum, pa nema zabune oko slaganja i potpisivanja.
Nema to veze sa sitnim prepucavanjima, koja proističu iz toga što me u poslednje vreme strahovito nerviraš prosipanjem svojih " fazona ", kako ovde, tako i na fejsbuku.
Tako se razbesnim kad pročitam neke tvoje sračunato infantilne komentare, da bih ti prilepio šamarčinu na licu mesta, života mi.
:vatrica: :shamar:
To bi već bilo prepucavanje na krupno, a ne na sitno.
Korisnikov avatar
By Loni
Dušo u horoskopu o maskenbalu piše da se rak uvek krije iza maske lažne infantilnosti, lažne neobaveštenosti i lažne neupućenosti.
I da uvek tako profitira.

To isto važi i za Miru Marković (sve tri stavke), koja je takođe rak, a koju ti gotiviš i stavljaš njene slike kao avatare.

Za nju imaš jedan, a ze mene drugi kriterijum.
Why?
Treba li da prošuškam dok pričam?

ZaFto?
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Loni
Dušo u horoskopu o maskenbalu piše da se rak uvek krije iza maske lažne infantilnosti, lažne neobaveštenosti i lažne neupućenosti.
I da uvek tako profitira.

To isto važi i za Miru Marković (sve tri stavke), koja je takođe rak, a koju ti gotiviš i stavljaš njene slike kao avatare.

Za nju imaš jedan, a ze mene drugi kriterijum.
Why?
Treba li da prošuškam dok pričam?

ZaFto?
Pa zato što si ti muško, imaš takvu građu, pravi si delija i ne priliči ti da se tako izmotavaš.
Šamar ti ne gine.
Korisnikov avatar
By Loni
Mmm :-)

Da li će i Tadić, koji se izmotava još više, dobiti šamar od države i u kom vidu?

(Ovo se zove profi povratak na temu)
Korisnikov avatar
By Mahoney
bojim se da ni jedan huligan (kojima je zakon i namenjen) nece pomisliti: "gle, ovi se ne zajebavaju, ovoga su zbog gutljaja sampanjca tuzili, sta li ce tek meni, koji urnisan od piva trpam pajkanu baklju u usta, raditi..."

sve ce se, kako je deni lepo primetio pretvoriti u papazjaniju i ШШК (шегу, шалу, комику).

:closet:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Mahoney
bojim se da ni jedan huligan (kojima je zakon i namenjen) nece pomisliti: "gle, ovi se ne zajebavaju, ovoga su zbog gutljaja sampanjca tuzili, sta li ce tek meni, koji urnisan od piva trpam pajkanu baklju u usta, raditi..."
pa zato su i iscenirali sve ovo, a mi smo sisali vesla kao i obicno.
Korisnikov avatar
By boy89
ma samo marketing ,nista vise. Ne mogu mu nista ima imunitet, obicna predstava za narod. A s obzirom koliku platu ima, cak i da plati ne bi ga mnogo pogodilo.
By mythe
Siguran sam da se Predsednik Tadic nece pozvati na imunitet nego ce lepo i posteno platitit kaznu, kada je Zakon vec takav. Sigurno se nece ponasati kao neki drugi politicari u bliskoj proslosti, koji su npr. na ocigled novinara i fotografa prelazili ulicu preko pune linije kod Skupstine ili odbili da se pojave kao svedoci na sudjenju Mariji Milosevicu, ignorisali poziv Suda sa sve recima "nema ja sta tamo da idem"??? (eeej majmune, sudski poziv je obavezan za sve)!!
No, ipak , glede ispijanja sampanjca od strane Predsednika i prekrsajne prijave - pa ja mu nista ne zameram, svakako je imao razlog da popije champagne jer se Srbija plasirala na zavrsnicu SP 2010. i to po dobrom starom obicaju i treba proslaviti. :)
Korisnikov avatar
By krpica
Originally posted by boy89
ma samo marketing ,nista vise. Ne mogu mu nista ima imunitet, obicna predstava za narod. A s obzirom koliku platu ima, cak i da plati ne bi ga mnogo pogodilo.
:pionir:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
treba mu dati paket vazelina pa nek se snalazi u zatvoru :cigareta: :rock:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by unic0rn
zar on nema imunitet?
i da ga ima to ne znači da se protiv njega ne može pokrenuti postupak i da za njega ne važe zakoni. na kraju krajeva, on ne mora da se pozove na sopstveni imunitet.

btw, da je neka druga država u pitanju, dodao bih i da su ovakve stvari "stvar principa", doduše poznajući domaću sudsku praksu - ne mogu to da kažem.
Korisnikov avatar
By Tungi
Kakva glupost:doh:

Covek je samo prihvatio ponudjenu chasu nije se opijao tamo.Nista loshe u tome ne vidim:nerd:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Tadic je jedna picka neopevana.

Treba otvoreno i jasno da im kaze da sto dolikuje Jupiteru ne dolikuje volu (iliti volovima u ovom slucaju). I da je on Jupiter u prethodnoj sentenci.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Strix
Originally posted by RuznaGlupaZla...
I još je 26. na listi najzgodnijih svjetskih političara.
Ovih dana mu baš ne ide... :(

http://www.blic.rs/reportaza.php?id=115611
Obama nije 1.?!
:shocked:

kam on, na prvom mestu je timošenko, kako valja i trebuje.
ali drugo je stvarno promašaj, tu bi već mogao da zasedne. doduše, ni kralj butana nije za bacit. :yes:

ali najjači momenat cele liste je putinova slika u wife-beater treger majici:

Slika

kakav brando, kakvi bakrači...

:pucaodsmeha:

ja se izvinjajem na offtopicu, odoh sad da se :snesko:
Korisnikov avatar
By *deni*
" Blic " danas piše da su predsednik Srbije i više funkcionera dobili poziv da se 1. decembra jave prekršajnom sudiji po prijavi zbog nedoličnog ponašanja posle utakmice Srbija - Rumunija.

„Svi su dobili poziv za 1. decembar“, rekao je starešina Gradskog suda za prekršaje Beograda Zoran Pašalić, navodeći da je policija podnela gradskom sudiji zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedoličnog ponašanja na sportskoj priredbi.
Beogradska policija podnela je 16. oktobra prijavu protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić-Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica. Tadić, Karadžić, Antić i Snežana Samardžić-Marković su posle utakmice Srbija - Rumunija (5:0), 11. oktobra u Beogradu, nazdravili šampanjcem na stadionu „Marakana“, proslavljajući plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Kazna 30.000-60.000 dinara
Prema odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, točenje i konzumiranje alkohola su zabranjeni na stadionima u Beogradu, kao i u krugu od jednog kilometra oko njih. Boris Tadić i Snežana Samardžić-Marković izjavili su ranije da će platiti kaznu ako su prekršili zakon. Za ovaj prekršaj predviđene su kazne od 30.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora 60 dana.
Korisnikov avatar
By Mars
Una grande farsa.

Kad Cherie Blair uhvate u metrou bez karte...stvarno bude kažnjena, kontrolor biva prvo pohvaljen pa unapređen...imaš neki osećaj da sistem funkcioniše na pravi način (državni, ne železnički...)

A ovo kod nas...

Što li ih diraju uopšte da se narod samo nervira kakve budale su na vlasti, zakonodavnoj i sudskoj...

A ispod toga još ide komentar koji daje dimenziju senzacionalnog celom događaju: "Poštovaćemo zakon".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!