Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Daklem, ovo je tema u kojoj ćemo razgovarati o srpskoj vojsci danas. U kakvom je stanju trenutno? Da li je kompatibilna sa NATO standardima? Da li je učinkovita? Da li joj trebaju promjene?
Naravno, cijenio bih kada bi ste naglasak stavili na svojim idejama o tome koji su strateški ciljevi Srbije, kolika i kakva joj vojska treba, kakva i koja tehnika, koji ustroj...
Izvolite, raspišite se! :marinac:
Korisnikov avatar
By blabla54380
ma ja bi to sve raspustio i zaposlio u komunalnu policiju da ima od njih neke koristi.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne valjda brate ni da je previše komunalne policije... :deni:
Ali ne bi bilo zgoreg ove interventne... :svetac:
Korisnikov avatar
By deran
Evo nešto na temu...

Beograd -- Srbija bi za nekoliko godina mogla da dobije zgradu u kojoj bi bili Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije, a verovatno i vojne službe VOA i VBA.

Ideja je da se napravi zgrada, po ugledu na Pentagon, u koju bi bile smeštene sve službe ovog ministarstva i Generalštaba.Ministarstvo odbrane, prema ideji ministra Dragana Šutanovca, radi studiju kojom bi se trajno rešilo pitanje smeštaja vojnih službi na Banjici, u blizini Instituta za bezbednost, pišu “Novosti”.

“Izgradnjom tog objekta, na zemljištu koje, inače, pripada Vojsci Srbije, postigle bi se velike uštede, jer bi se smanjio broj dežuranja, čuvarskih službi, kurira”, kaže ministar Šutanovac. Ministarj e objasnio da bi objekat bio građen po principu “ključ u ruke”, odnosno izvođač radova bi, u zamenu dobio zgradu Generalštaba u centru Beograda, koja je srušena u bombardovanju.

“Ne želimo da trošimo “živ” novac poreskih obveznika iz budžeta, jer ga ionako nema dovoljno. Zbog toga je zamišljeno da se firmi koja bi izvodila radove, umesto novca, da zgrada vrednosti približne njihovim troškovima”,kazao je on.

Međutim, tačna vrednost porušene zgrade nekadašnjeg Generalštaba još nije procenjivana, kao što nije poznato ni to koliko bi koštala izgradnja ”srpskog Pentagona”.

Procenu vrednosti radiće Republička direkcija za imovinu.

Ideja je, kako kaže Šutanovac, začeta pre nešto više od godinu dana, a za to vreme cene nekretnina često su se menjale. Prema nekim procenama, izgradnja objekta na Banjici trajala bi nekoliko godina.

Deo plana podrazumeva da se pored zgrade u koju bi bile smeštene vojne službe ostavi prostor i za izgradnju zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP bi, takođe, objekat mogao da napravi po principu ”ključ u ruke” tako što bi investitoru ponudio zgradu MUP u Ulici kneza Miloša u Beogradu koja je, takođe, oštećena u bombardovanju.

Ipak, nedavno je Ivica Dačić, ministar policije, rekao da bi policiji više odgovaralo da se oštećena zgrada obnovi, nego da se pravi nova.

B92

Kom je tu nešto jasno,svaka mu čast...:tepih:
Korisnikov avatar
By Winter
hrvat se zanima za srpsku vojsku...smrdi tu nesto opasno.....špijuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnn :procitajpravilnik:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne diraj mi Hrvate!!Da ti ne bi popila ban:D
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Winter
hrvat se zanima za srpsku vojsku...smrdi tu nesto opasno.....špijuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnn :procitajpravilnik:
gđe ti je taj hrvat? ja sam ćelava hrvatica! :durenje:
uostalom, i Tile je bio hrvat pa se zanimao za sprsku vojsku :kolo:
možeš biti mirna :mirnatetko: nijesam ja špijun, ja sam samo provokator :meso:
Korisnikov avatar
By antibiotic
da, pa 'vako... posto se kod nas stalno desavaju neka ratovanja treba izgraditi neku cvrstu bazu poput gore navedenog pentagona na srpski nacin. Centralizovati drzavu sto je vise moguce i vojni rok produziti na dve godine kao u Izraelu. I onda riziko moze da pocne...
Posto osvajanje teritorija na klasican nacin vise nigde ne prolazi, treba se ugledati na bracu amerkance i njihovu strategiju zavadi pa vladaj - i to sve u ime opsteg mira u svetu i demokratije, a ko zna!? mozda nam i vanzemaljci jednog dana slete pod prozor... treba biti spreman za dom!
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Sprinter
cekaj osvajali smo koje teritorije? :smeh:
Jel mene pitas?
Nisam rekao da smo osvajali.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Srpska vojska ce biti onakva kakva zapad zeli da ona bude.
Nema tu neke filozofije, niti se mi mnogo pitamo.
Korisnikov avatar
By Loni
Iskreno se nadam da će umesto NATO pakta postojati vojska Evropske Unije.

U tom slučaju ne bismo smeli da je raspustimo skroz jer je nelogično da neke države članice ne daju nijednog vojnika, a neke mnogo, a da ta vojska služi za odbranu svih. Vojska treba da je profesionalna.

Trenutno stanje vojske je vrlo dobro - žalosno.
Čim su oni u stanju da kriju mladića, da i dalje drže svoje službe, koje stoje iza mnogih medija, nije im baš toliko loše, kao što se priča.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Vojsku Srbije treba naoruzati dildoima i plisanim lisicama i naravno - mazivima :plavuso:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by lana-bg
...niti se mi mnogo pitamo.
I onda kad ih netko pita jope neće da se izjasne... :isus:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by ZvezdasBG
Ovaj fosil je sve ludji i ludji.
Ti onda odgovaraj na pitanje naoružajte Hrvatsku... :maji:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by unic0rn
Vojsku Srbije treba naoruzati dildoima i plisanim lisicama i naravno - mazivima :plavuso:
Ruske ili zapadne proizvodnje? :lukavi:
Korisnikov avatar
By unic0rn
pa neki enegry saving green-bio-razgradivi dildatji, tako da zapadne.

a maziva ruska - za sve vremenske i terenske uslove

:lol:
By djemba djemba
Naoruzati vojsku,postaviti Ratka Mladica za vrhovnog komandanta vojske i krenuti u oslobedjenje i ujedinjenje svih srpskih teritorija.
Korisnikov avatar
By *deni*
Svako ko se pozvao na takozvani prigovor savesti treba da sedi kući i da štrika.
Mi , muškarci, ćemo da se bavimo ozbiljnim stvarima i da nosimo oružje, na to i imamo pravo, jer nismo ulagali prigovor savesti takozvane.
:marinac:
Korisnikov avatar
By *deni*
Jasno je da prigovor (naprasne i ničim izazvane ) savesti znači da ne možete da dobijete dozvolu za pištolj.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by *deni*
Jasno je da prigovor savesti znači da ne možete da dobijete dozvolu za pištolj.
Sem kada je reč o simbolu :okret:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Loni
Originally posted by *deni*
Jasno je da prigovor savesti znači da ne možete da dobijete dozvolu za pištolj.
Sem kada je reč o simbolu :okret:
Simbol, ne simbol, ja sam sad naoružan i to legalno.
Zlu ne trebalo, ali pištolj je tu za savesnu odbranu od nesavesnih Srba.

:yes:
Korisnikov avatar
By Loni
Š'o antiznači da te neko ne može malkice ufatit' i doooobro raspištoljit'.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!