Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By blabla54380
tuzno i jadno.

sa druge strane ljudi se ne oglasavaju kad je u pitanju svakodnevno masovno klanje domacih zivotinja. nekako je normalno i ocekuje se da po mesarama uvek ima sveze preklanih zivotinja da mama ima sta da spremi za klopu.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Sprinter
sa druge strane ljudi se ne oglasavaju kad je u pitanju svakodnevno masovno klanje domacih zivotinja. nekako je normalno i ocekuje se da po mesarama uvek ima sveze preklanih zivotinja da mama ima sta da spremi za klopu.
ti si vegetarijanac?

elem, kontam da na selu niko nece gajiti svinje zato sto mnogo lepo mirisu i sto vole da se maze, vec zbog mesa...

sa druge strane, ovi delfini se divljacki love...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to se svake godine dešava, ali se i sve više priča o tome u medijima. sećam se da sam na Animal Planetu gledao emisiju baš o ovom zalivu. neshvatljivo mi je da Japan ne želi da stane na kraj ovakvoj surovosti. ista priča je i sa kitovima koje japanski kitolovci love u "naučne" svrhe.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ne mislim na seljake. gledao sam nasu emisiju o ovome. kako se to radi u nasoj zemlji u mesnoj industriji. scene su i vise nego potresne. tipa goveda su okacena naopacke u kolonama, i onda lik ide sa elektosokovima ubija jedno po jedno. medjutim cesto se desava da zivotinje ostanu zive u skoku, kada dodju pred giljotinu odnosno seckalicu. to je samo jedna od prica iz te emisije.

a seljaci su jos gori. ajde kokoske i ne trpe, ali klanje vecih zivotinja prvenstveno svinje je svirep cin koji je u EU zakonom zabranjen i valjda cemo i mi da usvojimo takav zakon.

ja ne kazem da ne treba jesti meso, lanac ishrane je takav kakav je, govorim o tome da ljudima nije interesantno kad se domace zivotinje okrutno ubijaju, dok delfini izazivaju veliku paznju. ne mislim na tebe konkrtno ili nekog ovde, govorim uopste globalno i kako je to medijski propraceno.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
ne mislim na seljake. gledao sam nasu emisiju o ovome. kako se to radi u nasoj zemlji u mesnoj industriji. scene su i vise nego potresne. tipa goveda su okacena naopacke u kolonama, i onda lik ide sa elektosokovima ubija jedno po jedno. medjutim cesto se desava da zivotinje ostanu zive u skoku, kada dodju pred giljotinu odnosno seckalicu. to je samo jedna od prica iz te emisije.

a seljaci su jos gori. ajde kokoske i ne trpe, ali klanje vecih zivotinja prvenstveno svinje je svirep cin koji je u EU zakonom zabranjen i valjda cemo i mi da usvojimo takav zakon.

ja ne kazem da ne treba jesti meso, lanac ishrane je takav kakav je, govorim o tome da ljudima nije interesantno kad se domace zivotinje okrutno ubijaju, dok delfini izazivaju veliku paznju. ne mislim na tebe konkrtno ili nekog ovde, govorim uopste globalno i kako je to medijski propraceno.

:shok:

:( :( :(

Inace, slazem se. :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica

U pravu si potpuno...

Obozavam zivotinje, ali mesa se ne bih mogla odreci nikada, jbg.. :testerica:
By Ulix

:up:

Možda smo gledali istu emisiju. :nesiguran:
Sećam se da nisam mogao sebi da dođem danima koliko mi je odvratno sve to bilo.
Korisnikov avatar
By horus.

ja i dalje mislim da ne mozemo povlaciti paralelu izmedju delfina i domacih zivotinja, ali sve sto si napisao stoji...
s tim da mi nista tu ne mozemo, izuzev da se odreknemo mesa i postanemo vegetarijanci...

ja, iskreno, to nikada ne bih mogao... :drama:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ljudi vole klat. Vidio ja to u 90tima.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ne treba da se odreknemo mesa nije to sustina. treba da se odreknemo okrutnog nacina proizvodnje mesa. priroda je namestila tako da lavovi rastrugnu jadnu zebru i glodju je coporativno dok ona jos uvek ziva zapomaze. nama to moze samo da bude tuzno. ali covek je evoluirao i sada kada vlada-upravlja tehnikom i ima mogucnost da likvidira zivotinje, zarad proizvodje hrane, bez da one pate krajnje je okrutno ne koristiti takva dostignuca.
Korisnikov avatar
By horus.
koliko je to moguce u zemlji u kojoj je svinjokolj deklarisan kao nacionalni brend...
Korisnikov avatar
By blabla54380
moguce je onog trenutka kada budemo uskladili zakone sa EU. odnosno kada budemo usli u EU, jer cemo valjda dotle da pocnemo i da primenjujemo zakone koje smo usvojili, pocevsi od zakona protiv diskriminacije :D
Korisnikov avatar
By haemoglobin
nista novo...isti su pre nekoliko godina kad im je zabranjeno da ubijaju jednu vrstu kitova, jer se smanjila brojnost iste, odlucili da naprave nesto sto su nazvali "naucno istrazivanje", pri cemu su hteli da provere da li je jedna druga vrsta kita, slicna prvoj, jednako korisna....elem, rezultat "istrazivanja" bio je pokolj preko 6000 jedinki

to mu dodje isto kao kad bi neko pojedinim SErbima zabranio da tuku strance....
By Ахасвер
Човек је виновник најгнуснијих зала на овој планети. Ред је да се више појави неко или нешто и једном засвагда нас затре.
Korisnikov avatar
By m..
pa i foke ubijaju u norveskoj, i to bebe foke:

http://www.guardian.co.uk/world/2004/oc ... nservation

meni je to preodvratno. generalno mislim da bi kazne trebalo da budu mnogo strozije za ubijanje zivotinja (stoku koja se za to gaji izuzimam iz brojnih razloga o kojima necu sad), narocito u prirodnom okruzenju.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Ахасвер
Човек је виновник најгнуснијих зала на овој планети. Ред је да се више појави неко или нешто и једном засвагда нас затре.
Kako znaš? Možda su dinosauri bili puno gori... :neznam:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
a sta je ovde potresno? :nesiguran:

meso ko meso

jedino sto je problem je sto su rekli da je to meso kita.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Sve si ti shvatila, godinu dana kasnije. Bolje ikad nego nikad. :maji:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
haha, izvinjavam se na naftalinu, slucajno sam nabasala na temu :D

smeta mi to zgrazavanje. ne ubijaju ih nista monstruoznije no druge ribe.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!