Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By superfly
Železnica platila 30.000 evra za koncert Joksimovića

blic.rs

Dok po barskoj pruzi, odavno zreloj za remont, vozovi od Beograda do Užica klackaju četiri sata, a na deonici od Zlatibora do Priboja mile 50 kilometara na čas, novac zarađen na železnici i pratećim uslugama troši se na koncerte. „Želturist”, sestrinska firma „Železnica Srbije”, potrošila je 30.000 evra na koncert Željka Joksimovića u Mokroj Gori, što je, kažu užički železničari, suma kojom bi mogla biti plaćena zamena hiljadu trulih pružnih pragova koji vozove usporavaju.

Iako honorar koji je Joksimović dobio za nastup zvanično nije objavljen, cifra koju je „Želturist” potrošio za organizaciju koncerta daleko je veća od one koju je pevač dobio na ruke. Naime, o trošku ove firme iz Beograda je do Braneškog polja u podnožju Zlatibora turističkim vozom „Romantika” prevezeno nekoliko stotina „odabranih” radnika železnice koji su prisustvovali koncertu, čiji je kraj ispraćen glamuroznim vatrometom. Izdaci kojima se izložio „Želturist” još više čude s obzirom na to da u Parku prirode „Mokra Gora” kažu da im ovo preduzeće duguje 1.153.000 dinara na ime raznih taksi, plus više od 500.000 za usluge odnošenja smeća. Kivni što je Željku Joksimoviću isplaćen pozamašan honorar, užički železničari ukazuju da je koncert dokaz arčenja državnog novca.

„Da siromah kiti muziku - to samo ima u Srbiji. Ako je istina da su 30.000 evra dali jednom pevaču, u uslovima u kome se nalaze pruga i vozovi, onda je to skandal. Za taj novac moglo je biti zamenjeno barem hiljadu od onih deset hiljada trulih pragova od Zlatibora prema crnogorskoj granici, zbog kojih je na deonici Zlatibor - Priboj vozovima maksimalna brzina ograničena na 50 kilometara na čas. Ništa bolja situacija nije ni na ostalom delu barske pruge kroz Srbiju, jer od Beograda do Bjelog Polja režim saobraćaja nalaže više od šezdeset laganih vožnji sa maksimalnim brzinama od 20 do 50 kilometara na čas. Najveći krivci su truli pragovi od kojih je većina postavljena 1973. i 1974. kada je pruga trasirana”, kaže za „Blic” užički mašinovođa, koji je insistirao na anonimnosti.

Slika
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nije li on, kao nestao sa lica Zemlje?! :drama:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Dirrty
Nije li on, kao nestao sa lica Zemlje?! :drama:
kreativna kriza,
sad je presao na politiku tj. peljesenje drzavne kase.
By Ulix
Osim onog dosadnog narodnjaka sa Evrovizije, ima li taj čovek još pesama? :hypno:
By Simor
Kao prvo, Željko Joksimović nije tek tamo neki pevač. On je odnedavno i gospodin koji će voditi računa o kulturnoj politici Beograda i to kao član Upravnog odbora Međunarodnog festivala muzičke omladine.

Kao drugo, on je i multitalentovan. Sem što peva o Bambijima, čovek se okušao i kao voditelj, ako me ne vara, Evrosonga.

Dakle, zaslužio je 30.000 evra.

Sem toga, nedavno sam pročitao na ovom forumu novu teoriju iz oblasti kulture, po kojoj su za stanje kulturnog urbanog duha u šumadijskoj prestonici krivi provincijalci. Znači, dajući Željku Joksimoviću 30.000 evra mi podstičemo njegov rad na unapređenju kulture u Beogradu, a oštećujući železnicu Srbije za te pare sprečavamo da nam pruge izgledaju normalno i tako se potencijalno smanjuje broj doseljenika u Beograd iz tamo nekih Priboja, Užica, etc.
Originally posted by Ulix
Osim onog dosadnog narodnjaka sa Evrovizije, ima li taj čovek još pesama? :hypno:
Ima. "Telo, vreteno, svaki dodir u srce me dira, baš mi, medeno, đavo s tobom ne da mira, hajde, vreteno..."

:blenta:
Korisnikov avatar
By lostinspace
Koji kretenizam. Znam, to se radi po svim javnim preduzecima. Nedavno je jedno pljunulo oko 50 000 za koncertic Cece Raznatovic :rolleyes:

Inace, po nazivu teme, pomislio sam da je u pitanju neka stipendija za umetnike od 30 000 din. :D
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by shut
jebao ih zeljko u cmar i u picku

da ih jebo
By Dragonite
:obesen:

Kad je već tako uspešno krenuo, možda bi mogao da nam komponuje i novu himnu :placko: .
Korisnikov avatar
By Creative
U nastavku teksta, sledi Intervju:

**Nenad Stanisavljević, direktor medija centra „Železnica Srbije”, kaže za „Blic” da se njihova saradnja sa „Želturistom” i „Želvozom” zasniva na komercijalnim osnovama, te da su osnivačka prava nad ovim preduzećima preneta na Vladu Republike Srbije.

Marina Kuzmić, izvršni direktor „Želturista”, na pitanje zbog čega je „Želturist” platio koncert 30.000 evra kaže:
- Ne razumem to pitanje.

Inače, plaćate koncerte?
- Ne razumem vaše pitanje.

Ko je vlasnik „Želturista?
- Država.

Plaćaju vas poreski obveznici i imaju pravo da znaju zašto plaćate koncerte?
- Država nas ne finansira, ni poreski obveznici. Nismo budžetski korisnici. Izdržavamo se od prodaje usluga i roba. Mi imamo restorane, ugostiteljske objekte. Organizovali smo promociju železničkog turizma „Bajka u prirodi” na Mokroj Gori i u sklopu toga koncert.

Vašim radnicima kasni plata? Sredinom juna primljena je polovina martovske, a plaćate koncert?
- Da, našim radnicima kasni palata, ali to nema jedno s drugim nikakve veze. Naši objekti, izuzev na Mokroj Gori su u lošem stanju, zapušteni su. U njih nije ulagano. I kada su tako neuredni, malo se zaradi od njih.

Zašto niste ulagali u renoviranje, već u koncert?
- Kojim parama? Para nema. Ja imam problem. Imam po dva radnika, kuvara i konobara po restoranu. Dužna sam da im isplatim dnevnice. Oni se vrate sa puta prihodom od hiljadu-dve dinara, a ja sam dužna da im isplatim dnevnice.

Prema našim informacijama, ne isplaćujete dnevnice?
- Nije tačno. Isplaćujemo, ali sa zakašnjenjem.

...što samo pojačava tešku bolest mozga.
Korisnikov avatar
By Burak
Željko Joksimović je jedna velika seljačina i plagijator, a gura nos u svaku moguću rupu.
I on da vodi neku kulturnu manifestaciju?!
Jaoooooo nama! Hitleru vrati se sve ti je oprošteno? Užas
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Creative
Vašim radnicima kasni plata? Sredinom juna primljena je polovina martovske, a plaćate koncert?
- Da, našim radnicima kasni palata, ali to nema jedno s drugim nikakve veze. Naši objekti, izuzev na Mokroj Gori su u lošem stanju, zapušteni su. U njih nije ulagano. I kada su tako neuredni, malo se zaradi od njih.

Zašto niste ulagali u renoviranje, već u koncert?
- Kojim parama? Para nema. Ja imam problem. Imam po dva radnika, kuvara i konobara po restoranu. Dužna sam da im isplatim dnevnice. Oni se vrate sa puta prihodom od hiljadu-dve dinara, a ja sam dužna da im isplatim dnevnice.

bože sačuvaj.
kako vreme ide, sve sam naklonjenija umerenom terorizmu (as in bez ljudskih žrtava). kad bi im sad ti radnici zapalili te zapuštene objekte, ja bih im aplaudirala. i to sve uz "lane moje".
By superfly
Originally posted by Lepa Krepa
bože sačuvaj.
kako vreme ide, sve sam naklonjenija umerenom terorizmu (as in bez ljudskih žrtava).
:hail:

jedino tako i nikako drugačije.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
I ja umerenom kanibalizmu.
Seći i jesti svoje prste iz protesta je too much, ali tuđe... hm.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
:vudu: strasno je to koliko nas mentalitet odise primitivizmom, bez pravih vrednosti, i koliko je tuzno to sto smo u sustini jos uvek "zacaureni" u neki stereotip koji bih najlakse definisala kao "seljicizam". stvarno..ako je Z.Joksimovic umetnik,sta je onda Pikaso,Van gog,Munk,Mocart,Betoven.Sartr...Mnogo ljudi brka loncice Umetnik i "umetnik". On je jedan obican pevac iz nedodjije koji sa "Lanetom" pobedio na evroviziji ( koja je ipak samo obicna vizija evrope), i sada je on umetnik!?? Recimo da smo svi mi umetnici onda..Svako na svoj nacin!Zasto da ne? To sto ne vozim Dzipa i ne blejim sa Marinom tucakovic, ne cini me manje umetnicom od njega!!! P.S.:Ko ga jebe!
By жњ
Originally posted by Dzelajza Rouz

:lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Dzelajza Rouz
zombi, mir...
Korisnikov avatar
By Marvin
Ali kad se Burak-BL složio sa svima! :lol:
E, to je najveći pokazatelj koliko je Joksimović preterao!

Originally posted by Dragonite
:obesen:

Kad je već tako uspešno krenuo, možda bi mogao da nam komponuje i novu himnu :placko: .
Bože me sakloni :qqlele:
Što je najgore, i mogu da zamislim.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Marvin
Ali kad se Burak-BL složio sa svima! :lol:
E, to je najveći pokazatelj koliko je Joksimović preterao!
A mozda je drug burek postao naprednjak :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!