Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Već više od deset dana naše komšije Romi iz bloka 67 su pod izgovorom Univerzijade ograđeni žicom. Ovim kriminalnim činom gradskih vlasti njima je ugrožena egzistencija i uskraćena sloboda kretanja i rada (nemaju pristup vodi i zdravstvenoj zaštiti, često ostaju bez struje i onemogućeno im je da obavljaju svoja zanimanja, čime su ostavljeni bez sredstava za preživljavanje). Ne rešavajući na bilo koji način probleme naših sugrađana, gradska vlast sakriva katastrofalne uslove njihovog života bodljikavom žicom i ciradama Univerzijade. Prethodno je ta ista gradska vlast kompaniji Delta poklonila gradsko građevinsko zemljište na veoma profitabilnoj lokaciji i time otvoreno pokazala čije interese zastupa. Ostale kompanije su se “ugradile”u projekat pružajući usluge podizanja i obezbeđivanja bodljikave žice. Njihovi plaćeni nasilnici zajedno sa policijom raspoređenom na svakih nekoliko metara i fašističkim grupama koje često napadaju stanovnike naselja upotpunjuju sliku koncentracionog logora u sred Beograda. Dok se u Srbiji brutalnom policijskom represijom guše protesti radnika, nezaposlenih i svih ostalih obespravljenih, javnosti se mažu oči raskalašnim spektaklom koji je skupo plaćen našim novcem. Kao i uvek do sada, mi na to ne pristajemo. Odlučni smo da javnim akcijama dovedemo do uklanjanja ove ograde. Ovaj protest je početak. Nećemo stati dok žica ne padne! Priključite nam se u borbi za slobodu na protestu u petak 26. juna u 17h ispred Delta sitija na Novom Beogradu! Antifašistička kampanja
Korisnikov avatar
By kenozoik
samo cekam da slika ogradjenih Roma bodljikavom zicom obidje svet.
Korisnikov avatar
By kenozoik
i da mi je znati cija je to ideja da ih ograde bodljikavom zicom. nisam prolazila skoro tuda pa ne znam kako to uopste izgleda.
Korisnikov avatar
By Blady
Protest protiv logora Belvil

Već više od deset dana naše komšije Romi iz bloka 67 su pod izgovorom Univerzijade ograđeni žicom. Ovim kriminalnim činom gradskih vlasti njima je ugrožena egzistencija i uskraćena sloboda kretanja i rada (nemaju pristup vodi i zdravstvenoj zaštiti, često ostaju bez struje i onemogućeno im je da obavljaju svoja zanimanja, čime su ostavljeni bez sredstava za preživljavanje).

Ne rešavajući na bilo koji način probleme naših sugrađana, gradska vlast sakriva katastrofalne uslove njihovog života bodljikavom žicom i ciradama Univerzijade. Prethodno je ta ista gradska vlast kompaniji Delta poklonila gradsko građevinsko zemljište na veoma profitabilnoj lokaciji i time otvoreno pokazala čije interese zastupa. Ostale kompanije su se “ugradile”u projekat pružajući usluge podizanja i obezbeđivanja bodljikave žice. Njihovi plaćeni nasilnici zajedno sa policijom raspoređenom na svakih nekoliko metara i fašističkim grupama koje često napadaju stanovnike naselja upotpunjuju sliku koncentracionog logora u sred Beograda. Dok se u Srbiji brutalnom policijskom represijom guše protesti radnika, nezaposlenih i svih ostalih obespravljenih, javnosti se mažu oči raskalašnim spektaklom koji je skupo plaćen našim novcem.

Kao i uvek do sada, mi na to ne pristajemo. Odlučni smo da javnim akcijama dovedemo do uklanjanja ove ograde. Ovaj protest je početak. Nećemo stati dok žica ne padne!

Priključite nam se u borbi za slobodu na protestu u petak 26. juna u 17h ispred Delta sitija na Novom Beogradu!

Antifašistička kampanja

25. jun 2009.

Beograd
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by kenozoik
iskreno se nadam da će je neko uslikati, ako već nije. ja bih, da sam anywhere near.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Nećemo stati dok žica ne padne! Priključite nam se u borbi za slobodu na protestu u petak 26. juna u 17h ispred Delta sitija na Novom Beogradu! Antifašistička kampanja

iskreno mi je zao, ali cisto sumnjam da ce biti bolje.... bas mi je zao...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
još jedan poziv
DRUGA SCENA

Vas poziva na

Protest protiv logora Belvil

Petak, 26. jun, 2009.
17:00
Novi Beograd, ispred tržnog centra Delta City

Antifašistička kampanja
Posebno molimo kolege i saradnike iz štampanih, elektronskih i interaktivnih medija da podrže ovu akciju time što će objaviti vest o mestu i vremenu održavanja protesta, kao i saopštenje Druge scene.

PODRŠKA PROTESTU I SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DRUGE SCENE:

Inicijativa samoorganizovanih grupa i organizacija, kao i pojedinaca i pojedinki iz oblasti savremenih umetnosti, teorije i aktivizma – Druga scena najoštrije osuđuje postupke gradskih vlasti i organizatora Univerzijade prema stanovnicima romskih naselja u Bloku 67, kod novoizgrađenog naselja Belvil.

Posle decenija ignorisanja njihovih problema i odbijanja čelnika Beograda da im pruže najosnovnije uslove za život, otišlo se korak dalje u diskriminaciji naših sugrađana pod izgovorom ostvarivanja bezbednosnih uslova za održavanje Univerzijade. Podizanjem ograde oko naselja i uvođenjem nadzora policije, čiji je pravi cilj da se od gostiju iz inostranstva i javnosti sakrije „sramota“ - beda i siromaštvo u kom žive Romi, gradske vlasti su pokazale da zapravo ne žele da se bave poboljšanjem uslova života ljudi, već samo unapređenjem medijske slike našeg grada. Stanovnicima naselja je ovim činom ograničeno kretanje, a samim tim i uskraćena mogućnost da rade, kao što im je i u velikoj meri otežan prisutp vodi.

Nećemo dopustiti da se na ovaj način ponižavaju naši sugrađani i da se krivotvori realnost, jer se prava slika Srbije dobija tek kada se jedna pored druge stave slike Belvila i romskih naselja, korupcije na najvišem nivou i otpuštenih radnika, privatizacije univerziteta i Univerzijade koja je važnija od ljudskih života i dostojanstva. Zahtevamo da se ODMAH ukloni ograda oko romskih naselja u Bloku 67 i da se počne sa pronalaženjem adekvatnih načina za poboljšanje životnih uslova stanovnika najugroženijih naselja u radu.

Ne pristajemo da se za „dobrobit grada“ deo naših sugrađana zatvara u geto! Ne želimo Univerzijadu koja gazi ljudsko dostojanstvo! Ne želimo vlast za koju kapital ima prednost nad životom i za koju rasizam predstavlja jedan od glavnih postulata upravljanja.

Druga scena, platforma beogradske nezavisne kulturno-umetničke i aktivističke scene
www.drugascena.org
Korisnikov avatar
By Li
Sve to zvuci strasno, ali dok ne vidim fotku necu da sudim. Mozda i nije toliko katastrofalno, mozda je samo sa jedne strane. :federi:
Skloni smo preuvelicavanju.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
aham. naročito kad se radi o diskriminaciji roma. što to naš čovek voli da preuveliča, haman više no leba da se najede! a društvena klima se, normalno, automatski reflektuje i na državnu politiku - prosto ljudi ne mogu da se odbrane od silnih afirmativnih akcija, mera zaštite prava, a o humanitarnoj pomoći za najsiromašnije da i ne govorimo. i džaba ljudi viču "neka, ne treba, nama je dobro, dajte onima kojima je potrebnije, evo recimo onom dečku što ga juri amerika, mi ćemo lako" - 'oće da ih štite, pa 'oće.
baš su đavoli.
Korisnikov avatar
By Madonna
a pobegao dominion? mora da se povredio turpijom
:sigh:

ont:
Originally posted by Li
Sve to zvuci strasno, ali dok ne vidim fotku necu da sudim.
pa ako ti ovo napisano nije dovoljno strasno, saljem ti fotku sutra na mail ;)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
dominionov post je prijavljen, hope that has something to do with it.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ne bih se slozila da je ovde rec o diskriminaciji Roma. uverena sam da bi nadlezni postupili na indentican nacin i da su u pitanju ljudi koji nisu Romi. u svakom slucaju, takav potez je za osudu. no, svejedno Romi ili bilo ko drugi, po mom misljenju je po sredi tesko sociolosko pitanje. no, sta ciniti? prijalo bi mi da cujem neku konstruktivnu ideju resenja, ako je iko ima. ja da je imam, izlozila bih je sada.
By RACABG
ma kako drzavu nije sramota umesto da postave crveni tepih od kartonki do univerzitetskog sela, kako bi nashi sugradjani mogli u visokom stilu da idu da se bave svojim zanimanjima.
pod hitno dekretom narediti da ucesnici univerzijade nesmeju
- da zakljucavaju svoje sobe kako se nashi "sugradjani" ne bi povredili dok pajserom otvaraju vrata !
- nikako nesmeju da zatvaraju cipzer na torbi u kojoj im se nalazi novcanik !
- ukoliko vide ispruzenu ruku ka njima moraju u tu istu staviti minimum 20 eura !
- moraju da daju na upotrebu nashim sugradjanima svoje kupatilo!
- deljenje postelje se podrazumeva !

smrt fasizmu sloboda narodu
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pishem kao neko ko je izgubio dva chlana porodice u Jasenovcu.
Sramotno je shto se porede koncentracioni logori s malo bodljikave zhice.
Bodljikava zhica zaista nece uchiniti prostor logorom, i stavljanje znaka jednakosti izmedju prostora ogradjenog zhicom i logora je u najmanju ruku neukusno.
Korisnikov avatar
By jukie
Pa nekako ne bih rekao da su ove četiri slike nastale juče kod Belvila, pa ne mogu ni da govore više od reči. Ovo je dezinformacija. Molim okačite PRAVE slike.

Dakle, da li je naselje SKROZ omotano žicom? Ili je u pitanju jedan panel žice prema Belvilu, a sa druge strane da može da se prolazi?

I da li kada stanovnik mahale dođe do ljudi na "kapiji" i kaže "hoću napolje" oni kažu "ne može, beži bre unutra"? Ili samo ne može da se ulazi i izlazi iz kruga gde god se hoće (tj. postoji neka kapija)?

Od pre par meseci se sećamo da se većina tih ljudi namerno organizovano doselila na to mesto u toku par meseci, smišljeno, kako bi ih država raselila i dala im "kuće". Taj čovek koji ih je organizovao je valjda i uhapšen zbog toga. I sada je država pribegla SUPROTNOM načinu rešavanja krize, što mislim da će za rezultat imati da sledeći put niko neće pristati da ga organizovano nasele na mesto namenjeno za gradilište pod izgovorom da će dobiti kuće.
Korisnikov avatar
By Dominion
Rome u Belvilu ogradili žicom
Sreda, 17. jun 2009. 15:20

Sa dve strane romskog naselja u bloku 67 u Novom Beogradu podignuta je žičana ograda, zbog čega stanovnici tog naselja tvrde da su im ugrožena prava i onemogućen pristup vodi.

Stanari naselja rekli su novinaru agencija Beta da su radnici preduzeća Univerzijada Beograd 2009, uz prisustvo policije, u utorak podigli žičane barijere i da sada ni sa jedne strane nemaju izlaz iz naselja.

Oni su preneli da im je rečeno da će ograde biti uklonjene po završetku Univerzijade.

Naselje je, međutim, ograđeno sa dve strane, prema univerzitetskom naselju i ulici Jurija Gagarina. Radnik na parkingu Parking servisa, u blizini naselja, tvrdi da stanovnici naselja slobodno koriste izlaze preko parkinga i da problema nema.

Protest zbog ograđivanja naselja u saopštenju je izrazila grupa nevladinih organizacija okupljenih u Koaliciji protiv diskriminacije.
Ta koalicija je uputila i apel da se u predstojećem periodu obezbede cisterne sa vodom, kao i da se poboljšaju sanitarni i higijenski uslovi u ovom naselju.

Deo stanara naselja, koji imaju prebivalište u Beogradu, raseljen je u aprilu.

(Beta)

Izvor: MONDO
Korisnikov avatar
By Dominion
@shut, ne brini, nisam se nabo na turpiju nego na dvoglavi dildo, dok modovi brisu poruke koje nisu protivne pravilnikom
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dominion

Sa dve strane romskog naselja u bloku 67 u Novom Beogradu podignuta je žičana ograda, zbog čega stanovnici tog naselja tvrde da su im ugrožena prava i onemogućen pristup vodi.

Stanari naselja rekli su novinaru agencija Beta da su radnici preduzeća Univerzijada Beograd 2009, uz prisustvo policije, u utorak podigli žičane barijere i da sada ni sa jedne strane nemaju izlaz iz naselja.

Oni su preneli da im je rečeno da će ograde biti uklonjene po završetku Univerzijade.

Naselje je, međutim, ograđeno sa dve strane, prema univerzitetskom naselju i ulici Jurija Gagarina. Radnik na parkingu Parking servisa, u blizini naselja, tvrdi da stanovnici naselja slobodno koriste izlaze preko parkinga i da problema nema.

Protest zbog ograđivanja naselja u saopštenju je izrazila grupa nevladinih organizacija okupljenih u Koaliciji protiv diskriminacije.
Ta koalicija je uputila i apel da se u predstojećem periodu obezbede cisterne sa vodom, kao i da se poboljšaju sanitarni i higijenski uslovi u ovom naselju.

(Beta)

Molim?

Ljude su zagradili žicom???

Užas. Nadam se da će učesnici univerzijade dati doprinos protestima (pošto verujem da ovaj danas neće mnogo rešiti, samo će dići prašinu ... što je i neophodno u ovakvih slučajevima)
Korisnikov avatar
By Dominion
kiwi obrati paznju na boldovane delove teksta...
By RACABG
Originally posted by KiWi
Originally posted by Dominion

(Beta)

Molim?

Ljude su zagradili žicom???

Užas. Nadam se da će učesnici univerzijade dati doprinos protestima (pošto verujem da ovaj danas neće mnogo rešiti, samo će dići prašinu ... što je i neophodno u ovakvih slučajevima)
sad zamishljam kako neko protestvuje i trazi da se sklone sve ograde kojima su ogradjena nasa dvorista.

zemljiste je u vlasnistvu drzave te kartonske kuce su nelegalno sklepane na drzavnom zemljistu i niko ne moze da zabrani vlasniku da ogradi bilo sta na svom zemljistu.

ja zameram drzavi samo zato to te kartonke nisu poravnjali bagerima davnih dana , kao sto su poravnjavali mnoge nelegalne kuce koje su izgradjene na zemljistu na kome su korisnici zemljista zidali nelegalne objekte.
By Pending-For-A-Bending
Da da! I one deponije smeca sto su napravili. Evo ja cu se potruditi da to uslikam. Zao mi je sto necu moci da zabelezim i smrad koji se siri odatle. Stvarno su ludi ti iz Belvila ako su mislili da bodljikavom zicom mogu da sprece sirenje smrada i pogled na onu deponiju smeca koju Romi nazivaju svojim mestom stanovanja a nije u njihovom vlasnistvu.

Jadni Romi, buhuhu. Sram bilo Belvil!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa koliko vidim to nije bodljikava zica kako tvrdite nego ograda najobicnija a uporedjivati sve to sa Ausvicom poput pojedinih ovde :lood: ...mislim ne preterujte. :roll:

Jedan od uslova za odrzavanje Univerzijade je bio da se to ne higijensko naselje pored univerzitetskog sela ukloni, delimicno su ga uklonili a sad su ga i ogradili kako ne bi dolazili u kontakt sa sportistima jer tako nalazu pravila sigurnosti Univerzijade.

Da je diskriminacija Roma u Srbiji i u celom svetu siroko rasprostranjena to stoji, ali takodje stoji i to da kad im se ponudi da se presele na drugu lokaciju oni ne zele vec zele da budu sto blize centru grada...pa jbg ni je nemam dovoljno para da zivim na lokaciji u BG-u gde zemljiste kosta hiljade i hiljade eura.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Da da! I one deponije smeca sto su napravili. Evo ja cu se potruditi da to uslikam. Zao mi je sto necu moci da zabelezim i smrad koji se siri odatle. Stvarno su ludi ti iz Belvila ako su mislili da bodljikavom zicom mogu da sprece sirenje smrada i pogled na onu deponiju smeca koju Romi nazivaju svojim mestom stanovanja a nije u njihovom vlasnistvu.

Jadni Romi, buhuhu. Sram bilo Belvil!
E dakle ove pedere tj. pederčine koje podržavaju rasizam treba u katran i perje, pa onda isporučiti Obrazu da radi sa njima šta god želi.

Mene samo interesuje dokle će uspavana moderacija da toleriše ovakve ispade, a posebice dotičnog korisnika koji je hiljadu puta banovan zbog svojih sranja, ali se nekako mistično uvek vrati benevolencijom nepoznatog mi autoriteta, ne bi li napravio nova sranja.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by RACABG

zemljiste je u vlasnistvu drzave te kartonske kuce su nelegalno sklepane na drzavnom zemljistu i niko ne moze da zabrani vlasniku da ogradi bilo sta na svom zemljistu.

ja zameram drzavi samo zato to te kartonke nisu poravnjali bagerima davnih dana , kao sto su poravnjavali mnoge nelegalne kuce koje su izgradjene na zemljistu na kome su korisnici zemljista zidali nelegalne objekte.

Nisu. Poravnana je ona zgrada u Silerovoj, nakon ubistva premijera. A na Fruskoj Gori retko koja kuca se uopste nalazi u katastru. Pa ih nisu poravnali. Jos se takve kuce prodaju. Ej! Nije im dosta sto su potpuno nelegalno digli kucerine na zemljistu koje nije njihovo, nego bi sad te iste, nelegalno podignute kuce da prodaju. I sta sad? Hoce li doci da poravnavaju ove budzovane koji su dosli iz ko zna koje picke materine i nastanili se ovde? Nece. Za njih imamo posebnu povlasticu, zovemo je legalizacija objekata. Ako si hajducki sagradio kucu od 40 000 evra, nece ti puno znaci 3 000 koje treba da das za legalizaciju. I mirna Backa, tj. Srem u ovom slucaju.

Sramotno je koliko u Srbiji postoji drustveno raslojavanje na gradjane prvog reda i ostale. Ali o cemu ja pricam, zar u ustavu ne pise da je Srbija drzava Srba i ostalih?
By RACABG
ali i ovi su doshli iz pizde materine i uselili se u kartonke koje su placali 50 evra mesecno ... niko od njih nije sam sklepavao kartonku vec su ih takve iznajmljivali. vlasnik kartonki je uhapshen a oni su ostali da zive.
i ja bih voleo da se uselim negde ali zakon kaze NE

vlasnik tih kuca je zeleo da se preko ledja univerzijade dokopa stanova na teritoriji beograda koje bi kasnije izdavao za vece pare.

gde su bili svi kada je vlasnik izbacivao iz tih kartonki jer neko nije platio stanarinu ... sto se niko tada nije bunio ?

malo je bljak ova prica ........ ucesnici na univerzijadi se moraju zastititi od svih lica koje nemaju pravo i dozvolu da borave na prostoru univerzitetskog naselja, i to je prioritet ovog drustva a ovi zaludni dusebriznici mogu samo da protestvuju ispred delta sitija i da gledaju u sunce ili tako nesto. mada je i to zona gde je drzava duzna da obezbedi mir i bezbednost ucesnika i posetioca univerzijade koji se nalaze u univerzitetskom naselju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!