Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Daliborka
Posle ptičijeg gripa od pre neku godinu, pojavio se eto ovih dana i svinjski grip.
U mnogim zemljama je proglašeno vanredno stanje u oblasti zdravstva, a na Balkanu za sada nije zabeležen ni jedan slučaj ove svinjske gripe.
:piggy:
Šta mislite, da li će se desiti slična stvar kao pre tri godine kad je bio aktualan ptičiji grip i kad su ljudi uginule ptice koje primete u blizini svojih kuća pokrivali gajbama i odmah alarmirali lekare i zvali novinare da to slikaju ?
Korisnikov avatar
By BellyButton
S obzirom da ne jedem meso narochito, isprva sam bio skoro indiferentan, al' onda sam chuo da se prenosi sa choveka na choveka... :uplasen:
By Tea
zar je planeta toliko prenaseljena da moraju stalno da stvaraju nove, vestacke viruse?
tragedija...nadam se da nece doci do srbistana

:mete:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Stvarno, to kad krene maler do malera, tome kraja nema.
Samo su nam na svu našu muku još i gripozne svinje falile.
Eto sad ćemo imati i njih.
Psujem te živote !!!
:pljuje:
By Tea
nisu svinje krive....u ovom slucaju su nevino optuzene.
:tenis:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pitanje je kako će se ovo odraziti na prodaju svinjetine u našim buticima mesa.
:piggy:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Sad me je ovo podsetilo da pronađem post korisnice Napaćena žena, koja je pre nego što je banovana, uspela da na Forumu da nekoliko svojih viđenja i mišljenja po različitim temama, pa se dotakla i svinjetine :
Originally posted by Napaćena Žena
....U svoj ovoj sreći, snašla me je i jedna velika nevolja koju nazivaju Tranzicija. Šta god to značilo, ja sam morala da napustim mesaru u Subotici i posao potražim u jednom selu kod Barande.

To vam je ono mesto blizu Beograda gde se svakog petka uveče kroz fenster B92 vraćaju rode. Ovde nema mesare, jer svi kolju svinje u svojim dvorištima, pa im kasapnica nije potrebna.

Tako će to biti dok ne odemo u tu Evropu, gde neće smeti da kolju svinje gde se kome prohte, već samo u otmenim licencnim kućama. Dok se to ne dogodi, uz sve moje ljubavne patnje, moram po stare dane da idem u školu na prekvalifikaciju. Kao da je seoska prodaja kolonijalne robe drugačija rabota od prodaje naše svinjetine!?

Da vas više ne gušim mojim napaćenim životom, već da vam iskreno kažem da sam ovde došla jer verujem da ću u ovoj sredini naći srodnu dušu, neku napaćenu srpsku ili bilo koju drugu lepojku jer ja nisam opterećena krstom, bojom kože ili nacijom. Bože me sačuvaj takvih.
Korisnikov avatar
By jukie
[
Pa pošto ovo nije tema u "zezanje i opuštencija", predviđam veliku epidemiju koja će dovesti do zastoja u radu svih preduzeća koja uopšte više posluju. Ko preživi pričaće:(
Korisnikov avatar
By KiWi
Ako se ne prenosi kapljično, superiška :) Ja ionako već duže vreme prasetinu nisam okusio :) fuj
By J...
Originally posted by KiWi
Ako se ne prenosi kapljično, superiška :)

Prenosi se. :kija:

Ont: :novine:
Korisnikov avatar
By Kylender
Štaviše, istraživanja pokazuju da nema veze sa svinjama i da je potpuno pogrešno nazvan svinjskim :) .

Svinjožderi, opušteno nastavite grickati slaninicu jer od nje gripu dobiti nećete :) .
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by J...
Originally posted by KiWi
Ako se ne prenosi kapljično, superiška :)

Prenosi se. :kija:

Ont: :novine:
e jebiga :(
Korisnikov avatar
By Kylender
“Svinje nisu uzročnici svinjskog gripa“

Profesorka francuske Nacionalne veterinarske škole Žan Briger Piku izjavila je danas da je pogrešno govoriti o svinjskom gripu, jer svinje nisu uzročnici smrtonostnog gripa koji je dobio razmere epidemije u Meksiku.

"Svinja nije uzročnik, slobodno možemo da jedemo svinjsko meso", izjavila je Piku listu " 20 minuta".

"Pogrešno je govoriti o svinjskom gripu, trebalo bi da govorimo o meksičkom gripu, jer klasični svinjski grip nije opasan za ljude", objasnila je profesorka i dodala da zaraza nije nastala u kontaktu sa svinjama, već se on prenosi sa čoveka na čoveka.

Jedva nađoh gde sam danas ovo pročitao :) .
Korisnikov avatar
By jukie
Pa u pitanju je GRIP, logično je da se prenosi kapljično. Preko mesa se prenose trihina, salmonela, bolest ludih krava itd.
Stvarno ne mogu da shvatim zašto bi iko POMISLIO da se grip prenosi jedenjem mesa
Ali dobro, 41. mesto od 57...
By Hans
Da, prenosi se sa choveka na choveka. Nisam zabrinut. A verujem da je nash narod imun na bilo kakvo zlo od prasetine, jer je toliko jede da smo medju prvima u Evropi po srchanim oboljenjima...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Hans_87
Da, prenosi se sa choveka na choveka. Nisam zabrinut. A verujem da je nash narod imun na bilo kakvo zlo od prasetine, jer je toliko jede da smo medju prvima u Evropi po srchanim oboljenjima...
A šta da jedemo drugo ?
Svinjetina je najpraktičnija i najsitija, najlakše se njome utoli glad, jer je masna i kalorična. :mljac:
Baciš krmenadlu na gril, ispečeš uz nju krompir , priložiš mladi lukac, pola kile hleba i eto ti nužnog i dovoljnog obroka.
Evo, naš sindikat je izdejstvovao za radnike poklon pred Prvi maj u vidu 2 kile mlevene svinjetine za svakog.
Obradovali smo se kao mala deca što ćemo se najesti.
:mljac:
By Hans
Originally posted by Daliborka

A šta da jedemo drugo ?
Ribu, piletinu, povrce, voce, vitamine... :)
[/quote]
Evo, naš sindikat je izdejstvovao za radnike poklon pred Prvi maj u vidu 2 kile mlevene svinjetine za svakog.
[/quote]

Draga gospođo Mileusnić, sindikati, televizija, politika upravo tim jeftinim i masnim stvarima mame vaša sitna zadovoljstva. Ukoliko se vinete iznad tih naizgled benignih pokušaja, za Vas će uslediti dani bez holesterola, sačuvaćete svoje srce, arterije, a nije li milina dočekati duboku starost?
Korisnikov avatar
By Daliborka

Draga gospođo Mileusnić, sindikati, televizija, politika upravo tim jeftinim i masnim stvarima mame vaša sitna zadovoljstva.
Samo neka mame. Srećna sam što me sindikat poštuje, pa makar i kroz sitne i male stvari. Ja sam i sa malim zadovoljna, pogotovo na ovu krizu.
Šta bi ona velika i sve veća armija obespravljenih, golorukih i gologuzih radnika kojih je puna Srbija i koji su počeli u tom jadu i očaju i prste sebi da seku dala za tu malu pažnju da im poslodavac uz redovnu platu da i 2 kile svinjetine gratis?
U današnje vreme, treba da smo srećni ako uspemo da utolimo glad, telesnu strast i da ne dugujemo za struju. To je uspeh u Srbiji.
Ionako će retko ko od nas, posle svega što smo preživeli, osiromašenog uranijuma i svih ostalih grozota, dočekati duboku starost.
Ima da pocrkamo do šezdesete godine najdalje.
:nazalost:
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by unic0rn
gic gic :piggy:
:*
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ribu, piletinu, povrce, voce, vitamine može da kombinuje onaj ko ima dobar standard.
Ali šta da radi radnik koji prima 12000 dinara mesečno, a ima kod kuće dvoje sitne dece koja samo viču " Gladni smo ! " ?
Sigurno neće kupiti ribu od koje će deca posle 3 sata opet biti gladna, već će kupiti slaninu i masne svinjske kobasice i čvarke da bi bar na pola dana utolio glad svoje porodice.
Korisnikov avatar
By Frey

A šta da jedemo drugo ?
[/quote]

Draga gospođo Mileusnić, sindikati, televizija, politika upravo tim jeftinim i masnim stvarima mame vaša sitna zadovoljstva. Ukoliko se vinete iznad tih naizgled benignih pokušaja, za Vas će uslediti dani bez holesterola, sačuvaćete svoje srce, arterije, a nije li milina dočekati duboku starost?
[/quote]

Е нек си јој рек'о!
Korisnikov avatar
By Daliborka
Život čine male stvari i sitna zadovoljstva, deco moja...
Od nečeg se crknuti mora.
Da li od masti, ili od kamiona u prometnoj nesreći, svejedno.
Tek, crći moramo, pa jeli mi svinjetinu ili ne jeli.
:)
A tvrdim da je bolje da je jedemo, nego da je ne jedemo.
Pogotovo što stručna lica u ovoj temi tvrde da gripozne svinje nisu krive za to što je grip ukaljao njihovo časno ime.:piggy:
By Hans
Sigurno neće kupiti ribu od koje će deca posle 3 sata opet biti gladna, već će kupiti slaninu i masne svinjske kobasice i čvarke da bi bar na pola dana utolio glad svoje porodice.
Krajnosti draga moja, krajnosti..postoji i sivo iymedju crnog i belog...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Krajnosti draga moja, krajnosti..postoji i sivo iymedju crnog i belog...
Ne tvrdim da ne postoji sivo, naprotiv, mišljenja sam da je tog sivila kod nas i suviše.
Ali odgovorno tvrdim da je realnost kod nas u zemlji upravo onakva kako sam je opisala.

A i u ovoj temi vidim da vlada parola " Hvali ribu, drž` se svinjske plećke "
:smug:
By Hans
A i u ovoj temi vidim da vlada parola " Hvali ribu, drž` se svinjske plećke "
:smug:
Ovo mi lichi na ono kad JK pitaju o onima koji je ne vole a ona odmah krene o "lazhnim moralistima", kao da ne postoje oni koji nisu kao ona, tj. oni kojima je ostalo morala...
Neki ljudi Daco zaista ne jedu prasetinu. Ja vec tri godine ne jedem prasetinu.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ja vec tri godine ne jedem prasetinu.
A koliko godina ukupno imaš ?
Dvadeset i dve.
Znači punih 19 godina si u slast krckao plećku i sad na osnovu ove 3 godine posta hoćeš da trijumfuješ, a možda i stekneš uslov za ulazak u EU ?
Mislim, nemojmo preterivati i nemojmo se lagati.
I ko zna dokle ćeš izdržati bez masti. Kad prođe još barem 6 godina, onda možemo tek diskutovati o tvojoj principijelnosti.
I kad kažeš da ne jedeš prasetinu, da li se to odnosi samo na meso mladunčeta svinje, ili se odnosi na sve svinjske proizvode, uključujući i bele bubrege?
By Hans
Hahahahaha, i kad sam je jeo kao mali, to je bilo zato shto sam morao i uvek sam uzimao meso bez bele masti ispod kozhice..fuj. Beli bubrezi? :)
I imam dvadeset jednu, po kalendaru... :dancing:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Kylender
“Svinje nisu uzročnici svinjskog gripa“

Profesorka francuske Nacionalne veterinarske škole Žan Briger Piku izjavila je danas da je pogrešno govoriti o svinjskom gripu, jer svinje nisu uzročnici smrtonostnog gripa koji je dobio razmere epidemije u Meksiku.

"Svinja nije uzročnik, slobodno možemo da jedemo svinjsko meso", izjavila je Piku listu " 20 minuta".

"Pogrešno je govoriti o svinjskom gripu, trebalo bi da govorimo o meksičkom gripu, jer klasični svinjski grip nije opasan za ljude", objasnila je profesorka i dodala da zaraza nije nastala u kontaktu sa svinjama, već se on prenosi sa čoveka na čoveka.

Jedva nađoh gde sam danas ovo pročitao :) .
i
Originally posted by jukie
Pa u pitanju je GRIP, logično je da se prenosi kapljično. Preko mesa se prenose trihina, salmonela, bolest ludih krava itd.
Stvarno ne mogu da shvatim zašto bi iko POMISLIO da se grip prenosi jedenjem mesa
Ali dobro, 41. mesto od 57...

koliko sam ja shvatio sa Wikipedia-e i sajta CDC-a, svinje u Meksiku (ili bar delu Meksika, spominje se neko uzgajalishte kod Veracruz-a (edit: u planinskom zapadnom delu drzave Veracruz svinjsko uzgajalishte Granjas Carroll De Mexico u vlasnishtvu americhke kompanije Smithfiled Foods , ne bash vrlo blizu grada Veracruz) kao verovatni "epicentar")) su postale kao organizamski medijator (edit: zapravo, vishe se sada misli da su svinjske mushice vektori) u kom se virus re-asortisao na nachin da kombinuje osobine virusa obichnog svinjskog gripa, ptichjeg gripa i ljudskog gripa proizvodeci na kraju ovaj najnoviji (nikad pre vidjeni) virus koji je kao amalgam ovih pomenutih. i, izgleda da su oni koji su bili u najblizem kontaktu s takvim svinjama postali vektori za prvu erupciju zaraze u Meksiku.
Tachno je da konzumiranjem dobro procesovanog tj. dobro kuvanog, pechenog... svinjskog mesa, nema mogucnosti da se chovek zarazi.
Ono shto je najgore je to shto se virus s originalnih vektora preneo po zarazenim ljudima u Meksiku i shto se kao i svaka druga gripa lako prenosi s choveka na choveka. Takodje je opasno to shto virus napada i zdrave odrasle osobe s dobrim imunitetom, shto predhodno vakcinisanje (ono vakcinisanje protiv obichnog ljudskog sezonskog gripa koje je obichno radjeno oko meseca oktobra ili novembra proshle godine) ne pomaze i shto josh nema vakcine protiv ove vrste gripa.
Dobro je shto su sluchajevi u SAD-u znatno blazi od meksichkih, a josh je zagonetka zashto je to tako, verovatno, zato, kao shto vec neko reche, shto su meksichki oboleli i preminuli prekasno zatrazili lekarsku pomoc tek kada im se razvila opaka forma pneumonije ili upale pluca.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!