Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Simor
Zahvaljujući jednom blogu na B92 došao sam do jednog fascinantnog sajta. U pitanju je sajt opštine Žitorađa, opštine koju je proslavila Ceca Ražnatović Arkan, koja se tamo rodila i odatle otisnula u prestonicu da stvara svoju hvale vrednu karijeru pevačice, supruge srpskog junaka (počivšeg) i majke dece malopre pomenutog srpskog junaka (počivšeg).

Elem, opština Žitorađa je odlučila da potpomogne natalitet u Srbiji. A evo i uslova:

Право на једнократну новћчану помоћ може се остварити под следећим условима:
- да мајка има пребивалиште на територији општионе Житорађа
- да мајка непосредно брине о детету
- и да је дете крштено у цркви (без обзира у којој и које је вере).

http://www.zitoradja.org/vestidetalji.jsp?idvesti=62

Ako izuzmemo prvi ćirilični uslov (mislim, zašto bi iko ikada živeo u Žitorađi?) i drugi, takođe ćirilični (kviz za forumašice i forumaše feminističke provenijencije - pronađite mizoginiju u drugom uslovu), meni je ultimativni hit treći uslov.

Dakle, uslov je da je dete kršteno. Kažu nema veze koje je vere i u kojoj crkvi.

Ali, šta ako je dete iz baptističke porodice? Momci i devojke baptisti veruju u krštenje odraslih. Pih, ne mogu da ostvare pomoć. No, ionako su sektaši, jel' te. Mislim, ono, ne veruju u Svetog Savu.

A šta ako su u pitanju pristalice judaizma, islama ili budizma? To mu dođe isto neka vera. Ono, ni oni ne veruju u Svetog Savu, ali veruju u nešto. Valjda. No, ko ih šiša, nisu pravoslavni, a nemaju ni crkve. A nešto se ni ne krste. Ako hoće novčanu pomoć neka prate životni put Nemanje Kusturice i onog nesrećnog japanskog režisera koji je dobio Nemanjino zlatno jaje.

A ako su ateisti? Ne, nikako. U Žitorađi nema ateista. Ta modernistička neman, sa kojima čak neki otpali hrišćani imaju dijalog na trulom zapadu (mislim, jesu li Umberto Eko i kardinal Martini iz Žitorađe? Nisu! Pa, šta nas onda briga za njihov dijalog na sekularnom Zapadu?), Žitorađane i Žitorađanke ne zanima. To ne postoji.

Devojke, forumašice, mašine za rađanje, trk sada sve u Žitorađu, da rađate i krstite i dobijate novčanu pomoć.

off: Gde je fckng Žitorađa???
By Simor
Vladiko Nikolaju mi oprosti, da sam lezbejka, kako bih rađao, kako bih sina krstio i posle ga pratio u boj na Kosovo? Starsailor, tebi svašta pada napemt!

:elf:
By Sixto
Simore pa ne bi ni Ceda dao koru leba sirocicima koji ostase bez roditelja radikala od cetvrtka navece! Svako svom jatu leti i ostale ptice diskriminise zbog garavog il pocupanog perja!

Ti osnuj fondaciju za pomoc napacenim pederkama! Da se iz budzeta fondacije stipendiraju mlade tete na putu ka prestonici, bolje da zavrse na faxu neg u VIPu! Da se finansiraju i kreditno pomognu u sticanju krova nad glavom! Da se subvencioniraju nove kolekcije u Delta holdingu dakle Zara, H&M, NewYorker.... da deca ne placaju topice i minice 4000 vec 1200din!
I na kraju da se odvoji mala kolicina novca za nenadane tekuce troskove tipa popravka ostecenja stikli zadobijenih u bezaniji od suzavca i sivenje rainbow zastava za docek tenisera pred skupstinom!
Javi sta si uradio! ;)
By Simor
Starsailor, cenim tvoju posvećenost rađanju krštenih Srpčića. Od danas imaš posebno mesto u mom, zbog nezavisnosti Kosova uzdrmanom, srcu.

:yes:
Korisnikov avatar
By starsailor
ali Simore moraces mi ti dati spermu da budu Srpcici, jer ja sam iz Mk :shrug:
By Simor
Pa šta ako si iz Makedonije? To je južna srpska zemlja. :durenje:
Korisnikov avatar
By starsailor
:doh: kako sam mogla to zaboraviti. oprosti mi, evo na kolena te molim :hail: daj da pravimo i krstimo decu
By Simor
Može, ali da potpišeš sledeću izjavu:

Ja, starsailor, iz tzv Makedonije, a zapravo južne Srbije:

- priznajem da Makedonci kao narod ne postoje. Oni su ili Grci ili Srbi;
- Makedonsku crkvu ne priznajem i svaku priliku ću koristiti da ljudima objasnim da je tzv. MPC zapravo SPC i da je moj duhovni vladar Mitropolit Amfilohije, koji nije Crnogorac, jer Crnogorci ne postoje nego su i oni Srbi;
- na Pesmi Evrovizije ću sms-om glasati za Grčku;
- moja najbolja drugarica će na Pesmi Evrovizije sms-om glasati za Srbiju;
- ako ultrazvuk pokaže da nosim devojčicu a.k.a. popišulju izvršiću abortus. Pošto SPC ne priznaje abortus uradiću to ilegalno;
- ako ultrazvuk pokaže da nosim dečaka, sa vladikom Artemijem ću potpisati ugovor da će sa navršenih 18 godina ići da oslobodi Kosovo.
Korisnikov avatar
By starsailor
aahahahahahahahahah hahahahahahaha :lol: ja tebe obozavam

potpisacu sve samo ovo ne mogu

"ako ultrazvuk pokaže da nosim devojčicu a.k.a. izvršiću abortus. Pošto SPC ne priznaje abortus uradiću to ilegalno"

mnogo volim devojcice jbg
By Simor
Pa ćeš posle kao Ceca Ražnatović Arkan da kukaš:

"da shvatim njene reči,
što nisam muško rodila...."

:curka:
Korisnikov avatar
By starsailor
:lol: :lol: :smeh: kakav post :hail:

ako nas Bog kazni i rodim devojcicu, lagacemo da je musko. da i Srbija ima Virdzine, ne samo CG. ovaj CG jeste Srbija, izvini
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
:rotflmao:

Simore, zaboravio si da je i najveci zivi srpski genijalac, Ivica Dacic, takodje rodom iz Zitoradja. Ej! Pa kakvu vodu oni tamo piju?
Korisnikov avatar
By Sunce
To su vam seljacine seljacke! Akcenat stavite tako da zvuci seljacki. :bljak:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
tsttsts
svi ste se uhvatili za ta politikantska pitanja, niko da primeti leksičko bogatstvo teksta.
Originally posted by Simor
- да мајка има пребивалиште на територији општионе Житорађа
meni se, recimo, jako dopada ova opštiona. zvuči tako zavodljivo arhaično, samo ne mogu da se odlučim da li više baca na devetnaestovekovno emerginggrađanskoklasno prenemaganje ili na tamjanično pravoslavno zapevanje. al' slatka je either way.

vredi se, takođe, osvrnuti i na glagolski oblik "prpiznaje", koji osvaja svojim šeretsko-reskim zvukom i lascivnim prizvukom; te na predlog "zaj", koji momentalno evocira "jasno sonce" (kad već pominjete južne srpske zemlje):

Једнократна новчана помоћ исплаћује се у износу од 20.000,00 динара зај прво рођено дете . Посебно се прпизнаје право за једнократну помоћ детету које се прво роди у 2009 години са подручја општине Житорађа

stvarno ljudi, stop and smell the flowers. treba ceniti ove nenadane krhke cvetove lepote što izrastoše na kamenjaru веб сајта opštine žitorađa.
Korisnikov avatar
By Vel boy
meni se sve neshto javlja kao da chujem da je to izgovoreno sve sa dugim uzlaznim akcentom iliti pitch-om na samoglasnicima drugih slogova i "radjate" -a i "krstite"-a (well, bice ipak na prvom slogu "krstite"-a) :smeh:
mislim, sve i da jeste, nemam nishta protiv dijalekatskih izgovora kao rizinica razlichitosti, ali ako su u heteroseksistichkom kontekstu, e, to je vec previshe. :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Burak
@sixto;
zaboravio si jos stavku: Placanje tetama obilazak svjetskih gay destinacija npr Mikonos, Berlin a posebno Amsterdan na kojima ce moci da svoj promiskuitet puste na volju, jer u odvratnoj, glupoj, zatucanoj Srbijetini od ovih nacista iz Obraza ne mozemo normalno ni da se vatamo i drpamo na sred Knez Mihajlove.. Strasno - homofobija!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by burak-BL
Placanje tetama obilazak svjetskih gay destinacija npr Mikonos, Berlin a posebno Amsterdan na kojima ce moci da svoj promiskuitet puste na volju, jer u odvratnoj, glupoj, zatucanoj Srbijetini od ovih nacista iz Obraza ne mozemo normalno ni da se vatamo i drpamo na sred Knez Mihajlove.. Strasno - homofobija!
a, ko su te tete? :beba:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by burak-BL
od ovih nacista iz Obraza ne mozemo normalno ni da se vatamo i drpamo na sred Knez Mihajlove.. Strasno - homofobija!
podržavam, momci se samo brinu za zdravlje nacije. nećemo valjda da nam nekakve pederčine decu zatruju?

nego, ako te slučajno sretnu negde van knez mihajlove, a desi ti se da malo vrcneš u hodu, ili da te neko zna, ili u prolazu istančanim psećim njuhom uhvate da mirišeš na mešavinu dva muška parfema i znoja, ili im na bilo koji drugi način budeš sumnjiv - za svaki slučaj, izvežbaj neki brzinski govor na temu "jesam peder, ali sam vaš, braćo!". i gledaj da traje kraće od vremena koje je potrebno zdravoj srpskoj pesnici da poleti. inače, ko zna... možda te na pravdi boga :sarana:
nije meni zbog tebe, kapiram da bi ih ti u tome podržao, nego kontam - sjebali bi se momci naknadno kad bi shvatili kakvog su patriotu mak'li.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
No, ionako su sektaši, jel' te. Mislim, ono, ne veruju u Svetog Savu.
Мислим, оно, свесна сам да се ово експлицитно и не тиче теме, али у Светога Саву (eкс Растка Немањића) нема шта да верујеш или да не верујеш.
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by the1whowished
No, ionako su sektaši, jel' te. Mislim, ono, ne veruju u Svetog Savu.
Мислим, оно, свесна сам да се ово експлицитно и не тиче теме, али у Светога Саву (eкс Растка Немањића) нема шта да верујеш или да не верујеш.
Ma nemas ti pojma, jos si pijana :P
Korisnikov avatar
By jukie
Sveti Sava, srpska slava, slao svojoj starijoj sestri sedam suvih smokava
Korisnikov avatar
By Daliborka
Molim korisnika Vel boy da promeni avatar.
Razlozi uocljivi na prvi pogled.
Daliborka Mileusnic.
:)
By Simor
Originally posted by Vel boy
a, ko su te tete?
Kako ko su tete?

Pa to su, brateeeee, oni što sebe nazivaju gejevima, jebem ih u usta, a ne ko mi, muškarčine, koji se trpamo u bulju i zato smo Srbi.

''
Korisnikov avatar
By Rei
општиона zvuchi kao mesto gde se opshti :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Ajoj, Ceca da se ostavi na miru.
Odakle god da je dosla , posteno se namucila za uspeh.
Ajde, neka ovo neko izdrzi i iznese sa svojih 15 godina da peva naglas sa orkestrom iza, pa neka onda prica.
Ceca je tu imala 15 godina.
''
By Sixto
Jel ono Mirko Kodic Denika, zivota ti!? :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Sixto
Jel ono Mirko Kodic Denika, zivota ti!? :lol:
:yes:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!