Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Nadam se da nece.

Jer onda ostaje jos da ime zemlje promenimo u The State of Delta i da zavrsimo s tim.
Korisnikov avatar
By horus.
resio covek da od balkana napravi jedan veeeliki delta city...

e sad ne znam koliko su slovenci spremni da merkatorI bas prodaju miskovicu...

mislim da su pre nekoliko godina bili protesti pod parolom "nece srbi da muzu nase krave!"? :hmm:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Ulix
Nadam se da nece.
me 2
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Delta je pokusala vec jednom da otkupi veliki deo akcija Merkatora pre nekih 2-3 godine ali je to stopirano intervencijom >vise sile<.

Tako ce biti i ovaj put verovatno ako Delta uopste da najbolju ponudu za Merkator s obzirom sta pise u tom tekstu sa b92.

Delta bi i da (hipoteticki) uzme Merkator morala kasnije da proda vecinski deo jer bi kupovinom Merkatora preuzela ogroman deo trzista u Srbiji pa bi njihov monopol u trgovini na teritoriji Srbijie bio nedopustivo visok.
By Swanheart
zar Rodici nemaju vecinski paket Merkatora
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Merkator je preuzeo vecinski deo Rodica koliko ja znam jos pretposle godine zato se zove sad M-Rodic.

Prodali su Rodici jer su dobili preko 150 miliona eura za to..mada je tacna suma tajna...ti ljudi plivaju u lovi ali se ne eksponiraju toliko.

Delta bi kupovinom Merkatora u cijem sastavu je i Rodic imala monopol van pameti i to im nijedna stranka ni vlada ni potplacena komisija ne bi mogla pokriti i opravdati.
Korisnikov avatar
By erkondisn
nema sanse. nece dati slovenci miskovicu, a bome ni todoricu, znaju oni dobro tko su oni :giggle: .

nek dodje tesco i ja sa slovencima sretan :)
By Sixto
Originally posted by Lakiboy_ns
Merkator je preuzeo vecinski deo Rodica koliko ja znam jos pretposle godine zato se zove sad M-Rodic.

Prodali su Rodici jer su dobili preko 150 miliona eura za to..mada je tacna suma tajna...ti ljudi plivaju u lovi ali se ne eksponiraju toliko.

Delta bi kupovinom Merkatora u cijem sastavu je i Rodic imala monopol van pameti i to im nijedna stranka ni vlada ni potplacena komisija ne bi mogla pokriti i opravdati.
Razmenili su akcije obostrano koliko se secam!

Sto se tice procenta trzista, uvek moze da se izgovori da na trzistu jos uvek postoji Univerexport tj ti sitniji lanci megamarketa i naravno male radnje koje ce po nekoj expeditivnoj analizi Delte imati trzisni udeo od preko 50%!
Korisnikov avatar
By dungoll
što se mene tiče, neka kupi! tržište treba da je slobodno.
ali onda, domaća agencija za borbu protiv monopola treba da konačno uradi neki posao.
neka čika plati državi! :kosach:
Korisnikov avatar
By EnRage
Samo nek ga ne kupe Todoric ili Miskovic...i ja zelim Tesco :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ne verujem da se kupiti Merkator ali kazu da ce uci na HR trziste...ajd da vidimo i to cudo :)
VEST:
Mišković: Širenje Delte u Hrvatskoj
14:01 | Izvor: Beta
Beograd -- Delta holdinga je u ozbiljnim pregovorima za pronalaženje lokacija za izgradnju tržnih centara u Zagrebu i Osijeku, kaže Miroslav Mišković.

Mišković je na proslavi 18 godina rada svoje kompanije Delta holdinga najavio da će u širenje poslovanja u Srbiji i regionu u 2009. investirati 360 miliona evra od čega će polovina biti iz profita kompanije, a ostatak iz kredita banaka.

"Delta holding u 2009. planira ukupan promet od 3,4 milijarde evra, što je za 36 odsto više nego prošle godine", kazao je on i dodao da je taj prihod jednak bruto domaćem proizvodu koji imaju Crna Gora, Albanija ili Makedonija.

Kako je precizirao, Delta holding za izgradnju tržnih centara trenutno ima dve lokacije u Beogradu i po jednu u Nišu, Ljubljani, Sarajevu i Banjaluci, dok u Novom Sadu pregovara o pronalaženju placa za šoping mol.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Erkondisnh i EnRage
A vi gospodo navijate da Tesco preuzme Merkator?
Warum?

Interesantno je da najveci trgovacki lanci i dalje nisu prisutni u Srbiji iako analize trzista pokazuju da ima jos dosta prostora na trzistu za nove objekte.
Navodno najvise zbog toga sto u Beogradu koji im je naravno kao trziste najbitniji ne mogu da dobiju lokaciju a da nije 10 km od centra...ko je tu umesao prste da mi je samo znati? :nerd:
By Sixto
@Erkondisnh i EnRage
Warum?

Interesantno je da najveci trgovacki lanci i dalje nisu prisutni u Srbiji iako analize trzista pokazuju da ima jos dosta prostora na trzistu za nove objekte.
Navodno najvise zbog toga sto u Beogradu koji im je naravno kao trziste najbitniji ne mogu da dobiju lokaciju a da nije 10 km od centra...ko je tu umesao prste da mi je samo znati? :nerd:
Prostora!? Mozda mogu da dodju ali kako ce da posluju to me interesuje! Svi beleze gubitke, megamarketi su prazni i polako smanjuju br zaposlenih, ljudi nemaju novaca, a asortiman je sve jednolicniji! To meni uopste ne deluje kao perspektivno trziste na kkom se vredi pojaviti!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Sixto
@Erkondisnh i EnRage
Warum?

Prostora!? Mozda mogu da dodju ali kako ce da posluju to me interesuje! Svi beleze gubitke, megamarketi su prazni i polako smanjuju br zaposlenih, ljudi nemaju novaca, a asortiman je sve jednolicniji! To meni uopste ne deluje kao perspektivno trziste na kkom se vredi pojaviti!
A odakle ti takvi podaci?
To sto nekad odes u neki super market pa trenutno ne bude guzve ne znaci da je uvek tako + zappsleni i sefovi pogotovo uvek kukaju to im je deo posla :D

IDEA je dobila napr. 70 miliona kredita od EBRD-a namenski samo da bi ove godine prosirila svoju prodajnu mrezu u Srbiji...oni ne bi dobili toliko novaca nikada da banka nije detaljno ocenila i procenila da u Srbiji ima perspektive za otvaranje tolikih novih objekata.
By Sixto
Pitanje je kad je procena radjena i kredit odobren, nije sigurno 01.02.2009.!

U Tempu ti je akcija smanjenja radnika, METRO (u NS konkretno) je prazan i smanjuje br ranika takodje! METRO kompanija sirom Evrope smanjuje radnu snagu za 50.000!
Korisnikov avatar
By erkondisn
@Erkondisnh i EnRage
Warum?
tesco sam bubnuo onako jer se vise puta govorilo o njihovom dolasku... a ujedno su i dosta povoljni i ne bi bilo lose za konkurenciju da dodju (za razliku od politike cijena i plasmana proizvoda Delte i Agrokora).
Korisnikov avatar
By EnRage
U Srbiji ocito Miskovic stopira ulazak velikih marketa...ja sam za to da ih bude sto vise jer situacija u Hrvatskoj je pokazala da onda padaju cijene i da se svaki bori za svog kupca. Mi ovdje imamo Konzum, Mercator, Kaufland, Lidl, Interspar, Billu, Getro, Plodine, IperCoop...generalno ne postoji onaj u kojemu je sve najjeftinije, ali jeftijima se smatraju prvenstveno Lidl zatim Kaufland i Getro.

Alergican sam na Todorica i njegov Konzum koji je ovdje i dalje u povlastenom polozaju jer je Todoric dobar sa Sanaderom...duga prica...stoga, ako on kupi Mercator, steci ce jos veci udio na trzistu, a to nikako ne bi bilo dobro.
By wilmott
za neupucene, u evropi je u toku privredna recesija, u kojoj prvo strada tercijarni sektor.
Prostora!? Mozda mogu da dodju ali kako ce da posluju to me interesuje! Svi beleze gubitke, megamarketi su prazni i polako smanjuju br zaposlenih, ljudi nemaju novaca, a asortiman je sve jednolicniji!

trgovina u srbiji je tek u zacetku, jos ne igra visoku ulogu u drustvenoj reprodukciji, i to je cini atraktivnom za strane investitore, koji u srbiju ne dolaze zbog monopola. samo beogradu nedostaje u ovom trenutku [uz ovu visinu dohotka] 5-6 hipermarketa.

veliki srpski trgovinski lanci mogu biti, ali mislim da nisu, u trenutnoj fazi kada ostvaruju negativan profit, donekle uobicajenoj, sto znaci da program otpustanja radnika nije posledica makroagregirane krize.

u tempu moze biti uzrokovan miskovicevom finansijskom krizom, jer se previse zaduzio za razvojne projekte.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!