Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Ovih dana se ovde zakuvalo o gasu,o Palestini i Izraelu,o našim večitim "Ko je prvi poč'o" temama....

Nešto smo zaboravili Makedoniju i njene političke probleme- ponajviše sa Grčkom...

Da ne dužim komediju-bejah na nekom stranom forumu,sasvim mirnom ,a slika će reći dalje:

Slika

Mal' nisam pao sa stolice kad sam video tolika slova:wtf:

Pitanje zapravo glasi-po kom pravu (slobodno mogu reći većina) Grci smatraju da je Makedonija njihova? :povez:

P.S.I da,kako da kažem dotičnom A jel?A su onda Makedonci Grci?:P
Korisnikov avatar
By Val
Ih derane, po kom pravu je Kosovo odvojeno od Srbije? Ajde, ajde...mozhesh ti to bolje. :lukavi:
Korisnikov avatar
By Vel boy
u svakom narodu na svetu ima olosha pa i medju Grcima....:budilnik:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Val
Ih derane, po kom pravu je Kosovo odvojeno od Srbije? Ajde, ajde...mozhesh ti to bolje. :lukavi:
Ne mogu bolje Valika-meni istorija nije nikad bila jača strana...

Mislim,nije valjda da se pozivaju na Aleksandra Makedonskog:puzzle:
Korisnikov avatar
By cranky
A ja mislila da je tema namenjena toj pesmi, a ja je volim. :)

...a politiku ne volim. :bljak:
Korisnikov avatar
By deran
I ja volim tu pesmu-ali to im mažnjavaju Bugari,sa sve "Zajdi,zajdi"...
Korisnikov avatar
By cranky
Ah, znam, žalosno. :drama:

P.S. Neću više da kvarim temu. ;)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
da, grci su potpuno poremeceni kad se povede rec o makedoniji. mrzi me sad da pisem elaborat ali ukratko - izbegavaj tu temu s njima.

"dytmakedon" stoji za "dytiki makedonia" (zapadna makedonija), deo grcke makedonije - kastorija, florina, kozani, takva mesta. ne zna se koje je zaostalije, a imaju i jezivu proslost sa nasilnom asimilacijom i tim stvarima. to su dugi i teski nacionalni kompleksi i u to im je bolje ne dirati.

nije isto kao srbima s kosovom jer je jako tesko naci grka - ja dosad nisam sreo - koji bi rekao da mu je svejedno cija je makedonija.

:angramaina:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Vel boy
u svakom narodu na svetu ima olosha pa i medju Grcima.... :budilnik:
ma u sve se ti razumes.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by AngraMaina
da, grci su potpuno poremeceni kad se povede rec o makedoniji. mrzi me sad da pisem elaborat ali ukratko - izbegavaj tu temu s njima.

"dytmakedon" stoji za "dytiki makedonia" (zapadna makedonija), deo grcke makedonije - kastorija, florina, kozani, takva mesta. ne zna se koje je zaostalije, a imaju i jezivu proslost sa nasilnom asimilacijom i tim stvarima. to su dugi i teski nacionalni kompleksi i u to im je bolje ne dirati.

nije isto kao srbima s kosovom jer je jako tesko naci grka - ja dosad nisam sreo - koji bi rekao da mu je svejedno cija je makedonija.

plus je ni sluchajno nemoj zvati makedonija no fyrum
ili se suochi sa gnevom besnih grka
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma u sve se ti razumes.
yep... i da se npr. Dhytikê´ Makedhonía najispravnije ovako transliterishe s Δυτική Μακεδονία. :wink: :giggle:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
u tvojoj glavi. prvo, ne postoji "ispravan" sistem transliteracije, jer nema ko da ga standardizuje, i drugo, niko ne prenosi tako kako si napisao - ili ces po izgovoru pisati dhitiki/dhytiki ili po pismu dytikḗ/dytikē/dytikī́.
Korisnikov avatar
By deran

'Ajde,kad te ne bude mrzelo,ti napiši taj elaborat-rado bih ga pročitao... :)

A diskutovati svakako hoću i o tome sa njima,samo me jebe (ne)poznanje engleskog:indijanac:

Mislim,šta su onda Makedonci?Nepostojeći narod,ili šta?I ako je njihova zapadna Makedonija-dobro,pa šta,postoji i rumunski Banat.... :beba:

Originally posted by blenta

plus je ni sluchajno nemoj zvati makedonija no fyrum
ili se suochi sa gnevom besnih grka
Ovo ne razumem-koga da ne zovem no fyrum ?
Korisnikov avatar
By blenta
grci se silno naljuti kad se makedonija koristi za zemlju koju mi znamo kao makedonija
jer taj naziv njima po grcima ne pripada bla bla

elem grci ono shto mi zovemo makedonijom glavni grad skoplje zovu fyrum
Korisnikov avatar
By deran
A skonto-misliš na former republic of yugoslavia macedonia :cowboy:

Pa nešto moram odgovoriti gospodinu:evil:
Korisnikov avatar
By blenta
jeste
e grci se silno uvrede kad za njih kazes da su makedonia
Korisnikov avatar
By deran
E zato čekam Angrin elaborat,da pojasni...
:zastava:
Korisnikov avatar
By blenta
pa ima neke veze s tim da grci smatraju ime makedonija svojim istorijskim nasledjem
Korisnikov avatar
By muzika86
Mislim da ih treba priznavati pod nazivom FYROM.
U svakom slucaju podrzavam Grcku i u sporu sa Makedonijom i na Kipru protiv Turaka.
Korisnikov avatar
By deran
No,pa kako bi ti nazvao onda nazvao stanovnike te države?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Makedonija je ime za grcku pokrajinu. Ma koliku naklonost osecala prema tom narodu i toj kulturnoj i jezickoj teritoriji ne mogu da zanemarim opravdane pretenzije grckog naroda.
Hocu da napisem i ovo: imaju najlepsu zastavu na svetu.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Poenta je da ne smatraju da je sadasnja drzava Makedonija njihova nego da Makedonija po njima nema pravo da koristi to ime zato Grcka tera sve medjunarodne institucije da za Makedoniju koriste naziv former Yugoslav republic of Macedonia.

A sta je u sustini tog sukoba ne znam-verovatno je vrlo komplikovano i pitanje je nacionalnog ponosa za Grke pa ne zelim ni da ulazim u to jer mi je muka od Balkanskog nacionalnog ponosa i kvazi-patriotizma i svih igara koje idu uz to :zongler:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Elem, ne mogu da verujem. Sinoc mi je jedan Hrvat na FB jebao sve, od majke, oca, Karlobaga, Virovitice, Kosova i Cara Dushana, samo zato sto sam mu poslao poziv za FB Cause - Macedonia is Greek - Facebook protest :smeh:

Grci jesu zadrti tu po pitanju imena i simbola, negde generalno jesu i u pravu. Teritorija koja se zove FYROM je krajnje bezobrazno uzela ime Grcke pokrajne, stilizovala zastavu te iste pokrajne, preuzima kulturno nasledje i predstavlja kao svoje. To sto sad FYROM sada zeli da prikaze to kao teritorijalnu pretenziju Grcke prema njoj je cista glupost. Grcka zeli, kao i u slucaju "Elginovih mermera" samo ono sto je njeno.

Grci imaju jako razvijen nacionalni momenat i da, ne uplici se derane u kucine iz kojih neces moci da se izvuces. Ne postoji taktika s kojom ces opstati u razgovoru o FYROM (mozes upotrebiti i Vardarska) sa kojom ces izvuci zivu glavu a da si na strani FYROM.

:jutro:
Korisnikov avatar
By blenta
a jel postoji taktika kojom bi tebe chovek naterao da ne shaljesh
milion poziva za svakojaka chudesa, jingle bells i svekolike nepravde
kroz svetsku istoriju preko fb?!? m?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Mene interesuje i zasto Grci nisu reagovali kada je republika Makedonije unutar bivse SFRJ nosila to ime 50 godina?
Ili jesu reagovali ali mi zbog komunisticke cenzure u ex-yu nismo znali za to? :milkacanic:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
a jel postoji taktika kojom bi tebe chovek naterao da ne shaljesh milion poziva za svakojaka chudesa, jingle bells i svekolike nepravde kroz svetsku istoriju preko fb?!? m?
Ufff...da je on jedini bilo bi dobro...znaci koliko svakojakih budalastina requestova za sve i svasta kruzi na FB to je strasnooo :murkan:
Ali ima ljudi koji sve sto im se posalje i prihvataju bez bilo kakvog kritickog odnosa. :tepih:
Korisnikov avatar
By greek_lover
a jel postoji taktika kojom bi tebe chovek naterao da ne shaljesh
milion poziva za svakojaka chudesa, jingle bells i svekolike nepravde
kroz svetsku istoriju preko fb?!? m?
:smeh: :vijaca: mozda postoji, mozda ... izvinjavam se! necu vishe, hahaha, jungle bells su zavrseni ... a slao sam ti i to? ups!!!
Originally posted by Lakiboy_ns
Mene interesuje i zasto Grci nisu reagovali kada je republika Makedonije unutar bivse SFRJ nosila to ime 50 godina?
Ili jesu reagovali ali mi zbog komunisticke cenzure u ex-yu nismo znali za to? :milkacanic:
Zato sto je tada bila sastavni deo jedne zvanicne drzave, kao sto je pokrajna Makedonija sastavni deo Grcke.
Korisnikov avatar
By blenta
brate slao si apsolutno sve

ono shto nisi poslao to josh nije ni izmishljeno :misli:

josh samo da mi stigne poziv za audijenciju sa svedskog kraljicom preko FB

i mogu mirne dushe reci da dobio sam sve :sudija:

:)
Korisnikov avatar
By greek_lover
brate, nisi ti dobio trecinu onoga sto ja imam :lol:

zato, miran tu! :roflmao:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma i oni kenjaju... verovatno zato sto nemaju pametnija posla, pa moraju na nesto da se zale.

Ionako je cela zapadna Makedonija albanska, a njih i Grci imaju dovoljno, tako da mislim da bi im to donelo vise nevolja no koristi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!