Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Za povratak našeg pravosudnog sistema iz kome?
Kao Jessica Lange u Frances? Ta šok terapija?

:andjela:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dina

Roditelji ce ako taj zakon zazivi, a ja se nadam da hoce, morati da nadju nacina da se izbore sa tim raznim tipovima dece i situacija.
Znaš kako će da se izbore? Tako što će da nauče da se iskontrolišu i prvo spuste roletne i puste vodu u kupatilu da komšije ne čuju dete, pa tek onda krenu da ga biju.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Mars

Imam ja ceo forum, dečko.

Ovo nije spamovanje teme.

Sa tvojom pameću i literarnim uzorima pre si ti za forumsko zabavište, zato ne budi bezobrazan i ne vređaj celu jednu grupu ljudi ovde.
A jel mogu ja vas da zamolim da prestanete da se ganjate? Ok, ne slazete se. Ajde zajebite licnu osnovu.

Kad vas molim lepo :) Budite veliki decaci.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Hys.

A jel mogu ja vas da zamolim da prestanete da se ganjate? Ok, ne slazete se. Ajde zajebite licnu osnovu.

Ja ću za tebe da uradim i više, ali ne može on kad mu skreneš pažnju na kontradikciju da određuje ko je intelektualno dorastao nekoj temi a ko ne, i da getoizira ljude.

Za mene me je kao i uvek baš briga, ali ne može da vređa druge ljude.
Korisnikov avatar
By Dina

Roditelji ce ako taj zakon zazivi, a ja se nadam da hoce, morati da nadju nacina da se izbore sa tim raznim tipovima dece i situacija.
Znaš kako će da se izbore? Tako što će da nauče da se iskontrolišu i prvo spuste roletne i puste vodu u kupatilu da komšije ne čuju dete, pa tek onda krenu da ga biju.
:(

Nadam se da su takvi ljudi retki...

Mislim da vecina roditelja ne bije decu sto im zeli lose, nego sto nisu dovoljno svesni da su batine lose. Kao sto neki forumasi i ovde kazu - mi smo tako vaspitavani, pa sta fali, ne moze drugacije. Kad se budu obrazovali da moze, kad im neko ukaze da je to lose za njihovo dete/decu, promenice nacin postupanja.
By wilmott
@Mars: pa tako nekako. :D

@Zvezdica
Sok kao :shok: da ne bude zabune. Nije smesno :P
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by Mage
Originally posted by Zwezdica

Ma bre batine su iz raja izasle!

Po dupetu pa da vidis kako ce da se ponasa lepo!

Nama koje su roditelji tu i tamo malo shljepnuli kada preteramo nista ne fali.. Ajde molim te, pun mi je kurac povladjivanju danasnje dece, kao da su samo ta deca na svetu deca i da pre njih ni jedno dete hodalo zemljom nije, kao prema malim bogovima se ponasaju... :doh:
Apsolutno se slažem! BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA! Ja ne da sam zahvalan svojim roditeljima što su me tukli kada sam bio klinac nego PREZAHVALAN! Da nisu to radili, sada bih bio RAZMAŽENO DERLE koje niko ne može da podnese!

Oni koji smatraju da decu ne treba tući ili žive u "utopističkim idejama" ili ne shvataju da deca NEMAJU RAZVIJENU SAVEST I ČESTO NE ZNAJU ŠTA JE DOBRO A ŠTA NE. I ne samo to, već u vrlo mladom dobu, ne mogu ni da razumu ništa drugo do "prijatnog" vs "neprijatnog" osećaja (aka nagrada vs kazna)

Deca se moraju "izdresirati" kao vrlo mala jer će u protivnom posle izrasti u monstrume, kretene, psihopate itd. Kada vidim danas sva ta razmažena derišta, dođe mi da ispedbijam i njih i njihove slabiće od roditelja!

Ovaj zakon em što se neće (a ne bi ni trebalo) poštovati, već neće dugo ni trajati jer će "pametnice" koje su ga lupile skontati šta će to napraviti od njihove dece: TOTALNE KRETENE!
pa im treba batinama objasniti sta je dobro a sta ne?

da, batinama treba spreciti da postanu monstrumi i psihopate. :doh:

nekad ne verujem sta sve ovde procitam.
Korisnikov avatar
By blabla54380

Ja sam protiv fizickog kaznjavanja deteta. Bilo bi dobro da nema ni drugih vrsta kazni ali o tome vec moze da se raspravlja. Upravo sto ne zivimo izolovano nego u drustvu uvode se zakoni a trebalo bi da se radi i na obrazovanju uz njih. Roditelji ce ako taj zakon zazivi, a ja se nadam da hoce, morati da nadju nacina da se izbore sa tim raznim tipovima dece i situacija. Ta situacija sa stekerom je vrlo jednostavno resiva jer postoje poklopci za stekere, neke ce biti malo teze ili bas teze resiti... Ali mislim da ce upravo ovaj zakon i slicni uozbiljiti ljude, otezati im da olako donose odluku o roditeljstvu, naterati ih da promisljaju svoje ponasanje, da vise razmisljaju o licnosti deteta. One koji to inace cine zakon nece ni doticati...
pomenuo sam izolovan sistem u smislu da, iako si ti-tvoje vaspitanje najbitniji faktor koje ce od deteta da napravi ovakvu ili onakvu osobu, postoje jos i gro drugih stvari koje u zavisnosti od deteta do deteta uticu na njega u manjoj ili vecoj meri. posebno u pubertetu kada si ti sa detetom odsvirao sta si imao da odsviras u dotadasnjem vaspitanju. ali ostavimo to za smatranje sta je ispravno i bolje, a sta nije.

ova zakonska zabrana fizickog kaznjavanja, sve i da se u potpunosti primenjuje u praksi nece poboljsati kvalitet vaspitanja (gledano iz vase perspektive). edukacija ljudi pre nego sto se upuste u roditeljstvo je resenje. ne znam koliko je to u praksi izvodljivo, ali mislim da fizicko kaznjavanje treba da ostane na roditelju da odluci. ovde su neki fizicko kaznjavanje izjednacili sa zlostavljanjem i nasiljem, sto nije isto. a drugo neko je pomenuo da se moze sve razgovorom resiti u zavisnosti od toga koliko je roditelj spreman da ulozi sebe. i to je lepo u teoriji, ali mi nekako to lici na onu sit gladnom ne veruje.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Hys.

nes imati vise cimanja posto likove kao sto je mars prestanem u jednom trenutku da citam i to je to.
Korisnikov avatar
By Mars
Raduje me. Mirjana Bobić Mojsilović ionako zahteva angažovanje svih raspoloživih mentalnih resursa.

A Hys neće da ima cimanja zbog toga što ćeš ti morati da se ponašaš pristojno, a ne zato što ćeš da čitaš ili ne moje postove.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by scout_finch
Originally posted by Mage
Originally posted by Zwezdica

Ma bre batine su iz raja izasle!

Po dupetu pa da vidis kako ce da se ponasa lepo!

Nama koje su roditelji tu i tamo malo shljepnuli kada preteramo nista ne fali.. Ajde molim te, pun mi je kurac povladjivanju danasnje dece, kao da su samo ta deca na svetu deca i da pre njih ni jedno dete hodalo zemljom nije, kao prema malim bogovima se ponasaju... :doh:
Apsolutno se slažem! BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA! Ja ne da sam zahvalan svojim roditeljima što su me tukli kada sam bio klinac nego PREZAHVALAN! Da nisu to radili, sada bih bio RAZMAŽENO DERLE koje niko ne može da podnese!

Oni koji smatraju da decu ne treba tući ili žive u "utopističkim idejama" ili ne shvataju da deca NEMAJU RAZVIJENU SAVEST I ČESTO NE ZNAJU ŠTA JE DOBRO A ŠTA NE. I ne samo to, već u vrlo mladom dobu, ne mogu ni da razumu ništa drugo do "prijatnog" vs "neprijatnog" osećaja (aka nagrada vs kazna)

Deca se moraju "izdresirati" kao vrlo mala jer će u protivnom posle izrasti u monstrume, kretene, psihopate itd. Kada vidim danas sva ta razmažena derišta, dođe mi da ispedbijam i njih i njihove slabiće od roditelja!

Ovaj zakon em što se neće (a ne bi ni trebalo) poštovati, već neće dugo ni trajati jer će "pametnice" koje su ga lupile skontati šta će to napraviti od njihove dece: TOTALNE KRETENE!
pa im treba batinama objasniti sta je dobro a sta ne?

da, batinama treba spreciti da postanu monstrumi i psihopate. :doh:

nekad ne verujem sta sve ovde procitam.
Nisam mislio da decu treba zlostavljati. Sve ima svoju granicu. Ali kada malo dete uradi neku glupost treba mu lupiti ćušku da skonta da tako nešto ne sme da radi jer mu u protivnom sledi kazna. Kada dete malo naraste da može da te razume, e onda mu verbalno objašnjavaš šta sme a šta ne sme. Ako te opet ne posluša, onda mu opet lupiš ćušku i da vidiš kako će vremenom naučiti šta sme a šta ne sme.

Batine u tom ranom dobu su strašno važne jer dete u tom stadijumu ne razume ništa drugo. Džaba tući dete od 10 godina! Ako do tada ne razume neke stvari, onda kod psihologa ili ako je baš kritično u popravni dom.

To malo batina u ranom destinjstvu mu neće naškoditi, može samo da mu posle koristi u životu.

DA NAPOMENEM, JA NE PRIČAM O ZLOSTAVLJANJU I PREMLAĆIVANJU DECE VEĆ O OBIČNIM ĆUŠKAMA PO GLAVI I TURU!
Korisnikov avatar
By spliff
da te tjushenem ja po jajima pa da vidimo kako tje da ti se svidi
Korisnikov avatar
By scout_finch
cuska po glavi?

uf.
mislim da bi bio red da i ja dobijem opomenu.
Korisnikov avatar
By Mars
Simptomatično je da već sada vatreno zastupate ideju batinanja u vaspitne svrhe iako možda u slučaju vaše buduće dece uopšte neće biti potrebe za tim.
Korisnikov avatar
By Mage

Simptomatično je da već sada vatreno zastupate ideju batinanja u vaspitne svrhe iako možda u slučaju vaše buduće dece uopšte neće biti potrebe za tim.
Ja se nadam da neće biti potrebe za tim. Ali nikad se ne zna... Ja smatram da koja ćuška može da bude korisna ukoliko je zaslužena.

Svi bismo mi voleli da imamo male anđele koji su ultrapametni i savesni i koje nikada ne moramo ni da opomenemo a kamo li udarimo... ali... to je utopistička ideja :)
Korisnikov avatar
By Loni
Delete, zamisli da u Holandiji postoji zakon, po kome žena sme da izbaci muža iz kuće ako tuče nju i decu bez obzira na to što kuća pripada njemu.

U srpskom parlamentu bio je predlog da se ovo uvede i kod nas i znaš li ko je prvi ustao protiv toga?
Žena. Nataša Jovanović iz SRS-a. Rekla je da je to urušavanje očeve figure i njegovog ugleda, kao i polako rušenje naše tradicionalne porodice.

No kad imamo i gejeve, koji brane patrijarhat uz sve šta uz njega ide, ne čudi me što je to uradila i žena.
Korisnikov avatar
By Delete
Loni, samo kazem da zakone treba krojiti po meri drzave, a ne po meri EU ili neke od zemalja clanica.

Da u Holandiji ne postoji takav zakon bilo bi cudno, jer se svaka institucija u lancu "izbacivanja" muza iz kuce ophodi prema slucaju kako treba.
A postojanje ovakvog zakona u danasnjoj Srbiji bi bila najobicnija farsa za lakoverne, kao sto je i vecina zakona. Ocekivati da se u zemlji Kraljevica Marka i njegovog buzdovana izbegne nasilje je tragikomicno, nazalost.
By wilmott
Pa, dobro, hoce li ova zemlja biti doveka zemlja Marka Kraljevica? Mislim, ako sami anticipiramo da hoce - naravno da se nista nece promeniti.
Korisnikov avatar
By Mars
Ajde, ajde. Malo objektivnosti pri pozivanju na tradiciju i nasleđe...

Ko ima sve one monstruozne bajke o zlostavljanju dece, ostavljanju duboko u šumi i sl - mi ili Germani?!

:blenta:
Korisnikov avatar
By Mars
Moja školska se udala, otišla u Nemačku, rodila dete, razvela i vratila kući. I pre neko leto je sretnem u gradu, sa klincem..on divlja kao nenormalan nešto i tek mu se ona razdere: "Prekini ilu ću da te ubijem kao stoku - nije ti ovo Nemačka!!"

:smeh:

I inače postoji legenda da naši gasteri čim ostave granicu EU iza sebe prvo što urade je kad dođu na rodnu grudu - prebiju decu.
By Kragi
Originally posted by unic0rn

Mislim da je to super ne samo zato sto verujem da ne treba lemati decu nego zato sto ce se valjda buduci roditelji zamisliti u shta se upushtaju.
Trenutno je dovoljno da se nadju dvoje kojima se trpa ili ima dete i tako se izrodi jedno malo ni krivo ni duzhno, a roditelji ga ili nisu planirali (kolko takvih sluchajeva znam!), ili kada su ga dobili su shvatili shta su napravili.
Hocu reci da, iz navike, nemoci a podosta i iz neinteresovanja ce roditeljima najlakshe biti da batinaju umesto da se konsultuju s struchnim licima ili razumeju probleme deteta.
Zato nije dovoljno samo zabraniti batinanje nego nekako obrazovati ljude da shvate sta zapravo znachi roditeljstvo, jer nije svako za to.
:up:

Podrzavam. Cisto da malo lupimo kontru srpskom stavu "moje dete pa mogu sa njim da radim sta god hocu". Licno poznajem neke ljude koji nikad nisu udarili svoju decu a pritom su fenomenalno vaspitana. Protivnik sam bilo koje vrste fizickog nasilja ili kaznjavanja :peace:
Ne dopadaju mi se ni prozivke na eventualnu zloupotrebu zakona od strane dece, jer mislim da su i za to odgovorni roditelji (a zapravo jesu odgovorni za ponasanje svopje dece) :D Decu treba razumeti :sweet: a onaj ko nije spreman na to ne treba ni da bude roditelj :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
u principu, slazem se s unic0rn-om i Dinom (te njima slichno mislecim ostalim) na ovu temu.

a primecujem da je autoru nekako- dosadno.

inache, tema jedino moze biti brainer kada i ako su nevaspitana deca razuzdano pushtena da shikaniraju druge, van porodice. no, i tad je ta porodica tj. prvenstveno roditelji prva/i odgovorna/i za tu takvu decu.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ma nemas pojma koliko mi je dosadno, posebno ce mi biti dosadno kad bude izmena i dopuna zakona gde cu morati da vaspitavam dete iskljucivo metodama transcedentalne meditacije.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!