Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Winter
Iz zakona o obrazovanju i vaspitanju, gde se ne govori o uvidu u dnevnik vec o obrazlozenju ocene....tako da uz duzno postovanje svima koji kazu da je veštica profesorka kriva za sve(kriva je samo jer nije napustila učionicu, već se poput balavice upustila u raspravu...kako i zašto u to ne ulazim), ja ću se ipak držati toga da kod nas sve ide u pogrešnom pravcu....i definitivno komunizam, Tito i partija nemaju nikakve veze sa tim....a onima koji piskaraju po ovom forumu i krive bivši sistem za sve svoje nesposobnosti i neuspehe....pa srećno vam bilo.....

Права ученика

Члан 44.

У установи је забрањено: физичко и психичко насиље; злостављање и занемаривање деце и ученика; физичко кажњавање и вређање личности, односно сексуална злоупотреба деце ученика или запослених.

Под насиљем и злостављањем подразумева се сваки облик једанпут учињеног или понављног вербалног или невербалног понашања које има за последицу стварно или потенцијално угрожавање здравља, развоја и достојанства личности детета, ученика или запосленог.

Забрана насиља, злостављања и занемаривања

Члан 100.

Права детета и ученика остварују се у складу са потврђеним међународним уговорима, овим и посебним законима, а установа, односно сви запослени дужни су да обезбеде њихово остваривање, а нарочито право на:

5)
благовремену и потпуну информацију о питањима од значаја за његово школовање;
6)
информације о његовим правима и обавезама;

Ученик, родитељ, односно старатељ детета, односно ученика може да поднесе пријаву директору установе у случају повреде права из става 1. овог члана или непримереног понашања запослених према детету, односно ученику, у року од 15 дана од наступања случаја.
Директор је дужан да пријаву размотри и да, уз консултацију са учеником, родитељем, односно старатељем детета, односно ученика и запосленим одлучи о њој и предузме одговарајуће мере, у року од 15 дана од дана пријема пријаве.

Oцењивање

Члан 104.

Оцењивањем у основној и средњој школи процењује се оствареност прописаних циљева и стандарда постигнућа у току савладавања школског програма, односно прилагођених стандарда постигнућа за ученике са сметњама у развоју у савладавању индивидуалног програма.
Оцењивање је јавно и свака оцена ученику мора да буде одмах образложена.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Hans_87

U poslednje vreme generalno mislim da je ovoj zemlji potrebna neka vrsta reinkarnacije Titove diktature.

Ja ne znam zašto dajete sebi za pravo da tako olako pišete o "Titovoj diktaturi"...Koje si ti godine Hans upisao prvi razred srednje škole?

Da ne zadirem u politiku,ta i takva diktatura veze nije imala sa srednjim i osnovnim školama...
By RACABG
U međuvremenu, Republička prosvetna inspekcija zatražila je pokretanje disciplinskih postupaka i protiv nastavnice hemije i učenika, zbog toga što je Inspekcijska komisija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje utvrdila da je nastavnica Marija Mošić prva udarila učenika, a on joj je potom uzvratio.
By Ulix
Originally posted by RACABG
U međuvremenu, Republička prosvetna inspekcija zatražila je pokretanje disciplinskih postupaka i protiv nastavnice hemije i učenika, zbog toga što je Inspekcijska komisija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje utvrdila da je nastavnica Marija Mošić prva udarila učenika, a on joj je potom uzvratio.
Ona je kriva što ju je on sabio u ćošak i što je pokušao da joj otme dnevnik. A kriva je i što ima 70 godina, pa je on jači od nje. A kriva je i što je on pijan.

Gluposti u ovoj zemlji... zaista. :nokti:
Korisnikov avatar
By Titja
Ucenicima su data sva prava. To je prvo sto im se saopstava kad udju u skolu. Ali njihove obaveze i osnovno postovanje prema profesorima,nisu u stanju da ispune. Zgranuta sam kad vidim da neko ko nema veze sa radom u prosveti moze tako da komentarise reakciju i ponasanje profesorke. Ti isti da su samo jednom bili u slicnoj situaciji,ne bi tako razmisljali.
Naravno da profesorka nije trebala tako da reaguje,ali kako mi znamo sta je taj ucenik uradio sve da bi izazvao njenu takvu reakciju. U pijanom stanju da prisustvuje nastavi,gde je tu osnovno kucno vaspitanje...
Ne pravdam je,ali se u skolama toliko bezobrazluka i nevaspitanja moze sresti da prelazi svaku granicu ljudskog ponasanja...
Korisnikov avatar
By Paki
Marija Mošić (62), profesorka hemije u Srednjoj tehničkoj školi "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici, podnela je krivičnu prijavu protiv učenika , a u izjavi za "Novosti" kaže da nije mogla da pređe preko ovakvog ponašanja đaka.

"Dosta mi je svega! Nisam mogla da dozvolim da mi otme dnevnik i sam prepravlja ocene. Samo sam branila profesorsku čast! Neka se sve ispita i policija i tužilaštvo prikupe sve činjenice. Svoj deo priče dala sam i školi i policiji", kaže profesorka, koja je i dalje pod stresom.

Posle napada, profesorka Mošić se zaključala u svom skromnom domu u centru grada i danima odbija razgovor čak i sa prijateljima.

"Jednostavno, nisam mogla da ne odreagujem. Hteo je da mi otme dnevnik i sam popravlja ocene. Pa gde to ima? Kod mene toga nema. Nisam dala dnevnik. Nastalo je guranje i kasnije sukob sa šamaranjem. Sramota!", kaže Marija Mošić.

Ona ne može da preboli napad učenika. Ne razume zašto je to uradio, ali nisu joj jasni ni mnogi drugi oko nasilnika.

"Do svega ovoga ne bi došlo da je škola reagovala pravovremeno.Zbog nediscipline učenik je nekoliko puta bio kažnjavan. Trebalo je da bude i izbačen iz škole. Zašto nije? Nije moje da sudim", bojažljivo i stidljivo da nekoga od kolega na kraju radnog veka ne uvredi nastavlja profesorka Mošić.

Sa 40 godina profesorskog staža, trebalo je da se u junu oprosti i ode u penziju. Sada je boli ovakav skandalozni rastanak sa đacima.

"Uvek sam darovala i prenosila đacima što sam najbolje znala. Svakodnevno ponosna susrećem svoje bivše đake. Sada su to već odrasli ljudi. Ali, da ću sa šamarima od đaka otići u penziju nisam očekivala. To najviše boli", kaže razočarana profesorka.

.......................

Na snimku, koji je dva dana kasnije osvanuo na internetu, vidi se da su samo trojica učenika pokušali da smire nasilnika i udalje ga od profesorke.

"U sredu je Marija Mošić došla u moju kancelariju i obavestila me o incidentu, ali u blažoj formi. Rekla mi je da je bilo problema na času i otimanja dnevnika, ali šamaranje nije ni pomenula.

Tek sutradan smo videli snimak i odmah pozvali roditelja O. M. i obavestili školskog policajca", priča Radovan Miljković, direktor škole, koji se oglasio posle tri dana ćutanja.

Potom je, kako kaže, o celom slučaju obavestio nadležne u opštini, inspektora za maloletničku delinkvenciju, te pozvao oca, koji je odmah podigao dokumenta i ispisao O. M. iz škole, što znači da bez problema može da upiše sina u neku drugu školu.

Policija je reagovala tek u petak, kada su inspektori za maloletničku delinkvenciju uzeli izjavu od Marije Mošić, dok je O. M. saslušan uz prisustvo branioca i odmah, kao mlađi maloletnik, bio pušten kući.

Kolege Marije Mošić koje su pričale sa njom narednih dana tvrde da ona nikom ništa o celom slučaju, verovatno od sramote, nije ispričala, ali i da je u poslednje vreme bila vidno uplašena i uznemirena.

"Verovatno zbog slabih ocena koje je zaključila, kao da je strahovala da uđe u to odeljenje. Taj dečak, juče sam gledao dnevnik, imao je pored hemije još pet jedinica. Baš tog dana, u prošli utorak, zamolila me je da povremeno prošetam hodnikom ispred učionice, kao da je nešto predosećala, možda su joj i pretili", kaže Duško Ljubišić, profesor fizičkog.

Kada ju je u petak ponovo video šćućurenu u zbornici, na pitanje zašto nikom nije ispričala šta se dogodilo, samo je, kaže Ljubišić, nemoćno slegla ramenima.

Novinari koji posetili školu dobili su izveštaj školskog psihologa Ivane Milanović, koja je 2008. godine, na zahtev razrednog starešine, u nekoliko navrata primala na konsultacije i savetovanje O. M.

Dečak je kod psihologa upućen zbog "nediscipline na časovima, velikog broja neopravdanih izostanaka i slabih ocena".

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=138606
A nasilnike će na ovim prostorima uvek imati ko da štiti. Nasilnici će biti ohrabrivani što nedelanjem i preventivno i nakon učinjenog, što ignorisanjem zbog straha ili nezainteresovanosti.

Toga sve vidljivije ima i na ovom forumu, nažalost.
By mythe
Originally posted by Ulix
Ona je kriva što ju je on sabio u ćošak i što je pokušao da joj otme dnevnik. A kriva je i što ima 70 godina, pa je on jači od nje.
ne preteruj ;) ona nema 70 nego 60 godina, brojke su brojke ;)

dalje, prema snimci sa youtube kao i nalazu pokrajinske prosvetne inspekcije , ona je njena prva udarila sto svakako ne prilici osobi u njenim godinama i iz cega se vidi da ona jos nije shvatila da su prosla vremena kada su ucitelji i profesori djacima smeli lupati macole, samarati ih ili "10 puta prutom po guzici"
By Ulix
Originally posted by mythe
Ona je kriva što ju je on sabio u ćošak i što je pokušao da joj otme dnevnik. A kriva je i što ima 70 godina, pa je on jači od nje.

dalje, prema snimci sa youtube kao i nalazu pokrajinske prosvetne inspekcije , ona je njena prva udarila sto svakako ne prilici osobi u njenim godinama i iz cega se vidi da ona jos nije shvatila da su prosla vremena kada su ucitelji i profesori djacima smeli lupati macole, samarati ih ili "10 puta prutom po guzici"
To je kao kad ubiješ nekog u samoodbrani, a oni te onda stave na električnu stolicu jer, jeste da je bilo u samoodbrani, ali si ipak ubio nekog.
By жњ
Originally posted by mythe

To je kao kad ubiješ nekog u samoodbrani, a oni te onda stave na električnu stolicu jer, jeste da je bilo u samoodbrani, ali si ipak ubio nekog.

:up:

ama ljudi, onaj samar nije bio napad nego odbrana. pa nije mu ona lupila packu zato sto je meditirao, nego je krenuo da nasrce.. PA ZAMISLI DA TI SE PIJANA MRCINA UNOSI U LICE, GURA TE I SATERUJE U ĆOŠAK??? JESI LI IKAD BIO SATERAN U COSAK???

svi mi vucemo neku frustraciju profesorom iz skole i u tom smislu i neko solidarisanje zbog zajednickih nepravdi, ali NISTA, pa ni pet keceva i masa izostanaka (i blejanja umesto pohadjanja nastave) ne moze opravdati nasilnicko ponasanje doticnog (bivseg) ucenika, ogranicavanje prava kretanja, unosenje u intimni prostor, guranje, neverbalnu pretnju, otimanje i sl....
Korisnikov avatar
By Sunce
Tragikomicno, kao i vecina stvari u ovoj zemlji.

Profesorka koja ne pokazuje ocenu. :lood: Meni je licilo kao da je zadovoljna sto joj on trazi, a ona mu ne dozvoljava. Da je zemlja normalna, imala bi zastitu skolskog policajca. Zasta taj sluzi?

Ucenik ludak koji ne odustaje, pljuje i udara.

Ucenici ludaci koji mirno sede u klupama i ne reaguju.

Ucenik - ludak koji snima telefonom.

I mi ludi sto se primamo. :lol:
Korisnikov avatar
By Azdaja
raco, da li ti stvarno mislis da je ucenik retardus bio u pravu sto je zenu opizdiJo??
By жњ
Originally posted by Sunce

Profesorka koja ne pokazuje ocenu. :lood: Meni je licilo kao da je zadovoljna sto joj on trazi, a ona mu ne dozvoljava.

ja mislim da ovo moze biti kljucan momenat

mozda je zena bila uplasena od saopstavanja zakljucene ocene kada ga je videla u takvom (pijanom) stanju.... jos ako vazi za problematicnog i nasilnog... gotovo sigurno da je zbog toga i doslo do problema. jeste da stoji da ocena treba biti javna, ali ako sa druge strane stoji fizicka pretnja... hmmm

zamislite da ste sudija koji bi trebao saopstiti ubici kako je osudjen na smrtnu kaznu - a nigde obezbedjenja koje bi vas moglo zastiti od eventualne reakcije osudjenika. vi i osudjenik - brisan prostor.... da li biste saopstili presudu tek tako?

jeste da je paralela malo radikalna, ali i u ovom slucaju se na slican nacin odlucuje o sudbini.

jeste li primetili kako su ga ortaci prvo "drzali" da je ne bi mlatnuo po drugi put??? pa kakva je faca, bilo je dovoljno samo da POGLEDA "ortaka" i da ga ovaj pusti... meni je bar sve jasno. kao dan!
Korisnikov avatar
By Azdaja
zena je njemu bar 20x rekla da se vrati na svoje mesto...u moje vreme - skolovanja mi smo to postovali....

bilo je kretena, ali agresivnost te vrste ne.... po mom misljenju imala je pravo da ga zvekne, 100x nek bude srecan sto mu ja nisam profa....

i majmun zenu od 60 godina da opizdi i pljune, nekultura prve klase..sramota- jao olesila bi ga za sekund :(
Korisnikov avatar
By Azdaja
nikad necu ukapirati ucenike koji sede i gledaju prema TELEFONU, tj manijaka ne smeju da pogledaju, a izgledaju kao da ih je supermen pojebao pa sHute....

ee...mozemo mi ovako danima, ne vredi...:/
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by the1whowished
upravo ovo pitam zasto je tajna za ucenika ocena koja je njemu data i upisana u dnevnik.

ovo je uzrok a sve ostalo je posledica odluke profesora da ne dozvoli osnovno pravo coveka da pogleda ocenu koju je dobio.

ima li sta loshe u tome sto neko zeli da pogleda svoje ocene ?
Da, ocena bi po pravilu trebalo da bude javna, saopstena i prokomentarisana na glas.
Ali ja nisam tacno sigurna sta je on trazio.
On je hteo da vidi dnevnik.
A odnos prema dnevniku se od skole do skole razlikuje (npr. u mojoj srednjoj, u moje vreme :deda: su ucenici bili zaduzeni za dnevnik, tj. oni su ga nosili iz ucionice do ucionice od prvog do poslednjeg casa, da bi ga ostavljali u zbornici kada se nastava zavrsi. U tom slucaju je svakome bilo na volju da gleda u dnevnik koliko hoce, dovoljno je da zamoli zaduzenog.
Naravno, ako se nesto 'desi', tj. dnevnik dobije krila, dobija ih i zaduzeni za dnevnik i odgovorni urednik, ali se eto, to nije desilo. Za cetiri godine.

U drugim skolama profesori nose dnevnik i ono sto se u njega zapisuje NE MOZE da se vidi, po principu da svako zna svoje ocene i da su ocene javne, ali da je dnevnik zvanicni dokument. Isto tako, profesor je duzan da ucenika obavesti o njegovim ocenama iz svog predmeta, na zahtev, uz obrazlozenje, ako je zatrazeno.

Sta je pijana budala htela, a sta uradila, to ne znam.
Znam samo da i dalje manifestuje 'junastvo', tj. napada zenu koja je i fizicki slabija i puno starija od njega. Nije ga sramota. Takvima prvo majke treba izlemati, pa onda i njih.

obe strane treba da snose posledice , kazniti drakonski za primer.
Pa bas to. :up:

Posledice se snose nakon svedocenja i sudjenja. Ako je zena udarila mamlaza u samoodbrani zasto bi snosila posledice?
By RACABG
@azdaja ja bih bio nenormalan ako bih opravdavao taj cin
ali (uvek ali)
ovo je sve posledica a uzrok je i u porodici i u skolstvu.
izmedju ostalog svako ke ne ume da se bavi profesionalno strukom istu treba da napusti
dosta dugo su profesori gradili svoj autoritet na strahu , ali ih niko nije obavestio da se danashnja deca ne plashe i da bi napokon autoritet trebali da grade na neki normalniji nacin, recimo na postovanju.

zalosno je sto jedan pedagog pred penzijom sebi dozvoli situaciju da bude pljunut i shmaran ... ali to je sve produkt drustva, produkt devedesetih i produkt nase nezainteresovanosti za tu istu decu.
deca u skoli provode skoro podjednako vremena kao sa roditeljima kod kuce .... vaspitavanje deteta mora da se odvija i u kuci i u skoli .
Korisnikov avatar
By Daliborka
Kurac, sad će na odgovornost biti pozvana i ta stara profesorka, jer je ona prva ošamarila učenika, pa je tek tada on počeo nju da šamara.
Izgleda da će solidarno da odgovaraju zbog učestvovanja u tuči.
:smeh:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
dosta dugo su profesori gradili svoj autoritet na strahu , ali ih niko nije obavestio da se danashnja deca ne plashe i da bi napokon autoritet trebali da grade na neki normalniji nacin, recimo na postovanju.

ne vidim razlog zbog kog bi se deca trebala/ne bi trebala plasiti profesora..Ovde ocigledno nije rec o tome - jer on da se "plasio" nje, i da je postovao njen autoritet, seo bi na mesto i ucutao. Iz ovog tvog posta ja zakljucujem da ti mislis da su profesori dan-danas nasilni, da lupaju samare ucenicima, packe ili sta god..
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ma i ta stara žena mora da je navikla ranije da maltretira učenike i da im lupa i šamare i jedinice kako joj se prohte, pa je sad đavo došao po svoje. Čitala sam negde u novinama da ta profesorka živi sama, verovatno su svi pobegli od nje, pa je svoj život gradila oko te škole.
Ubeđena sam da je u vreme komunizma bila strah i trepet, da je maltretirala koga je stigla, pa se sad iznenadila kad joj je Bog uzvratio šamare preko ruku i pesnica tog derana.
Ne opravdavam deranov postupak, ali podvlačim - Ništa se ne dešava slučajno, Bog svakom daje i vraća po zasluzi.
By Hans
Originally posted by deran

U poslednje vreme generalno mislim da je ovoj zemlji potrebna neka vrsta reinkarnacije Titove diktature.

Ja ne znam zašto dajete sebi za pravo da tako olako pišete o "Titovoj diktaturi"...Koje si ti godine Hans upisao prvi razred srednje škole?

Da ne zadirem u politiku,ta i takva diktatura veze nije imala sa srednjim i osnovnim školama...
2002. sam se upisao u gimnaziju.
A propos ovih stavki gore.....Znas, ne moram ziveti u starom Rimu da bih znao kako je vladao Kornelije Sula. Isto tako, vrlo dobro se zna da je u vreme Tita vladala diktatura, samo je svima bilo "lepo" pa se nisu bavili tim pojmom, jednostavno kao da nije postojao, osim za odredjene ljude koji su vazili za one sa margine i zna se kako se sa njima postupalo. :ostrisekiru:
U skolama je postojala Titova slika, znalo se da Tito postoji. Danas se po skolama nalaze skoro pa freske, znate na sta mislim. Ono u sta se danas u skolama veruje naucno nije dokazano, stoga je i sam covekov duh na neki nacin u etru, lebdi...U SFRJ se znalo da su Tito i SKJ bili alfa i omega. Politika se apsolutno meshala u sve pore drustva i bila prisutna. Ja ne znam da se iko proslavio crtanjem crkvenih motiva, vec je za umetnika smatran onaj koji je hvalio revoluciju, pobedu nad fashizmom. Apsolutno da postoje izuzeci ali je ovo bila generalna klima. Za tzv. srpsku Novu godinu su se kafane na Terazijama zatvarale i nije bilo nikakvih docheka. Jednom rechju, znao se red. I znalo se kako ce se sa onima koji se ogreshe o odredjene regule.
Danas postoji nesto sto se zove pokusaj demokratije, tj. gadan procep izmedju socijalizma, tranzicije i demokratije. U tom procepu javljaju se ovakve stvari nad kojima se mi sablaznjavamo, a svega ovoga je bilo i dok smo mi bili u osnovnoj/srednjoj skoli. Ja se secam jednog giliptera koji je opsovao majku nastavnici tehnickog u VIII razredu, a zeni je tri dana pre toga majka umrla.
Ovde je pitanje postovanja, uvazavanja, razumevanja bitnije od svake ocene na ovom svetu. I ako vi verujete jos uvek u te stvari, bilo bi dobro da se covek time pozabavi.
By Hans
Ona je kriva što ju je on sabio u ćošak i što je pokušao da joj otme dnevnik. A kriva je i što ima 70 godina, pa je on jači od nje. A kriva je i što je on pijan.

Gluposti u ovoj zemlji... zaista. :nokti:
U....na ovo u vezi sa Republickom prosvetnom inspekcijom nemam komentar...A slazem se i sa Ulixom. No, chitajuci Pakijev post, saznao sam da je imao jos 5 jedinica...Ja mislim da su stvari jasne kao dan. Kazna, uz neki dobar proces trezhnjenja zajedno sa timom psihologa i pedagoga.
By RACABG
U....na ovo u vezi sa Republickom prosvetnom inspekcijom nemam komentar...A slazem se i sa Ulixom. No, chitajuci Pakijev post, saznao sam da je imao jos 5 jedinica...Ja mislim da su stvari jasne kao dan. Kazna, uz neki dobar proces trezhnjenja zajedno sa timom psihologa i pedagoga.
i ja sam za to da treba drakonski kazniti nasilje

ali opet lecimo posledicu a ne uzrok , pored kaznjavanje posledice mora se ozbiljno poraditi da se ukloni i uzrok.

kazniti drakonski obe strane u sukobu kao primer i ucenicima i profesorima , kako se ovako nesto nebi ponovilo.

a to sto on ima 5 jedinica ne dokazuje nista sem da se roditelji i obrazovni sitem nisu bavili detetom.

pre mnogo godina dok sam ja bio u osnovnoj skoli razredna je moju jako dobru drugaricu koja je romkinja nazvala cigansturom , podigla se velika buka oko toga roditelji i ceo razred stali su iza ucenice ..... ali je direktor i ostali profesori smatrali da treba da zastite koleginicu ..... pa je nastavnica ostala na poslu, cak se nije ni izvinila za izgovoreno ..... a to je jedan od uzroka ovoga danas.
Korisnikov avatar
By spliff
oboje su se poneli na neodgovarajutji nachin
ali tutji nastavnicu...
to je ipak van pameti
neki red mora da se zna
By RACABG
vidim da ste svi u fazonu jadna zena .... isprovocirao je pa ga je udarila.
a recimo slucaj miladin kovacevic koga smo svi zdusno pljuvali , dali je njega isprovocirao onaj kojeg je poslao u komu ..... zasto razliciti arshini za isti postupak .
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by spliff
oboje su se poneli na neodgovarajutji nachin
Retard joj se uneo u lice, dozhivela je (pre nego shto ga je oshamarila) verbalni napad i povredu lichnog prostora. U normalnim zemljama to je sasvim dovoljno za akt samoodbrane.

Samo kod nas je veoma lako zaigrati na kartu chlanstva u DSu, pa i ubice dobijaju po godinu dana uslovno. Nishta se nije promenilo od `90-ih osim shto smo Miloshevica zamenuli Tadicem, sve je ostalo isto.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Wilhelmina
A odnos prema dnevniku se od skole do skole razlikuje
Exactly. U jednoj školi gde sam bio na zameni se ispostavilo da đaci treba da nose dnevnik iz učionice u učionicu za vreme odmora, pa i velikog (a da ne smeju da gledaju u njega). Ja im naravno prvi dan nisam poverovao pa sam došao sa dnevnikom u zbornicu gde su mi odgunđali "znate, kolega, ovde đaci nose dnevnik".

A sa druge strane kad sam ja išao u školu samo su određeni ekstra poverljivi đaci smeli da budu negde poslati sa dnevnikom (od čega ja samo jednom za te četiri godine, mislim da me je poslala biologičarka, ona valjda nije znala da nisam na listi popularnih među nastavnicima, pošto sam kod nje bio najbolji u generaciji (dobio sam i diplomu za biologiju :diplomac: ); doduše uvek je postojala opasnost da me lokalne školske siledžije spopadnu na hodniku i otmu mi dnevnik i poderu, tako da mislim da je ipak bolje što je bilo tako)

Elem, u mom odeljenju je u 8.razredu neko svima nama koji smo imali trojke iz fizike upisao po četvorku.
Profesorka je provalila, pošto je NARAVNO :zid: to bila osoba koja je imala specijalnu sveščicu sa stotinu ocena za svakog đaka (da je citiram: "što više merenja, tačniji rezultat" ) ali nije znala KO je upisao četvorke, tako da je nas desetak obavešteno da ćemo tog i tog datuma odgovarati gradivo od cele godine (bio je već početak juna). Pošto je naravno knjiga iz fizike bila živi smor, dosadna, nejasna i rogobatno napisana, ja sam naravno krenuo da čitam lepo i jasno napisanu enciklopediju (pošto su enciklopedije moji prijatelji). Kada je videla da znam sve te dodatne cake iz gradiva ona meni lepo zaključi 5 iz fizike i ja se upišem na prirodni smer.

I u srednjoj školi su upisivali ocene u dnevnik, ali mnogo, mnogo retko, samo kod stvarno pogubljenih profesora koji nisu primećivali da im na času sedi nas dvadesetoro od mogućih četrdesetoro, pa nisu ni znali ko je odgovarao a ko nije. Mislim da je takvih bilo recimo jedno-dvoje po godini.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!