Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By polarlicht4.1
Šta je pa sad "svetosavski nacionalista"? Meni ovde ništa nije jasno. Jedni porede kleptomaniju i homoseksualnost, drugi su nekakvi svetosavci...Ne mogu da pratim! Argh! Information overload! :cupakosu:
By жњ
cek iskopiracu jos jednom ovde, da ne ostane na dnu trece strane

Slika
By жњ
i prosto je neverovatno da se pozivaju na ista ona prava koja su oni pre 6 godina uskratili gejevima

licemeri
Korisnikov avatar
By селпередејз
Originally posted by MinaHarker
Yebo im pas mater, zato demokratija nije za Balkan.
E ovo je po meni neuporedivo opasnije od glupih neonacista. DVOSRBIZAM JE NEHUMANIJI I OD NEONACISTA!
By Sixto
Danas za divno cudo nisam isao na posao, al cale mi rece kad se vracao grad prepun policije! Na Najlonu samo ih je 200ak!

Nece biti od tog nista!
Korisnikov avatar
By ns.happy
jeeel? ja sam jos u pidzami... kako li ce se zavrsiti ovaj dan i ti skupovi silni...?
By Sixto
U pidzami! :shok:

Crno dete de ti mladost prolazi, u krevetu s jorganom pokrivena!
By жњ
Originally posted by Sixto
Nece biti od tog nista!

Jel da? :sigh:
By жњ
Slika
Policija je hapsi pripadnike Nacionalnog stroja (FoNet)

7. oktobar 2007. | 10:18 -> 19:03 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug

Novi Sad, Beograd -- Novosadska policija privela je vođu Nacionalnog stroja Gorana Davidovića i još oko 20 pripadnika te neonacističke organizacije.

Oni su privedeni nakon što su kamenicama napali povorku građana koji su prisustvovali antifašističkom skupu u Novom Sadu. Po završetku skupa građani su krenuli ka Dunavskom keju, kada ih je verbalno i kamenicama napala grupa od tridesetak pripadnika Nacionalnog stroja koji su se nalazili u Dvorištu Doma vojske na Beogradskom keju.

U tom napadu kamenicom je pogođen šef novosadske kancelarije Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji, koji je prevezen u bolnicu.

Antifašistički skup je počeo u 16 sati. Na uglu Zmaj Jovine i Dunavske ulice se okupilo više stotina građana koji nose zastave Vojvodine, Evropske unije, kao i zastave na kojima piše "Mir". Pripadnici Antifašističke akcije Novog Sada stali su na početku Dunavske ulice sa povezima preko usta, noseći transparent sa natpisom "Protiv fašizma svim sredstvima".

Na početku mitinga građanima je poručeno da je organizovan kako bi se suprotstavilo zlu fašizma koje preti i da bi se sprecilo u nastajanju.

Mirnom protestu prisutvuju lideri LDP, LSV, SDU, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Žarko Korać, kao i funkcineri G17 plus Ivana Dulić-Marković, Suzana Grubješić i Vlajko Senić.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je za B 92 da je Srbija došla u poziciju da se relativizuju najstrašnije stranice istorije i da se pod izgovorom demokratije dopuštaju skupovi neonacista.

"Pustiti naciste na ulice u ime demokratije je isto kao pustit pacove u dečiju sobu u ime ekologije. To jednostavno nema nikakve veze jedno s drugim i upravo zbog toga smo morali da pribegnemo ovom načinu upozoravanja na to što nam se događa", kazao je Čanak.

Čanak podseča da su neonacistističke grupe zaustavljene na granici Srbije u pokušaju da uđu u zemlju. "Ovde policija pronalazi ljude iz cele Srbije sa obrijanim glavama, sa čizmama i crnim jaknama, spremnim da tuku u ime Adolfa Hitlera. I sad ja vas pitam, zar je to trebalo da dočekamo", rekao je Čanak.

Među govornicima bili su i univerzitetski profesori Ranko Končar i Jovan Komšić, sociološkinja Janja Beč i predsednica Jeverjske opštine u Novom Sadu Ana Frenkel.

Građanima su se obratiti i predsednik Centra za regionalizam Aleksandar Popov, šef novosadske kancelarije Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji, Rade Vukosav iz Saveza antifašista Srbije, predstavnica Žena u crnom Marija Perković i Velimir Balog iz Romske mreže.

Novosadski mediji javili juče da je lider neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović za danas prijavio skup "Za ustavna i ljudska prava Srba u Vojvodini", ali je MUP taj skup zabranio.

Ipak, pristalice "Nacionalnog stroja" su izašle na ulicu i napale učesnike antifašističkog skupa. Šetnja pristalica klerofašističke organizacije "Obraz", međutim, nije zabranjena jer im dozvola za šetnju nije ni potrebna.

Venci na spomenik žrtvama racije

Antifašistički skup u Novom Sadu (FoNet)
Antifašistički skup u Novom Sadu (FoNet)
Na spomenik žrtvama racije vence su danas položili delegacije Skupštine Vojvodine, nevladinih organizacija i političkih stranaka koje podržavaju antifašistički skup.

Predsednik skuptšine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da svako ko u Novom Sadu pokušava da organizuje nacistički skup, udara šamar i Vojvodini i Srbiji.

"Jako je važno da se danas na antifastičlkom skupu u Novom Sadu, u 16,00 sati, okupi što veći broj građana", rekao je on.

Vence su poližili i predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratske prtije i G17 plus.

Predsednik Pokrajinskog odbora G17 plus Ivana Dulić Marković rekla je da je zbunjena što na odavanje pošte nisu došli predstavnici Demokratske stranke.

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu, Dušan Elezović je, povodom toga, rekao agenciji FoNet da DS od najave da će Nacionalni stroj organizovati skup intenzivno učestvuje u oragnizaciji antifašističkog skupa sa nevladinim organizacijama, G17 Plus, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno demokratskom partijom

Slika

Policija nadgleda okupljnja

U policiji u Novom Sadu za B92 je rečeno da će sva današnja dešavanja, u skladu sa zakonom, biti snimana kamerom. Osim toga u policiji je rečeno da će u Novom Sadu biti dovoljno policije da spreči svaki eventualni sukob među učesnicima okupljanja.

Jake policijske snage gotovo su potpuno blokirale Dunavski park u Novom Sadu, gde su pripadnici neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" najavili da će položiti cveće na spomenik Jaši Tomiću.

Stotinak pripadnika Žandarmerije u opremi za razbijanje demonstracija nalazi se na uglu Zmaj Jovine i Dunavske ulice u Novom Sadu.

Policijski kordoni raspoređeni su i oko obližnje Saborne crkve, gde je za 16 časova najavljen građanski antifašistički skup, ali i skup pokreta "Obraz".

Pomoćnik načelnika Uprave policije Željko Nikač izjavio je za B92 da građani mogu biti mirni, jer će policija nadgledati današnja okupljanja u Novom Sadu.

"Vojvodina je multietnička sredina, to su ipak viševekovne vrednosti i sada čekate da dođe neko da naruši neko spokojstvo. Ako dođe do narušavanja javnog poretka, ako dođe do napada bilo kog građanina, pojedinca, naši će reagovati . Mi imamo dobru jedinicu i nama nije cilj represija, nama je cilj prevencija. Upravo ovo rešenje koje je doneto za Novi Sad, pa to i gospodina Davidovića i njegov interes štiti, interes njegovih tih par pristalica", rekao je Nikač.

Nikač kaže da u policiji postoje odeljenja koja redovno prate grupe koji su nosioci retrogradnih ideja:

"Pa, oni se prate. Recimo na nivou Beograda je bio u jednom trenutku podatak između 400 i 600. To je uglavnom mlađa populacija, da kažem neki polusvet ili nedovoljno baš kulturan svet ili ljudi koji su ostavljeni na marginama društva. Možda se malo radilo u prošlosti sa njima. Uglavnom se misli na sekcije i na grupe i pojedince koji su nosioci tih retrogardnih ideja. Ima ih. Recimo ova grupa skinhedsa, imali smo u prošlosti problema zbog njihovog odnosa prema romskoj populaciji", kazao je Nikač.

izvor: B92
By жњ
I naravno, policija nije sprecila fashisticko okupljanje, nego su cekali da iskrsne sranje. e srbijo :cupakosu:
Radio 021 -- Nekoliko lakše povređenih građana i policajaca, bilans je sukoba kod Doma vojske na Keju tokom protestne šetnje "Stop fašizmu". Kamenicom je pogođen i šef novosadske kancelarije Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji, koji je prevezen u bolnicu. Policija je intervenisala i uhapsila lidera "Nacionalnog stroja" Gorana Davidovića i još 30-ak njegovih pristalica.

Sukob je izbio kada je, iz sale u kojoj je govorio Davidović, izašlo nekoliko desetina neonacista koji su sa desnom rukom podignutom uvis vikali "Vojvodina je Srbija", "Ubi pedera". Potom su neonacisti prišli ogradi iza koje se nalazila policija i učesnici antifašističke gradjanske kolone, a tek pošto su počele da lete kamenice sa obe strane, u dvorište Doma vojske uleteli su pripadnici žandarmerije i pohapsili momke sa vidljivim fašističkim obeležjima. Kolona građana se potom uputila ka Beogradskom keju gde su položeni venci na spomenik Žrtvama racije.

Antifašistički skup na uglu Zmaj Jovine i Dunavske ulice počeo je u 16 sati. Organizovan je zbog pojave neonacizma i fašizma u Srbiji, a prisustvovalo mu je nekoliko hiljada Novosađana, po proceni policije. Građani su nosili zastave Vojvodine, Evropske unije, kao i zastave na kojima piše "Mir". Pripadnici Antifašističke akcije Novog Sada, sa povezima preko lica, nosili su transparent sa natpisom "Protiv fašizma svim sredstvima".

Među govornicima bili su univerzitetski profesor Ranko Končar, sociološkinja Janja Beč, predsednica Jevrejske opštine u Novom Sadu Ana Frenkel, predsednik Centra za regionalizam Aleksandar Popov, šef novosadske kancelarije Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji, Rade Vukosav iz Saveza antifašista Srbije i predstavnica Žena u crnom Marija Perković.

Policija je zabranila skup koji je za danas prijavio Goran Davidović, ali su se pripadnici "Nacionalnog stroja" okupili u Domu vojske. Šetnju centrom grada organizovale su i pristalice klerofašističke organizacije "Obraz".

Ranije danas, na spomenik žrtvama racije vence su položile delegacije Skupštine Vojvodine, nevladinih organizacija i političkih stranaka koje podržavaju antifašistički skup - LSV, LDP-a i G17 plus. Na skupu nije bilo predstavnika Demokratske stranke.
By Simor
A ono lepše lice Srbije je ovako izgledalo:

Slika

Slika

Slika

Ponosan sam na Novosađane i naše prijatelje iz Beograda.
By Simor
A evo i nacističke gamadi, koja je pohapšena:

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By ::fy::
Saopštenje LDP-a povodom fašističkog ispada
Odgovornost MUP-a i Vojske Srbije

Tokom današnje antifašističke protestne šetnje u Novom Sadu, uprkos prisustvu MUP-a došlo je do incidenta. Grupa fašista čekala je u Domu vojske!? protestnu šetnju i naočigled policije zasula je kolonu kamenicama. Policija je zakasnelo reagovala, što je dovelo do povređivanja većeg broja građana.

LDP zahteva odgovornost Ministra Jočića zato što je uprkos javnom obećanju dozvolio fašističko okupljanje u Novom Sadu i što je policija dozvolila da do incidenta dodje. Smatramo nedopustivim da u 21. veku u Srbiji, nacisti, pred očima policije kamenuju mirne gradjane.

LDP zahteva i da se rasvetli ko je odobrio da se fašisti okupe u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu. Ako znamo da je vojska dokazano krila i haške optuženike i da se prostorije profašističke organizacije Obraz u Beogradu, takodje nalaze u vojnim prostorijama, zahtevamo i odgovor od Ministra odbrane g.Šutanovca - da li je upoznat sa spregom profašista i Vojske i da li je i šta je preduzeo da spreči da vojni objekti bude sigurna kuća za fašiste? Da li će i šta preduzeti da odgovorni budu kažnjeni?

LDP smatra da je odgovornost MUP-a, Ministarstva pravde i Vojske Srbije za ovo što se dogodilo u Novom Sadu i veća - svojom nečinjenjem i pogrešnim postupcima već duže vremena omogućavaju nesmetan razvoj nacizma Srbiji, a danas su dokazali da se radi o manipulaciji i namernom širenju atmosfere nasilja i nesigurnosti u Srbiji.
By жњ
Originally posted by Simor
A evo i nacističke gamadi, koja je pohapšena:

Slika

Slika

nadam se da ce zavrsiti u prdari na malo duzi rok
By Simor
Uprkos svim incidentima

ja sam jako ponosan na one hiljade ljudi koje su se okupile,

ponosan sam na građane koji su zviždali grupici umobolnika iz Obraza koji su pevali "Spremte se sprem'te četnici",

ponosan sam jer smo konačno posle 90ih u Srbiji čuli jasno i glasno da se NE STIDIMO antifašističke prošlosti, a da se STIDIMO fašističke gamadi.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Bravo za sve koji su se pobunili i rekli neonacizmu YOU SHALL NOT PASS!
Korisnikov avatar
By Tot
To sa gas maskama je odlična simbolika. Sjajno i svaka čast učesnicima na hrabrosti budući da su neonacisti "naša čeda, kakva god da su, naša su"; to je suština desničarskog populizma koji fašističke grupacije koriste kao podzemni mehanizam za niske strasti koje nalickani DSS - ovci ne dozvoljavaju sebi u retoričkim figurama.
Originally posted by Simor
Na skupu nije bilo predstavnika Demokratske stranke.
Ovo je vrlo interesantno; bliže se izbori; spas Srbije zavisi od sestrinstva dve ugledne stranke?

Originally posted by ForeverYoung

LDP smatra da je odgovornost MUP-a, Ministarstva pravde i Vojske Srbije za ovo što se dogodilo u Novom Sadu i veća - svojom nečinjenjem i pogrešnim postupcima već duže vremena omogućavaju nesmetan razvoj nacizma Srbiji, a danas su dokazali da se radi o manipulaciji i namernom širenju atmosfere nasilja i nesigurnosti u Srbiji.[/size]
Ovo jeste koren problema; demagogija propustljivosti vlasti za ekstremizme svih vrsta. Da bi oni bili uzdrmani, to jest podstaknuti da polože račune o ovoj zakulisnoj strategiji koja očigledno prolazi - a dokaz za to su nacističke grupe koje bez ikakve smetnje deluju u Srbiji i Vojvodini - bilo je valjda potrebno da danas bude mrtvih, pa ni to im ne bi bilo dovoljno. Postavlja se pitanje kako kompromitovati takvu vlast u smislu antifašističke simbolike, kako to učiniti bez većih erupcija nasilja? Zato su ovakvi skupovi po meni i kompromitacija dvoličnosti vlasti. Potrebno je to raditi i dalje sa što većom pažnjom da učesnici budu bezbedni.
By жњ
Hoce li mi neko objasniti zasto je policija izmedju fashista i antifashista bila okrenuta shtitovima ka antifashistima????

na kraju krajeva, koji je skup dozvoljen, a koji je zabranjen? jel se to neko shalio ili pravio lud??? :blenta:
Korisnikov avatar
By MajstoriVoland
Bio sam u grupi u Dunavskoj ulici i meni je bilo cudno da je policija okrenuta ka nama, a ne ka dvoristu.

Inace, bilo je propusta u organizaciji.

Ono sto se meni najmanje dopalo jeste bilo citiranje nekih od poruka koje su (ranije) slale neonmacisticke organizacije. To je skroz pogresno, negatinvnu poruku ponavljati.
Takodje, policija je zakasnila prilikom incidenta kod Doma vojske!!!???
Medjutim, ono sto smatram nedopustivim, kad je policija u pitanju, jeste okupljanja pristalica Otpora dijagonalno od Vladicinog dvora, na samo nekih dvadesetak metara od antifasistickog skupa, vijorenje zastave Otpora i pevanje pesama sa sve tri prsta uvis.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ah, oni s(e)r(b)pski nacisti sve plavooki, plavokosi, arijevski :kasalj: kako da da :smeh:

Puna podrshka Antifashistima, saopshtenju LDP-a u kojem lucidno razotkriva joshic-koshtunica dvolichnost (chitaj, mup-vojskino drzanje figa naci-fashistima) i puna podrshka Totovom postu!

i, najnejjasnije mi je kako to da je Obraz imao dozvolu za njihov klero-fashistichki pasjaluk? ah, pa, jochic-koshtunica.
Korisnikov avatar
By Egon
pa pogledajte ove retro Ljoticjevce na Filozofskom u Beogradu ... pola njih ni ne kapira shta je to Ljoticjizam i sta je on predstavljao u to vreme?

pola njih (neonacista) ni ne zna zasto to radi ...
Korisnikov avatar
By jukie
Slika

Hmmm... zar ovo levo od Čanka nisu Stefan19 i Met?
vidite da ga ipak nije napustio :paradajz:
By жњ
Sta na ovoj slici nije u redu? :nerd:

Slika

[size=-2]uhhhhh, odlucila sam jos juce da prestanem sa forumom jer mi odnosi previse vremena, ali ovo danas me toliko izbacilo iz takta da je za ne poverovati.[/size]
Korisnikov avatar
By KiWi
Samo mi nije jasno kako neko ko se preziva Davidović može da bude predvodnik nacista ... nešto tu opasno ne štima.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Srbija mozda nece biti fasicticka, ali ce tugaljivo bauljati kao zaostala, konzervativna, klero-nacionalna barustina na Balkanu --- zemlja u kojoj vreme sporije tece i gde se na susede gleda sa mrenom na ocima. Karikaturalna, siromasnija, skucenija balkanska verzija Spanije pod Frankom, mozda pre Grcka pod pukovnicima, sve u svemu, evropski bolesnik i kasaba od drzave.
By Dragonite
Slike iz prve ruke, provajded baj Taboo

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!