Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506376#p2506376]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506323#p2506323]MDNA napisao:[/url]ništa se ne slažem :lol:
enivejz, to što deni kaže da ne puši u gostima dok mu se izričito ne kaže da je ok da zapali je DIVNO, jako retko srećem, svi prvo pale a onda pitaju, što je nepoštovanje* vredno pesnice u glavudžu <3

* http://www.youtube.com/watch?v=6wjDUyw4yBA" target="_blank
ja te pitao a ti meni tako :rida:
Čak mislim da u gostima po pravilu ne bi trebalo ni pitati - '' Smem li da zapalim ? '', jer je u tom pitanju sadržano očekivanje da će odgovor sigurno biti potvrdan. Domaćin je pod pritiskom tradicionalnog poimanja dobrog domaćina i najčešće će dozvoliti pušenje, čak i ako bi najradije rekao : '' Ovde se ne puši '' :murkan:
Zato, ako već želimo da budemo do kraja korektni, u gostima nećemo ni pitati - '' Smem li da zapalim ? '', pogotovo ako nigde u vidokrugu nema pepeljare i ako znamo da je domaćin nepušač i da je protivnik pušenja. Ako je poseta duža ( na primer - za priliku rođendana, slave i sl. ), potrebu za duvanom zadovoljićemo na obližnjoj terasi, ili ispred ulaznih vrata stana/kuće.
No, ako su atmosfera i društvo pušački, naročito ako domaćin puši, možemo bez snebivanja da zapalimo cigaretu i bez pitanja, jer je očigledno da je to dozvoljeno i poželjno. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam koja bi me muka naterala da idem kod nepusaca u kucu.
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol: I kod ovih koji ne piju kafu. Tek!
By Kragi
@Spliff

Sustinski nisam mislio na cistu koncentraciju kao takvu niti na slican efekat nikotina kod nepusaca. Ne znam za studije u australiji ali znam neke koje govore obrnuto.
No nije ni bitno.
Ono sto sam hteo da kazem je da nikotin deluje stimulativno na ovisnike, narocito ako je do unosenja nikotina doslo posle neke manje ili vece pauze tj. nepusenja.
Pod pretpostavkom da radis 4 sata bez cigarete, pauza od 15 minuta koju ces iskoristiti za istu, nakon tog perioda, ne moze negativno uticati na tvoju produktivnost. Naprotiv.
E a s'obzirom da konzumiranje nikotina niko ne moze da ti zabrani onda pusacima nije problem da i uslovima u kojima je pusenje zabranjeno isti unesu zvakanjanjem, preko koze ili na neki osmi nacin.
Da se ne lazemo, cela ta fama oko pusenja nastala je zbog nuspojave koju pusenje prouzrokuje a ne zbog ovisnosti o nikotin kao takve.
I treba li da napomenem da sam nepusac? bar za sad :D i da nisam za ugrozavanje tudjeg zdravlja nikako. :D
By Kragi
Da, premda planiram da se vratim i ovim stetnim. Mozda lazem sebe a mozda i ne :hamlet:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa naravno da pusenje pozitivno utice na pusaca. odnosno mnogo je bolje reci da pusenje cigarete neutralise nervozu koju je stvorila zavisnost. cigarete lece boles' koja bez njih ne bi ni postojala.
Korisnikov avatar
By Mars
Komplikovanije je dosta od toga

Jarmusch :love:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506406#p2506406]KorvinOdAmbera napisao:..... i vel iz nekog razloga popizdeli je takođe indikativno :wundy: )
njah, nisam popizdeo, samo mi je bilo malo chudno da je prvi post novajlije njegovo mishljenje u formi kritike shto forumashi nisu oshtriji u stavu prema Sv. Savi, pa rekoh neshto u smislu da su barni011-og uslovno recheno svetosavizam i arisen-ov antisvetosavizam krajnosti bez kojih se moze...... inache, ja samo josh uvek procenjujem (kad mi se hoce) arisen-ove stavove, niti sam popizdeo (shto ce valjda reci, negativno presudio) niti je josh sasvim jasno. merkam, if I may..... :geisha:
eto, vratilo li ti se nazad i obilo li ti se o glavu ili ne.... :D
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506357#p2506357]Torry napisao:[/url]mene je samo zanimalo da li je ko poceo da kupuje duvan :sudija:
I gde ga nabavljaju.

Ja sve ljude koje znam a koji ga kupuju znam da to rade na zelenim pijacama. Prvih par meseci kupis sa vise razlicitih tezgi pa vidis koji ti najvise odgovara dok ne postanes redovna musterija kod nekog.
Duvana jos ima po specijalizovanim shopovima za pusace kakav recimo postoji u Kg-u a verujem da ih ima i po BeGeu, namenjenih onim strastvenijim i onima kojima je pusenje deo life stylea a ne samo puka navika. Pored upaljaca, lula, mustikla, tabakera, retkih vrsta cigareta ima i duvana iz celog sveta (holandije, kube, arapskih zemalja... ). Jedino sto najjeftiniji kosta isto koliko i proaecna kutija cigareta ali zato ima deklaraciju o proizvodjacu i info o kolicini nikotina. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ima na svakom kiosku makar onaj "drum" duvan
Korisnikov avatar
By Mars
Nije to Kragi, to je Anhedonie.

Ja se jezim od tih resenja, jer su redovno posledica nuzde, a ne slobodnog, neopterecujuceg izbora.

Jos ako vrate prodavanje cigareta NA KOMAD...konopce da uzmemo i da se obesimo, ajd' zdravo
Korisnikov avatar
By Mars
- Opet si pijan, Dilane!
- Nisam, Brenda!
- Lazes, Dilane!

:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
@Torry

Evo jedna smaračica na radiju upravo priča da je pustanje u promet duvanskih proizvoda (duvan na pijacama) u promet NEZAKONITO i da će da te uapse ako tamo kupujes.

CEO dan smaraju, jedva cekam da prođe ovaj dan.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2507902#p2507902]Mars napisao:[/url]@Torry

Evo jedna smaračica na radiju upravo priča da je pustanje u promet duvanskih proizvoda (duvan na pijacama) u promet NEZAKONITO i da će da te uapse ako tamo kupujes.

CEO dan smaraju, jedva cekam da prođe ovaj dan.

da, danas je dan bez duvanskog dima

hoces li mi donositi cigarete u zatvor? bar one kanadske, kvalitetnije su nego ovo sranje sto pusimo ovde
Korisnikov avatar
By Mars
Crkoh od smeha

Dakle (sad ozbiljno) - prica zena o zakonskim regulativama, promeni ponasanja ljudi, svesti o stetnosti pusenja...navodi primere pojedinih zemalja, zadrzala se na Turkoj ("Pusi kao Turcin") koja je postala primer zemlje koja se sistematski izborila sa ovim problemom...DA BI je voditeljka pitala sta nasa drzava (zena je lekar inace), sta nasi organi RADE povodom toga, na sta ona kaze, kao "Pa radi se, ima pomaka, uvek moze bolje naravno" i da i tu par primera I ONDA voditeljka kaze "Vracamo se posle muzicke pauze"

I ONDA trenutak pre nego je krenula pesma, kaze doktorka voditeljki u pola glasa: "Da vam kazem: ne rade NISTA!"

:smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2507903#p2507903]Torry napisao:[/url]
da, danas je dan bez duvanskog dima

hoces li mi donositi cigarete u zatvor? bar one kanadske, kvalitetnije su nego ovo sranje sto pusimo ovde
Ma to je najmanji problem - naravno. Ima da organizujem mase da protestujemo ispred zatvora dok te ne puste "Dona Martin! Dona Martin!" (samo cemo mi da vičemo Tori! Tori!)

:mazi:

Pusti radio Bgd1
Korisnikov avatar
By Mars
sad joj ni elektronska cigareta ne valja...

Propusicu samo da bih nervirao ovakve budale.
Korisnikov avatar
By Torry
a kakva li je to grupna metoda odvikavanja od pusenja? :awesome:

ahaha, kako si se setio Done Martin? secam se, napila se kao stoka pa nije dobila dozvolu za izlazak na maturu
Korisnikov avatar
By Mars
jao moja drugarica u Nisu na to ide, u okviru doma zdravlja

pa nista, HAJ, MAJ NEJM IZ i onda se podrzavaju međusobno uz pomoć moderatora nekog
Korisnikov avatar
By Torry
ako se podrzavaju i pricaju o svojoj zavisnosti to je ok nego kako se odvikavaju? ;)

mogu i ja da pricam i kuckam ovde kako cu ostaviti, kao sto i jesam par puta ali eto...
Korisnikov avatar
By Mars
Pa valjda sam sebe odvikavas time sto resis da ne pusis.

Barem mi ova moja nije nikakve specijalne metode pominjala - strujne udare, lopata po manastirima i sl.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!