Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nisam pametna
potajno sam zavidna njima na situaciji

ranije nisi smeo sve da kazes. pa je bilo nekog rokenrola.
sad mozes i predsedniku da opsujes dete, ali se istovremeno S.A.R.S. finansira iz Ministarstva kulture
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
Imale su ispravan cilj koje su pokušale realizovati na pogrešan način. Što se mene tiče, ostvarivanju takvog cilja bi se trebalo pristupiti na mnogo ozbiljniji način. Bogu hvala danas postoje i mediji koji su željni novih skandala i internet na kome se informacije šire velikom brzinom, tako da se sve to moglo bolje organizovati.

Za šta su tačno optužene ne znam, koliko vidim radi se o "zlonamernom huliganstvu", stoga se slažem sa tim da su ove moguće presude na 3-7 godine zatvora brutalne i nerealne, ali takođe činjenica je da postoje određena prava i zakoni, kao i sankcije koje bi se trebalo sprovoditi protiv onih koji ih krše. Ne vidim da su one počinile neki veliki prekršaj da bi bile osuđene na 7 godina zatvora, ali npr. dobrotvorni rad nakon puštanja iz pritvora bi bio sasvim odgovarajuća presuda.

Sve u svemu, meni je ovo nekako previše klinački i buntovnički odigrano kad usmerim pažnju na ozbiljnost i kompleksnost problema.
Korisnikov avatar
By Vel boy
sigurno da je buntovnichki, klinachki, neozbiljno pa i moguce kontraproduktivno shto su Pussy Riot-ice uradile. ali, vecina muzichkih umetnika/ca (uklj. i one koji su u pokushaju) se tako spontano, buntovnichki dushevno izrazavaju. i, samo u diktatorskim satrapijama od rezima bivaju ovako progonjeni/e zbog tog.

stvarno, ako je putinovom rezimu i sistemu pussy riot takva pretnja da se treba ovako implicite (a uskoro, u ruskim kazamatima i eksplicite) sadistichki izivljavati nad devojkama, onda shta to govori o tom putinovom rezimu i sistemu? :pljuje:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421070#p2421070]Orlando the Lady napisao:[/url].....one su usle u Bozju kucu, nisu nasrtale na pojedince koji su tvorbeni cinioci sistema. genre: bizzare. not in a good way.
zar i tebi treba objashnjavati da i u RPC ima ljudi koji poshteno rekoshe da devojke uopshte nisu oskrnavile "Bozju kucu" i da je puno veci problem shto ce trunuti u kazamatima od onog shto uradishe u crkvi? upravo tako je rekao barem jedan djakon i ne mislim da je usamljen a da su u crkvi u manjini ljudi koji tako poshteno govore, nazalost, jesu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne, pricaj to onima kojima je tesko da shvate takve stvari i u pogledu drugih crkvi.
Korisnikov avatar
By starsailor
a zasto vecina vas misli da to sto su uradile je klinacki i neozbiljno?
mozda vam je strano, niste se susretali/e sa takvim stvarima, ali to je njihova politika. to je punk, to riot grrl pokret. tako to neki ljudi rade.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421718#p2421718]polarlicht4.1 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421714#p2421714]starsailor napisao:[/url]a zasto vecina vas misli da to sto su uradile je klinacki i neozbiljno?
To ti je odlično pitanje i baš bih da čujem šta je trebalo da urade pa da budu "ozbiljne". Da pošalju dopis nadležnom ministarstvu? :nesiguran:

Poštovani ministre,

Mi, mladost Rusije, smatramo da nije u redu ovo što rade patrijarh i Putin. Oni krše ljudska prava, ima puno kriminala i zloupotrebljavaju vlast i baš krše ljudska prava. Molimo vas da uvažite naše primedbe i nekako intervenišete.

S poštovanjem,
vaše Pussy Riot.

Ima skroz smisla, zar ne?
Korisnikov avatar
By spliff
Slika

Yekaterina Samutsevich’s closing statement in the criminal case against the feminist punk group Pussy Riot.

"During the closing statement, the defendant is expected to repent or express regret for her deeds, or to enumerate attenuating circumstances. In my case, as in the case of my colleagues in the group, this is completely unnecessary. Instead, I want to express my views about the causes of what has happened with us.

The fact that Christ the Savior Cathedral had become a significant symbol in the political strategy of our powers that be was already clear to many thinking people when Vladimir Putin’s former [KGB] colleague Kirill Gundyaev took over as head of the Russian Orthodox Church. After this happened, Christ the Savior Cathedral began to be used openly as a flashy setting for the politics of the security services, which are the main source of power [in Russia].

Why did Putin feel the need to exploit the Orthodox religion and its aesthetics? After all, he could have employed his own, far more secular tools of power—for example, national corporations, or his menacing police system, or his own obedient judiciary system. It may be that the tough, failed policies of Putin’s government, the incident with the submarine Kursk, the bombings of civilians in broad daylight, and other unpleasant moments in his political career forced him to ponder the fact that it was high time to resign; otherwise, the citizens of Russia would help him do this. Apparently, it was then that he felt the need for more convincing, transcendental guarantees of his long tenure at the helm. It was here that the need arose to make use of the aesthetics of the Orthodox religion, historically associated with the heyday of Imperial Russia, where power came not from earthly manifestations such as democratic elections and civil society, but from God Himself.

How did he succeed in doing this? After all, we still have a secular state, and shouldn’t any intersection of the religious and political spheres be dealt with severely by our vigilant and critically minded society? Here, apparently, the authorities took advantage of a certain deficit of Orthodox aesthetics in Soviet times, when the Orthodox religion had the aura of a lost history, of something crushed and damaged by the Soviet totalitarian regime, and was thus an opposition culture. The authorities decided to appropriate this historical effect of loss and present their new political project to restore Russia’s lost spiritual values, a project which has little to do with a genuine concern for preservation of Russian Orthodoxy’s history and culture.

It was also fairly logical that the Russian Orthodox Church, which has long had a mystical connection with power, emerged as this project’s principal executor in the media. Moreover, it was also agreed that the Russian Orthodox Church, unlike the Soviet era, when the church opposed, above all, the crudeness of the authorities towards history itself, should also confront all baleful manifestations of contemporary mass culture, with its concept of diversity and tolerance.

Implementing this thoroughly interesting political project has required considerable quantities of professional lighting and video equipment, air time on national TV channels for hours-long live broadcasts, and numerous background shoots for morally and ethically edifying news stories, where in fact the Patriarch’s well-constructed speeches would be pronounced, helping the faithful make the right political choice during the election campaign, a difficult time for Putin. Moreover, all shooting has to take place continuously; the necessary images must sink into the memory and be constantly updated, to create the impression of something natural, constant and compulsory.

Our sudden musical appearance in the Cathedral of Christ the Savior with the song “Mother of God, Drive Putin Out” violated the integrity of this media image, generated and maintained by the authorities for so long, and revealed its falsity. In our performance we dared, without the Patriarch’s blessing, to combine the visual image of Orthodox culture and protest culture, suggesting to smart people that Orthodox culture belongs not only to the Russian Orthodox Church, the Patriarch and Putin, that it might also take the side of civic rebellion and protest in Russia.

Perhaps such an unpleasant large-scale effect from our media intrusion into the cathedral was a surprise to the authorities themselves. First they tried to present our performance as the prank of heartless militant atheists. But they made a huge blunder, since by this time we were already known as an anti-Putin feminist punk band that carried out their media raids on the country’s major political symbols.

In the end, considering all the irreversible political and symbolic losses caused by our innocent creativity, the authorities decided to protect the public from us and our nonconformist thinking. Thus ended our complicated punk adventure in the Cathedral of Christ the Savior.

I now have mixed feelings about this trial. On the one hand, we now expect a guilty verdict. Compared to the judicial machine, we are nobodies, and we have lost. On the other hand, we have won. Now the whole world sees that the criminal case against us has been fabricated. The system cannot conceal the repressive nature of this trial. Once again, Russia looks different in the eyes of the world from the way Putin tries to present it at daily international meetings. All the steps toward a state governed by the rule of law that he promised have obviously not been made. And his statement that the court in our case will be objective and make a fair decision is another deception of the entire country and the international community. That is all. Thank you."
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421092#p2421092]smaug napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421085#p2421085]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2420985#p2420985]smaug napisao:
Mnogo volim da podatrisem vas male, nadobudne, drkose. Al mnogo.
:gol:

I tako prikrivaš svoj osećaj inferiornosti, nesigurnosti i pritajene pobude za servilnošću jer si svesna koliko ne vrediš. Meni je stvarno žao što u tebi iazazivam svu tu nesreću, nije mi namera i mogu da te posavetujem da umesto što pokušavaš da se pozicioniraš u odnosu na mene i moje sposobnosti i iskustva poradiš malo na sebi jer te razmišljanje o meni samo čini još čemernijom..

I hvala što si me podsetila na lepu uspomenu sa sportskim avionom. Vidiš ja sam to već zaboravila, ali lepo je da ti vodiš dnevnik o mojim lepim životnim iskustvima.

Hajde i ti izađi malo van da ti se nešto lepo desi, pa da prestaneš da imaš problem sa srećnim ljudima oko sebe. :)
Moja (nadasve prikrivena) inferiornost (i ostalo sve sto sam) se eto ogleda u tome sto ti uredno repliciras.

Bez greske.

To samo znaci da svaki al svaki put kad mi se prohte mogu da te izbacim iz takta.
(A to kad mi se prohte ne zavisi od tebe - nemoj da umres kad ti ovo konacno dodje iz dupeta u glavu).

Hvala na savetima. Cenim da je eksperiza uradjena na osnovu nepresusnog znanja i iskustva iz jedne od gore navedenih oblasti i u poredjenju sa sopstvenim egom.

Daddy must be proud of you.
wannabe kučka, LOL
sa utripovanim manipulatorskim sposobnostima :doh:
get real
tu potrebu da nekog izbacuješ iz takta preko foruma imaš verovatno
jer te u stvarnosti ljudi doživljavaju kao prazan prostor :transprst:

p.s. i pre nego kreneš da se frljaš s tuđom familijom, i ostalim niskim udarcima, uključi svoj pileći mozak i razmisli da li su svima svi u porodici dobro i na broju :facepalm:
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421804#p2421804]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421092#p2421092]smaug napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421085#p2421085]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2420985#p2420985]smaug napisao:
Mnogo volim da podatrisem vas male, nadobudne, drkose. Al mnogo.
:gol:

I tako prikrivaš svoj osećaj inferiornosti, nesigurnosti i pritajene pobude za servilnošću jer si svesna koliko ne vrediš. Meni je stvarno žao što u tebi iazazivam svu tu nesreću, nije mi namera i mogu da te posavetujem da umesto što pokušavaš da se pozicioniraš u odnosu na mene i moje sposobnosti i iskustva poradiš malo na sebi jer te razmišljanje o meni samo čini još čemernijom..

I hvala što si me podsetila na lepu uspomenu sa sportskim avionom. Vidiš ja sam to već zaboravila, ali lepo je da ti vodiš dnevnik o mojim lepim životnim iskustvima.

Hajde i ti izađi malo van da ti se nešto lepo desi, pa da prestaneš da imaš problem sa srećnim ljudima oko sebe. :)
Moja (nadasve prikrivena) inferiornost (i ostalo sve sto sam) se eto ogleda u tome sto ti uredno repliciras.

Bez greske.

To samo znaci da svaki al svaki put kad mi se prohte mogu da te izbacim iz takta.
(A to kad mi se prohte ne zavisi od tebe - nemoj da umres kad ti ovo konacno dodje iz dupeta u glavu).

Hvala na savetima. Cenim da je eksperiza uradjena na osnovu nepresusnog znanja i iskustva iz jedne od gore navedenih oblasti i u poredjenju sa sopstvenim egom.

Daddy must be proud of you.
wannabe kučka, LOL
sa utripovanim manipulatorskim sposobnostima :doh:
get real
tu potrebu da nekog izbacuješ iz takta preko foruma imaš verovatno
jer te u stvarnosti ljudi doživljavaju kao prazan prostor :transprst:

p.s. i pre nego kreneš da se frljaš s tuđom familijom, i ostalim niskim udarcima, uključi svoj pileći mozak i razmisli da li su svima svi u porodici dobro i na broju :facepalm:
Kao sto rekoh...
Bez greske.

You are the best bet. Ever.

Evo do sada si bila pasivno agresivna.
Sad je agresija.

Cek da vidim sta je sledece...

Pretnja.

Pa brisanje posta.

Pa samosazaljenje.

Mada....Mada... Ova samosazaljivost je sad pocela da se pojavljuje pomesana sa agresijom.

Ti znas psihologiju - pa ces znati i kako se sve ovo interpretira, jel tako.

No hajmo dalje...

Da te pitam nesto, htela sam jos onomad pa ne stigoh.
Znas ono kad sam ti rekla da si idiot a ti rekla da ne vredi da ti se udvaram. E pa ovako - da li je tako pocela i ta veza u kojoj si 'udata'. Receno ti je da si idiot a ti rekla ne vredi da mi se udvaras.

:palacinke:
Korisnikov avatar
By Galadriel
kakvo bre samosažaljenje? :lol:

moj tata je živ i zdrav hvala na pitanju.

a rekla sam da ne vredi da mi se udvaraš, da te skinem s kurca. normalnoj osobi jedan odjeb je dovoljan.

amaterska si kučka, osim što si dosadna ništa nisi postigla

šteta što ne poznaješ angelinu777 da ti ona objasni kako se radi to što ti pokušavaš. za sad joj nisi ni do čukljeva. mada ako se potrudiš, možda uspeš da se izboriš za mesto na listi psihopata ovog foruma, koji uživaju da podatrišu

prekidam svaku komunikaciju s tobom. možeš da nastaviš da provociraš do besvesti, ja sa psihopatama ne komuniciram. ignore bye bye :cvetduga:
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2422269#p2422269]Galadriel napisao:[/url]kakvo bre samosažaljenje? :lol:

moj tata je živ i zdrav hvala na pitanju.

a rekla sam da ne vredi da mi se udvaraš, da te skinem s kurca. normalnoj osobi jedan odjeb je dovoljan.

amaterska si kučka, osim što si dosadna ništa nisi postigla

šteta što ne poznaješ angelinu777 da ti ona objasni kako se radi to što ti pokušavaš. za sad joj nisi ni do čukljeva. mada ako se potrudiš, možda uspeš da se izboriš za mesto na listi psihopata ovog foruma, koji uživaju da podatrišu

prekidam svaku komunikaciju s tobom. možeš da nastaviš da provociraš do besvesti, ja sa psihopatama ne komuniciram. ignore bye bye :cvetduga:
Eee, pa de si Dzi nema te.

(Samo da onima koji su se kladili da ce Dzi da ukapira i da odjebe kazem da cu da naplatim to sto ne verujete u njen potencijal. Hvala).

Elem, sto se sazaljenja tice nisam ja 'obracala paznju na clanove familija' i u prenesenom znacenju saranjivala taticu nego ti.
Al posto opet jedino ti u napadima besa verujes u svoja mlacenja kurcem po gloginjama onda je normalno da se i sama razuveravas da ne kazem vadis iz toga u sta si se uvalila kad se vratis u svoju Dr Jekyll licnost.

Mislim, meni nikad nece biti jasno zasto priroda dozvoljava nastavak skandaloznih genetickih materijala, al jebiga. U svojoj savrsenosti ona, priroda, napravi i slepo crevo i govno i Ivicu Dacica.
Hocu da kazem da mi je bez obzira na to bas bas milo da cujem da ste svi u familiji kul.

Dakle samosazaljenje se odnosilo na jednu od faza tvog iskakanja iz sina. To je onaj deo, ko sto rekoh vec, kad krenes da pretis, pa obrises pretnju, a onda krenes da ze zalis vaspitacici kad ti se na to skrene paznja.
Ma secas se sigurno.

A zanimljivo je sto si se dohvatila jedino, bas i samosazaljenja. Dakle sve ostalo je ok? Ili sam u pravu kad je to u pitanju?

I sta kazes - ipak provociram i podatrisem? Ma da li je moguce? Cak i tebe? Ne ne ne ne. To ti otpisujes iz sazaljenja, secas se.

I vidi ovo je jedno stoti put da prekidas komunikaciju sa mnom.

Al ja mogu opet da se kladim da ces kako ti se dja direktno dja indirektno kaze da si neduhovita, dosadna i idiot opet progovoriti na dupe.

Aj cik nemoj sa mnom da komuniciras.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Oh. :lol:
Pitam jer potražih po forumu, i takve nema... hm. Izgleda da je ta bitch-slayer bila pre mog vremena :)
Korisnikov avatar
By smaug
Jeste jeste. To sam i ja promasila.

Al ocigledno kroz narodno predanje jos uvek seje strah i trepet.
:wink:

I vise decu ne plase Babarogom ili kuvanim kupusom.
Nego angeeeeliiiinooom777 Buuuuhuhhhhuhhhhhuuhhaaaa!!
Korisnikov avatar
By Blady
dzizs :lol:

Angelina 777 postoji, sintezija.. nisi dobro iskopao :evil:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!