Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
smaug napisao: Ako zivis u inostranstvu i nikad se ne javis na onaj broj koji su ostavili - ne popisu nikoga. Konstatuju da je kuca, sagradjena od cvrstog materijala :) - prazna.
cek, a nemaju takve vrste podataka u centralnom registru? mislim, nece valjda ukinuti boraviste na osnovu toga ili tako nesto?
smaug napisao: Meni je census jako zanimljiva stvar.
Vidi npr ovo

http://www.nationalarchives.gov.uk/reco ... ecords.htm
kako je ovo kul.
je l imaju tako stare podatke i u Srbiji?
Korisnikov avatar
By smaug
KorvinOdAmbera napisao:
smaug napisao: Ako zivis u inostranstvu i nikad se ne javis na onaj broj koji su ostavili - ne popisu nikoga. Konstatuju da je kuca, sagradjena od cvrstog materijala :) - prazna.
1. cek, a nemaju takve vrste podataka u centralnom registru? mislim, nece valjda ukinuti boraviste na osnovu toga ili tako nesto?

2. je l imaju tako stare podatke i u Srbiji?
1. Ne, ne. Taman posla. Nije to cilj popisa u Srbiji. Mada razumem paniku ljudi odatle.
A popis se radi bas zbog toga sto se te stvari menjau: broj stanovnistva, struktura, migracija...

2. Evo ti vidi ovo
http://www.archives.org.rs/41a43e440438 ... 543a43b43e

Ali moras da imas u vidu da je strasno mnogo dokumenata unisteno tokom raaaznih ratova. Zanimljivo je, medjutim da neke crkve i manastiri u Srbiji imaju mnogo podataka. Manastir Raca kod Bajine Baste ima svasta nesto. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Moj otac je ubedjen da ce ovaj popis da ga otera u Gulag.
Jebala ga i "Politika" i sve, na onu njegovu bazicnu paranoju kad procita tamo nesto pa ludila krenu...
Korisnikov avatar
By smaug
Ke?
Zato ce u Gulag?

Edit: e, a mozda misli da ce u Gulag as in u administraciju da popisuje :D
Mozda se coveku dopada popisivanje... Nemoj i ti odmah nacrnje. I posle cale paranoican...
Korisnikov avatar
By Hys.
Svi smo mi ovde vec u Gulagu.

:psuje drzavu i sve po vasceli dan:
Korisnikov avatar
By smaug
Al ja koliko znam tamo je bilo posla. A u Srbiji nema. :P

Glupa mi je fora
:kesa:
Korisnikov avatar
By Hys.
!@$%^&**&(*!!!!!!!!!!

Inace scoutche i ja danas srele popisivaca kad smo ulazile u zgradu, on pita koji smo stan, ona ko iz topa/ mi smo u gostima!

A vukle torbe i bakaluk :doh:.
Korisnikov avatar
By smaug
:lol: Necu nista da pitam...
Pa i goste popisuju....
Korisnikov avatar
By Hys.
Nego mene zanima, jel moze tamo recimo da se stavi...lupam...nacionalna pripadnost/ evropska...mislim jel multipl chojs il jok?
Ne mogu u onim formularima sto neko postavio da se snadjem...ja i dokumentacija nismo bas na ti.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Апсолутно га треба пријавити и цео његов сектор поново анкетирати! То је, изгледа, нека лења глиста којој је гузица зинула за паре.

Што се других ствари тиче.
Posvadjao sam se i sa kevom jer joj se nije dopalo sto sam za jezik naveo srpskohrvatski ali to je manji problem.
Umri srbijo!
*namerno mala slova za bezvredne imenice
Бедниче/це јадни... Једино за шта је твоја мизерна телесина корисна је за пљескавице.
Цело школовање ти је дошло џабе а ти се тако опходиш према сопственој држави, језику и култури. Уколико не живиш у Србији, онда стоје само моје прве две реченице!
Korisnikov avatar
By Srklet
pravo je svakoga covjeka da se kriticki reflektira na drzavu u kojoj zivi. takvim ljudima mnogo cesce mozemo zahvaliti napredak i poboljsanje drzave, nego onima koji je slijepo vole i opravdavaju sva njena sranja.

:snob:
By Ulix
Popeye napisao:pravo je svakoga covjeka da se kriticki reflektira na drzavu u kojoj zivi. takvim ljudima mnogo cesce mozemo zahvaliti napredak i poboljsanje drzave, nego onima koji je slijepo vole i opravdavaju sva njena sranja.

Obaveza, čak. Samo idiot može biti u stanju da nekritično voli bilo šta.
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:Једино за шта је твоја мизерна телесина корисна је за пљескавице.
armin meiwes much? :pervert:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:pravo je svakoga covjeka da se kriticki reflektira na drzavu u kojoj zivi. takvim ljudima mnogo cesce mozemo zahvaliti napredak i poboljsanje drzave, nego onima koji je slijepo vole i opravdavaju sva njena sranja.

"Умри Србијо" је критичка рефлексија? Врло занимљиво размишљање.
Право сваког човека је, такође, критика људи који само причају а ништа не раде, посебно ако се ради о простој малициозности вероватно проистеклој из незадовољства самим собом.
Са констатацијом да се таквим људима можемо захвалити за напредак се просто не слажем.
Popeye napisao:armin meiwes much? :pervert:
Не, пљескавице за животиње!
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:
"Умри Србијо" је критичка рефлексија? Врло занимљиво размишљање.
ta recenica je izrecena u vrlo jasnom kontekstu, koji ti namjerno ignoriras. ali i da nije, i dalje je skroz ok. :D
ako je christoph schliengesief mogao pozivati na smrt helmuta kohla, zašto ne bi heavy metal lover poručivao srbiji da umre? :nerd:
Право сваког човека је, такође, критика људи који само причају а ништа не раде, посебно ако се ради о простој малициозности вероватно проистеклој из незадовољства самим собом.
pa nitko ne dovodi u pitanje tvoje pravo da budes kritican; mnogo vise se propituje tvoja intelektualna sposobnost da to budes. :jezik:

uostalom, imas na forumu bivseg glavnog tajnika ustaškog HČSP-a a ja sam ti problem? :drama:

ps
kako to da se četnici i ustaše uvijek tako dobro slažu? :serlok:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:ta recenica je izrecena u vrlo jasnom kontekstu, koji ti namjerno ignoriras. ali i da nije, i dalje je skroz ok. :D
Taква реченица нема везе са контекстом осим уколико се не ради о извесној, екстремној, форми шовинизма или, можда, фашизма.
Popeye napisao:ako je christoph schliengesief mogao pozivati na smrt helmuta kohla, zašto ne bi heavy metal lover poručivao srbiji da umre? :nerd:
Овде се ради о особи а не о целој држави или народу!
Popeye napisao:pa nitko ne dovodi u pitanje tvoje pravo da budes kritican; mnogo vise se propituje tvoja intelektualna sposobnost da to budes. :jezik:
Врло занимљива констатација, узимајући у обзир да потиче од особе која не зна када се пише велико слово или која ме исправља за семантику речи а пошто добије објашњење и дефиниције подвије реп без и побегне...
Popeye napisao:uostalom, imas na forumu bivseg glavnog tajnika ustaškog HČSP-a a ja sam ti problem? :drama:
Када сам ја рекао да си ми ти проблем? Ти имаш извесне ставове који се од Хрвата и очекују. Када дођу у конфликт са мојим ставовима ја изразим мишљење. Теби као особи ја никада нисам упутио нешто што би те навело на помисао да те сматрам проблемом!
Korisnikov avatar
By bas bleu
speedygonsales napisao: Ти имаш извесне ставове који се од Хрвата и очекују.
sto je ocigledno stav koji se ocekuje od srbina.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:ali ja nisam hrvat! :cupakosu: koliko puta to trebam ponoviti? :cupakosu:
Како беше - пола/пола или говоримо о твојој ослобођености од националног идентитета?
Сасвим небитно, свеједно. У неким погледима ставови нам се не поклапају што не значи да те сматрам проблемом - то је суштина!
bas bleu napisao:
Од овог да! Поучен искуством говорим.
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:или говоримо о твојој ослобођености од националног идентитета?
nacionalizam je odavno samo jeftina olinjala kurva kapitalizma. i to kurva koja misli da je svetica. :roll:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:
speedygonsales napisao:или говоримо о твојој ослобођености од националног идентитета?
nacionalizam je odavno samo jeftina olinjala kurva kapitalizma. i to kurva koja misli da je svetica. :roll:
Будући да ја нисам капиталиста та курва у мом уму не станује. Код мене је то само најбенигнији облик патриотизма.
Korisnikov avatar
By Dominion
kevi rekao da ih ne pusta u stan, a mene nek jure po evropi da mi upishu "kaznu" sto se nisam popi(s/š)ao - popišam se na drzavu... ako ih nesto interesuje o meni - nek vrshe 'triangulaciju' preko mup-/sup-a i ostalih komunalnih preduzeca pa ce da dobiju podatke.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
smaug napisao: Ali moras da imas u vidu da je strasno mnogo dokumenata unisteno tokom raaaznih ratova.
pricaj mi o tome. :sigh:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
bas bleu napisao:

:lol:
By Ulix
speedygonsales napisao: Код мене је то само најбенигнији облик патриотизма.
Ne postoji tako nešto.
Korisnikov avatar
By Mars
smaug napisao:Ke?
Zato ce u Gulag?

Mozda se coveku dopada popisivanje... Nemoj i ti odmah nacrnje. I posle cale paranoican...
Ne staj mi na muku, sestro slatka...

Mada je danas poruka na mašini imala potpuno drugačiji ton: preživeo je popisivačicu. E sad...šta će oni sa tim podacima, kada i na koji ingeniozno podli način će Država nešto od toga da iskoristi protiv njega...sky is the limit, po njemu.

:spijun:
Korisnikov avatar
By Tungi
Upravo sam popisan kao Jugosloven, ateista, maternji jezik srpskohrvatski, od strane jedne simpaticne devojke koja se strmopizdila niz stepenice u zgradi pored :lol:
Al na pitanje o veroispovesti i kada sam se izjasnio kao ateista, dobio sam odgovor "Vi mora da ste mnogo hrabri, hihihihi, ja moram da verujem u nesto" :smeh:

Pa su usledila pitanja o kvadraturi stana. Jedva je potrefila vrata "Koji lavirint" :rotflmao:
Korisnikov avatar
By smaug
Mars napisao:
smaug napisao:Ke?
Zato ce u Gulag?

Ne staj mi na muku, sestro slatka...

Mada je danas poruka na mašini imala potpuno drugačiji ton: preživeo je popisivačicu. E sad...šta će oni sa tim podacima, kada i na koji ingeniozno podli način će Država nešto od toga da iskoristi protiv njega...sky is the limit, po njemu.

:spijun:
Izvini. :kiss:

A narocito izvini jer sam sinoc u nedoba objasnjavala bratu da nije CIA i Vatikan i zasto je potrebno da bude 'popisan'.
E jedino me nije zvala moja bakuta od sto leta - njoj je izgelda jedinoj sve jasno!
Ili joj je svejedno.
Korisnikov avatar
By maxie_ns
Bila je 25 minuta, od toga smo se 10 preganjali oko toga da ne zna kako da upise ateista, jer takva opcija nije predvidjena, i gomila pitanja zasto sam neverujuci. -.-

I da, upisivala je grafitnom olovkom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!