Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nadam se da ovo nece dovesti do novih teroristickih napada.
Isto tako, mislim da je svima jasno koliko je jedan Ratko Mladic mizeran lik. Nece da potrose ni par minuta akcije i metak na njega.

Nego, otkud Nosiocima Vaskolike Pravde pravo da koriste vazdusni prostor tudje zemlje i vrse 'akcije' bez saglasnosti vlasti te zemlje?
Korisnikov avatar
By svejedno
ubise ga na licu mesta i bacili u more, m?

..

bes mi sve, ja da jurim sefa najmocnije teroristicke organizacije, i da ga ubiju u akciji, ja bi ubio tog ko ga je ubio.

tipa - treba mi ZIV.

..

osama, ako uzmete kao pretpostavku da stvarno nije umro pre x godina i da je stvarno neki faktor u medjunarodnom terorizmu...
..mislim, on ima ..sve moguce...informacije.

ko bi jos ubio nekoga sa svim tim informacijama?

..

smeh.
Korisnikov avatar
By bas bleu
his body has already been buried at sea :wtf:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja se slažem sa Ugricom. Reč je o diverziji. :ugrica:

Ali ponavljam i:

Lik iz video igrice. Kao Kraljeviću Marko i Musa Kesedžija u "Video jela, zelen bor".

I mislim da bih pre poverovala u priču da se Osama otrovao od alkohola na kraljevskom venčanju, nego da je andadasi sa sirenama.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ima izgleda neki lik što živi u komšiluku mesta operacije ubijanja Bin Ladena, koji je na twitteru '' prenosio '' akciju, pa su ga danas opseli svi mediji...
Znate nešto više o ovome ?
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Dzelajza Rouz

I mislim da bih pre poverovala u priču da se Osama otrovao od alkohola na kraljevskom venčanju, nego da je andadasi sa sirenama.

ili da ga je pregazila camilla, dok je vukla mladence u kocijama...

cista americka fantazija...
Korisnikov avatar
By *deni*
To više niko ne zna, pa ni sam Bog otac.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Wilhelmina

Nadam se da ovo nece dovesti do novih teroristickih napada.
Nešto se tešim da Ameri ipak znaju šta rade i da su upućeni u mogućnosti raznoraznih odmazdi i da su te očekivane odmazde prihvatljive.
Rušenje Ajfelovog tornja, na primer.
Ne verujem da bi se odvažili na ubistvo Bin Ladena, kada bi u izgledu bila odmazda u vidu katastrofe širih razmera.
Korisnikov avatar
By Zuzy
....nego, najbitnije u celoj prici je da je "pravda zadovoljena:, sto bi rekao cika Obama.....:bljak:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by svejedno

ubise ga na licu mesta i bacili u more, m?

..

bes mi sve, ja da jurim sefa najmocnije teroristicke organizacije, i da ga ubiju u akciji, ja bi ubio tog ko ga je ubio.

tipa - treba mi ZIV.

..

osama, ako uzmete kao pretpostavku da stvarno nije umro pre x godina i da je stvarno neki faktor u medjunarodnom terorizmu...
..mislim, on ima ..sve moguce...informacije.

ko bi jos ubio nekoga sa svim tim informacijama?

..

smeh.
Oni koji su mu dali te informacije?
Kad si ti, be, zaboravio da se igras zavera? Sta je ovo?
Korisnikov avatar
By svejedno
neb ja reko da si ti to procitala kako treba ,)

..

i ja se ne igram zavera, ja ih samo primecujem. zavera se igraju neki drugi ljudi.

..

oni koji kada hoce da uvere ljude da je neko mrtav - obese ga ispred kamera.
Korisnikov avatar
By smaug
Ma jesam jesam nego izvlacim iz konteksta. :-)
Sto si ozbiljan ovako sabajle...
Korisnikov avatar
By svejedno
jutro. way to early for me. drkadzija sam kad sm nenaspavan, kazu ljudi iz bliske okoline ,)

..

lm, zanimljivo meni sve ovo, u sustini. cekam dalje sta ce kazu.

..

e da - i jel neko zna koliko vremena je potrebno za dnk analizu?

to je poslednje sto mi bilo zanimljivo u ovoj prici.
Korisnikov avatar
By smaug
Ni malo vremena nije potrebno. Tj oni to mogu ako hoce da urade za 24 sata. A inace traje tridesetak dana kad je npr za arheologiju. Ali sta ce to da dokaze? Da imaju njegov dna.
Korisnikov avatar
By *deni*
Teroristi obećali: Ukoliko Osama bin Laden bude ubijen ili uhapšen, aktiviraćemo nuklearnu bombu koja je skrivena u jednom evropskom velegradu.

BEOGRAD - Cenu za ubistvo Bin Ladena platićemo mi?
Sajt Vikiliks je pre nedelju dana objavio, a Kurir prvi preneo, poverljive dokumente iz američkog vojnog logora Gvantanamo, u kojima je zapisano da je Kalid Šeik Muhamed, poznat kao organizator napada na „kule bliznakinje“ u Njujorku, otkrio da će „Evropa platiti strašnu cenu ukoliko se nešto desi Osami bin Ladenu“. Muhamed je kasnije objasnio da je Al Kaida sakrila nuklearnu bombu „negde na tlu Evrope“ i da će je „aktivirati ukoliko Bin Laden bude ubijen ili uhvaćen“.

Ipak, naši vojni i politički analitičari ne shvataju ozbiljno ove pretnje.
General Momir Stojanović, nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije, smatra da je opasnost od aktiviranja atomske bombe u Evropi kao vid osvete za Bin Ladenovu smrt u sferi spekulacija. On veruje da Srbiji ne preti nikakva opasnost, ali da bi zapadne zemlje, poput Velike Britanije i Francuske, trebalo da budu zabrinute.

- Al Kaida nema nikakav interes da na teritoriji Srbije izvede teroristički akt. Srbija nije uključena u sukobe na Bliskom istoku, gde očekujem da će uslediti osveta Al Kaide. Serija terorističkih napada izvesno će uslediti u Pakistanu, Avganistanu i Iraku, a moguće i u nekim zemljama zapadne Evrope, poput Velike Britanije i Francuske - kaže Stojanović, koji sumnja da je američka specijalna jedinica izvela spektakularnu akciju ubistva Bin Ladena, pošto oni ne bi propustili priliku da je obelodane na svojim sajtovima.

I vojni analitičar Zoran Dragišić ubeđen je da su pretnje osvetom atomskom bombom „priče za zastrašivanje male dece“, ali smatra da ubistvo Bin Ladena ne znači i kraj Al Kaide.

- Ne verujem da će upotrebiti nuklearnu bombu, jer je njena proizvodnja izazov i za ozbiljne zemlje. Međutim, Al Kaida je i dalje veoma opasna i nema govora da su njeni kapaciteti Bin Ladenovom smrću smanjeni. Uslediće talas terorističkih napada da bi Al Kaida pokazala da je i te kako aktivna, ali Srbija ne spada u jednu trećinu ugroženih zemalja. Političke okolnosti u Srbiji i na Balkanu uopšte ne daju povoda za terorizam, tako da ne verujem da nam preti bilo kakva opasnost - kaže Dragišić, koji veruje da opasnost od terorističkih napada u Evropi preti najznačajnijim američkim saveznicima, poput Velike Britanije, Francuske, Italije i Španije.

Al Kaida poručuje: Osvetićemo Bin Ladena, napašćemo Evropu!

Radikalni islamistički sveštenik Omar Bakri izjavio je kako je smrću Al Kaidinog komandanta Osame bin Ladena arapski svet „izgubio vođu“, te da je logično uskoro očekivati osvetničke napade širom Evrope.
- Vest o smrti Bin Ladena šokirala nas je i obradovala u isto vreme. Potreseni smo, ali i srećni jer je otišao kao mučenik, kako je i želeo - rekao je Bakri i dodao kako će „Bin Ladenovo mučeništvo sigurno dati novu snagu sledećoj generaciju ratnika, jer džihad neće prestati“.
- Njihove operacije osvetiće smrt našeg vođe - poručio je Bakri.

Veza porodica Bin Laden i Buš

Iako je bivši predsednik SAD Džordž Buš u javnosti poznat kao najveći neprijatelj Osame bin Ladena, malo je poznato da su Bušovi i Bin Ladenovi, po svemu sudeći, bili u dobrim poslovnim odnosima.

Osamin brat Salem bin Laden bio je investitor „Arbusto enerdžija“ - naftne kompanije iz Teksasa koju je osnovao Džordž Buš stariji. Salem bin Laden nastradao je pod sumnjivim okolnostima u avionskoj nesreći u Teksasu 1988. Javnost je ostala uskraćena i za informacije o Bušovim finansijskim vezama s mnoštvom kontroverznih Saudijaca koji su uključeni u narkokartele, terorističke mreže i krijumčarenje oružja. Nekoliko Bušovih saradnika finansiralo je terorističku mrežu Osame bin Ladena, a USA tudej izvestio je da je 1999 - godinu dana posle Bin Ladenovog napada na američke ambasade u Africi - Kalid bin Mahfuz, jedan od Bušovih poslovnih partnera, prebacio nekoliko desetina miliona dolara na Bin Ladenov bankovni račun. Međutim, tek nakon terorističkog napada na Ameriku 11. septembra 2001. američka vlada je zamrzla bankovne račune povezane sa Osamom bin Ladenom i Kalidom bin Mahfuzom.

Osamu sahranili pre deset godina?

„Osama bin Laden umro je od upale pluća“ napisao je Pakistan obzerver decembra 2001. godine, a to je preneo Foks njuz. Oni su tada citirali izjavu talibana koji je navodno prisustvovao sahrani u planinama na jugoistoku Avganistana. Pre toga se u više navrata pisalo da najtraženiji terorista ima problema sa zdravljem, da boluje od hepatitisa C i da se očekuje da živi još dve godine.
Da se nešto dešavalo tog decembra, potvrdili su za pojedine medije i izraelski izvori. Tada je rečeno da Izrael i USA procenjuju da je Bin Laden poginuo decembra 2001. godini u američkoj vojnoj akciji u Avganistanu?!
I bivši predsednik Pakistana Pervez Mušaraf u januaru 2002. godine smatrao je da je vođa terorista mrtav jer je u nemogućnosti da obezbedi terapiju za bolesne bubrege. Da je „verovatno mrtav“ izjavio je i predsednik Avganistana Hamid Karzai u intervjuu za CNN oktobra 2002. godine.
Na kraju, pojedini magazini objavili su i testament vođe Al Kaide, koji je datiran na 14. decembar 2001. godine.

Montaža napravila zabunu

Slika „mrtvog Osame bin Ladena“, koja je juče obišla svet, napravila je pravu pometnju na planeti. Ovu navodnu fotografiju prvo su prikazali na pakistanskoj televiziji, tvrdeći da je reč o „snimku ubijenog vođe Al Kaide“. Citirajući Pakistance, preuzeli su je gotovo svi veliki svetski mediji. Posle nekoliko sati na internetu je pokazano da je reč o prilično neveštoj i jeftinoj montaži, za koju je korišćena jedna stara fotografija Osame bin Ladena i fotografija žrtve obračuna na Bliskom istoku. Osamu su „majstori“ isekli do nosa i namontirali mu čelo čoveka koji je ranije poginuo.
http://www.kurir-info.rs/planeta/al-kaida-aktivira-atomsku-bombu-u-evropi-88247.php
Korisnikov avatar
By 2kune
tek sad nakon tog teksta u kuriru strepim... :uplasen: ako u kuriru piše da neće biti buuum! sigurno će biti BADABUUUUUM!!! :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!