Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Sastanak sa srpskim patrijarhom!?

1. Podržavam inicijativu GLIC-a za sastanak sa srpskim patrijarhom
25
71%
2. Ne, to im ne treba, zna se šta je stav SPC
10
29%
3. Ne znam, ne zanima me...
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by ManToy

Ja predlagam da mi krenemo da palimo crkve. Mozda ce onda hteti da pregovaraju. Svetinja je svetinja ali znate koliko jedna crkva kosta? A ipak smo mi Srbi, pare su nam ipak najsvetije.
Hmmmm. Budimo malo mudri i ne pišimo ovakve stvari, da ne bi "vjeronavijači" vadili stvari iz konteksta... ok? :)

Btw, sjajni prethodni postovi... :awesome:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by IriS
Originally posted by Stripi
Originally posted by Sheytan

Suštinu mog posta, dodatnog komentara, to ne menja... Izvinjavam se onima koji su već vest pročitali, a oni koji će se tek ulogovati - neće ništa smetati da i na ovoj strani imaju prvu reakciju crkve...
Ja sam lično uveren da će sveže ulogovanima ova ponovljena vest doći kao pravi povetarac na ovu vrućinu.
:rotflmao:
Ovo su krucijalni doprinosi dva aktuelna moderatora ovog foruma u ovoj, po mom mišljenju vrlo dobroj i delikatnoj temi.

No, srećom forumaši su ovde odavno nadmašili neke moderatore.

Što se tiče same izjave gospodina srpskog patrijarha, mislim da treba insistirati da li je zaista izjavio "Ni u ludilu"! Jer je ta rečenica postala naslovnica mnogih medija, a ona je na ivici poziva na nasilje nad GLBT učesnicima beogradske parade!

Zato smatram da GLIC treba da insistira na prijemu kod zvaničnika SPC, ne da bi dobili podršku i blagoslov za paradu, već da bi se naša crkva jasno i glasno ogradila od nasilja prema gej osobama.

Patriharh bi to morao da ima na umu i da se zvanično oglasi.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by AngraMaina

Razumem tvoju ogorčenost, ali to je defetizam. Stvari ne mogu da se promene preko noći i svaka akcija je dobrodošla. Ovaj korak je poslao još jednu poruku o LGBT osobama u javnost (mi smo ugroženi, mi želimo da to prestane) a poziv na dijalog sa crkvom je na duže staze mnogo bolji korak nego javno suprotstavljanje, kao što se pokazalo na američkom primeru (javno spaljivanje Biblije u Bostonu je izazvalo negativne reakcije na svim stranama).
Nigde nisam rekla da je treba napadati. Ali, hipoteticki, ako vidis coveka koji ima besnog psa, hoces li jednostavno ici zaobilaznim putem, ili ces ipak da pridjes, nadajuci se da te pas nece ujesti, a i ako te ujede, onda ces glumis zrtvu?
I naravno, ne dopada mi se poziv na dijalog samo jedne konfesije.

Žarko Gavrilović je penzionisani pop i freelance psihopata u sukobu sa mnogim ljudima iz Crkve, i to što je došao na prajd da ideološki ošašolji navijački šljam do maestralnih erekcija ne znači da je to stav svih ljudi iz crkve, naprotiv.
Nije bio u vreme kada je davao podrsku batinasima. Ako se en varam, on je dosao na razbijanje parade 'sluzbeno' obucen, tj. bilo je ocigledno da se radi o svestenom licu SPC. Crkva kao crkva, i o tome cuti.
Last but not least, u crkvi je bar 50% ljudi gej, naročito među monasima.
Ali je to njihovo pravo. Mene sigurno niko nece videti kako idem naokolo i bijem monahe jer su gej.
Korisnikov avatar
By ManToy
Originally posted by bern
Originally posted by ManToy

Ja predlagam da mi krenemo da palimo crkve. Mozda ce onda hteti da pregovaraju. Svetinja je svetinja ali znate koliko jedna crkva kosta? A ipak smo mi Srbi, pare su nam ipak najsvetije.
Hmmmm. Budimo malo mudri i ne pišimo ovakve stvari, da ne bi "vjeronavijači" vadili stvari iz konteksta... ok? :)

Btw, sjajni prethodni postovi... :awesome:
Sta god mi napisali oni ce vaditi iz konteksta i krojiti kako njima odgovara te tako se oslanjam na slobodu govora.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ako dozvolish
Originally posted by Sheytan

Što se tiče same izjave gospodina srpskog patrijarha, mislim da treba insistirati da li je zaista izjavio "Ni u ludilu"! Jer je ta rečenica postala naslovnica mnogih medija, a ona je na ivici poziva na nasilje nad GLBT učesnicima beogradske parade!

Zato smatram da GLIC treba da insistira na prijemu kod zvaničnika SPC, ne da bi dobili podršku i blagoslov za paradu, već da bi se naša crkva jasno i glasno ogradila od nasilja prema gej osobama.

Patriharh bi to morao da ima na umu i da se zvanično oglasi.

zao mi je da ne mozesh pa da ni verujesh da je patrijarh postupio onako kako je postupio, i meni je to teshko poverovati, ali bojim se da je istina bash tako ruzna- tj. da jeste bash tako rekao kako je medijima preneseno. dashta je nego mu je ta rechenica na ivici poziva na nasilje. krajnje arogantna, nehrishcanska.... ali to je tipichni pristup konzervativnih religiozista gej ljudima. nishta novo, samo se potvrdilo ono chega sam se i ja bojao te dalo rezona onome shto npr. idiotcide reche- da ne treba davati legitimitet takvoj crkvi ljubeci joj dupe vishe. vec treba drzavu KONACHNO nagnati da praktikuje odvojenost crkve od drzave i obratno.
Korisnikov avatar
By mikeli
tezak je to slucaj za razmatranje !!!
ideja je jako pametna, ali mislim da ce se tesko ostvariti,
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!