Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
Originally posted by Ulix
Originally posted by mythe
a da, a ta novinarka Vremena je toliko "precizna" i "analiticna" da je pomesala zemlje u kojoj je Plavsicka odsluzila kaznu, pa svima je poznato da je kaznu sluzila u Svedskoj a novinarka napise "u norveskom zatvoru" :d
Skandalozno! :drama:

Skoro jednak zločin onom za koji je Plavšićka osuđena. :katemoss:
cekaj, a zasto je toj novinarki bio problem da navede tacnu drzavu gde je Plaviscka odsluzila kaznu??? To se zove preciznost i analiticnost, meine freund!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Skandalozno! :drama:

Skoro jednak zločin onom za koji je Plavšićka osuđena. :katemoss:
dal' će se i skrozza pokajati, majku mu...? :uplasen:
Korisnikov avatar
By smaug
a da, a ta novinarka Vremena je toliko "precizna" i "analiticna" da je pomesala zemlje u kojoj je Plavsicka odsluzila kaznu, pa svima je poznato da je kaznu sluzila u Svedskoj a novinarka napise "u norveskom zatvoru" :d
Da, pa?
Jel ovo - 'brzo promeni temu pa da nastavimo da pljujemo novinarku dok jos neko ne primeti kako lupetam', jel da?
Razlog zbog kog je BP bila u zatvoru je mnogo vazniji od toga u kojoj je zemlji zatvor...
I to sto je TS pogresila ne znaci da ti sad mozes da seiris...

'You need to sort out your priorities asap'.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by smaug/
Jel ovo - 'brzo promeni temu pa da nastavimo da pljujemo novinarku dok jos neko ne primeti kako lupetam', jel da?/
ma kakvi. čovek je samo analitičan i precizan.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Lepa Krepa
Jel ovo - 'brzo promeni temu pa da nastavimo da pljujemo novinarku dok jos neko ne primeti kako lupetam', jel da?/
A, da. Sorry, stupid me.
Pa je 'ubo u sridu'.
By XanaX
Originally posted by XanaX
srpska Gudrun Ensslin.
Poređenje teško stoji. Za početak, ideološki ne mogu biti više različite.
Hm. Da, ali pogrešna je premisa, zapravo... Jer, fokusiran na meni osobno izuzetno eksplicitne, monstruozne poruke koje je "slala" Ensslinova, tražim njoj odgovarajuću "srpsku" parnjakinju.

Obje su nakaze, i ne zanima me previše njihova, zasigurno duboka filozofska razmatranja i vjerojatno bitna dostignuća u razvoju ideologija kojima su pripadale - već ono što je iz njih proizašlo. Ubiti je strašno, ali ubijati se mora, jer jedino to vodi ka ostvarenju cilja. Cilj bio svjetska revolucija, srpska Bosna ili nešto drugo, nije bitno. Bitno je da se opravdava eliminacija dijela populacije kako bi progresivni dio bio oslobođen. A, taj oslobođen dio je rezerviran za proleterijat, za izvornu, etničku skupinu koja potražuje po povijesnom pravu zemlju, dakle za nešto poput više vrste.

Ako ima kojeg filozofa, sociologa i sl. koji poznaje dublje ideolološku vezu RAF-a i komunizma tadašnje zap. Europe i Njemačke - neka objašnjava, ja samo uletio i ful me briga, iskreno.
Korisnikov avatar
By Mariška
srpska Gudrun Ensslin.
Poređenje teško stoji. Za početak, ideološki ne mogu biti više različite.
Hm. Da, ali pogrešna je premisa, zapravo... Jer, fokusiran na meni osobno izuzetno eksplicitne, monstruozne poruke koje je "slala" Ensslinova, tražim njoj odgovarajuću "srpsku" parnjakinju.

Obje su nakaze, i ne zanima me previše njihova, zasigurno duboka filozofska razmatranja i vjerojatno bitna dostignuća u razvoju ideologija kojima su pripadale - već ono što je iz njih proizašlo. Ubiti je strašno, ali ubijati se mora, jer jedino to vodi ka ostvarenju cilja. Cilj bio svjetska revolucija, srpska Bosna ili nešto drugo, nije bitno. Bitno je da se opravdava eliminacija dijela populacije kako bi progresivni dio bio oslobođen. A, taj oslobođen dio je rezerviran za proleterijat, za izvornu, etničku skupinu koja potražuje po povijesnom pravu zemlju, dakle za nešto poput više vrste.

Ako ima kojeg filozofa, sociologa i sl. koji poznaje dublje ideolološku vezu RAF-a i komunizma tadašnje zap. Europe i Njemačke - neka objašnjava, ja samo uletio i ful me briga, iskreno.
:up:

A samo da podsetim da se opravdavala i eliminacija polovine "progresivnog dela" populacija.
Mislim na onu Biljinu izjavu kako na svetu ima 12 miliona Srba, pa ako ih i polovina izgine, ostaće ih još šest miliona.
By mythe
tacno, precizan, analitican i legalista, nisam kao ovi za koji kada vas uhvate u nepreciznosti ili lazi ili jos gore vrsenju krivicnog dela (guranje tudje poslanicke kartice u uredjaj za glasanje), pocnete sa spikama koje nemaju veze za vezom, da te podsetim na skandal sa glasanjima iz Soluna i Bodruma i onoga " a zar je to vaznije od ratova, sankcija i "zlocina" Milosevicevog rezima" ili 2002. i navodnog obelezavanje "500 dana rada Djindjiceve Vlade" a covek racunicom izracuna da je tog dana bilo 384 dana od formiranja Djindjiceve Vlade (iliti dolaska DOSmanlija na vlast) ;)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ne znam da li sam te ovo već pitala, ali... vojo, ti li si?
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Nisam fan svecanog doceka Plavsicke, ali jos manje pljuvanja po njoj i sarkasticno-cinicnih tekstova kao sto je ovaj u Vremenu
Well, kad bi bio izbor između "kisdihand" i pljunem ti u facu,,, ehm, ne znam.

Ja zapravo mogu nju razumijeti. Ponese to čovjeka. Može svašta napraviti, potpisati, poći u Semberiju na ladanje, po onoj čuvenoj "preko mrtvog balije, ruku pruža Arkanu...". I meni je bilo zahebano čuti i vjerovao sam joj da dojenčad umire u banjalučkoj bolnici zbog blokade... I pokajala se. Al' se odmah nanovo oprala i porekla. I ne vidi Biljana, ne vidi ona ništa osim srpske smrti i srpskog čojstva u Bosni. I u toj fucking bolnici pod blokadom umirala su samo srpska djeca. Nije vidjela da Ferhadije odjednom nema. Nije vidjela, kad je ono Limonov (tako li se zove onaj bolesni ruski pjesnik?) probavao po par rafala po Sarajevu, vica radi.

Ona je vidjela, kako kaže i napisala, kako srpski narod pati u Srpskoj. Uz onaj Orden Drvenog Krsta, grofica od Den Haaga, sigurno počinje ovako-nekako. "Ja, Biljana Prva, po Volji Božjoj, predsednica Srpske i gospodarka Bosne, pisah o hartije ove, tužan pomen stradanja roda srpskog u otadžbini našoj, gaženoj od đavola svih vrsta..."

Sori, bejbe, ne pali takvo pokajanje. I jako je loše što ne šuti, već poriče. Jer mi se čini da je esencija ista. "Deliberate Evil", gadna je to knjiga od Goldhagena.
Apsloutno. :yes:
By mythe
ne znam da li sam te ovo već pitala, ali... vojo, ti li si?
a ja sam tebi uzvratio "Kandicijeva, ti li si ? " ;)

P.S.
nije vam se svidjalo da bude legalisticki, pa ste dobili legijalisticki :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
kakvo li je iskustvo živeti u univerzumu u kom ovakve stvari imaju smisla...?
:praznoglavi:
By Ulix
kakvo li je iskustvo živeti u univerzumu u kom ovakve stvari imaju smisla...?
:praznoglavi:
To se i ja često zapitam, a onda shvatim da je možda i bolje što ne znam. :pegla:
By mythe
no, vratimo se na temu. Sada ce se Biljana malo odmoriti, vec je sigurno pojela urmasice, nadamo se da su bile ukusne, onda ide u Banjaluku, kod sviju, pa ce opet u Beograd....pa cemo lepo citati jel su urmasice bile ukusne, sta je rekao brat, snaja etc...ali tesko da ce njena prica biti interesantnija od price o dr. Dabicu, guslanju ispod vlastite slike u kafani "Luda kuca", nekadasnjoj komsinici koja mu je ugledala sliku u novinama nakon hapsenja i rekla drugarici "iju Slavka, pa mi ovoga coveka znamo" :D sa sve turistickom turom "stopama Radovana Karadzica" ;) :D
Korisnikov avatar
By lorna
nego sta drugo ocekivati od zene koja je rekla da su muslimani genetski podredjena vrsta, koji su nekada bili srbi!

ne mogu da ne napishem neshto kada sam sve ovo prochitala. Chini mi se da nije poenta ni ko jeste Biljana... Problem je ko dochekuje Biljanu... problem je shto njen izlazak tako ochito predstavlja podrshku jednoj ideologiji koja je nanela toliko zla... i chovek se naprosto zaprepasti videvshi da ona josh uvek zivi... zivi chak i kroz rasprave ove vrste... tuzno, tuzno
By mythe
Originally posted by lorna
nego sta drugo ocekivati od zene koja je rekla da su muslimani genetski podredjena vrsta, koji su nekada bili srbi!

ne mogu da ne napishem neshto kada sam sve ovo prochitala. Chini mi se da nije poenta ni ko jeste Biljana... Problem je ko dochekuje Biljanu... problem je shto njen izlazak tako ochito predstavlja podrshku jednoj ideologiji koja je nanela toliko zla... i chovek se naprosto zaprepasti videvshi da ona josh uvek zivi... zivi chak i kroz rasprave ove vrste... tuzno, tuzno
samo sto si "zaboravila" da napises kako su Shiptari docekali osvedocenog teroristu, kriminalca, ubicu i ratnog zlocinca Ramusa Haradinaja ili muslimani Nasera Orica! Mozemo malo i o tome, Biljana Plavsic je u usporedbi sa njima jedan humanista.
Korisnikov avatar
By 2kune
samo sto si "zaboravila" da napises kako su Shiptari docekali osvedocenog teroristu, kriminalca, ubicu i ratnog zlocinca Ramusa Haradinaja ili muslimani Nasera Orica! Mozemo malo i o tome, Biljana Plavsic je u usporedbi sa njima jedan humanista.
Onako kako bi ti dočekao puno jače 'humaniste' koji su krivi za njihove reakcije svojim desetostruko večim akcijama? :trep:
Boli te što se u srpskom narodu polako gubi taj 'humanistički' duh? :psiholog:
Jamačno bi rado postao šiptar ili musliman da možeš... :lol:
Ali zašto ne bi mogao? Pa oni i jesu nekad svi bili srbi! :eureka:
Korisnikov avatar
By lorna
ta "humana zena" puno je vishe od svedokinje saradnice - ona je ratni zlochinac, koji je cinkao svoje kolege da bi se lakshe izvukao. Ako je, ustalom, podrzala Miloshevicevu "opoziciju", kako to da ga je onda kasnije, u Hagu podrzala i odbila svedochiti protiv njega? Pogledaj, uostalom, ko je zapravo Naser Oric - bivshi policajac i Miloshevicev telohranitelj. Biljana Plavshic? Bivsha univerzitetska profesorica i politicharka. Kad sam poslednji put proveravala, izreka je glasila: snaga klade valja, a um caruje. Biljana Plavshic, "humana zena", sigurno ne valja klade, ali su ze zbog nje i njenog "uma" valjale ljudske glave.
By mythe
Originally posted by 2kune
Onako kako bi ti dočekao puno jače 'humaniste' koji su krivi za njihove reakcije svojim desetostruko večim akcijama? :trep:
aha, znaci siptarski teroristi Haradinaj, Taqi etc...su mozda ustvari bili "borci protiv antidemokratskog Milosevicevog rezima"???...mada...znas...pogresilo je tadasnje srpsko rukovodstvo u odabiru strategije, puno bolja je bila ona kada su eliminirali njihove teroriste po inostranstvu, brzo, efikasno, usmereno na pojedince (koji se usput preko medija okarakterizira da je bio trgovac drogom i da se ustvari radi o obracunu medju narko-dilerima) i onda zestoki decki sa beogradskog ili zagrebackog asfalta odrade posao...kao na primer sa Enver Hadri...brzo i efikasno, u centru Brussela ;) ....no, vratimo se Bilji, jel neko cuo jel su ukusne bile urmasice ;)
Korisnikov avatar
By bas bleu

no, vratimo se Bilji, jel neko cuo jel su ukusne bile urmasice ;)
ne, nista o urmasicama... al se culo da je vocni jogurt bio ko iz devedesetih...
By XanaX
SvakiMarkoRadiNaopako
A samo da podsetim da se opravdavala i eliminacija polovine "progresivnog dela" populacija.
Mislim na onu Biljinu izjavu kako na svetu ima 12 miliona Srba, pa ako ih i polovina izgine, ostaće ih još šest miliona.
Ovo me je potaklo da malo prosviram po googleu - i sad sam zbilja šokiran. Barem ostao u jednom trenutku. Ako je zaista tako govorila, a navedene su novine, datumi (meni je uglavnom izbrisan taj dio; premalen bio, previše stvari se zbilo) - dakle, she's toxic.

Nadam se da je hurmašice slistila - sad je red na duct tape.
By mythe
da, jeste rekla tu glupost i to niko ne negira. Jeste bila dela zlocinackog sustava i to nitko ne negira. Bilo je tu i jos njenih gluposti, npr. kada je u maju 1992. zaustavila pogodbu izmedju Srbi i muslimana (nesto oko izlaska dece iz grada i sl.. - nebitno sad zasto tacno) a sve pod ucenom da muslimani puste i njenu majku (imala tada 94 godine) pa citava stvar stojala par dana dok se njenoj zelji nije udovoljilo. Poznata je i scena iz maja 1993, poznato zasedanje Skupstine RSp na Palama, kada su cilju uverevanja rukovodstva RSp na Pale dosli cak i Micotakis i Milosevic, a ona odbila iz protesta da pruzi ruku Milosevicu (jer je ovaj tada po njoj izdavao srpske interese terajuci ih da prihvate mirovni plan). To sve stoji.

Ali, ali...ima i druga strana. U kljucnom momentu, rusi SDS sa vlasti u RS i time omogucava RSp da se konacno krene iz izolacije i celicnog zagraljaja SDSa. U to vreme (leto 1997.) za to je trebalo ne samo politicke, nego i ljudske, fizicke hrabrosti. A ona je to ipak uadila. Dalje, ukazivala je na lopovluk i ratno profiterstvo Karadzica i njegove ekipe, i za to je trebalo ljudske (fizicke) hrabrosti, posebno u ono doba.
Dalje, kada je saznala da je optuzena od ICTYa, nije se skrivala po sumama ili maskirala u 'baku Katicu sa Kalenica pijace", nego kao casna osoba odmaj otisla tamo i time oslobodila svoju zemlju i svoj narod pritisaka, ucena i kazni medjunarodne zajednice. Nakon sto je proucil optuznicu, opredila se za vlastiti put u procesu pred Haskim Tribunalom, pragmaticno je procenila da je bolje priznati jednu tacku optuznice, nego riskirati vecu kaznu i dugacak proces, za koji kako sama kaze, fizicki vise nije bila sposobna. Onima koji joj zameraju pragmaticnost i blebetaju o "etickoj strani " tog priznanja krivice kao nagodbe, samo cu reci da je isto tako i Tuzilastvo bilo pragmaticno jer su procenili da je "bolje ista nego nista" jer je bilo vec optuzenika koji su bili oslobadjani optuznice. Isto tako, nije istina i potpuna je laz u cilju njene kompromitacije, da je svedocila protiv nekoga i cinkarila bivse kolege. Na sudjenje protiv Krajisnika je dovedena kao svedok Suda, na obavezujuci sudski nalog, a na kraju tog svedocenja je, nakon sto su se sudije zahvalile "sto je dosla da svedoci", lepo rekla - "nemate mi se sta zahvaljivati, ja sam ovde dovedena"!

I to je to - dobila je kaznu koju je dobila, posteno odsluzila i sada neka ostatak zivota provede u miru, kao i svaki drugi penzioner.
Korisnikov avatar
By Pipin
Haški sud se pogađao sa genocidom.
Jel to znači da optužuje ljude za genocid iako ga nisu počinili ili im olako oprašta genocid koji jesu počinili?
Kako god da okreneš, jebeš takav sud.
Korisnikov avatar
By *deni*
Evo ovde, na ovom snimku i to na 1:36 može se videti kako je izgledalo to teta Biljkino čuveno priznanje krivice 2002.
Nazivaju je ovde baba - monstrum.
''
Korisnikov avatar
By 2kune

aha, znaci siptarski teroristi Haradinaj, Taqi etc...su mozda ustvari bili "borci protiv antidemokratskog Milosevicevog rezima"???...mada...znas...pogresilo je tadasnje srpsko rukovodstvo u odabiru strategije, puno bolja je bila ona kada su eliminirali njihove teroriste po inostranstvu, brzo, efikasno, usmereno na pojedince (koji se usput preko medija okarakterizira da je bio trgovac drogom i da se ustvari radi o obracunu medju narko-dilerima) i onda zestoki decki sa beogradskog ili zagrebackog asfalta odrade posao...kao na primer sa Enver Hadri...brzo i efikasno, u centru Brussela ;) ....no, vratimo se Bilji, jel neko cuo jel su ukusne bile urmasice ;)
Možda i jesu... Pokušaj doznati ;)
A o ulozi koju jugoslavenska mafija (jedina jugoslavenska institucija koje se nije i nikada se neće raspasti) imala u ratovima 90tih jamačno znaš isto onoliko koliko o tome tko je i u kojoj mjeri bio terorist a tko borac za slobodu.
A o ukusima se, naravno, ne raspravlja... :sesir:
By XanaX
Biljano! Carice! - Ovo postaje kultni sajt za tvoje fanove, so bring it on!

Ajmo Biljanu za gay-ikonu, da uvede malo reda u lezbopederske krugove...

Hajde da se drogiramo...

Neka sredi te kastinske odnose, neka sruši barijere...

Ma nek se oci sjaje!

We accept her - one of us! Cleopatra!

''
By Simor
Biljano! Carice!
Eno, i "Politika" već drugi dan (a nastavci slede i narednih dana) prenosi nam intervju svoje novinarke sa Biljanom Plavšić, te možemo da pratimo dramatičnu i romantičnu genezu zatvoreničkog života ove "dame", koja je u bundi otišla u zatvor i u bundi izašla iz zatvora (to tek da se uspostavi ravnoteža - za njenu šumsku politiku su ubijani ljudi, za njenu šumsku estetiku su ubijane životinje).

:lepeza:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ajde, dobro...
Šta vi koji ste ozlojeđeni na Biki Plavšić želite da se toj dami desi ?
Kakvu kaznu , a da bude adekvatna i primerena imate na umu ?
By mythe
pa verovatno slicno onoj koju je ta ekipa trazila i za Slobodana Milosevica - smrtna kazna, da se odmah izvrsi a onda on moze da se zali i slicne fore tih euroslinavaca :s

A sto se tice Biljane Plavsic, evo kako je ona provela protekli period, odkako je pustena na slobodu.

Prvih 10ak dana, Plavšićeva nije napuštala stan, a društvo joj je pravila porodica brata Zdravka Plavšića. Ona je zelela tih dana da se najpre odmori, isprica sa familijom a policajci nisu nikome (osim stanarima) dozvoljavali ulaz u zgradu u Katanacivoj jer se drugacije ne bi moglo ziveti od novinara i raznih radoznalih likova. Jednog jutra, novinari su videli brata Zdravka i snaju Vasku kako napustaju zgradu i od njih su culi sledece:

Svako jutro, otkako je stigla u Beograd, zove nas da dođemo na kafu. Popričamo malo, ne zadržavamo se dugo jer želi da se odmara. Polako dolazi sebi, još se vidi da je njen organizam izmučen zbog čega će morati na ozbiljnu kontrolu. Sada je pod jačom terapijom, još hramlje, mada joj se pritisak stabilizovao kad je došla u Beograd - otkriva nam Vaska Plavšić, Biljanina snajka. Kako kaže, Plavšićeva im telefonom kaže šta joj sve treba, pa oni kupuju umesto nje.
- Nije ona zahtevna, u tim godinama čovek i ne jede puno. Kupimo joj sve što treba, namirnice, sredstva za higijenu, odeću smo joj doneli. Pre nekoliko dana otišla sam na pijacu i kupila joj povrće, meso, voće... Sve sama sprema. Voli piletinu s povrćem i to je pripremila kad nas je zvala na ručak - kaže Vaska i dodaje da zbog mera obezbeđenja pod kojima se nalazi Plavšićeva, ona do daljeg neće napuštati kuću. Ona ističe da su jedine osobe koje su do sada, osim porodice i premijera RS, posetile Plavšićevu režiser Milorad Bajić i jedna Biljanina prijateljica iz Londona.
Mislili smo ovih dana da prošetamo do crkve. Ona je i tamo u zatvoru imala sat vremena dnevno za šetnju, normalno je da hoće da izađe, ali ne znamo još da li će to biti izvodljivo - ističe snajka Biljane Plavšić, koja je sa suprugom osam godina održavala njen stan.

A proteklih dana je Biljana otisla i do Banjaluke, gde se videli sa ostatkom familje, prijateljima, nekadasnjim partijskim kolegama, ostali su da pricaju do kasno u noc, imalo se o cemu pricati. Ona je i izjavila da ne zeli da se vrati u politiku, nego ce se posvetiti pisanju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!