Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Lepa KrepaOriginally posted by Comboapsalutno. zato se odrasli ljudi i ne upuštaju u aktivnosti koje su po njih štetne, e je dovoljno da im kažeš šta će im se desiti i oni posle to neće da rade.
Odraslom čoveku kad objasniš šta će da se desi ako gurne ekser u električnu utičnicu - on posle to neće da uradi. Detetu od 3 ili 4 godine pričom samo možeš da pojačaš želju da to realizuje.
Originally posted by ComboIskreno, uz ovakve stavove, uz potpuno negiranje poruke clipa u početnom postu, uz priče o "normalnim obiteljima", uz lamentiranje treba li djecu mlatiti, uz sve gluposti koje se prosipaju... (da ne spominjem piercing na donjoj usnici, iz drugog topica) - zaista... Nažalost, sad i ja moram pisati u stilu "mi / vi".
Ne, ne, ne. Varas se - govorim o deci koja zive u normalnim porodicama, sa oba roditelja, sa udobnim krevetima i izobiljem hrane...
Originally posted by XanaXTo je ta sprega između nevidljivog i vidljivog nasilja. Stalne predrasude su tu da nevidljivost učine čelično jakom tako da se sam čin pojavljivanja doživljava kao provokacija. Izgleda da je neka vrsta ravnodušnosti prema različitosti, osećaj, "gnušam ih se ali imaju pravo da šetaju jebenim ulicama kao i svi drugi bez opasnosti" ovde još nedostignut ideal jer remeti autoritarni patrijarhalni koncept u kome se "tata pita za sve" a sin sanja o tome da dostigne velikog tatu, branitelja porodice i plemena. Usprotiviti se predrasudi ovde, stoga, nije čin obične hrabrosti potekle iz poverenja u razum i etičke kodove po kojima su svi ljudi jednaki već i čin direktnog otpadništva u jednoj autoritarno - patrijarhalnoj kulturi koja nema ama baš nikakvu nameru odstupiti od svojih supresivnih, striktno kontrolišućih koncepata normalnosti.
I ove opaske o odgajanju djece batinama, upravo preslikavaju taj stav; gotovo svako dijete ili adolescent prolazi kroz klasični sukob generacija, mora se izboriti za vlastitu "autonomiju" spram roditelja, mora se izboriti da svoju pripadnost mladosti pokaže tako što će izaći iz njihove "vizije" ispravnosti.
Čim su se javili oni koji su ukazali kako je homofobija zajedno s ostalim "fobijama", samo jedan od oblika šovinizma i kako svoje korijene ima u općem stanju društva i štoviše, kako je, prešutno, huliganstvo pokazalo da može poraziti i državne institucije, čak i bez pravog sukoba - odjednom je dio forumaša odgovorio gotovo istom retorikom i što je najžalosnije, iz više-manje istog razloga - "tribalnog identiteta".
Originally posted by XanaXti ka' da nikad pre nisi svraćao na forum...
Jednostavno, otvarajući pojedine topice i čitajući sve što se moglo pročitati, iskreno rečeno, sve se nekako skupilo i izašlo u obliku mog prethodnog posta.
I sad opet čitam i vidim kako ima još i gorih "reakcija" ili "stavova". Zaista ne mogu razumijeti seksizam, nacionalizam i barbarstvo takvih komentara.
Originally posted by XanaXimas pravo sto se mene tice, kao i Lepa Krepa.
Hmh... Ne znam ni sam... Mislio sam da je ova hrvatska kaljuža i provincijski Zagreb, nekakvo opravdanje za divljaštvo i Thompsonove koncerte i ispade pojedinaca unutar crkvenih struktura. No, način kako su postupile državne institucije Srbije, način kako su reagirali zvaničnici SPC-a; zbilja nisam očekivao.A kao vrhunac svega, ovi komentari na Gay-Serbia sajtu...
Zagrebačka Povorka ponosa se, doduše, održava, postaje brojnija, policija je još uvijek u kordonima, reakcije građana su podjeljene, Prideovi obično završavaju incidentima, kada BBBovci i sl. "uhvate" nekog "sumnjivog", pa ga prebiju...
"Scena" je mala, praktički ne postoji. Zakoni su tu, pa i onaj "šerif", gradonačelnik Bandić, od kada je "lupio šakom o stol"; policija ipak radi svoj posao. A, aktivisti iz Zagreba pripremaju miran prosvijed pred Veleposlanstvom Republike Srbije u Zagrebu, u ponedjeljak.
A ja se sjećam Beograda, dok sam još bio prvačić, kada sam išao baki; pa, bio mi je to - kulturološki šok (nisam odrastao u Zagrebu, već u manjem gradu). To je bilo prostrano, veliko, gotovo poput Budimpešte. I usprkos svemu, imam još uvijek dojam da je Beograd kozmopolitski grad i da će naredne godine "pasti"![]()
No, sad mi se ipak čini da je Srbija Wonderland za mene, te da bih trebao promijeniti nick u Alice. I da mi onda Crvena kraljica, objasni kao što objašnjava Alice:
"- E, u našoj zemlji – reče Alice – kad se dugo trči tako iz sve snage, kao što smo mi trčale, obično se stigne na neko drugo mjesto.
- Baš neka spora zemlja! – začudi se Kraljica - Znaš, ovdje valja trčati iz petnih žila da ostaneš na istom mjestu. Želiš li stići na neko drugo mjesto, valja trčati bar dvaput brže!"
![]()
Originally posted by XanaX
kako je homofobija zajedno s ostalim "fobijama", samo jedan od oblika šovinizma i kako svoje korijene ima u općem stanju društva i štoviše, kako je, prešutno, huliganstvo pokazalo da može poraziti i državne institucije
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!