Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by stefan19Bog te... Prosvetli me malo shta znachi "persona"... "Ljudi koji imaju masku"... Isuse!Originally posted by ZemunacCccccc... Ajde da ne budem grub nego da ti lepo pojasnim, posto mi se cini da ne uvidjas razliku. Rec persona ne znaci isto sto i rec osoba. Zato kada govoris o meni, govori kao o osobi ili person, a ne o personi jer persone su ljudi koji se pretvaraju i imaju masku, a ja to nisam. Person i Persona, BIG DIFFERENCE!!!Originally posted by stefan19Hm... Kad nauchish srpski, a ti se javi... Ja ne pricham na engleskom na ovom forumu, a to "persona" je anglicizam, za koji tek ne verujem da znash shta znachi...Originally posted by ZemunacPod broj jedan ja nisam persona nego person koja govori ono sto misli. A pod broj dva kad naucis da uvazavas drugacija misljenja onda mozes da se trudis da letis visoko. A do tada se spusti na zemlju i razumi da nisi ni po cemu bolji od mene. Sve najOriginally posted by stefan19I meni je zao sto je persona poput tebe iz Srbije...
Jako mi je zao sam iz Srbije![]()
I nisam uopshte ni rekao da sam bolji od tebe... Jok!
Ti si bolji od mene, i to zato sto zivis u toj dalekoj zemlji iz snova svakog Srbina!
Originally posted by Valmeni su Turci prepoznatljivi po tome sto izbace noge kroz prozor i voze....Originally posted by mili86
Cast pojedincima.
A oni sto iz Dizeldorfa krenu sa konzervama pasulja... a ima ih oko milion...
Di nadje Dizeldorf?![]()
Dete, nose oni i ´leba.Al´ svaki mercedes vozi. Shta b´ rek´o komshija (koji vozi BMW trojku), kad bi ovaj u Srbiju ficjom dosh´o?
U medjuvremenu ne znam ko je gori. Turci ili mi! Turke na autoputu prepoznash tako shto, ako vozish iza njih, od silnih prnja sa buvljaka, konzervi, toalet-papira, natrpanih u za´rdjali kombi, ne vidish vozacha!
Originally posted by ZemunacPa dobro... ja ti rekao dobronamerno, cisto da znas, a ti kako ti od volje...Originally posted by stefan19Bog te... Prosvetli me malo shta znachi "persona"... "Ljudi koji imaju masku"... Isuse!Originally posted by ZemunacCccccc... Ajde da ne budem grub nego da ti lepo pojasnim, posto mi se cini da ne uvidjas razliku. Rec persona ne znaci isto sto i rec osoba. Zato kada govoris o meni, govori kao o osobi ili person, a ne o personi jer persone su ljudi koji se pretvaraju i imaju masku, a ja to nisam. Person i Persona, BIG DIFFERENCE!!!Originally posted by stefan19Hm... Kad nauchish srpski, a ti se javi... Ja ne pricham na engleskom na ovom forumu, a to "persona" je anglicizam, za koji tek ne verujem da znash shta znachi...Originally posted by Zemunac I meni je zao sto je persona poput tebe iz Srbije...Pod broj jedan ja nisam persona nego person koja govori ono sto misli. A pod broj dva kad naucis da uvazavas drugacija misljenja onda mozes da se trudis da letis visoko. A do tada se spusti na zemlju i razumi da nisi ni po cemu bolji od mene. Sve naj![]()
I nisam uopshte ni rekao da sam bolji od tebe... Jok!
Ti si bolji od mene, i to zato sto zivis u toj dalekoj zemlji iz snova svakog Srbina!![]()
I da sam sebe ispravim, rech persona potiche iz latinskog.![]()
Originally posted by Mars
Stereotipi, predrasude i opšta mesta se uhvatili za ruke i igraju kolo...
Originally posted by stefan19I zove se Bozidarka...Originally posted by MarsOriginally posted by Daliborka
Pozdrav za Bozidarku od Dace.
![]()
![]()
![]()
Hvala teta Daco, veoma lepo od Vas. Prenecu joj pozdrave. To je cerkica moje sestre. Ima 3 godine i slatka je kao med
![]()
Originally posted by ValVal, potpuno razumem sta govoris, i mislim da ima logike u svemu, ali takodje mislim da pozamasno gresis u rezonovanju.Originally posted by unic0rnOriginally posted by stefan19Gastarbajteri koji su na svoju ogromn srecu uspeli da pobegnu na lepse mesto nemaju vremena za kenjanje po srbiji i pracenje njenog parlamenta, uplitanja u dnevnopolitichku situaciju a ni sedenje po srbijanskim internet sajtovima satima iz dana u dan. Razlog je prost: ljudi rade, zive novi zivot i pokusavaju da nesto naprave od njega.
Ja ne znam za vas, ali meni je postalo muka od svega sto sadrzi rec "Srbija". Ogorcen sam, kao i vecina onih "gastarbajtera" koji su na njihovu ogromnu srecu uspeli da pobegnu na neko lepse mesto, i pobegnu iz ovog ludila.
![]()
Koliko ironije u samo dve rechenice!
Sine, sad znash zashto te volim! Svi su se oni odrekli Srbije! Sachuvaj Bozhe da oni nadju put do srpskog sajta.
![]()
Setih se pochetka rata i maminog prijatelja, koji vecj preko 40 godina boravi u Nemachkoj. Gleda chovek vesti, slusha shta prichaju i neprekidno ponavlja :" Ma ja bi njima ovo, ja bi onom ovo i ovom ono i svima njima onako! Gledam ga i pitam:" A chika Ratko, zashto Vi ne odete u Srbiju i borite se za bolje?" Samo me bledo pogledao i zacjutao! Amin.
Ali, nije on jedini. Svaki drugi "gastarbajter", a vala i deo nas koji smo ovde odrasli bi ovo ovako i ono onako. Naguzili se u toplo Tjoshe i serendaju. A u vreme kada ne serendaju...rade! Znachi, po 10-16 sati dnevno! Zashto? Jer inache ´leba ne bi imali da s´ najedu!
Srbija je porpala, kazhu. Nikada vishe necju da se vratim u Srbiju! A grade kucje sve u shesnes´, godishnje odmore vecj 40 godina planiraju, al´ dalje od Srbije ne videshe. E sad, ima i srecjnijih. Onih koji su ovde odrasli, shkolovali se i imali srecju da ulete na dobro radno mesto. I nekako sam ubedjena da ti ljudi em ne prate srpsku politiku, em Srbiju nikada popljuvali ne bi.
Samo...jedno mi jasno nije. Bash ti "boljestojecji" bi mogli da se "osile", jer zaboga imaju vishe novca od prosechnog Srbijanca. Shto bi znachilo...ej, nama je u inostranstvu bolje! Ali...vecjinom Srbiju pljuju bash oni koji jedu hranu za machke, jer je jeftinija od mesa. Bash ti koji u inostranstvu ne zaradjuju vishe od prosechnog Srbijanca.Kako li oni imaju muda da popljuju neshto shto je jednako "loshe" kao i njihov zhivot?
![]()
Originally posted by greek_loverukljuchujem se u ovu zaista logorejichnu temu (bez namere da uvredim autora), samo zbog ovog citiranog koje sadrzi "svi vi koji odete odavde smatrate da ste figurativno uhvatili Boga za muda i popili svu pamet razvijenog sveta" sa naglaskom na "svi vi koji odete odavde"- generalizacija.
Zbog cega svi vi, koji odete odavde, uradite neke krajnje obicne stvari "tamo daleko", smatrate da ste, figurativno, "uhvatili Boga za muda i popili svu pamet razvijenog sveta"? Ko ne zivi ovde pa bas i nema pravo da pljuje po Srbiji.
Originally posted by mrleMrle,al si ga zasuko-jedno deseti put čitam post (pa me slobodno nazovi glupim) a nikako ne shvatam ponetu posta
@unicorn
Pojedinim "gastarbajterima" ne upravlja ona cuvena "trbuhom za kruhom" i "escajg od zlata umesto drvene kasike", vec kosmopolitska dimenzija njihovog duha. Merilo njihovih zivotnih dostignuca nisu diplome, ma koliko ih imali, jer znaju da se proces sticanja znanja tu ne zaustavlja. Nije ni kupljen auto, sagradjena kuca, stecen stan. To su, uvek bili i ostali, samo neki od elemenata materijalne strane zivota. Slazem se da je neophodna, ali ne i da je najbitnija.
Pojedini nisu pobegli iz Srbije, niti su pobegli od sebe, niti zive nove zivote. Jedan je zivot, jedno je covekovo ja, ali u kontinuitetu vremena i prostora. Navikli su da se stalno dovode u pitanje, da se suocavaju sa sredinom u kojoj zive. Srbiju ne mogu i nece da zaborave. Moze li covek da bude bez proslosti i secanja ? Sta cini zivotno iskustvo ? Kako se razvija mudrost ? Pitam.
Pojedini ne ostvaruju moralno pravo da komentarisu po ovom forumu time sto su pripadnici srpske dijaspore ili matice. Ovde i drugde su prisutni kao drustvena i misaona bica koja, svojim pozitivnim ili negativnim zapazanjima, ne narusavaju ravnotezu razdvajanjem forme i sustine. Svoje poimanje slobode ne poistovecuju sa neogranicenim "mogu, imam pravo", vec ga zasnivaju na svesti da postoje granice covekovim mislima, osecanjima, recima i delima.
Originally posted by greek_loverPoturica je najgori Turcin.
Negde ne mogu da se otmem ustisku da gomila ljudi koja ode odavde (nebitno u koju zemlju na svetu) pokusava po bilo koju cenu da se prikaze "vecim katolikom od Pape" a ne shvata da ga niko, nikad u toj zemlji nece prihvatiti za svoga ...
Originally posted by Lakiboy_ns
Trebao si se bolje informisati pa ne bi bilo problema rekao sam ti da ce ako skupstine nestigne da izglasa produzenje pasosa njihov rok biti produzen na jos godinu dana vladinom uredbom...to je juce i zvanicno potvrdjeno da ce vlada uredbom produziti rok vazenja starih pasosa i da necete imati problema.
Originally posted by MarsMislim da svi vi koji ste ziveli u Srbiji ne mozete tako lako da se odviknete starih navika i starog nacinja razmisljanja koji je ovde jos prisutan i zato bi trebali da znate bolje nego da dizete galamu zbog toga.Originally posted by Lakiboy_nsZato, Laki, što se gastajbarteri ekspresnom brzinom odviknu od takvih sranja, da su te stvari uopšte moguće. I vrlo brzo prestaneš da razmišljaš u kategorijama verovatno, najverovatnije, trebalo bi, do kraja godina, dodjite vi-lako ćemo za nazad. Nadam se da će drugari gastarbajteri da potvrde ovo što pričam.
I sta dizete toliku frku oko tih pasosa vi gastarjbateri?
Nije stvar u pasošu nego u sistemu.
Originally posted by kal zakathJok, strane pogranicne sluzbe ce se verovatno potpuno zatvoriti za praznike i nece uopste raditi iako je protok putnika u ovo vreme godine najveci i iako se za praznike tamo angazuje svo ljudstvo.Originally posted by Lakiboy_nsA ti misliš, da če strane nadležne službe da dežuraju kroz božične praznike, kako bi mogle obavestiti svoje pogranične organe, kako je Srbija blagovolila produžiti pasoše?
Trebao si se bolje informisati pa ne bi bilo problema rekao sam ti da ce ako skupstine nestigne da izglasa produzenje pasosa njihov rok biti produzen na jos godinu dana vladinom uredbom...to je juce i zvanicno potvrdjeno da ce vlada uredbom produziti rok vazenja starih pasosa i da necete imati problema.
Originally posted by Lakiboy_ns
Jok, strane pogranicne sluzbe ce se verovatno potpuno zatvoriti za praznike i nece uopste raditi iako je protok putnika u ovo vreme godine najveci i iako se za praznike tamo angazuje svo ljudstvo.![]()
Originally posted by kal zakathNadlezni za pogranicne sluzbe nisu na kolektivnom odmoru za praznike jer oni nisu obicna administracija kod njih postoje dezurstva pogotovo za praznike kad su ti pogranicni prelazi pod udarom velikog broja putnika.Originally posted by Lakiboy_ns
Jok, strane pogranicne sluzbe ce se verovatno potpuno zatvoriti za praznike i nece uopste raditi iako je protok putnika u ovo vreme godine najveci i iako se za praznike tamo angazuje svo ljudstvo.![]()
Da baš sam glup. Naravno strane pogranične službe nisu obaveštene da pasoši važe samo do kraja godine, pa je cela frka oko produžavanja bez veze. Ti misliš da če Srbija obaveštavati svaki pogranični prolaz u svetu posebno ili če poslati obavest nekom nadležnom stranom organu, koji je odgovoran za svoje granice i koji je na odmoru do petog januara?
Originally posted by *deni*Oooooooooh, On me juri, ohohohohohoooooooOriginally posted by greek_loverSuper.
@deni - obozavam te!!!![]()
A sad skidaj pantalone!
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!