Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Stereotipi, predrasude i opšta mesta se uhvatili za ruke i igraju kolo...

I Krstarica i B92 Forum puni toga, ovde sam bar te gluposti nisam gledao do sada.
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by stefan19
Originally posted by Zemunac
Jako mi je zao sam iz Srbije
I meni je zao sto je persona poput tebe iz Srbije...
Pod broj jedan ja nisam persona nego person koja govori ono sto misli. A pod broj dva kad naucis da uvazavas drugacija misljenja onda mozes da se trudis da letis visoko. A do tada se spusti na zemlju i razumi da nisi ni po cemu bolji od mene. Sve naj :kiss:
Hm... Kad nauchish srpski, a ti se javi... Ja ne pricham na engleskom na ovom forumu, a to "persona" je anglicizam, za koji tek ne verujem da znash shta znachi...
I nisam uopshte ni rekao da sam bolji od tebe... Jok!
Ti si bolji od mene, i to zato sto zivis u toj dalekoj zemlji iz snova svakog Srbina!
Cccccc... Ajde da ne budem grub nego da ti lepo pojasnim, posto mi se cini da ne uvidjas razliku. Rec persona ne znaci isto sto i rec osoba. Zato kada govoris o meni, govori kao o osobi ili person, a ne o personi jer persone su ljudi koji se pretvaraju i imaju masku, a ja to nisam. Person i Persona, BIG DIFFERENCE!!!
Bog te... Prosvetli me malo shta znachi "persona"... "Ljudi koji imaju masku"... Isuse! :pucaodsmeha:

I da sam sebe ispravim, rech persona potiche iz latinskog. :D
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by Val
Originally posted by mili86
Cast pojedincima.
A oni sto iz Dizeldorfa krenu sa konzervama pasulja... a ima ih oko milion...

Di nadje Dizeldorf? :smeh:

Dete, nose oni i ´leba. :putnik: Al´ svaki mercedes vozi. Shta b´ rek´o komshija (koji vozi BMW trojku), kad bi ovaj u Srbiju ficjom dosh´o?

U medjuvremenu ne znam ko je gori. Turci ili mi! Turke na autoputu prepoznash tako shto, ako vozish iza njih, od silnih prnja sa buvljaka, konzervi, toalet-papira, natrpanih u za´rdjali kombi, ne vidish vozacha!
meni su Turci prepoznatljivi po tome sto izbace noge kroz prozor i voze....
Korisnikov avatar
By mili86
al' covek je kako rece person... ne kapira on to tako lako ka mi persone
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Zemunac I meni je zao sto je persona poput tebe iz Srbije...
Pod broj jedan ja nisam persona nego person koja govori ono sto misli. A pod broj dva kad naucis da uvazavas drugacija misljenja onda mozes da se trudis da letis visoko. A do tada se spusti na zemlju i razumi da nisi ni po cemu bolji od mene. Sve naj :kiss:
Hm... Kad nauchish srpski, a ti se javi... Ja ne pricham na engleskom na ovom forumu, a to "persona" je anglicizam, za koji tek ne verujem da znash shta znachi...
I nisam uopshte ni rekao da sam bolji od tebe... Jok!
Ti si bolji od mene, i to zato sto zivis u toj dalekoj zemlji iz snova svakog Srbina!
Cccccc... Ajde da ne budem grub nego da ti lepo pojasnim, posto mi se cini da ne uvidjas razliku. Rec persona ne znaci isto sto i rec osoba. Zato kada govoris o meni, govori kao o osobi ili person, a ne o personi jer persone su ljudi koji se pretvaraju i imaju masku, a ja to nisam. Person i Persona, BIG DIFFERENCE!!!
Bog te... Prosvetli me malo shta znachi "persona"... "Ljudi koji imaju masku"... Isuse! :pucaodsmeha:

I da sam sebe ispravim, rech persona potiche iz latinskog. :D
Pa dobro... ja ti rekao dobronamerno, cisto da znas, a ti kako ti od volje...
Cuvaj se :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Mars
Stereotipi, predrasude i opšta mesta se uhvatili za ruke i igraju kolo...
:kolo:

Uhvatili, nego sta. Odoh ja s teme postala je enormno glupa :paradajz:

A Stefanu podrska da prezivi srpsku papirologiju :cheer:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Daliborka
Pozdrav za Bozidarku od Dace.
:bye:
:smeh: :lol:
:smeh: Hvala teta Daco, veoma lepo od Vas. Prenecu joj pozdrave. To je cerkica moje sestre. Ima 3 godine i slatka je kao med :)
I zove se Bozidarka...
:love:
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Val
Originally posted by unic0rn

Ja ne znam za vas, ali meni je postalo muka od svega sto sadrzi rec "Srbija". Ogorcen sam, kao i vecina onih "gastarbajtera" koji su na njihovu ogromnu srecu uspeli da pobegnu na neko lepse mesto, i pobegnu iz ovog ludila.

Gastarbajteri koji su na svoju ogromn srecu uspeli da pobegnu na lepse mesto nemaju vremena za kenjanje po srbiji i pracenje njenog parlamenta, uplitanja u dnevnopolitichku situaciju a ni sedenje po srbijanskim internet sajtovima satima iz dana u dan. Razlog je prost: ljudi rade, zive novi zivot i pokusavaju da nesto naprave od njega.

:smeh: :up: Koliko ironije u samo dve rechenice!

:smeh: Sine, sad znash zashto te volim! Svi su se oni odrekli Srbije! Sachuvaj Bozhe da oni nadju put do srpskog sajta. :lood:

Setih se pochetka rata i maminog prijatelja, koji vecj preko 40 godina boravi u Nemachkoj. Gleda chovek vesti, slusha shta prichaju i neprekidno ponavlja :" Ma ja bi njima ovo, ja bi onom ovo i ovom ono i svima njima onako! Gledam ga i pitam:" A chika Ratko, zashto Vi ne odete u Srbiju i borite se za bolje?" Samo me bledo pogledao i zacjutao! Amin.

Ali, nije on jedini. Svaki drugi "gastarbajter", a vala i deo nas koji smo ovde odrasli bi ovo ovako i ono onako. Naguzili se u toplo Tjoshe i serendaju. A u vreme kada ne serendaju...rade! Znachi, po 10-16 sati dnevno! Zashto? Jer inache ´leba ne bi imali da s´ najedu!
Srbija je porpala, kazhu. Nikada vishe necju da se vratim u Srbiju! A grade kucje sve u shesnes´, godishnje odmore vecj 40 godina planiraju, al´ dalje od Srbije ne videshe. E sad, ima i srecjnijih. Onih koji su ovde odrasli, shkolovali se i imali srecju da ulete na dobro radno mesto. I nekako sam ubedjena da ti ljudi em ne prate srpsku politiku, em Srbiju nikada popljuvali ne bi.
Samo...jedno mi jasno nije. Bash ti "boljestojecji" bi mogli da se "osile", jer zaboga imaju vishe novca od prosechnog Srbijanca. Shto bi znachilo...ej, nama je u inostranstvu bolje! Ali...vecjinom Srbiju pljuju bash oni koji jedu hranu za machke, jer je jeftinija od mesa. Bash ti koji u inostranstvu ne zaradjuju vishe od prosechnog Srbijanca. :zvezdice: Kako li oni imaju muda da popljuju neshto shto je jednako "loshe" kao i njihov zhivot? :nerd:
Val, potpuno razumem sta govoris, i mislim da ima logike u svemu, ali takodje mislim da pozamasno gresis u rezonovanju.
Taj cika Ratko je verovatno i sam ziveo u Srbiji, i zna kako je mrcvariti se sa bednom platom i ziveti od danas do sutra. I zato ga i pogadja celokupno drustveno rasulo i anarhija koja tu vlada. I zato o tome i prica. Da je rodjen i odrastao u Nemackoj i nikada ne video Srbiju, mislis da bi ga bilo briga sta se desava na brdovitom Balkanu, ili bi se nesto posebno jedio oko svega? Cika ratko je kroz zivot u toj Nemackoj navikao da REC = REC i da ono sto vlada obeca, to tako i bude. I taj cika Ratko mozda i jede tu hranu iz macke kao sto kazes, i krpi kraj sa krajem, ali zato zna da ga niko nece omalovaziti ili podceniti zbog toga, nego nasuprot. I tako isto zna da ukoliko se bude trudio i jeo hranu za macke jos naredne dve godine, moci ce da kupi auto, ili priusti detetu skolovanje, i ispuni mu san koji on sam nije mogao.
I veruj mi da sve negativno sto sam rekao o Srbiji, (a jesam dosta) nije bilo iz mrznje, nego iz nemoci da bilo sta uradim i pomognem sebi, i svom narodu, a sve to gledam iz zemlje materijalnog blagostanja. I sta ti mislis da je meni drago sto nam je drzava olupina? Mislis da ja volim da cekam u redu na vize i mrcvarim se? Mislis da ja bas uzivam eto sto sam morao da pobegnem u Ameriku da bih mogao da sanjam i gradim svoju buducnost? NE!
I upravo zato se i mesam u 'srpsku dnevnopolitiku' jer se nadam da ce narod jednom konacno da shvati gde smo realno, umesto sto se zamajavaju pricama o nebeskom narodu i ostalim glupostima.
Ja bih veruj mi bio najsrecniji kada bih ovog trenutka mogao da se ispisem sa fakulteta i vratim u Srbiju, nadjem super placen posao, upisem neki kredabilan fakultet koji mi je priznat svuda u svetu, kada bih mogao da ozenim coveka koga volim i ponosno prosetam ulicom sa njim, kada bih mogao sa svojim pasosem da putujem po Evropi i ne budem pomesan sa Iracaninom kada kazem da sam iz Srbije. Ali to se na zalost nece skoro desiti. I zbog toga imam pravo da kazem sta mislim i nadam se boljem. A nadam se da ce te i vi koji me osudjijete zbog mojih postova to isto razumeti.

Glasajmo LDP :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by greek_lover
Zbog cega svi vi, koji odete odavde, uradite neke krajnje obicne stvari "tamo daleko", smatrate da ste, figurativno, "uhvatili Boga za muda i popili svu pamet razvijenog sveta"? Ko ne zivi ovde pa bas i nema pravo da pljuje po Srbiji.
ukljuchujem se u ovu zaista logorejichnu temu (bez namere da uvredim autora), samo zbog ovog citiranog koje sadrzi "svi vi koji odete odavde smatrate da ste figurativno uhvatili Boga za muda i popili svu pamet razvijenog sveta" sa naglaskom na "svi vi koji odete odavde"- generalizacija.
Ja lichno ni ti bih otvorio ovakvu temu sve i da isto osecam kao stefan niti bih bash izabrao ovaj forum za to sve i kad bih hteo da otvorim ovakvu temu, jer mislim da su vecina bar gej ljudi Srbije vec odavno svesni svega.

p.s.
zapravo mene iz iskustva zivljenja u ovom gradu i ovom delu Amerike, ponajvishe chude ovolike slichnosti sa zemljama ex-Yu, a ne razlike (kvalitativne) koje sam ochekivao.........
Korisnikov avatar
By *deni*
Ceo svet obidjoh
Jagodinu nigde ne nadjoh
''
Korisnikov avatar
By mrle
@unicorn

Pojedinim "gastarbajterima" ne upravlja ona cuvena "trbuhom za kruhom" i "escajg od zlata umesto drvene kasike", vec kosmopolitska dimenzija njihovog duha. Merilo njihovih zivotnih dostignuca nisu diplome, ma koliko ih imali, jer znaju da se proces sticanja znanja tu ne zaustavlja. Nije ni kupljen auto, sagradjena kuca, stecen stan. To su, uvek bili i ostali, samo neki od elemenata materijalne strane zivota. Slazem se da je neophodna, ali ne i da je najbitnija.

Pojedini nisu pobegli iz Srbije, niti su pobegli od sebe, niti zive nove zivote. Jedan je zivot, jedno je covekovo ja, ali u kontinuitetu vremena i prostora. Navikli su da se stalno dovode u pitanje, da se suocavaju sa sredinom u kojoj zive. Srbiju ne mogu i nece da zaborave. Moze li covek da bude bez proslosti i secanja ? Sta cini zivotno iskustvo ? Kako se razvija mudrost ? Pitam.

Pojedini ne ostvaruju moralno pravo da komentarisu po ovom forumu time sto su pripadnici srpske dijaspore ili matice. Ovde i drugde su prisutni kao drustvena i misaona bica koja, svojim pozitivnim ili negativnim zapazanjima, ne narusavaju ravnotezu razdvajanjem forme i sustine. Svoje poimanje slobode ne poistovecuju sa neogranicenim "mogu, imam pravo", vec ga zasnivaju na svesti da postoje granice covekovim mislima, osecanjima, recima i delima.
Korisnikov avatar
By *deni*
@deni - obozavam te!!! :love:
Super.
A sad skidaj pantalone!
:bale:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by mrle
@unicorn

Pojedinim "gastarbajterima" ne upravlja ona cuvena "trbuhom za kruhom" i "escajg od zlata umesto drvene kasike", vec kosmopolitska dimenzija njihovog duha. Merilo njihovih zivotnih dostignuca nisu diplome, ma koliko ih imali, jer znaju da se proces sticanja znanja tu ne zaustavlja. Nije ni kupljen auto, sagradjena kuca, stecen stan. To su, uvek bili i ostali, samo neki od elemenata materijalne strane zivota. Slazem se da je neophodna, ali ne i da je najbitnija.

Pojedini nisu pobegli iz Srbije, niti su pobegli od sebe, niti zive nove zivote. Jedan je zivot, jedno je covekovo ja, ali u kontinuitetu vremena i prostora. Navikli su da se stalno dovode u pitanje, da se suocavaju sa sredinom u kojoj zive. Srbiju ne mogu i nece da zaborave. Moze li covek da bude bez proslosti i secanja ? Sta cini zivotno iskustvo ? Kako se razvija mudrost ? Pitam.

Pojedini ne ostvaruju moralno pravo da komentarisu po ovom forumu time sto su pripadnici srpske dijaspore ili matice. Ovde i drugde su prisutni kao drustvena i misaona bica koja, svojim pozitivnim ili negativnim zapazanjima, ne narusavaju ravnotezu razdvajanjem forme i sustine. Svoje poimanje slobode ne poistovecuju sa neogranicenim "mogu, imam pravo", vec ga zasnivaju na svesti da postoje granice covekovim mislima, osecanjima, recima i delima.
Mrle,al si ga zasuko-jedno deseti put čitam post (pa me slobodno nazovi glupim) a nikako ne shvatam ponetu posta :puzzle:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Val
A zato si na srpskom forumu? :nerd:
Sloboda kretanja :putnik:
A usput vezbam gay-Srpski. :nunchake:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB

Negde ne mogu da se otmem ustisku da gomila ljudi koja ode odavde (nebitno u koju zemlju na svetu) pokusava po bilo koju cenu da se prikaze "vecim katolikom od Pape" a ne shvata da ga niko, nikad u toj zemlji nece prihvatiti za svoga ...
Poturica je najgori Turcin. :D
Korisnikov avatar
By mrle
Originally posted by deran
Mrle,al si ga zasuko-jedno deseti put čitam post (pa me slobodno nazovi glupim) a nikako ne shvatam ponetu posta :puzzle:
Pa, kako nije jasno? Oglasio sam se protiv generalizacija i stigmatizovanja :andjelak:
Korisnikov avatar
By Mars
I ja nešto od jutros čitam vesti, pa mi se po glavi vrti misao: "Slobo, vrati se..."
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ovog stefana covek ne moze da uhvati ni za glavu ni za rep, te ga molim da pojasni kada je i kako stigao u Ameriku? I ako je tamo preko pet godina, zasto nije podneo zahtev za americko drzavljanstvo, na koje imas pravo ako mozes da dokazes da si u SAD duze od tih pet godina?

Elem, Srbija vs. ostatak sveta 1081. put.

Nego, otkud podatak da ista pravila vaze za obicne gradjane i za Britney Spears i ostale celebrity? Da vaze, zenu bi lepo zatvorili na dva meseca u neku ustanovu tipa Laze, umesto na jednu noc. Sta je sa onim silnim pijanima za volanom koje oslobode nakon jedne noci u zatvoru jer 'nema mesta'?
Nazalost, pocinjem da se slazem sa jednom drugaricom, koja je i zivela i radila i u Americi i u Holandiji i Nemackoj, da su ljudi generalno stoka, samo od sistema zavisi koliko se to da videti.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne podnosi se zahtev za dobijanje državljanstva, već molba.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Stefan je pokrenuo ovu temi isfrustriran cinjenicom sto nece doci za praznike u majku Srbiju jer se boji da rok vazenja plavih pasosa nece biti produzen nakon 1 januara zbog blokade rada skupstine right?

Trebao si se bolje informisati pa ne bi bilo problema rekao sam ti da ce ako skupstine nestigne da izglasa produzenje pasosa njihov rok biti produzen na jos godinu dana vladinom uredbom...to je juce i zvanicno potvrdjeno da ce vlada uredbom produziti rok vazenja starih pasosa i da necete imati problema.
Zato ako nije kasno pakuj stvari i dolazi jer nigde nema novogodisnjeg provoda kao ovde i to i sam znas :D
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Lakiboy_ns

Trebao si se bolje informisati pa ne bi bilo problema rekao sam ti da ce ako skupstine nestigne da izglasa produzenje pasosa njihov rok biti produzen na jos godinu dana vladinom uredbom...to je juce i zvanicno potvrdjeno da ce vlada uredbom produziti rok vazenja starih pasosa i da necete imati problema.

A ti misliš, da če strane nadležne službe da dežuraju kroz božične praznike, kako bi mogle obavestiti svoje pogranične organe, kako je Srbija blagovolila produžiti pasoše?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
I sta dizete toliku frku oko tih pasosa vi gastarjbateri?
Zato, Laki, što se gastajbarteri ekspresnom brzinom odviknu od takvih sranja, da su te stvari uopšte moguće. I vrlo brzo prestaneš da razmišljaš u kategorijama verovatno, najverovatnije, trebalo bi, do kraja godina, dodjite vi-lako ćemo za nazad. Nadam se da će drugari gastarbajteri da potvrde ovo što pričam.

Nije stvar u pasošu nego u sistemu.
Mislim da svi vi koji ste ziveli u Srbiji ne mozete tako lako da se odviknete starih navika i starog nacinja razmisljanja koji je ovde jos prisutan i zato bi trebali da znate bolje nego da dizete galamu zbog toga.
Ziveo sam i ja napolju jedno vreme i znam kako to ide a i radim u medjunarodnom prevozu pa vidim kako nasi gastarjbajteri koriste apsolutno svaku priliku i svaki praznik, raspust, produzeni vikend da dodju u Srbiju makar na par dana....hmm...ima tu nesto izgleda :vogue:

Znam da je recenica smesna ali mi je pala na pamet ta izreka:gastarjbajterska je tuga pregolema :D
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by kal zakath

A ti misliš, da če strane nadležne službe da dežuraju kroz božične praznike, kako bi mogle obavestiti svoje pogranične organe, kako je Srbija blagovolila produžiti pasoše?
Jok, strane pogranicne sluzbe ce se verovatno potpuno zatvoriti za praznike i nece uopste raditi iako je protok putnika u ovo vreme godine najveci i iako se za praznike tamo angazuje svo ljudstvo. :kakodane:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Jok, strane pogranicne sluzbe ce se verovatno potpuno zatvoriti za praznike i nece uopste raditi iako je protok putnika u ovo vreme godine najveci i iako se za praznike tamo angazuje svo ljudstvo. :kakodane:

Da baš sam glup. Naravno strane pogranične službe nisu obaveštene da pasoši važe samo do kraja godine, pa je cela frka oko produžavanja bez veze. Ti misliš da če Srbija obaveštavati svaki pogranični prolaz u svetu posebno ili če poslati obavest nekom nadležnom stranom organu, koji je odgovoran za svoje granice i koji je na odmoru do petog januara?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by kal zakath

Da baš sam glup. Naravno strane pogranične službe nisu obaveštene da pasoši važe samo do kraja godine, pa je cela frka oko produžavanja bez veze. Ti misliš da če Srbija obaveštavati svaki pogranični prolaz u svetu posebno ili če poslati obavest nekom nadležnom stranom organu, koji je odgovoran za svoje granice i koji je na odmoru do petog januara?
Nadlezni za pogranicne sluzbe nisu na kolektivnom odmoru za praznike jer oni nisu obicna administracija kod njih postoje dezurstva pogotovo za praznike kad su ti pogranicni prelazi pod udarom velikog broja putnika.
A jel si i ti planirao da zbrises iz Slovenija za docek u majku Srbiju haa pa i tebe ovo licno pogodilo? :cvetduga:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Jedino što bi mene moglo da pogodi lično, je pitanje gde imam pasoš.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by *deni*
@deni - obozavam te!!! :love:
Super.
A sad skidaj pantalone!
:bale:
Oooooooooh, On me juri, ohohohohohooooooo :tornado:

:smeh:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
dok vi ugovarate da izvinete ko ce koga, meni javise da je zakon usvojen, znaci mozes normalno da putujes.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!