Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
more je preširok pojam... trebala je u pitanju biti Sava... :camac:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Popeye

Imbecilni šovinizam
Transparent 'Srbe na vrbe' osvanuo na ulazu u Split

U petak rano ujutro iznad jedne od najprometnijih splitskih ulica, Ulice Domovinskog rata, osvanuo je transparent koji bi valjda trebao 'užariti' atmosferu prije meča Davis Cupa između Hrvatske i Srbije.
Naime, poruka koja je izvješena na nadvožnjaku koji povezuje splitske kvartove Brda i Pujanke glasi: 'Srbe na vrbe – nikad zaboravit, nikad oprostit'.

Uvredljivi transparent je na nadvožnjaku stajao gotovo sat vremena prije nego je uklonjen, a nije poznato tko ga je tamo postavio, piše DalmacijaNews. Po posljednjim najavama, u Split bi moglo doći između 500 i 1000 Srba.

Prvi susret između Hrvatske i Srbije počinje u 14 sati, a snage će odmjeriti Ljubičić i Đoković. Nakon toga na rasporedu je meč između Čilića i Troickog.
Ostalo je još oko dva i po sata do početka meča.

Nadam se da će Nole pobediti, i da će susret proteći bez incidenata...

Stvarno, ne razumem dokle će ta mržnja prema Srbima biti prisutna u Hrvatskoj!?

Slika

I, to nije bio baš neki manji grafit, već poveći transparent... :svasta:
Korisnikov avatar
By 2kune
prevarili su me! mislio sam da je u pitanju transparent na kojem piše: 'dođite kod 2kune, sat 300 eura'... :placko:
By stau
Много сте ми духовити. А да је у Београду писало нешто за Сребреницу дигле би се и кука и мотика, свака могућа НВО, борци за права и остали смарачи.
Korisnikov avatar
By Tungi
Samo sam cekao kada ce Sheytan postaviti.
Originally posted by stau

Много сте ми духовити. А да је у Београду писало нешто за Сребреницу дигле би се и кука и мотика, свака могућа НВО, борци за права и остали смарачи.

Preko puta JDP-a iliti na cvetnom trgu,pogledaj malo bolje;)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Transparent "Srbe na vrbe - nikad zaboravit, nikad oprostit" je, koliko znam, bio jedini zabeleženi incident u Splitu vezan uz teniski susret, a pisanje medija korektno, uz prenošenje pohvala gostoljubivosti domaćina i razmenu komplimenata između tenisera reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Na žalost, na otvaranju ovog meča četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa, zabeležena su dva incidenta.

Prvi, prilikom izlaska tenisera na ceremoniju - zviždalo se reprezentaciji Srbije, što je neuobičajeno za tenis.

Drugi nemili dogadjaj bio je prikom intoniranja himne Srbije - skoro polovina od oko 4.000 gledalaca je sedelo...

Nadam se da većih neprijatnosti do kraja meča neće biti. To je, ipak, tenis, a ne neki drugi sport gde se potuku navijači suparničkih timova iz istog grada ili države.
Korisnikov avatar
By 2kune
jako mi je žao što te ustaša pretekla s ovim transparentom... siguran sam da bi ti to napisao sasvim drugačije da si bio prvi... :lol:
možda je to novi način borbe ustaša protiv tebe i tvoje vrhunaravne misije? Ibro, budi oprezan! neprijatelj je prevejan!!! :freddy:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Napadnuti srpski turisti u Hrvatskoj: Bež'te kući, četnici!

Porodica Milke L. iz Beograda doživela je tešku traumu u Vodicama kraj Šibenika, kada je njenog bratanca bez povoda pretukao jedan Hrvat. Na Jadran je prvi put došla posle 20 godina verujući da se štošta promenilo.

Odmor na Hrvatskom primorju, prvi posle 20 godina, po svemu sudeći biće i poslednji za porodicu Milke L. (61) iz Beograda, čiji je bratanac bez ikakvog razloga brutalno pretučen u centru Vodica, nadomak Šibenika. Posle niza neprijatnosti koje su doživeli za svega nekoliko dana, saglasni su samo u jednom - nikad više!

Naša čitateljka je samo jedna od onih koji su naivno poverovali u poruke sa hiljadu bilborda kojim Hrvatska poziva turiste iz Srbije da dođu, uživaju i ostave novce u „lijepoj njihovoj", garantujući im odmor iz snova.

- Otišli smo puni vedrine i optimizma, verujući da se za dve decenije mnogo toga promenilo i da su pozivi sa bilborda zaista dobronamerni, ali smo se posle pet dana spakovali i glavom bez obzira pobegli nazad, jer mi je jedan od bratanaca brutalno pretučen, a nama poručeno:

„Marš vanka iz Vodica. Bež'te kući četnici, ovde niste dobrodošli" - prepričava preplašena žena, insistirajući da joj ne objavljujemo prezime i ne fotografišemo s lica, zbog brata koji je ostao u Hrvatskoj.

Mislio je da mu treba pomoć

- Želeli smo, između ostalog, i to da rešimo, da kuću koja je opljačkana i do temelja spaljena koliko toliko dovedemo u red, i posle toliko godina ponovo letujemo kao svoji na svom, apsolutno ubeđeni da će sve proći u najboljem redu. Koliko smo bili sigurni da smo „dobrodošli" govori i podatak da smo nameravali da ostanemo mesec dana, ali... - zastaje, dok pokušava da skupi snage za nastavak priče koji ju je naterao da zauvek kaže zbogom Hrvatskoj.

- Trećeg dana našeg boravka dole, u kući rođake koja je obnovljena, pošli smo kolima kroz glavnu ulicu u Vodicama, oivičenu kafićima i firmiranim radnjama, nešto nalik našoj Strahinjića Bana. U jednom trenutku put nam je preprečio mladić na skuteru, videvši beogradske tablice. Bratanac koji je sedeo na mestu suvozača čuo je kako preti i psuje, ali ne i njegov brat. Izašao je iz kola verujući da da se momku pokvario motor i da mu treba nekakva pomoć. Kako je zakoračio iz automobila i krajnje dobronamerno ga upitao: „Da li ti treba neka pomoć?" Hrvat ga je svom silinom udario laktom u vilicu, a on je kao sveća poleteo unazad, udario glavom u krilo automobila i bez svesti se stropoštao se na zemlju. Mislila sam da ću umreti, da će mi srce pući, videvši ga kako nepomično leži. Srećom, moram i to da pomenem, odmah su skočili momci iz obližnjih kafića, digli dreku na tog monstruma koji je već seo na motor i počeo da beži, ali su uspeli da mu zapišu tablice i kasnije ga prijave policiji koja se pojavila tek po našem odlasku s lica mesta... - još jedared zastaje u priči, kao da ne želi iznova da vrti sliku nepomičnog bratanca na kaldrmi.

Pretnje da će ih zaklati

- Posle nekoliko minuta se osvestio, stavili smo ga u kola i pobegli odatle, strahujući šta bi još moglo da nam se dogodi. Verujte, toliko smo bili prestravljeni da nismo smeli da ga odvedemo u dom zdravlja, ne znajući šta bi tamo moglo da nas snađe i kako bi nas dočekali, već smo bratanca odvezli privatnom lekaru koji je utvrdio da ima potres mozga i povredu od udarca laktom u vilicu. Sačekali smo nekoliko sati da ga prođe mučnina i povraćanje, spakovali se, seli u automobile i, nazad za Beograd. Ja koja sam sve ove godine sanjala Vodice, moju kuću, povratak, kažem - nikad više, isto kao i moji bratanci koji su i veče pre ovog nesrećnog događaja doživeli neprijatnost kojoj, eto, nismo želeli da pridajemo veći značaj. Naime, dok su se kolima vraćali magistralnim putem, neki momak je svojim automobilom pokušao da ih izgura s puta i baci na stene, da bi, kada ih je obilazio, prešao rukom preko grla, pokazujući kako nas sve treba poklati... - završava svoju traumatičnu ispovest o povratku u zemlju sa „1.244 otočića" i „najplavljim morem na svetu", napominjući da je od svega najgori taj sveprisutni osećaj straha.

Svuda se dešava

Bez obzira na to što se dogodilo porodici naše sugrađanke, turistički radnici Srbije smatraju da se takvi izolovani incidenti dešavaju širom sveta i da ih ne treba precenjivati.

- Ovaj napad nije jedinstven, jer se takvi slučajevi dešavaju svuda. Postoji rizik da vam se tako nešto desi u koju god zemlju da odete, a pojačana je mogućnost kad se ide u Hrvatsku. Na svakom od nas je da proceni da li je bezbedno ići u neku zemlju na odmor - kaže za Press Ljiljana Čerović iz naše turističke organizacije.

Slično misli i Radmilo Bumber, vlasnik agencije „Pan Evropa Adrijatik", koji veruje da su bez obzira na ovaj slučaj u Vodicama, srpski turisti u Hrvatskoj bezbedni.
Korisnikov avatar
By Stripi
da, svuda se dešava, pa se tako i meni, koji sam jedini put došao autom u Beograd, frajer usred Nemanjine i velike prometne gužve, prijetio, išao u rikverc da se ja valjda prepadnem da će me udariti (šab me gabri, sjebo bi i svoj auto), htio na križanju sa Savskom /Karađorđevom nahuškat i policajca na mene (na šta je ovaj dobrodušno slegao ramenima) i tako sve dok nisam skrenuo u Crnogorsku a on produžio dalje. I ko što rekoše iz turističkih agencija, rizik uvijek postoji a kako je "Beograd svet" tako se to događa i usred Beograda. Jel to ustaška praksa ili nije, ja stvarno ne znam. No i u Sharm El Shaiku vas more dočekat bombaški napad na plaži, u Madridu bomba u podzemnoj a ako ste baš kurate sreće mogli ste prije 9 godina bit u WTC i razgledavat New York s visine.
Ja samo znam da meni takvi ljudi opće nisu ni najmanje jasni i nikad mi niti neće biti jasni. Mislim, jel njima doista registarska tablica točno kazuje ko se nalazi u autu? Normalnom čovjeku ne kazuje a i ne bi mu trebala ništa kazivati, registracije su za aute, ne za ljude.
Ono što je još jadnije što neko ko ozebli sunce čeka turiste a onda ih premlaćuje. Dokle može sezat gradska glupost?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sheytan

Slika

I, to nije bio baš neki manji grafit, već poveći transparent... :svasta:
Mislim, bas imbecili.... U Splitu nema dovoljno vrba. Hajde da su napisali palme, ali vrbe....
Korisnikov avatar
By Sheytan
@ Stripi

Realno stanje je da je pojačana mogućnost neprijatnosti kad se ide u Hrvatsku, a skoro potpuno isključena u Srbiji.

Evo, upravo ovog vikenda u centru Beograda, na Terazijama, netaknut, kod hotela Moskva stoji parkiran autobusa zagrebačkih registarskih tablica AM turista. Niko i ne obraća pažnju, ni na autobus ni na hrvatske turiste...Beograd je zaista multietnički, evropski grad u kome su svi turisti sa dobrim namerama dobro došli...

Istine radi, i u Hrvatskoj je sve bolje, ali još uvek na žalost ima ne mali broj sporadičnih ekcesa, kao ovaj iz Vodica, koji baca veliku senku i unosi nespokoj i strah kod srpskih rutista... Nadam se da će novi predsednik Josipović imati snage da istraje u pomirenju dva naroda...

Ali, ako Programski savet Hrvatske radio-televizije imenuje Hloverku Novak-Srzić za privremenu direktorku programa HTV, nakon što je te dužnosti, na lični zahtev, razrešen Domagoj Burić, teško će biti Josipoviću da sa Tudjmanovim čovekom an čelu HRT gradi most pomirenja sa Srbijom...
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa stoji i kod nas u centru Zagreba počesto sparkiran i fin, crven autobus "Niš Ekspresa", pa nikom ništa. Stoji i kod hotela Esplanade u centru grada i autobusi i auti beogradskih rega. I šta sad? Jel to znači da je rizik zapravo manji?

I kakve veze ima sad Hloverka sa time? Ama baš nikakve. Hloverka je i odletjela u ratnim vremenima sa HRT zbog jedne opaske na račun Franca, pa se vratila tek sredinom devedesetih. Hloverka uvodi nered na televiziji a ne u državi.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

Pa stoji i kod nas u centru Zagreba počesto sparkiran i fin, crven autobus "Niš Ekspresa", pa nikom ništa. Stoji i kod hotela Esplanade u centru grada i autobusi i auti beogradskih rega. I šta sad? Jel to znači da je rizik zapravo manji?
Na žalost, u Hrvatskoj mržnja prema Srbima je skoro pa patološka!

Kako drugačije protumačiti jučerašnju vest:

Ustaški i nacistički grafiti ponovo su se pojavili u Karlovcu u Hrvatskoj.

Na zidu stare kožare, nepoznati počinilac s potpisom "Gaza Mafia", ispisao je: "Adolf Hitler", "J... vam majku četničku", kukaste krstove i slovo "U".

Policija obično ne nalazi autore grafita takve uvredljive sadržine.

Za mene je, medjutim, mnogo teže za "lečenje" još uvek prisutno ponašanje zvaničnika, opisano u nastavku vesti iz Karlovca:

Ovih dana je gradska većnica iz redova HDZ-a Ivanka Grčić uvredila karlovačke novinare i deo opozicije, nazivajući ih četnicima i rušiocima Hrvatske, jer su upozorili na nelegalnu gradnju Društvenog doma u naselju Turanjski Goljaki.

To naselje se, kako su preneli mediji, nalazi u kvartu "kojim predsedava" njen stranački kolega i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Željko Goršić.
Korisnikov avatar
By Stripi
treba protumačiti isto kao i grafite u Srbiji poput "Nož, žica, Srebrenica" i slične sadržaje fašističkog sadržaja na utakmicama, zidovima zgrada, ispadima na televiziji i slično. Ako uzmemo u obzir da Hrvatska i Bosna nisu ratovale u Srbiji a situacija je bila itekako obrnuta - bum, dobijamo dobitnu kombinaciju. To su nusproduksti budala koje svaka zemlja na ovom blesavom kontinentu ima. Malo je licemjerno u tuđem oku vidjeti trn a u vlastitom zanemarit balvane.
Korisnikov avatar
By Sheytan

treba protumačiti isto kao i grafite u Srbiji poput "Nož, žica, Srebrenica" i slične sadržaje fašističkog sadržaja na utakmicama, zidovima zgrada, ispadima na televiziji i slično. Ako uzmemo u obzir da Hrvatska i Bosna nisu ratovale u Srbiji a situacija je bila itekako obrnuta - bum, dobijamo dobitnu kombinaciju. To su nusproduksti budala koje svaka zemlja na ovom blesavom kontinentu ima. Malo je licemjerno u tuđem oku vidjeti trn a u vlastitom zanemarit balvane.
Ima toga dosta da se uradi i radi u Srbiji, ali Srbiji i Srbima spočitavati gencidna svojstva, a zna se šta je Hrvatska sve prošla i šta su sve ustaše stare i nove radile, jasno pokazuje pravac lokacije trna i balvana. Suprotno od onoga kako ga ti meni pripisuješ.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja nikome ništa ne pripisujem. Ja samo govorim o činjeničnom stanju. Rekoh li ja ikad ovdje da su Srbi genocidan narod? Ne. Čak dapače. Ja osuđujem one koji su vodili krivu politiku. A njih ne može biti deset milijuna. Ne može ih biti ni pola od tog iznosa a ni četvrtina. Sad, to šta se ti svaki put osjećaš prozvan kad ja govorim o tim nekim lošim ljudima pa staneš da trpaš sve poštene Srbe i čitavu Srbiju u isti koš i sa njima i sa sobom je doista samo tvoj problem. Pored onog o trnu i balvanima. To je tek posebna priča.
Korisnikov avatar
By spliff
dolazim krajem meseca da proverim da li je stvarno na delu ustashka praksa :srbin:
Korisnikov avatar
By Stripi
Fino, morti i ja budem početkom osomog mjeseca u Istri. Ideš u Rovinj?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Skandalozno: Hrvati pozivaju na linč turista iz Srbije!

Brojni građani Hrvatske juče su na najčitanijem informativnom sajtu u toj zemlji, Index.hr, otvoreno pozivali na linč srpskih turista! Komentarišući napad na srpske turiste u Vodicama kod Šibenika posetioci ovog sajta ostavljali su uvredljive komentare na račun Srba, poručujući im da nisu dobrodošli u Hrvatskoj!

Povod za ostrašćene komentare je tekst iz Pressa nedelje pod naslovom „Bež'te četnici", koji je Indeks, kao i brojni drugi hrvatski mediji, juče preneo. U ovom tekstu detaljno se opisuje agonija kroz koju su prošli turisti iz Srbije koje je grupa huligana, bez ikakvog povoda, napala u centru Vodica, nedaleko od Šibenika. Jedan mladić brutalno je pretučen, nakon čega su se naši turisti spakovali i vratili u Beograd.

Puhovski: To je svinjarija!

Hrvatski sociolog Žarko Puhovski kaže za Press da je incident koji se dogodio u Vodicama, kada je bez povoda pretučen mladić iz Beograda, svinjarija jedne grupe huligana koja mora imati oštru javnu osudu u Hrvatskoj!

- Možete to nazvati huliganstvom, nasilničkim ponašanjem, kako god hoćete. Ja to zovem svinjarijom! Ali ono što mene više brine je činjenica da su televizijski komentatori, koji su prenosili teniski meč između Srbije i Hrvatske, sa simpatijama komentarisali prostačko ponašanje publike prema srpskim teniserima. Njihova dužnost je bila da kažu da je to nedopustivo ponašanje, a ne da hvale publiku koja se ponaša skandalozno - upozorava Puhovski.

On ističe da incident u Vodicama zahteva oštru i hitnu reakciju nadležnih, bez ikakvog opravdanja za ovakve stvari!

- Ovde je reč o pojedinačnom slučaju i takvi incidenti se ne mogu preduprediti ni ovde ni u Srbiji. Sličnih incidenata će biti i dalje jer raste broj ljudi koji dolazi iz Srbije. Ali ja se iskreno nadam da će oni vremenom biti sve ređi i da će biti oštro i javno osuđeni. Ponavljam, meni je mnogo gore to što se u publici pred početak teniskog meča između Srbije i Hrvatske našla krpa na kojoj je pisalo „Srbe na vrbe". Ta poruka se odnosi na sve Srbe, a incident u Vodicima na jednog čoveka - kaže Puhovski.

On navodi da nije tajna da postoje određeni krajevi u Hrvatskoj gde su tenzije oštrije, a to je prvenstveno zadarsko zaleđe!

- Gotovo dve trećine incidenata sa Srbima povratnicima dogodilo se upravo u zadarskom zaleđu - kaže Puhovski.

Naš sagovornik priznaje da se nada da incident u Vodicama neće uticati na to da se smanji broj srpskih turista koji dolaze na letovanje u Hrvatsku.

Štrbac: Jasna poruka

Predsednik Udruženja „Veritas" Savo Štrbac kaže za Press da Srbi, nakon incidenata poput ovih u Vodicama i Splitu, treba da prestanu da idu na Hrvatsko primorje.

- Kada biste mene pitali, nakon ovakvih i sličnih incidenata Srbi više nikada ne bi otišli na letovanje u Hrvatsku! Ovakve stvari se ponavljaju iz godine u godinu i zaista ne vidim zašto bismo mi ostavljali novac na njihovom Jadranu kada nam oni ovako vraćaju. Poznato je da je situacija najgora u Zadru i Šibeniku... Mi taj kraj zovemo „siva zona povratka" jer sve što tamo Srbi obnove i sagrade uz pomoć države Hrvatske, huligani opljačkaju i popale, pa to počinje da liči na zidanje Skadra na Bojani - ističe Štrbac.

On kaže da su Srbi koji su izbegli iz Hrvatske dobro razumeli poruku koja ima je poslata pred početak teniskog meča između srpske i hrvatske reprezentacije.

- Sve je lepo napisano, znamo mi šta to za nas znači. Ponovo nam je poslata poruka: „Ovde Srbima života nema! Što dalje od hrvatske granice" - zaključuje Štrbac.

Očevidac iz Beograda?

Interesantno da se Indeksu juče javio i očevidac događaja, čije lične podatke nisu hteli da objave. Hrvatski portal tvrdi da je njihov svedok video da se incident nije dogodio na način kako ga je opisala Milka L.

- Momci u automobilu su prvi počeli da provociraju motociklistu. Oba momka bila su istetovirana i nabildovana, izgledom podsećaju na momke s vrelog beogradskog asfalta. Vozili su se jednosmernom ulicom iz smera pošte u Vodicama prema Splitskoj banci, kad je skuter naišao s druge strane. Vozač automobila je tada počeo da viče motociklisti: „Pička ti, bre, materina, voziš u pogrešnom smeru". Motociklista mu je na to odvratio: 'Daj odjebi, vi ovde niste poželjni" - tvrdi svedok događaja. Prema njegovom iskazu, vozač automobila je izašao i krenula je tuča u kojoj je on izvukao deblji kraj.

Komentari sa sajta Index.hr objavljeni u Pressu

- Srbe na vrbe!

- U Vodice su spuštaju Srbi iz Đevrsaka, Kistanja i ostalih vukojebina, jednostavno ta traktorska bagra nije dobrodošla i to im mora biti jasno.

- Neka, treba naučiti nejač da nisu dobrodošli besramni u ovu zemlju kojoj su toliko zla naneli, palili, pljačkali, otimali, i sutra bi opet isto da im se pruži prilika. Zato, bando beskarakterna, marš sa naše lepe obale, niste poželjni i nećete nikada biti.

- I 22 hiljade poginulih za vreme domovinskog rata od srbočetničkih primitivaca imaju svoju ispovest.

- Lično podržavam premlaćivanje srpskih turista, neka ne dolaze i gotovo, jer ne volimo ih i nikada ih nećemo voleti.

- Slobodarska Dalmacija ne oprašta.

- Marš na Adu Ciganliju letovati, bando četnička! Pozdrav Vodicama iz Zagreba!

- Mislim da su ovo sve usrani Srbi slagali, nije im niko „a" reko... a poznati su kao pravi provokatori.

- Srbi, pa nađu ići u Vodice, dobro da u Bibinje nisu otišli. Da ste otišli u Istru, Kvarner ili južnije od Splita, niko vam ne bi ni reč rekao.
Korisnikov avatar
By Stripi
Postoji i druga strana priče, gdje su, navodno, ti isti mladići provocirali. I Vodičani tvrde da kod njih ima masa turista iz Srbije i da ih niko ne dira. No priču je objavio Press, pa kakava novina, takva i vijest.
A to što se piše po netu...pa hajde de, pogledajmo šta se piše po srpskim portalima i stranicama pa da vidimo koliko je to neobično.
No, naravno da je nedopustivo da neko nekog isprepička nasred ceste. Ako neko radi svinjarije, za to postoji policija, nema svak pravo uzimat vlast u svoje ruke.
Uostalom, neka poslušaju Vladu Štrbca pa neka ne dolaze.
Korisnikov avatar
By spliff

Fino, morti i ja budem početkom osomog mjeseca u Istri. Ideš u Rovinj?
pa planiram, nekih nedelju dana da provedem u rovinju
pochetkom avgusta
By stau
Originally posted by Sheytan

Skandalozno: Hrvati pozivaju na linč turista iz Srbije!

Brojni građani Hrvatske juče su na najčitanijem informativnom sajtu u toj zemlji, Index.hr, otvoreno pozivali na linč srpskih turista! Komentarišući napad na srpske turiste u Vodicama kod Šibenika posetioci ovog sajta ostavljali su uvredljive komentare na račun Srba, poručujući im da nisu dobrodošli u Hrvatskoj!

'Оће то кад верујеш билборду, 'оће.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa kad vjerujemo bilbordima i napisanom

Slika
Korisnikov avatar
By Stripi
I opet danas očiti primjeri ustaške prakse, na dva mjesta!

DJEČAKA iz Rusije danas je oko 13 sati u Rovinju udario automobil i teško ga ozlijedio. Desetogodišnjak je pretrčavao cestu u blizini križanja Ulice Štanga i Fažanske kada je na njega naletio Renault Clio kojim je upravljao 74-godišnji G.C.

U nesreći je teško ozlijedio glavu te je hitno hospitaliziran u pulskoj bolnici.

Zna se da su Rusi i Srbi pravoslavna braća, tako da opće nema sumnje šta je na djelu.

i druga:

Mladića (16) iz Mokošice u nedjelju je oko 21 sat na Pilama u Dubrovniku istukla grupa maloljetnih mladića iz Francuske. Ozljeđenog mladića prevezli su u dubrovačku bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je teško ozlijeđen. Hitno su ga operirali. Doznajemo da mu je ozlijeđena glava,a od siline udarca imao je krvarenje u mozgu. Stanje mu se nakon operacije popravilo, no život mu je i dalje ugrožen i u vrlo je teškom stanju. Pretučeni mladić te se večeri zabavljao s društvom na zidu pokraj crkve Sv. Đurđa. Nakon toga otišli su na Pile. Iz zasad neutvrđenih razloga jedan Francuz udario ga je šakom u glavu. Mladić iz Mokošice pao je na tlo, a grupa Francuza nastavila ga je cipelariti. Napadači su se zatim dali u bijeg. Mladić je ostao nepomično ležati na podu.
- Vidio sam da se nešto događa. Pretrčao sam cestu i zatekao slabog mladića kako leži nepomično. Suze su mi došle na oči. Njegov prijatelj je mobitelom razgovarao vjerovatno s majkom nastradalog mladića govoreći joj 'teta bit će sve u redu' - kazao nam je Dubrovčanin koji radi u blizini mjesta napada.
Policija je sat vremena nakon tučnjave pronašla jednog napadača kako u nesvijesti leži u jednoj ulici. Odvezli su ga u bolnicu. Lakše je ozlijeđen. Navodno su ga istukli prijatelji pretučenog mladića iz Mokošice. Nakon dva sata potrage policija je uhitila još šest maloljetnih Francuza u dobi od 16 i 17 godina.

Ovo je očiti primjer ustaške prakse fransuckih turista u Hrvatskoj.
Tražim očitovanje Save Štrbca, te se nadam da će upozoriti Hrvate da više ne idu u Hrvatsku na ljetovanje nego neka nađu neko sigurnije mjesto za odmor.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by spliff
pa planiram, nekih nedelju dana da provedem u rovinju
pochetkom avgusta
Ko zna , morti i ja budem onuda švrljao. Lako ćeš me prepoznati po crnom odijelu i crnoj kapi na kojoj stoji srebrno slovo "U".
Te kamom u rukama.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ozbiljno, stvarno me je potresla ta v(ij)est o dvoje (taj dechko iz Rusije i taj dechko iz Mokoshice) zivotno ugrozenih mladih ljudskih bica. molim se za njihovo prezivljavanje i shto brzi oporavak.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!